×
بین الملل
شناسه خبر : 211222
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/14 ساعت 10:15
رویاهای کودکانه ترامپ

یدا... جوانی*

رویاهای کودکانه ترامپ

موضوع انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه و دوردست، با هدف تخلیه غزه از هر نوع فلسطینی، مطرح و حتی سهمیه‌بندی برای پذیرش جمعیت بیش از دو میلیون نفری غزه پیشنهاد و وعده‌هایی نیز برای پشتیبانی مالی و مشوق‌ها داده شد. با این وجود، این طرح با شکست مواجه شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از زمان ورود به کاخ سفید، به‌طور مکرر ایده‌هایی را مطرح کرده که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته و اغلب جنبه آرزومندانه دارد. یکی از این دیدگاه‌ها که مورد توجه قرار گرفته، موضوع انتقال مردم و ساکنان غزه به کشورهای دیگر است.

این ایده مبنی بر کوچ اجباری ساکنان غزه، موضوعی جدید نبوده و در دهه‌های اخیر نیز مطرح شده است. هدف از این طرح، انتقال ساکنان بومی و اصلی سرزمین فلسطین، به‌ویژه غزه، به مناطق دیگر به منظور تسهیل اقدامات رژیم‌صهیونیستی در این سرزمین، از جمله توسعه شهرک‌سازی‌هاست.

 با این حال، بحث کوچ اجباری ساکنان غزه، اگرچه در گذشته نیز مطرح بود اما پس ازآغازعملیات طوفان‌الاقصی در۱۵مهر۱۴۰۲(۷اکتبر)،ابعادجدی‌تری به خودگرفت.درپی شکست‌های سنگینی که رژیم‌صهیونیستی متحمل شد، تصمیم گرفت به نحوی با مقاومت و گروه‌های مسلح فلسطینی، به ویژه حماس، درغزه مقابله کند تا به‌زعم خود، منشأ تهدید را برای همیشه از بین ببرد.

بر همین اساس، با آغاز بمباران‌های گسترده و اقدامات جنایتکارانه، تلاش کرد ساکنان غزه را مجبور به ترک سرزمین خود کند. دولت آمریکا و شخص جو بایدن نیز به‌عنوان پشتیبان اصلی این طرح، از آن حمایت کردند. سفرهای پی در پی وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه و کشورهای مختلف، در راستای چگونگی مقابله با مقاومت و حمایت از رژیم صهیونیستی، این امر را نشان می‌داد.

 در این سفرها، موضوع انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه و دوردست، با هدف تخلیه غزه از هر نوع فلسطینی، مطرح و حتی سهمیه‌بندی برای پذیرش جمعیت بیش از دو میلیون نفری غزه پیشنهاد و وعده‌هایی نیز برای پشتیبانی مالی و مشوق‌ها داده شد. با این وجود، این طرح با شکست مواجه شد. 

درحالی که آمریکا، رژیم‌صهیونیستی و حتی برخی کشورهای اروپایی، به طور جدی به دنبال وادار کردن ساکنان غزه به کوچ اجباری بودند، این امر محقق نشد. مخالفت کشورهای منطقه و عدم پذیرش حتی با وعده‌های مالی و مشوق‌ها، از جمله دلایل این شکست بود. این کشورها تبعات پذیرش جمعیت مهاجر را برای خود درک می‌کردند اما عامل مهم‌تر، مقاومت مردم غزه بود.

 آنها با آگاهی از تبعات رها کردن سرزمین خود، تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک آن نشدند. مردم غزه با وجود بمباران‌های شدید و ارائه چراغ سبز برای خروج از غزه و زندگی بهتر، همچنان در سرزمین خود باقی ماندند و درشرایط سخت مقاومت کردند. آنها به اردوگاه‌ها، مساجد، کلیساها و مراکز درمانی پناه بردند اما این مکان‌ها نیز مورد حمله قرار گرفتند.

مردم غزه درطول حدود ۱۶ ماه جنگ، با وجود جنایات انجام شده توسط رژیم صهیونیستی، همچنان پابرجا ماندند. شعار آنها «درسرزمین خود می‌مانیم، پیروز می‌شویم یا شهید می‌شویم اما تن به ذلت کوچ اجباری نمی‌دهیم»، بیانگر این مقاومت بود.

 براین اساس، همان‌طور که دولت جو بایدن نتوانست طرح کوچ اجباری مردم غزه را پیاده کند، به طور قطع، دونالد ترامپ نیز در اجرای ایده‌های خود در این زمینه موفق نخواهد شد. دلیل این امر، مقاومت مردم غزه و عدم واقع‌بینی طرح‌های ترامپ است.

ایده‌های ترامپ، از جمله موضوع کوچ اجباری مردم غزه، بیشتر شبیه رویاهای کودکانه و ناشی از توهم و غرور است. طرح‌هایی مانند الحاق کانادا به آمریکا، تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا و بازپس‌گیری کانال پاناما، نشان از زیاده‌خواهی و عدم شناخت واقعیت‌های موجود دارد.

طرح کوچ اجباری مردم غزه نیز از این قاعده مستثنی نیست و قطعا با شکست مواجه خواهد شد.با توجه به این‌که ترامپ این ایده‌ها را در قالب صلح و آرامش در منطقه مطرح می‌کند، این امر نشان می‌دهد اگر هدف وی حل بحران غرب آسیاست، باید به جای وادار کردن مردم بومی به کوچ اجباری، به دنبال کوچ اجباری صهیونیست‌ها و یهودیان غیربومی باشد که پس از جنگ جهانی اول به این سرزمین آمده و با کشتار و جنایت، مردم بومی را وادار به ترک خانه‌ها و سرزمین خود کردند.

 در نهایت، راه‌حل اصلی پایان دادن به این بحران، وادار کردن اشغالگران به ترک سرزمین و بازگشت مردم بومی به خانه‌های خود است.

* معاون سیاسی سپاه پاسداران


جام جم
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد