×
بین الملل
شناسه خبر : 211233
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/14 ساعت 11:27
مسیر روابط قاهره- دمشق همچنان پر پیچ و خم

العربی‌الجدید بررسی کرد؛

مسیر روابط قاهره- دمشق همچنان پر پیچ و خم

العربیه الجدید نوشت: قاهره همچنان در حال برقراری موازنه میان منافع منطقه ای و موضع خود در حمایت از راهکار سیاسی در سوریه است

نورنیوز-گروه بین الملل: پایگاه خبری العربی‌الجدید نوشت: با گذشت مدتی از سقوط نظام سابق سوریه هنوز قاهره تمایلی برای برقراری روابط با حاکمان جدید از خود نشان نداده و مشکلات اساسی و ریشه ای حل نشده میان طرفین وجود دارد که حل و فصل آنها بسیار دشوار است.

پایگاه خبری العربی الجدید در گزارشی به بررسی روابط مصر و حاکمان جدید دمشق پرداخت و نوشت: با وجود پیام تبریک «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر به سران جدید دمشق، اما مسیر روابط میان طرفین همچنان پر پیچ و خم است.

این پایگاه افزود: قاهره همچنان در حال برقراری موازنه میان منافع منطقه ای و موضع خود در حمایت از راهکار سیاسی در سوریه است.

العربی الجدید نوشت: با وجود بازگشایی کانال دیپلماتیک در برهه اخیر اما موضع مصر به مرز به رسمیت شناختن کامل یا تقویت روابط دوجانبه به شکل آشکار نرسیده است.

این پایگاه به موانع موجود بر سر راه روابط دو کشور اشاره و به نقل از منابع دیپلماتیک مصری اضافه کرد: میان قاهره و سران جدید سوریه همچنان تضاد و مشکلاتی وجود دارد. برخی افراد در نهاد نظامی سوریه از نگاه قاهره خطری برای امنیت مصر هستند و نگاه منفی به آنها وجود دارد.

العربی الجدید با اشاره به رایزنی های میان قاهره و آنکارا و نقشی که ترکیه در نزدیک کردن دیدگاه طرفین دارد، اشاره و اعلام کرد: ترکیه به دنبال انتقال پیام اطمینان بخش به مصر به ویژه در زمینه اقدامات حاکمان جدید سوریه علیه «احمد المنصور» است که از داخل خاک سوریه تشکیلاتی را با هدف براندازی نظام مصر ایجاد کرده است.

پیش از این، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در وزارت کشور دولت انتقالی سوریه و یک منبع امنیتی عربی بدون ذکر نام گزارش داده بود که حاکمان جدید سوریه المنصور را پس از انتشار یک ویدئو از خودش که درحال تهدید دولت مصر از داخل شهر دمشق است، بازداشت کردند. حاکمان جدید سوریه درباره بازداشت المنصور اظهارنظری نکرده اند و دولت مصر نیز اظهارنظر رسمی در این باره نداشته است.

المنصور چندی پیش در حساب خود در شبکه اجتماعی "ایکس" از تشکیل گروه موسوم به "جنبش انقلابیون ۲۵ ژانویه" با هدف مقابله با نظام مصر خبر داده بود. المنصور از کسانی بود که در قالب گروه مسلح معارض موسوم به "هیات تحریر الشام" در سیطره بر شهر دمشق و برکنار کردن بشار اسد شرکت داشت.

پایگاه العربی الجدید نوشت: ترکیه تعهد داده است که اجازه انتقال عناصر معارض (مصری) از طریق خاک سوریه را نخواهد داد و مانع فعالیت سیاسی مخالف مصر خواهد شد و این اقدامات ترکیه در راستای تلاش های آنکارا برای کاهش تنش و فراهم آوردن زمینه عادی سازی روابط میان قاهره و دمشق است.

این پایگاه افزود: از جمله مواردی که آنکارا به دنبال حل آن است، اوضاع عناصری است که در هیات تحریر الشام و گروه های وابسته به آن عضو هستند و قاهره خواهان تحویل اسامی آنها است زیرا علیه آنها در دادگاه های مصر احکام کیفری صادر شده و در اقدامات خصمانه علیه مصر نقش داشته اند اما حاکمان جدید سوری زیربار این امر نمی روند. با این وجود، دمشق اطمینان داده است که اجازه اقدام تهدید کننده علیه مصر از سوی این عناصر را نخواهد داد.

العربی الجدید نوشت: پیام تبریک السیسی به منزله تحول ریشه ای در موضع قاهره در قبال دمشق نیست بلکه در راستای اصول دیپلماتیک به ویژه در سایه تداوم مذاکرات مربوط به موضوعات حل نشده است.

این پایگاه در ادامه به تلاش های ترکیه برای ایجاد فرمول مورد رضایت طرفین اشاره کرد اما عادی سازی روابط میان قاهره و دمشق را منوط به یافتن راهکاری به ویژه درباره پرونده های حساس امنیتی دانست.

برپایه این گزارش، این تحولات نشان دهنده این است که روابط میان قاهره و دمشق با گزینه های سختی روبرو است اما میانجی گری های منطقه ای در کاهش تنش موثر است البته اگر اراده سیاسی از جانب طرفین در این باره وجود داشته باشد.

«ایمن سلامه» عضو شورای امور خارجی مصر به پایگاه العربی الجدید گفت: میانجی گری بین المللی می تواند ابزار موثری در نزدیک کردن دیدگاه میان حاکمان جدید سوریه و کشورهای همسایه باشد. یک کشور بی طرف یا سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل در این راستا می توانند نقش آفرینی کنند. دولت جدید سوریه با چالش های زیادی روبرو است. موفقیت این قبیل دولت ها به طور اساسی به توان آنهابرای مدیریت چالش های داخلی و خارجی بستگی دارد و اینکه میان خواسته های ملت سوریه و منافع قدرت های منطقه ای و بین المللی توازن برقرار کند.

