×
فرهنگی
شناسه خبر : 210933
تاریخ انتشار :

با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛

چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر افتتاح شد/معرفی برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران+فیلم

چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان و دست‌اندرکاران برگزاری این دوره از جشنواره در تالار وحدت افتتاح شد.

 نورنیوز-گروه فرهنگی: اجرای مراسم آغاز فعالیت چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را فرزاد حسنی بر عهده دارد. در این مراسم که سیدعباس صالحی و جمعی از هنرمندان و فعالان سینمای ایران حضور دارند از رضا بابک بازیگر، منوچهر والی‌زاده صداپیشه و سیروس الوند کارگردان به عنوان سه هنرمند برجسته سینمای ایران تجلیل می‌شود.

رنج و سرمستی! ما چهره می‌سازیم 

در ابتدای این مراسم، کلیپی از فیلم سینمایی «مادر» به یاد مرحوم علی حاتمی پخش شد و سپس منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره در صحبت‌هایی بیان کرد: هر زمان که به این لحظات می‌رسیم که قرار است راه را آغاز کنیم جز اینکه به دل‌هایمان مراجعه کنیم و دعای سفر بخوانیم چه چیز دیگری می‌توانیم بگوییم؟ چشم بد دور که ما همچنان مدهوشیم و سرمست! شما عزیزان که اهل هنر و فرهنگ هستید به این دو واژه باور دارید و به آن عمل می کنید: رنج و سرمستی! ما چهره می‌سازیم.

وی ادامه داد: حضرت حق یک چهره بیشتر به ما نداده است؛ اما در جهانی که ما در آن زیست می‌کنیم به دنبال آن هستیم که چهره دیگری از خود به جا بگذاریم. سینما و در حال تجربه ساختن چهره‌های متعددی از حال و هوای همه ما است.

دبیر جشنواره تاکید کرد: این تالار هم به وحدت شهره است و هم مزین به نام رودکی است. امشب برای من عزیز است. بزرگداشت سیروس الوند واقعا باعث خشنودی است و من برای ایشان آرزوی سلامتی دارم. رضا بابک که امشب مراسم تجلیلش برگزار می‌شود، یکی از بهترین‌های دنیای بازیگری است. آقای والی‌زاده نیز یکی از سلاطین دوران طلایی دوبله ایران هستند که به خاطر شرایط جسمانی در این مراسم حضور ندارند. اما چه باک که ما در وظیفه قدردانی خودمان به بود و نبود کاری نداریم و مفتخریم.

شاهسواری در پایان عنوان کرد: دوستی به من می گفت چهره های شاخص سینمای ایران کجا هستند و من گفتم جشنواره چهل و سوم فرصتی است که چهره شاخص سال‌های آینده در این صحنه بدرخشند. چون چهره‌های شاخص نیاز به فرصت دارند تا رنج و سرمستی را آغاز کنند.

 سینما خیالات را به نظم در می‌آورد 

رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی دیگر سخنران این مراسم ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: سینما خیالات را به نظم در می‌آورد و از آن میان حکایت‌هایی می‌آفریند که روایتگر احوالات نیک و بد ماست. سینما راوی بخشی از تاریخ و شکل دهنده حافظه جمعی است، به تاریخ و زبان و فکر جان می بخشد. گرچه سینما در جهان  و به طبع آن در ایران عمری طولانی ندارد اما عالمی که در آن متولد شده و زبانی که با آن سخن می‌گوید و روایتگری می‌کند در نزد متفکران و ادیبان از دیرباز شناخته شده است. 

فریدزاده با اشاره به نقلی در «فیه مافیه» ادامه داد: اگر راه‌ها مختلف است اما مقصد یکی است. نمی بینی که راه به کعبه بسیار است بعضی را از روم است و بعضی را از شام و بعضی را از چین و بعضی را از دریا از سوی هند و یمن؛ پس اگر در راه ها نظر کنی اختلاف عظیم و مباینت بی حد است اما چون به مقصود نظر کنی همه متفقند و یگانه و همه را درون ها به کعبه متفق است و درون ها را به کعبه ارتباطی و عشقی و محبتی عظیم است. در اندیشه گرفت نیست و درون  عالم آزادی است. زیرا اندیشه ها لطیفند و برایشان حکم نتوان کردن. 

رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: این سخن مولانا جلال الدین بلخی است در شیراز که ۸۰۰ سال پیش بیان کرد. کمتر زبانی در جهان می‌توان یافت که پس از قرن ها چنین ترو تازه باشد. همین سخن تازه بگو تا که جهان تازه شود. چنانکه در آن زمان صنعتگران به خیال عالم نو خلق می کردند و دوستان و همراهان ما در این زمانه با صنعت تصویر جهانی در می افکنند که حال ما را حکایت و روایت می‌کند و مردمان را به طریق ثواب و سخن سدید رهنمون می سازد. تا باد چنین بادا.

