×
اقتصادی
شناسه خبر : 210739
تاریخ انتشار : جمعه 1403/11/12 ساعت 17:17
اقتصاد در  هفته‌ای که گذشت؛ افزایش قیمت دلار و طلا/ کاهش رونق ثبت‌نام خودرو

نورنیوز بررسی کرد

اقتصاد در هفته‌ای که گذشت؛ افزایش قیمت دلار و طلا/ کاهش رونق ثبت‌نام خودرو

قیمت دلار و طلا در هفته‌ای که رو به پایان است، افزایش داشت . خودرو برای دلالان از سکه افتاد و کمبود سیب زمینی هم مساله‌ساز شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: افزایش نرخ دلار، بالا رفتن قیمت سکه، کمبود سیب زمینی در بازار، فروش فوری خودروسازان وعدم اقبال خریداران و .... از مهم ترین خبرهای حوزه اقتصاد در هفته جاری بود.

کمبود سیب زمینی

کاهش عرضه سیب زمینی در بازار موجب افزایش قیمت این محصول شده بود. از اویل هفته جاری در میادین میوه و تره بارتهران خبری از سیب زمینی نبود که گلایه شهرندان را در پی داشت.

با وجود کاهش عرضه سیب زمینی در بازار و نبود این محصول در میادین در بازارهای سطح شهراما این محصول موجود بود که با قیمت های هر کیلو60 تا 70 هزار تومان عرضه می شد.

مسئولان وزارت جهاد کشاورزی البته قول وفورعرضه و کاهش قیمت‌ها دادند. به طوری که رئیس سازمان تعاون روستایی رز چهارشنبه از عرضه 350 تن سیب زمینی به بازار خبر داد و گفت: همچنین در میادین میوه و تره بارهر کیلو سیب زمینی با قیمت 10 هزار تومان عرضه خواهد شد.

صعود دلار

همچنین افزایش قیمت دلار یکی از مهم ترین خبرهای حوزه بازار ارز در هفته جاری بود. قیمت ارز البته در هفتته های پیش از این هم روند صعودی داشت.

 هفته گذشته و همینطوری اوائل هفته جاری قیمت دلار در کانال 80 هزار تومان بوده است که هر چه به پایان هفته نزدیکتر می شدیم قیمت ها بالاتر رفت به طوری که قیمت دلار در روز چهارشنبه در بازار آزاد به 83 هزار تومان رسید.

نگرانی از کاهش درآمدهای ارزی، گرانی ارز نیمایی، احتمال تحریم دوباره با توجه به موضوع fatf، تقاضای فصلی بخصوص در ایام کریسمس و نزدیکی به عید نوروزو بالا رفتن تقاضای خرید، انتقال معاملات به بازار ارز تجاری از مهمترین دلایل افزایش قیمت ارز در بازار به شمار می روند.

چرا خودرو خریدار ندارد؟

در هفته جاری فروش خودروسازان برای دهه فجر آغاز شد ولی موضوع مهم کاهش ثبت نام متقاضیان بوده است.

طبق آمار منتشرشده،  در جدیدترین طرح فروش ایران‌خودرو بیش از911 هزار نفر ثبت نام کرده‌‌‌اند که این رقم نسبت به دوره‌‌‌های قبلی ثبت نام خودرو با کاهش شدید همراه بوده است.

الزام متقاضیان برای بلوکه کردن ۳۰۰ میلیون تومان در حساب‌‌‌های وکالتی برای کوتاه کردن دست دلالان و افزایش قیمت کارخانه‌‌‌ای خودرو را می توان دو عامل عمده افت تقاضا برای خرید خودرو ذکر کرد.

البته به گفته کارشناسان سیاست های فعلی برای رسیدن به یک بازار متعادل نتایج مثبتی خواهد داشت.

قیمت سکه هم صعودی شد

در همه جاری به تبعیت از قیمت دلار و گرانی اونس جهانی قیمت طلا و سکه در بازار داخلی هم با افزایش همراه بود. در این هفته طلا همچنان در کانال 5میلیون و 500 هزار تومان بود و سکه از 60 میلیون تومان گذشت. با این وجود در آخرین روز کاری قیمت طلا و سکه تنها اندکی ارزان شد. البته بنا برا پیش بینی ها قیمت طلا همچنان روند صعودی خواهد داشت.

افت مجدد بورس

تالار شیشه ای تقریبا درهمه روزهای هفته جاری کاهشی بود. شاخص کل بورس در آخرین روز کاری بازار با کاهش ۶ هزار و ۱۷۰ واحدی در معاملات به ۲ میلیون و ۸۰۱ هزار و ۴۳۵ واحد رضایت داد.

 شاخص هم وزن نیز سه هزار و ۱۴۱ واحد منفی بود و به ۸۷۸ هزار و ۵۷۵ واحد بازگشت.

البته افت و خیز شاخص بورس را کارشناسان و فعالان بازار طبیعی دانسته و می گویند که نجر به شفافیت معاملات و استراحت بازار خواهد شد. همچنین امیدها به بازار بورس همچنان بالا است.

