×
اقتصادی
شناسه خبر : 210739
تاریخ انتشار : جمعه 1403/11/12 ساعت 17:17
اقتصاد در  هفته‌ای که گذشت؛ افزایش قیمت دلار و طلا/ کاهش رونق ثبت‌نام خودرو

نورنیوز بررسی کرد

اقتصاد در هفته‌ای که گذشت؛ افزایش قیمت دلار و طلا/ کاهش رونق ثبت‌نام خودرو

قیمت دلار و طلا در هفته‌ای که رو به پایان است، افزایش داشت . خودرو برای دلالان از سکه افتاد و کمبود سیب زمینی هم مساله‌ساز شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: افزایش نرخ دلار، بالا رفتن قیمت سکه، کمبود سیب زمینی در بازار، فروش فوری خودروسازان وعدم اقبال خریداران و .... از مهم ترین خبرهای حوزه اقتصاد در هفته جاری بود.

کمبود سیب زمینی

کاهش عرضه سیب زمینی در بازار موجب افزایش قیمت این محصول شده بود. از اویل هفته جاری در میادین میوه و تره بارتهران خبری از سیب زمینی نبود که گلایه شهرندان را در پی داشت.

با وجود کاهش عرضه سیب زمینی در بازار و نبود این محصول در میادین در بازارهای سطح شهراما این محصول موجود بود که با قیمت های هر کیلو60 تا 70 هزار تومان عرضه می شد.

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی البته قول وفورعرضه و کاهش قیمت‌ها دادند. به طوری که رئیس سازمان تعاون روستایی رز چهارشنبه از عرضه 350 تن سیب زمینی به بازار خبر داد و گفت: همچنین در میادین میوه و تره بارهر کیلو سیب زمینی با قیمت 10 هزار تومان عرضه خواهد شد.

صعود دلار

همچنین افزایش قیمت دلار یکی از مهم ترین خبرهای حوزه بازار ارز در هفته جاری بود. قیمت ارز البته در هفتته های پیش از این هم روند صعودی داشت.

 هفته گذشته و همینطوری اوائل هفته جاری قیمت دلار در کانال 80 هزار تومان بوده است که هر چه به پایان هفته نزدیکتر می شدیم قیمت ها بالاتر رفت به طوری که قیمت دلار در روز چهارشنبه در بازار آزاد به 83 هزار تومان رسید.

نگرانی از کاهش درآمدهای ارزی، گرانی ارز نیمایی، احتمال تحریم دوباره با توجه به موضوع fatf، تقاضای فصلی بخصوص در ایام کریسمس و نزدیکی به عید نوروزو بالا رفتن تقاضای خرید، انتقال معاملات به بازار ارز تجاری از مهمترین دلایل افزایش قیمت ارز در بازار به شمار می روند.

چرا خودرو خریدار ندارد؟

در هفته جاری فروش خودروسازان برای دهه فجر آغاز شد ولی موضوع مهم کاهش ثبت نام متقاضیان بوده است.

طبق آمار منتشرشده،  در جدیدترین طرح فروش ایران‌خودرو بیش از911 هزار نفر ثبت نام کرده‌‌‌اند که این رقم نسبت به دوره‌‌‌های قبلی ثبت نام خودرو با کاهش شدید همراه بوده است.

الزام متقاضیان برای بلوکه کردن ۳۰۰ میلیون تومان در حساب‌‌‌های وکالتی برای کوتاه کردن دست دلالان و افزایش قیمت کارخانه‌‌‌ای خودرو را می توان دو عامل عمده افت تقاضا برای خرید خودرو ذکر کرد.

البته به گفته کارشناسان سیاست های فعلی برای رسیدن به یک بازار متعادل نتایج مثبتی خواهد داشت.

قیمت سکه هم صعودی شد

در همه جاری به تبعیت از قیمت دلار و گرانی اونس جهانی قیمت طلا و سکه در بازار داخلی هم با افزایش همراه بود. در این هفته طلا همچنان در کانال 5میلیون و 500 هزار تومان بود و سکه از 60 میلیون تومان گذشت. با این وجود در آخرین روز کاری قیمت طلا و سکه تنها اندکی ارزان شد. البته بنا برا پیش بینی ها قیمت طلا همچنان روند صعودی خواهد داشت.

افت مجدد بورس

تالار شیشه ای تقریبا درهمه روزهای هفته جاری کاهشی بود. شاخص کل بورس در آخرین روز کاری بازار با کاهش ۶ هزار و ۱۷۰ واحدی در معاملات به ۲ میلیون و ۸۰۱ هزار و ۴۳۵ واحد رضایت داد.

 شاخص هم وزن نیز سه هزار و ۱۴۱ واحد منفی بود و به ۸۷۸ هزار و ۵۷۵ واحد بازگشت.

البته افت و خیز شاخص بورس را کارشناسان و فعالان بازار طبیعی دانسته و می گویند که نجر به شفافیت معاملات و استراحت بازار خواهد شد. همچنین امیدها به بازار بورس همچنان بالا است.

وام مسکن تغییر کرد؟

 البته خبری نیز در همین هفته از کاهش 150 میلیون تومانی میزان تسهیلات مسکن هم بولد شده بود. بر اساس این خبر که توسط  سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن مطرح شده بود سقف تسهیلات از800 میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان اعلام شده که وزارت راه و شهرسازی این خبر را تکذیب کرد.

معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: هیئت عالی بانک مرکزی با توجه به توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها و توان بازپرداخت متقاضیان در این خصوص تصمیم‌ خواهد گرفت و خبر اعلام شده در برخی خبرگزاری‌ها مبنی بر تغییر سقف تسهیلات از ۸۰۰ به ۶۵۰ میلیون تومان صحیح نیست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برف، برخی از مدارس استان همدان را در نوبت بعدازظهر به تعطیلی کشاند
عرضه بلیت‌های 60 دلاری به فدراسیون‌ها برای جام جهانی 2026
تحویل اولین رام قطار چینی برای ورود به متروی تهران
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(139) «جلفا»
«هنر قانع‌کردن مردم» در گفت‌وگو با دکتر محمد خدادی
لاوروف: آمریکا پذیرفت سرزمین‌های قدیمی باید دوباره به روسیه بازگردند
نشست دوحه برای تشکیل نیروی بین المللی در غزه برگزار شد
برتری مصر مقابل نیجریه؛ حریف ایران با دست پر به جام جهانی می‌آید
تعلیق 6 ماهه فعالیت شاخه نظامی جریان صدر در دو شهر عراق
ایران سردتر می‌شود
6 پرواز ورودی و خروجی فرودگاه اهواز دچار اخلال شد
کاهش تلفات تصادفات اولویت اصلی طرح ترافیکی زمستانی 1403 است
تغییر ساعت کاری قوه قضاییه تا 15 فروردین 1405
انحراف اتوبوس در جاده کرمان به رفسنجان 15 مجروح برجای گذاشت
یارانه کودکان دارای سوءتغذیه واریز شد
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید
425 هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد سال 1405 ثبت نام کردند
یک سرباز صهیونیست دیگر به دلیل «مشکلات روانی» خودکشی کرد
پزشکیان: ظرفیت جابه‌جایی در استان تهران به 160 میلیون نفر سفر می‌رسد
توضیح وزیر رفاه درباره اجرای طرح «کارت امید مادر»
مسابقه تسلیحاتی در قاره‌ای که صلح را فراموش کرده است
کپسول زیستی جدید ایران در صف پرتاب
رسانه عبری: حماس، 3 هزار نیروی تازه نفس جذب کرده است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 26 آذر 1404+ جدول
لوکس سواری بدون سهمیه سوخت
فهرست اولیه نامزدهای نود و هشتمین دوره اسکار اعلام شد
سرما مدارس اردبیل را غیرحضوری کرد
آنفلوآنزا روی خط هشدار؛ 115 فوتی و موجی که ادامه دارد
بازگشت قاتل جوان از یک قدمی چوبه دار
رهبر انصارالله: مسلمانان نسبت به مقدسات خود غیرتمند باشند
تراز پرداخت، اولویت اقتصاد ایران
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
X
آگهی تبلیغاتی