در ادامه مراسم، ویدئویی درباره کارنامه کاری سیروس الوند، کارگردان سینمای ایران پخش شد که شامل مصاحبه با این فیلمساز و نمایش پشت صحنه آثارش بود. 
فریدون جیرانی، جواد طوسی و ماهور الوند برای تجلیل از سیروس الوند روی سن رفتند.‌ سپس سیروس الوند در شب تولد ۷۴ سالگی‌اش با تشویق حضار روی سن حاضر شد. 

فریدون جیرانی ضمن تعریف خاطراتش از این کارگردان گفت: من و آقای الوند هم‌نسل هستیم. البته ایشان در تهران بودند و من در تربت حیدریه. آقای الوند اولین نقدش را در مجله فردوسی چاپ کرد. او یک سری مصاحبه بی‌نظیر با سینماگران انجام داد. او خیلی زود فیلمنامه نوشت و فیلم ساخت. فیلم «یک‌بار برای همیشه» یکی از بهترین فیلم‌هایش محسوب می‌شود. 
وی افزود: او بعد از وقایع ۸۸ در دهه نود فیلم نساخته، ولی چهار دهه سینما را سرپا نگه داشته است. 

جواد طوسی، منتقد سینما نیز بیان کرد: پدر سیروس الوند یک آموزش و پرورشی بود. او ناظم یک دبیرستان بود و کانون خانواده را از یک سقف کوچک به مدرسه انتقال داد و فرهنگ‌سازی کرد. 

وی افزود: سیروس الوند وقتی جذب سینمای حرفه‌ای می‌شود، به کانون خانواده توجه دارد و آن را به عنوان یک نقطه امن به نمایش می‌گذارد. او هیچ موقع یک‌ نگاه سلبی و بدبینانه نداشته است. 
ماهور الوند نیز تاکید کرد: من فقط یک جمله می‌گویم و فکر می‌کنم کافی باشد. من افتخار می‌کنم که دختر سیروس الوند هستم.

در ادامه برنامه منوچهر شاهسواری نیز به روی صحنه آمد و به‌صورت ویژه از همسر سیروس الوند تشکر کرد و گفت:‌ او در تمام این سال‌ها همراه مسیر او بوده است.

درنهایت بعد از دریافت لوح تقدیر، سیروس الوند گفت: ما در انباری خود صندوقچه‌ای داریم که به یادگار از مادرم برایمان مانده است. داخل صندوق، کاغذ و اسناد و یادگاری بسیاری هست. چند وقت پیش لابه‌لای محتویات صندوقچه می‌گشتم که قرارداری را دیدم از فیلمی که من فیلم‌نامه اش را نوشته بودم. آن فیلم ساخته و اکران شد و من هم به موقع دستمزدم را دریافت کردم. این تجربه حرفه‌ای در سن ۱۷ سالگی من رقم خورد و برایم انگیزه‌بخش بود. حالا باید بگویم که از این که مراسم برزگداشتم نیز زمانی برگزار می‌شود که هنوز زنده‌ام، بسیار خوشحال هستم.

معرفی برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران

در ادامه جوایز برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران با حضور بهزاد خورشیدی، شهاب الدین عادل و کامران قدکچیان داوران مسابقه سینمای ایران  چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین آنونس _ قدیر حمزه امامچای برای فیلم «روشن» 
سیمرغ بلورین بهترین پوستر - محمد روح الامینی برای فیلم «در آغوش درخت» 
سیمرغ بلورین بهترین مجموعه عکس- حسن شجاع کنی برای فیلم « برف آخر»

تجلیل از رضا بابک با حضور مرضیه برومند و محمدرضا شریفی‌نیا 

دومین مراسم بزرگداشت چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با حضور مرضیه برومند و محمدرضا شریفی نیا به تجلیل از رضا بابک اختصاص داشت. 

تجلیل
 

مرضیه برومند با بیان این که صحبت کردن از رضا بابک و آثارش کار بسیار سختی است، گفت: او دوست عزیز من است و از دوران کودکی با هم بزرگ شده‌ایم. ما از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هم نمایش را شروع کردیم و سال‌های قبل از انقلاب من بیشتر برای او بازی کردم و پس از انقلاب نوبت به او رسید که برای من بازی کند. سال‌هاست با هم کار می‌کنیم. 

وی افزود: باید بگویم رضا بابک به گردن تمام کارهای کودک در تئاتر، سینما و تلویزیون حق دارد و اگر او نبود این همه پیشرفت برای کارهای کودک رقم نمی‌خورد. می‌نویسد، شعر می‌گوید اما بازیگری است که کارگردان را اذیت می‌کند و دیالوگ‌هایش را حفظ نمی‌کند و برگه روی بدن دیگران می‌چسباند. امیدوارم سال‌های سال سایه تو بر سر سینمای ایران باشد. 