وام مسکن تغییر کرد؟

 البته خبری نیز در همین هفته از کاهش 150 میلیون تومانی میزان تسهیلات مسکن هم بولد شده بود. بر اساس این خبر که توسط  سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن مطرح شده بود سقف تسهیلات از800 میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان اعلام شده که وزارت راه و شهرسازی این خبر را تکذیب کرد.

معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: هیئت عالی بانک مرکزی با توجه به توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها و توان بازپرداخت متقاضیان در این خصوص تصمیم‌ خواهد گرفت و خبر اعلام شده در برخی خبرگزاری‌ها مبنی بر تغییر سقف تسهیلات از ۸۰۰ به ۶۵۰ میلیون تومان صحیح نیست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استفاده از هوش مصنوعی برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
وزیر صمت: سیاست تجاری باید بر اساس اهداف صادرات و واردات تنظیم شود.
توافق وزیران خارجه ایران و مالی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور
لفاظی زلنسکی علیه پوتین در واشنگتن
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
زلنسکی وارد آمریکا شد +فیلم
صالحی:مسجد کانون‌ تمدن‌سازی بوده است و باید کانون محله باشد
کی‌یف: نیروهای کره شمالی از پهپادها برای ماموریت‌های شناسایی در اوکراین استفاده می‌کنند
وزیر خارجه ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت روز 26 مهر خاتمه می‌یابد
تصادف در جاده سیپدان شیراز + آمار کشته‌ها و مصدومین
اوشاکوف: گفت و گوی پوتین و ترامپ درباره ارسال «تاماهاوک» به اوکراین بود
درخواست کمک وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای برگشت اجساد اسیران اسرائیلی
رعایت نرخ مصوب مرغ الزامی است
جایزه بهترین داور، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین مربی زنان به ایرانی‌ها رسید
پیام تسلیت لاریجانی در پی درگذشت سردار افشار
حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
واکنش دفتر سیاسی انصارالله به شهادت رئیس ستاد کل ارتش یمن
ایران و پاکستان نیازمند یک استراتژی جامع در راستای گسترش همکاری‌ها هستند
تیم ملی فوتسال مردان هم برابر روسیه مساوی کرد + دیدار بعدی
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
گفت و گو مقام‌های نظامی سازمان ملل و سه کشور درباره لبنان
ادامه جنگ اوکراین پیامد مستقیم حمایت تسلیحاتی غرب از کی‌یف است
پزشکیان عازم تهران شد
برندگان مسابقه جهانی عکاسی حیات وحش
ترامپ: گفت‌وگو با پوتین بسیار سازنده بود؛ در مجارستان با یکدیگر دیدار خواهیم کرد
سردار فدوی: بیش از 40 هزار پاسدار در لباس مقدس پاسداری به شهادت رسیده‌اند
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
دیدار نماینده فلسطین با وزیر امور خارجه
سانحه واژگونی خودرو در کمربندی تفت +آمار مصدومین
انسداد کامل اتوبان شهید همت از ساعت 23 امشب
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت سردار افشار
ماچادو: ونزوئلا بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی است
حملات گسترده روسیه به تاسیسات گازی شرق اوکراین
معاون نیروی زمینی سپاه: توسعه تاکتیک‌های نوین جزء برنامه‌های اصلی ما می‌باشد
رییس‌جمهور: دولت اهتمام ویژه‌ای به حل چالش کشاورزان اصفهان دارد
تلاش زلنسکی برای متقاعد کردن ترامپ جهت ارسال سلاح به اوکراین
جمهوری اسلامی ایران آغاز کننده اقدام تهاجمی سایبری علیه هیچ کشوری نیست
رکوردشکنی پاراوزنه‌برداری قهرمانی جهان با چاشنی طلا +فیلم
تقدیم پیام رهبر انقلاب از سوی لاریجانی به پوتین
آتش‌سوزی هولناک و گسترده در کارگاه مبل‌سازی محله مرتضی‌گرد +جزئیات آتش سوزی
وزارت دفاع انگلیس: سرعت پیشروی روسیه در اوکراین به نصف کاهش یافت
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
القسام: نام شهید الغماری در صفحات افتخار تاریخ ثبت خواهد شد
عملکرد درخشان امیرعلی احمدلو در مسابقات بدمینتون جوانان جهان 2025
جان مادر باردار 27 ساله توسط اورژانس هوایی نجات یافت
مشارکت مردمی در تصمیم گیری‌ها زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی است
ترامپ: در حال گفت‌وگو با پوتین هستم
پسکوف: تحویل موشک‌های تاماهاوک به کی‌یف موجب سطح جدیدی از تنش می‌شود
گلبال قهرمانی آسیا؛ پیروزی ایران مقابل استرالیا + دیدار بعدی
حماس: رژیم صهیونیستی هیچ تفاوتی میان زنده و مرده فلسطینی‌ها قائل نمی‌شود
X
آگهی تبلیغاتی