به گزارش ایرنا، «عبدالله الاشعل» دیپلمات سابق مصری نیز در این باره گفت: مصر حامی نظام اسد به خاطر موضع آن علیه گروه اخوان المسلمین بود. ۶۶ کشور حامی مالی و تسلیحاتی مخالفان سوری بودند. سقوط نظام اسد به مثابه تغییر غافلگیرکننده و بی سابقه در تاریخ منطقه است؛ موضوعی که مصر باید با واقعیت جدید با احتیاط و واقع نگری عمل کند. تماس «بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر با وزیر خارجه جدید سوریه صرفا اقدامی دیپلماتیک بود و نه موضع سیاسی. این امر گواهی بر این است که سیاست رسمی مصر در قبال بحران سوریه شاهد تغییر اساسی تا این لحظه نشده است.


کلید واژگان
دمشققاهرهالجولانی
نظرات

آخرین اخبار
هشدار جمهوریخواهان به ترامپ: «زمان رو به اتمام است»
قالیباف: ارتش همواره حقیقت اقتدار و جانفشانی مردم را به نمایش گذاشته است
در پی بدعهدی‌های مکرر آمریکا کنترل تنگه هرمز به حالت قبل برگشت
دریادار ایرانی : نگذاشتیم هیچ یک از ناوگان آمریکا وارد دریای عمان شود
بقایی: انتقال اورانیوم به آمریکا شایعه است و هیچ‌گاه گزینه ما نبوده است
هشدار بانک مرکزی اروپا درباره افزایش تورم در منطقه یورو با جنگ ایران
پیش‌بینی عجیب تحلیلگر انرژی از افزایش قیمت نفت
ارزیابی غیرمنتظره آژانس انرژی از زمان لازم برای بازگشت به شرایط عادی
ناامیدی مقام اسرائیلی از خلع سلاح حزب‌الله
واکنش سازمان بین‌المللی دریانوردی به بازگشایی تنگه هرمز از سوی ایران
توئیت بد عراقچی و دروغ‌های بدتر ترامپ در قالب اخبار
گزارشی از عبور اولین کشتی‌ها از تنگه هرمز با توییت عراقچی
ترامپ مدعی شد: از ناتو تماسی درباره تنگه هرمز دریافت کرده‌ام
آمریکا در شوک؛ ترورهای زنجیره‌ای دانشمندان هسته ای کار کیست؟
صعود الاهلی عربستان به نیمه‌ نهایی لیگ نخبگان آسیا
گزارش تصویری | راهپیمایی دختران «جان‌فدای ایران»
بلاروس: آمریکا سرزمین دیکتاتورهای واقعی است
نام 5 کشتی‌گیر ایرانی در صدر جهان
🎥 نورنما | 29 فروردین؛ روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گرامی بود
جوزف عون: لبنان توافقی که ذره‌ای از خاک ما بگذرد را نمی‌پذیرد
استقبال سازمان ملل از بازگشایی تنگه هرمز برای کشتی های تجاری
تحلیل سناتور روس از خرد شدن هیمنه آمریکا با شکست از ایران
افزایش 42 مگاواتی ظرفیت تولید برق تهران
دختران آبی پوش قهرمان لیگ برتر فوتسال شدند
موضع قاطع مجلس درباره تنگه هرمز
اگر آتش بس در لبنان نمی‌شد ایران بنا داشت ساعت 20 دیشب به اسرائیل حمله کند
فعالیت بازار سرمایه در هفته آینده چگونه خواهد بود؟
زمین لرزه خفیف در تهران/خسارتی گزارش نشده/زنگ خطر بارگذاری جمعیتی شرق تهران روی گسل
جزئیات پیام فرمانده نیروی زمینی سپاه به ارتش
آمار شهدای لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
ادامه لیگ برتر، تیم ملی را در جام جهانی متضرر می‌کند
خشم ترامپ از رسانه‌های آمریکایی به دلیل پوشش خبرهای ایران
کنترل تنگه هرمز در مدیریت ایران است
خرسندی صدر اعظم آلمان از بازگشایی تنگه هرمز
تکذیب ادعای ترامپ درباره گرفتن اورانیوم غنی شده ایران
وضعیت امنیت در تنگه هرمز همچنان حل نشده است
توضیحات مهم وزارت خارجه در خصوص توئیت عراقچی
گزافه‌گویی‌های ادامه‌دار ترامپ علیه ایران
معاون دفتر پزشکیان: بازگشایی تنگه هرمز مشروط و محدود است
اعلام شرایط جدید تردد از تنگه هرمز از سوی نیروی دریایی سپاه
چرا دفاتر خدمات مسافرتی به سازمان هواپیمایی اعتراض کردند ؟
هشدار پاکستان درباره سنگ‌اندازی اسرائیل در مذاکرات ایران و آمریکا
استقبال روسیه از آتش‌بس در لبنان
واکنش انگلیس به بازگشایی تنگه هرمز
مقامات اروپایی خواهان کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز هستند!
نفتکش‌ها چگونه محاصره را شکستند؟
اعترافات تلخ نفتالی بنت درباره شکست اسرائیل از حماس و حزب الله
جبهه مردمی آزادی فلسطین: رسیدگی به پرونده اسیران اولویت ملی است
در دیدار بارزانی با خطیب‌زاده چه گذشت؟
چند نفر از داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس تأیید صلاحیت شدند؟