×
اجتماعی
شناسه خبر : 210978
تاریخ انتشار : جمعه 1403/11/12 ساعت 10:44
آینده اشتغال در دوران هوش مصنوعی: فرصت‌ها و چالش‌ها

نورنیوز از بیم و امیدهای جهانی درباره تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال گزارش می‌دهد؛

آینده اشتغال در دوران هوش مصنوعی: فرصت‌ها و چالش‌ها

نظرسنجی در 33 کشور نشان می‌دهد که دیدگاه‌ها نسبت به تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال در کشورهای مختلف متفاوت است. برخی کشورها امیدوار به ایجاد فرصت‌های جدید شغلی هستند، در حالی که دیگر کشورها نگران از دست رفتن مشاغل سنتی هستند. این مقاله به تحلیل این تفاوت‌ها و بررسی جایگاه ایران در این روند می‌پردازد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هوش مصنوعی یکی از موضوعات پرمخاطب در جهان امروز است که تأثیرات عمیقی بر اقتصاد و بازار کار خواهد گذاشت. یک نظرسنجی در ۳۳ کشور نشان داده است که دیدگاه‌ها درباره تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال بسیار متفاوت است. برخی کشورها، نظیر چین و اندونزی، امیدوار به فرصت‌های جدید شغلی هستند، در حالی که کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی نگران از بین رفتن مشاغل سنتی به واسطه اتوماسیون و فناوری‌های نوین هستند. این مقاله به بررسی این تفاوت‌ها پرداخته و جایگاه ایران را در این روند تحلیل می‌کند.

کشورهای خوش‌بین: فرصت‌های جدید در پی توسعه فناوری

کشورهایی مانند چین، اندونزی، تایلند و مالزی در این نظرسنجی بالاترین سطح خوش‌بینی نسبت به تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال را نشان داده‌اند. این کشورها به شدت در حال سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین و استارتاپ‌های دیجیتال هستند. چین، به عنوان مثال، با ۷۷٪ خوش‌بینی نسبت به این تکنولوژی، به دنبال توسعه اقتصاد دیجیتال و تبدیل شدن به یک قدرت جهانی در حوزه فناوری است. علاوه بر این، این کشورها به دلیل رشد سریع تجارت الکترونیک و استارتاپ‌ها، مشاغل جدیدی در حوزه‌های داده و هوش مصنوعی ایجاد کرده‌اند که به اشتغال‌زایی کمک می‌کند.

در این کشورها، دولت‌ها نیز برنامه‌های حمایتی گسترده‌ای برای توسعه فناوری‌های نوین دارند و به همین دلیل است که شاهد رونق مشاغل جدید در حوزه‌های مرتبط با هوش مصنوعی هستیم. به طور کلی، این کشورهای در حال رشد اقتصادی و توسعه سریع هستند و به نظر می‌رسد که می‌توانند فرصت‌های شغلی جدیدی در حوزه‌های تکنولوژی‌محور ایجاد کنند.

کشورهای محتاط: ترکیب فرصت‌ها و نگرانی‌ها

در مقابل، کشورهایی مانند هند، سنگاپور، آفریقای جنوبی و برزیل نظرات ترکیبی دارند. این کشورها از یک طرف به فرصت‌های اقتصادی بالایی که هوش مصنوعی می‌تواند فراهم کند، امیدوارند و از طرف دیگر، نگران از دست رفتن مشاغل سنتی هستند. در هند، تقاضا برای متخصصان هوش مصنوعی به طور چشمگیری در حال افزایش است، اما در عین حال، برخی از کارگران صنایع قدیمی‌تر نگران از دست دادن شغل‌های خود هستند. این نگرانی‌ها در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مشهود است که در کنار فرصت‌های جدید، باید از اتوماسیون و تغییرات بازار کار محافظت کنند.

در این کشورها، دولت‌ها تلاش دارند تا با آموزش و توسعه مهارت‌های جدید، نیروی کار خود را برای مواجهه با تغییرات بازار آماده کنند. همچنین، به‌طور کلی در این کشورها فرصت‌های شغلی در فناوری‌های نوین به دلیل نیاز به تخصص‌های جدید در حال افزایش است.

کشورهای بدبین: نگرانی از آثار منفی اتوماسیون

در کشورهای صنعتی مانند آلمان، ژاپن و ایالات متحده، نگرانی‌ها نسبت به تأثیر منفی هوش مصنوعی بر بازار کار بیشتر است. این کشورها از مدت‌ها پیش شاهد جایگزینی نیروی انسانی با اتوماسیون و روبات‌ها در صنایع مختلف بوده‌اند و بسیاری از افراد نگران از دست دادن شغل‌های خود به دلیل پیشرفت‌های فناوری هستند. به علاوه، این کشورها با مشکلاتی مانند اشباع بازار کار و نیاز به نوآوری‌های عظیم برای ایجاد مشاغل جدید مواجه هستند که ممکن است به سرعت اتفاق نیفتد.

در این کشورها، بسیاری از مردم نگران این هستند که مهارت‌های فعلی آنها با نیازهای بازار کار آینده هماهنگ نباشد و به همین دلیل، چالش‌های بزرگی در زمینه آموزش و مهارت‌آموزی پیش روی دولت‌ها قرار دارد.

جایگاه ایران: فرصت‌ها و چالش‌ها

اگرچه ایران در این نظرسنجی حضور ندارد، اما وضعیت اقتصادی و فناوری کشور می‌تواند تصویر روشنی از تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال در ایران ترسیم کند. ایران در سال‌های اخیر شاهد رشد قابل‌توجهی در زمینه‌های تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی بوده است. با این حال، چالش‌های اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی که بر دسترسی به فناوری‌های پیشرفته تأثیر می‌گذارند، مانع اصلی در مسیر توسعه این فناوری هستند.

در ایران، فرصت‌های شغلی جدید در بخش‌های مختلفی مانند استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری‌محور در حال ظهور است، اما برای بهره‌برداری از این فرصت‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در آموزش و مهارت‌آموزی وجود دارد. ایران باید به مهارت‌آموزی و تطبیق نیروی کار با نیازهای جدید توجه بیشتری داشته باشد تا بتواند از فرصت‌های هوش مصنوعی بهره‌برداری کند و چالش‌های موجود را پشت سر بگذارد.

این نظرسنجی نشان می‌دهد که دیدگاه‌ها نسبت به تأثیر هوش مصنوعی بر اشتغال به عوامل مختلفی مانند شرایط اقتصادی، توسعه فناوری و سیاست‌های دولتی بستگی دارد. کشورهای آسیایی، به‌ویژه چین و اندونزی، بیشتر به آینده مثبت این فناوری امیدوار هستند، در حالی که کشورهای صنعتی به دلیل تجربه قبلی با اتوماسیون و چالش‌های بازار کار، نگرانی‌های بیشتری دارند. ایران نیز با فرصت‌ها و چالش‌های خود مواجه است و برای استفاده از این فناوری نیاز به توجه ویژه به آموزش و توسعه زیرساخت‌های فناوری دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال (1) - اتلتیکو مادرید (1)| رئال به دنبال تثبیت صدرنشینی در شهرآورد مادرید
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
X
آگهی تبلیغاتی