×
سیاسی
شناسه خبر : 210974
تاریخ انتشار : جمعه 1403/11/12 ساعت 10:30
عارف: به توسعه روابط با قرقیزستان اعتقاد راسخ داریم

عارف: به توسعه روابط با قرقیزستان اعتقاد راسخ داریم

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: روابط تهران ـ بیشکک در دهه‌های گذشته روبه رشد بوده است و دولت جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط با قرقیزستان اعتقاد راسخ دارد.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف صبح امروز جمعه در دومین روز از سفر به قزاقستان در محل اقامت خود با نخست وزیر قرقیزستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

عارف در دیدار با «ادیل‌بک قاسم‌علی‌اف» نخست‌وزیر قرقیزستان با اشاره به روابط گسترده ایران در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و حمل‌ونقل با قرقیزستان تصریح کرد: باید در زمینه‌های علمی و فناوری همکاری‌های جدی داشته باشیم و همچنین با توجه به اهمیت توسعه روابط با قرقیزستان، علاوه بر پیگیری موافقتنامه‌ها و یاداشت تفاهم‌ها، فعال‌تر شدن کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور مورد انتظار است.

عارف حضور ایران و قرقیزستان در سازمان‌ها و پیمان‌های مهم منطقه‌ای همانند سازمان همکاری شانگهای، اکو و اتحادیه اوراسیا را فرصتی مناسب برای توسعه و تعمیق روزافزون روابط دو کشور دانست و بر ضرورت ارتقاء سطح مبادلات اقتصادی دو کشور تأکید کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و قرقیزستان تاکید کرد که این اشتراکات می‌تواند به افزایش رایزنی‌های دو کشور درخصوص مسائل منطقه منجر شود.

عارف با بیان اینکه برخی کشورهای غربی می‌خواهند با ابزار حقوق بشر رقیب خود را از صحنه خارج کنند، بر ضرورت تقویت مواضع مشترک دو کشور در مجامع بین‌المللی تاکید کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین از نخست وزیر قرقیزستان برای شرکت در اجلاس خزر به عنوان مهمان ویژه که در ۱۸ فوریه در تهران برگزار می‌شود، دعوت کرد.

نخست وزیر قرقیزستان: کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا علاقه‌مند به گسترش روابط با ایران هستند

همچنین نخست وزیر قرقیزستان در این دیدار با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مردم و دولت ایران، تصریح کرد: قرقیزستان اهمیت زیادی برای تقویت روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران قائل است و آماده گفت‌وگو سازنده در هر سطحی با طرف‌های ایرانی هستیم.

ادیل بک قاسم علی اف با تاکید بر اینکه دو کشور پتاسیل بسیار عالی برای تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی دارند، گفت: امیدواریم سرمایه‌گذاری ایران در قرقیزستان افزایش یابد که در این راستا باید کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور تقویت شود.

وی تاکید کرد: روابط ایران در چارچوب اوراسیا رو به رشد بوده است و همه کشورهای عضو این اتحادیه علاقه‌مند به گسترش روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران هستند و قرقیزستان نیز عضویت ناظر ایران را مثبت ارزیابی می‌کند و معتقدیم عضویت ایران به تقویت تجارت منطقه‌ای و روابط ایران با کشورهای عضو منجر می‌شود.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ جهت شرکت در اجلاس نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا و شرکت در همایش دیجیتال آلماتی ۲۰۲۵ به قزاقستان سفر کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
ایران حمله در سیدنی را محکوم کرد
زلنسکی: از عضویت در ناتو منصرف شدیم
X
آگهی تبلیغاتی