نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور صبح امروز (یکشنبه ۱۴ بهمن ماه) همزمان با روز ملی فناوری فضایی، از جدیدترین دستاوردهای دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بازدید کرد.
"مسعود پزشکیان" که در این بازدید از سوی عزیز نصیر زاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ، محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور و فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت همراهی می شد، در گفت و گو با متخصصان صنایع دفاعی و فضایی کشور با ویژگی های جدیدترین دستاوردهای کشور از جمله سامانه پرتابگر و ماهواره بر سیمرغ آشنا شد.
پزشکیان : توانمندیهای کشور ارتقای توان دفاعی کشور است و نه تهاجم
رئیس جمهور در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع گفت: این دستاوردها نشان میدهد که تلاشهای دشمن برای اینکه ایران نتواند روی پای خود بایستد به نتیجه نرسیده و حتی زمینهای شد برای دست یافتن به توانمندیهایی که اگر در شرایط عادی قرار بود حرکت کنیم، شاید به آنها دست نمییافتیم، اما امروز با افتخار توانستهایم به این دستاوردها دست یابیم.
دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه پس از بازدید نمایشگاه دستاوردهای دفاعی و فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان و روز پاسدار و نیز ابراز خرسندی از مشاهده دستاوردهایی که حاکی از نوآوری، توانمندی و خلاقیت جوانان کشورمان است، اظهار داشت: روزگاری در دوران جنگ تحمیلی فضای آسمانی و زمینی کشورمان برای تجاوز دشمن بسیار در دسترس بود، اما امروز با افتخاراتی که این جوانان عزیز در عرصههای دفاعی آفریدهاند، دیگر نمیشود به راحتی به خاک جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه توانمندیهای دفاعی کشور به سطحی رسیده که دشمنان دیگر حتی طمع حمله به ایران را هم به سر خود راه نمیدهند، افزود: آنچه اینجا به عنوان توانمندیهای کشور به نمایش گذاشته شده، ارتقای توان دفاعی کشور است و نه تهاجم؛ ما تلاش میکنیم و خواهیم کرد که با وجود جوانان خلاق و دانشمند کشور، توان دفاعی خود را هر روز توسعه دهیم و این مسیر ادامه خواهد داشت؛ آنچه اینجا به عنوان گوشهای از توان دفاعی کشور گرد آورده شده نه به نیت تجاوز به کشوری دیگر، بلکه با این نگاه ساخته شده و توسعه یافته که هیچ کشوری جرأت تجاوز به ایران را به خود راه ندهد.
دکتر پزشکیان ضمن قدردانی از همه کسانی که برای خلق چنین افتخاراتی تلاش کردهاند، به دستاوردهای فضایی به نمایش گذاشته در این نمایشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: امروز به لطف تلاشهای دانشمندان جوان کشور، ایران در ردیف کشورهایی قرار گرفته که قادر است در فضای خارج از جو نیز پرتابهای تحقیقاتی و اکتشافی انجام دهد و این قدرت و توان علمی کشور را به رخ میکشد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این دستاوردها و توانمندیها نشان میدهد که تلاشهای دشمن برای اینکه ایران نتواند روی پای خود بایستد به نتیجه نرسیده و حتی زمینهای شد برای دست یافتن به توانمندیهایی که اگر در شرایط عادی قرار بود حرکت کنیم، شاید به آنها دست نمییافتیم، اما امروز با افتخار توانستهایم به این دستاوردها دست یابیم. امیدوارم بتوانیم این دستاوردها و توانمندیهای علمی را در همه زمینههایی که در کشور نیاز است، گسترش دهیم و با همت همین عزیزان جوان دانشمند بتوانیم معضلات کشور را با تکیه بر این دستاوردها رفع کنیم.
دکتر پزشکیان اظهار داشت: ما تا رسیدن به قله باید به حرکت در این مسیر ادامه دهیم و نباید در این راه خسته شویم. باید از دانشمندان و تلاشگران عزیز کشور حمایت کنیم و زمینه را برای تقویت فعالیتهای آنها فراهم کنیم تا با همت و تلاش آنان به هر آنچه که در کشور نیاز داریم، دست یابیم و موفقیتهای نظامی کشور به سایر زمینههای اجتماعی، فرهنگی و هنری نیز گسترش یابد.
مرورگر شما از ویدیو پشتیبانی نمی کند، شما می توانید از طریق این لینک ویدیو را دانلود نمایید.
رئیس جمهور در بدو ورود به سازمان صنایع هوا و فضای وزارت دفاع و قبل از آغاز بازدید از دستاوردهای دفاعی و فضایی کشور، به مقام شامخ شهدای وزارت دفاع ادای احترام کرد.
۳ ماهواره بومی ایرانی امروز رونمایی میشوند
همزمان با روز ملی فناوری فضایی و مراسمی به این مناسبت از سه ماهواره ایرانی و بومی رونمایی میشود.
امروز همزمان با روز ملی فناوری فضایی با حضور رئیس جمهور، از برخی دستاوردهای فضایی طی مراسمی در وزارت ارتباطات رونمایی میشود.
این دستاوردها به این شرح است:
نمونه ارتقاء یافته ماهواره «پارس ۱» که نسبت به نمونه قبلی خود بهبودهای قابلتوجهی داشته است.
همچنین ماهواره «پارس ۲» با دقت تصویربرداری بسیار بالاتر در طیف رنگی (۸ متر) و سیاه و سفید (۴ متر) رونمایی خواهد شد. این ماهواره دارای دقت تصویربرداری ۲ متر است. ماهواره «پارس ۳» که در دستور کار پژوهشگاه فضایی است، با دقت ۲متر است.
ماهواره مخابراتی «ناوک» نیز با هدف تقویت ارتباطات مخابراتی در ارتفاع بالا طراحی شده، این ماهواره با قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده ساخته شده که برای اولین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت.
پرتاب چهار ماهواره و تزریق موفق ۳۰۰ گرم جرم در ارتفاع مدار پایین در یک سال
رئیس سازمان فضایی ایران پرتاب موفق ماهواره های پارس 1، چمران، هدهد و کوثر و همچنین عملیات موفق تزریق ۳۰۰ گرم جرم را به ارتفاع مدار پایین را از مهمترین دستاوردهای این صنعت در یک سال گذشته دانست.
مراسم روز ملی فناوری فضایی روز یکشنبه با حضور رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون راهبردی رئیس جمهور، معاون پارلمانی رئیس جمهور، رئیس سازمان فضایی ایران و جمعی از مسئولان حوزه فضایی کشور در وزارت ارتباطات برگزار شد.
«حسن سالاریه» معان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم به شرح اتفاقات حوزه فضایی در یک سال گذشته پرداخت و گفت: در اسفند ۱۴۰۲ پرتاب موفقیتآمیز ماهواره پارس ۱ صورت گرفت که یک ماهواره سنجشی با قابلیت تصویربرداری با دقت ۱۵ متر و با قابلیت تصویرداری از سطح زمین است.
وی با بیان اینکه این ماهواره برای مدیریت منابع طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: این ماهواره با موفقیت در مدار تزریق شد و تستهای موفقی را پشت سر گذاشت و امروز نمونه دوم این ماهواره که نمونه ارتقا یافته آن است، در همین مراسم رونمایی میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران به پرتاب موفقیتآمیز ماهواره چمران اشاره کرد و ادامه داد: این ماهواره یک ماهواره تحقیقاتی است که با هدف تست عملکرد زیرسیستمهای مربوط به کنترل و اصلاح مدار توسط ماهوارهبر قائم ۳ انجام شد و یک ماهوارهبر با سوخت جامد است.
سالاریه با برشمردن اهمیت ماهواره چمران اظهار داشت: این مسئله از دو حیث اهمیت داشت. نخست اینکه پرتاب سهباره متوالی ماهوارهبر قائم ۱۰۰ با موفقیت انجام شد و تثبیت آن در مدار را تضمین کرد. دیگر اینکه عملکرد موفقیتآمیز ماهواره چمران بود که برای نخستین بار تستهای اصلاح مداری توسط این ماهواره انجام گرفت که برای ساخت منظومههای ماهوارهای بسیار مهم است.
سالاریه خاطرنشان کرد: در آبانماه ۱۴۰۳، ماهوارههای هدهد و کوثر به فضا پرتاب شدند و برای نخستین بار بخش خصوصی یک سیستم کاملا ماهوارهای را ساخت.