رضا بابک نیز بیان کرد: ما در تمام این سال‌ها با خانم برومند بسیار دعوا کردیم و دعواهای ما سر کیفیت و کار بود. خیلی از شعرهای من را مرضیه برومند اصلاح کرد؛ چرا که استعداد بزرگی است و بسیار از او تشکر می‌کنم. چون با تمام اختلافاتی که با هم داریم آمد و منت بر سر من گذاشت. 

محمدرضا شریفی‌نیا نیز بیان کرد: همیشه به داوران توصیه کردم و دوست داشتم این اتفاق برای بازیگرانی که نقش های کوتاه در سینما بازی می‌کنند بیفتد. امشب چراغ اول را روشن می‌کنم و او در فیلم «به رنگ ارغوان» بسیار کوتاه حضور داشت؛ اما جایزه‌اش باید در حد اسکار باشد.‌ قالیچه‌ای را تقدیم او می‌کنم. چرا که در این فیلم با حضور کوتاهش بسیار خوش درخشید. 

رضا بابک در ادامه گفت: تشکر می‌کنم چرا که هم کلیپ را پخش کردید و هم تکه‌هایی از کارهایم دیده شد. نمی‌خواهم وقت شما را بگیرم. اما یادی از پدر و مادر و همسرم می‌کنم که آسمانی شد. او دردانه‌ای یگانه بود. امیدوارم همیشه سرمست باشید.

وزیر فرهنگ: بخشی از اعتلا و عزت ایران از سینماست

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم طی سخنانی بیان کرد: تنها دو تشکر کوتاه دارم. تشکر اول از دوستانم در دبیرخانه جشنواره فجر است که از مهرماه در سازمان سینمایی مستقر شدند و آقای شاهسواری نیز از آبان ماه در فرصتی اندک به این جمع پیوست. 

وی افزود:  قرار بود گامی به پیش برداریم به تعبیر ابوسعید ابوالخیر گامی به پیش در کم کردن فاصله‌ها و دور از هم بودن است. به نظر می‌رسد دوستان توفیق یافتند در این راه و امشب نمونه آن است. امید داریم این گام‌ها ادامه پیدا کند تا جشنواره فجر آینده و جشنواره‌های فجر پس از این. 

وزیر+ارشاد
 

وزیر فرهنگ  بیان کرد: تشکر دوم از سینماست که بخش مهمی از خاطرات خوب ما را ساخته و پرداخته است و امروز در نهاد خودآگاه ما بخش‌های زرینی از این سینما نهفته است. بخشی از اعتلا و عزت ایران و نام آوری ایران از این سینماست. سپاس از همه کسانی که در این مسیر کوشیدند و در پایان یاد امام(ره)، شهیدان و فجر افرین ایران را گرامی می‌دارم.


 

افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به صورت زنده از طریق سایت، اینستاگرام، تلگرام و آپارات جشنواره فیلم فجر و شبکه خبر۲ در حال پخش است. در این برنامه برگزیدگان مسابقه تبلیغات سینمای ایران شامل تیزر، عکس و پوستر نیز معرفی خواهند شد.

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری همزمان با سالگرد چهل و ششمین سال انقلاب اسلامی از ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود.