وی ادامه داد: در گذشته زیرساختها توسط بخش خصوصی ساخته میشدند اما برای نخستین باراین ماهوارهها توسط بخش خصوصی ساخته و در یک تعامل بینالمللی پرتاب شد.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: آذر امسال همکاران ما در صنایع دفاع عملیات موفق تزریق ۳۰۰ گرم جرم را به ارتفاع مدار پایین انجام دادند؛ این اتفاق با دومین پرتاب موفق ماهوارهبر سیمرغ انجام شد که در دل خود پرتاب بلوک انتقال مداری سامان را نیز به همراه داشت. برای دستیابی به مدارهای ارتفاع بالا به بلوک انتقال مداری نیاز داریم.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: در یک سال اخیر چند زیرساخت مهم در کشور در حال تکمیل است؛ یکی از آنها پایگاه فضایی ملی چابهار است که ۸۰ درصد از فاز نخست آن به بهرهبرداری رسیده و میتوان از آن برای پرتاب استفاده کرد و این پایگاه برای ما به مثابه دروازه پرتابهای بینالمللی است.
سالاریه افزود: بحث دیگر مربوط به زیرساختهای آزمایشگاهی است که امسال توانستیم ظرفیت یکتن را در دستور کار پژوهشگاه فضایی قرار بدهیم. علاوه بر آن آغاز ساخت ۲ پایگاه دریافت تصاویر ماهوارهای را در حال انجام داریم.
معاون وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: در حوزه صنعت فضایی کشور برای اهداف مدیریتی، منابع آب و کشاورزی اتفاقات خوبی رخ داده است که همگی به مدد استفاده از تصاویر ماهوارهای است.
تاکید وزیر دفاع بر تقویت حضور ایران در عرصه فضا
در این مراسم همچنین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با یادآور اینکه فضا محور علم و آینده دنیا خواهد بود، تصریح کرد که به اندازه کافی در این حوزه عقب هستیم، بنابراین لازم است با سرعت بیشتری عقبماندگیها را جبران کنیم.
امیر عزیز نصیرزاده گفت: هر کس مجهز به علم است قدرت دست او خواهد بود.
وی ادامه داد: علم «سلطان» است. غربیها علم را سلطان میدانند تا بر طبیعت و محیط مادی تسلط پیدا کنند، اما ما علم را سلطان میدانیم برای تنظیم روابط عادلانه بین انسانها و کشورها و برای رقابت سالم با رقبا و تحت سلطه قرار نگرفتن، بنابراین بسیار ضروری است که در همه زمینهها رشد و توسعه پیدا کنیم.
امیر نصیرزاده گفت: فضا محور علم و آینده دنیا خواهد بود. به اندازه کافی در این حوزه عقب هستیم، بنابراین لازم است با سرعت بیشتری عقبماندگیها را جبران کنیم. ارتباط خوبی بین وزارت دفاع و ارتباطات و نیروی هوافضای سپاه و شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای خصوصی شکل گرفته است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه گفت: وزارت دفاع با بیش از 7000 شرکت در ارتباط است و ما با بیش از 1300 شرکت همکاری نزدیک داریم. دانشمندان کشورمان این فرصت را دارند تا علم و دانش خود را برای تقویت و توسعه کشور به کار بگیرند.
وی اضافه کرد: ما با پرتاب ماهوارهبر شروع کردیم. خلاء را تشخیص دادیم چون با پرتاب ماهواره ایرانی مخالفت شد. در سال 1377 طرحهای اولیه تهیه شد و 10 سال بعد ماهوارهبر سفیر را به فضا پرتاب کردیم حالا هم قائم 100 و سیمرغ ماموریتهایشان را بدون خطا انجام دادند. در سامانههای کنترلی و ناوبری و زیرزمینی پیشرفتهایی داشتهایم که البته قابل تبادل با دنیاست.
امیر نصیرزاده گفت: تا پایان بهمن دو پرتاب دیگر نیز انجام میدهیم و به بلوک انتقال مداری دسترسی پیدا میکنیم. ماهوارهبر سریر سنگینترین بار ماهوارهای را به فضا پرتاب خواهد داد. در محضر رییسجمهور قول میدهم در این حوزه پیشرفتهای قابل توجهی را در این دولت انجام دهیم.
نورنیوز