اخبار مرتبط
«اشک هور»؛ روایت مادرانی که جنگ را زنده نگه داشتند
شنبه 1403/11/13 ساعت 13:24
نورنیوز آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بررسی می کند؛
«اشک هور»؛ روایت مادرانی که جنگ را زنده نگه داشتند
در دل جنگ، نبرد فقط در میدان‌های نبرد رخ نمی‌دهد، بلکه در قلب‌های بازماندگان ادامه دارد. اشک هور روایتی است از انتظار، امید و درد، فیلمی که نه‌تنها از جنگ، بلکه از زخم‌های نادیده آن سخن می‌گوید.
درس‏‌هایی برای ساختن فیلم‏ سفارشی
شنبه 1403/11/13 ساعت 10:37
صوفیا نصرالهی*
درس‏‌هایی برای ساختن فیلم‏ سفارشی
امسال لااقل در سانس‌های اول خبری از آن تیزرهای همیشگی که صدای تهامی بیاید که بخواند مثلاً «چهل‌وسومین» جشنواره‌ی فیلم فجر، خبری نیست.
برگزاری نشست خبری فیلم «بازی خونی»
جمعه 1403/11/12 ساعت 16:49
برگزاری نشست خبری فیلم «بازی خونی»
نشست خبری فیلم بازی خونی برگزار شد که سعید پروینی (تهیه‌کننده)، حسین میرزا محمدی (کارگردان)، ارسطو خوش‌رزم، لیندا کیانی، شادی مختاری، سارا حاتمی، کیسان دیباج از حاضران بودند.
از فجر  43 تا حضور یک رهبر ارکستر در رویداد بین المللی
پنج‌شنبه 1403/11/11 ساعت 16:04
بسته اخبار فرهنگی و هنری؛
از فجر 43 تا حضور یک رهبر ارکستر در رویداد بین المللی
بسته اخبار فرهنگی و هنری این هفته به اخبار هفته گذشته و رویدادهای پیش رو در حوزه هنر، سنیما و موسیقی اختصاص دارد از انتشار نماهنگی برای «یحیی» تا حضور یک رهبر ارکستر در رویداد بین المللی
مدیوم شات | تصویر پوستر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر  +فیلم
پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 09:24
مدیوم شات | تصویر پوستر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر +فیلم
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی وارد عربستان شد
حماس عدم عقب‌نشینی از محور فیلادلفیا را محکوم کرد
شورای نگهبان: انتخابات شوراها سال 1405 برگزار خواهد شد
برخورد 2 کشتی در دریای شمال با چندین مجروح +فیلم
توضیحات دفتر رفیق دوست در مورد مصاحبه جنجالی اخیر او
تاییدیه اتحادیه اروپا برای مدیریت سوخت در پروازهای بین‌المللی «هما»
هشدار سازمان بازرسی به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری
دفتر رفیق دوست : او جراحی مغز انجام داده و برخی خاطرات و اسامی را اشتباه به یاد می‌آورد
غریب آبادی: باید در عرصه بین‌الملل از منافع کشور دفاع کنیم
ابراز امیدواری مصر درباره ادامه کمک‌های اتحادیه اروپا به غزه
واکنش فضائلی به برخی برداشت‌ها از سخنان رهبر معظم انقلاب
دولت غزه: رژیم اشغالگر می‌خواهد با محاصره، ساکنان منطقه را به آرامی به قتل برساند
روایت بازیگر مشهور سوری از جنایات عناصر تکفیری +فیلم
سردار قاآنی: مقاومت دستور صریح خداوند در قرآن است
سازمان ملل: خانواده‌هایی با تمامی اعضایشان در سوریه کشته شده‌اند
نخست وزیر گرینلند: ترامپ به مردم جزیره ما بی‌احترامی می‌کند
دریادار ایرانی: رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین امنیت منطقه را تقویت می‌کند
اسموتریچ به بوئلر: از طرف ما با حماس مذاکره نکنید!
افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی ساختمانی 100 کیلوواتی در مرکز تهران
حزب‌الله: حملات هوایی مستمر دشمن به جنوب به منزله اشغالی واضح و غیر قابل بحث است
کرملین درباره نامه ادعایی «ترامپ»: ایران مستقل است و خود تصمیم می‌گیرد
کمیسیون اروپا الجولانی را به بروکسل دعوت کرد
پزشکیان: شرایط به مراتب از دوران دفاع مقدس سخت‌تر است
حماس: نتانیاهو مانع اجرای توافق می‌شود
کاسبی سیاسی زیر عبای معاویه!
جنگ چقدر به ایران نزدیک است؟
هفت گام برای عبور از بحران
برای سلامت مغز و قلب ورزش کنید
اولیانوف: جایگزینی برای برجام وجود ندارد
فروش بلیت هواپیما بالاتر از نرخ مصوب ممنوع
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری: تهدید ناترازی ها برای شرکت های دانش بنیان فرصت است
گزارش تصویری | نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران
سکه چند؟
پزشکیان: «نه به تصادف» باید فرهنگ شود/ دولت آماده کمک به نیروی انتظامی است
برنامه دیدارهای هفته بیست‌وسوم لیگ برتر فوتبال اعلام شد/همه بازی‌ها برگزار می‌شود
وزیر کشور: تلاش می‌کنیم در کنار جامعه هنر باشیم
طرح سوالات نمایندگان از وزیر امور خارجه / نمایندگان از پاسخ عراقچی قانع شدند
ازدواج از طلا پیشی گرفت
مارک کارنی جانشین ترودو شد
برق‌گرفتگی الین 4 ساله در پارک
هیچ الزامی برای همکاری نداریم
نشست اردن و بحران سوریه؛ واقعیت‌ها و تناقض‌ها
بروز رسانی لیست جدید ثبت‌نام خودروهای وارداتی
تشخیص زودرس تنبلی چشم کودکان با تست آزمایش‌ غربالگری
نورنما | غذا دادن به خرس با قاشق!
سوریه در معرض جنگ داخلی و طرح تجزیه
اعراب منطقه و احتمال میانجی‌گری
طرح دیوارنگاره جدید میدان ولی‌عصر(عج) رونمایی شد
راهبرد فشار حداکثری و حمله به ایران زیانبار خواهد بود
شارژ «کالابرگ» دهک‌های 4 تا 7 از عصر پنجشنبه
X
آگهی تبلیغاتی