×
سیاسی
شناسه خبر : 210686
تاریخ انتشار :

احسان صالحی *

نهی از دوستی پنهانی با دشمن

ضرورت پرهیز از «دوستی پنهان» با دشمنانی است که گرچه دنبال پنهان‌کردن خصومت‌ها و کینه‌های خود پشت لبخند دیپلماسی هستند

نورنیوز-گروه سیاسی: روح کلی بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم عید مبعث، برجسته‌سازی «مقاومت» به عنوان امتداد جریان بعثت در عصر حاضر بود. مقاومت در غزه و لبنان، بعثتی از جنس خون رقم زد و دوباره به همه ثابت کرد که خون بر شمشمیر پیروز است ولو بر شمشیرهای مدرنی مثل بمب‌های چندتنی که با آوار شدن بر سر زنان و کودکان، تن‌های زیادی را تکه‌تکه و بناهای پر شماری را با خاک یکسان کرد اما در نهایت نتوانست اراده و ایمان مردم قهرمان، این دژهای مقاوم غزه و لبنان را درهم بشکند.

پاسداشت روحیه مقاومت به‌عنوان تجلی معاصر بعثت، رمز تداوم پیروزی‌ها و توفیقات است و فقدان و غفلت از آن، عامل شکست‌ها و هزیمت‌ها خواهد بود. بنابراین لازم است عوامل تقویت‌کننده یا تضعیف‌کننده راهبرد مقاومت به درستی شناخته شوند.

در این زمینه یکی از نکات مورد تذکر رهبر انقلاب که غفلت از آن قطعا باعث تضعیف مقاومت خواهد شد، ضرورت پرهیز از «دوستی پنهان» با دشمنانی است که گرچه دنبال پنهان‌کردن خصومت‌ها و کینه‌های خود پشت لبخند دیپلماسی هستند اما امروز پس از۱۶ماه جنایت بی‌وقفه در غزه، پرده از همه ظاهرسازی‌ها و فریبکاری‌های آنها افتاده است.بنا به اذعان شخصیت‌های صاحب‌نام در سیاست خارجی آمریکا (به عنوان نمونه دو مقاله اخیر نفیو و هاس در مجله فارین آفرز) استفاده از گزینه نظامی نه تنها باعث تعطیلی برنامه هسته‌ای ایران نخواهد شد بلکه به احتمال زیاد موجب برداشتن گام نهایی و تولید سلاح هسته‌ای خواهد شد.

همچنین تحریم‌ها با وجود آثار منفی بر اقتصاد ایران تاکنون نتوانسته برنامه‌های هسته‌ای، دفاعی و منطقه‌ای آن را متوقف کند. ایده براندازی نیز دور ازدسترس است. بنابراین با وجود تجربه ناموفق و چشم‌انداز مأیوس‌کننده طرف آمریکایی از جعبه ابزار تهدید نظامی، تحریم اقتصادی و اغتشاشات سیاسی و امنیتی، گزینه بدیل برای مهار ایران از نظر آنها، ترغیب ایران به پذیرش توافقی است که در ازای تضمین بقا، هر سه حوزه قدرت و نفوذ هسته‌ای، دفاعی و منطقه‌ای ایران مهار و تضعیف شود.

زمینه‌سازی و ایجاد زیرساخت برای رسیدن حریف به نقطه مطلوب خود با توجه به موانع پیش رو، به سادگی ممکن نیست و نیازمند مقدماتی نظیر بن‌بست‌نمایی در داخل، هراس‌افکنی و ایجاد ترس و یأس از آینده توأم با جنگ و تشدید تحریم، دامن زدن به اختلافات داخلی و القای فرصت محدود برای پذیرش مذاکره است.

در کنار این مقدمات که جنبه روانی و تبلیغاتی برای ایجاد فشار در افکار عمومی دارد، یک مقدمه و زیرساخت عملی، تدارک مسیرها و ارتباطات پنهانی تحت عناوینی چون«مسیر۲» وباتوجیهاتی همچون ضرورت دستیابی به شناخت متقابل و دقیق‌تر است. خبرسازی‌هایی مانند دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل نیز در این چارچوب وباهدف کاستن ازاینرسی «مسیر۲» و عادی‌سازی و حساسیت‌زدایی از مذاکره انجام شد.

مسیرها و ارتباطات پنهانی تحت عناوینی چون «مسیر۲» در واقع ایجاد روزنه و زیرساخت برای تحقق ایده مهار ایران در شرایط اطمینان حریف از ناکارآمدی گزینه‌های دیگر است.

* کارشناس مسائل سیاسی


جام جم
اخبار مرتبط
بازگشت ترامپ و ضرورت دیپلماسی هوشمندانه
دوشنبه 1403/11/08 ساعت 09:16
خسرو قاضی‌زاده*
بازگشت ترامپ و ضرورت دیپلماسی هوشمندانه
دونالد ترامپ، یکی از شخصیت‌های جنجالی‌، پرحاشیه در سیاست، دارای صفات شخصیتی منحصربه‌فرد و خود ویژه‌ای است که او را به مذاکره‌کننده‌ای نامتعارف و غیرقابل پیش‌بینی و پیچیده تبدیل کرده است.
مدار دیپلماسی | ضرورت ایجاد توازن قدرت در منطقه شامات
یکشنبه 1403/11/07 ساعت 10:00
مدار دیپلماسی | ضرورت ایجاد توازن قدرت در منطقه شامات
ترامپ مسئول دیپلماسی با ایران را معرفی کرد
پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 20:56
ترامپ مسئول دیپلماسی با ایران را معرفی کرد
منابع رسانه‌ای اعلام کردند که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه، «استیون ویتکاف» فرستاده ویژه خود به منطقه را مسئول «پرونده» ایران کرده است.
ترامپ فرصت دیپلماسی با ایران را غنیمت بشمارد
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 12:27
فارن افرز؛
ترامپ فرصت دیپلماسی با ایران را غنیمت بشمارد
بهترین رویکرد، رویکردی است که هدف تغییر خط مشی امنیتی ایران را از طریق دیپلماسی و در کنار توانایی و تمایل به استفاده از نیروی نظامی در صورت خودداری تهران از رسیدگی کافی به نگرانی‌ های آمریکا و غرب، پیگیری کند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گوشی قاپی عجیب راکب موتورسوار در خیابان گاز مشهد + فیلم
فروش مشروبات الکلی در بستنی فروشی در تهران
ناصر علیخواه، نویسنده، معلم و پژوهشگر درگذشت
واردات خودرو با ارز شخصی در راه است!
نوجوان ایرانی در رقابت‌های جهانی پینگ‌پنگ طلا گرفت
قتل کبری رضایی دختر افغان توسط مرد ایرانی + جزئیات
پیام تسلیت پزشکیان به هند پس از فاجعه هوایی مرگبار
جام جهانی باشگاه‌ها 2025 با قضاوت فغانی بزگزار می شود
ترامپ: ما به توافق با ایران نسبتا نزدیک هستیم و من ترجیح می‌دهم که توافق کنیم
صالحی: تندیس آرش کمانگیر در ونک، بازتابی از هویت و غرور ملی است
تصاویری از لحظه برخاستن و سقوط هواپیمای مسافربری هند
جدیدترین نرخ محصولات ایران خودرو پس از افزایش قیمتها+ جدول قیمت ها
آتش‌سوزی در پتروشیمی بوشهر + جزئیات و تعداد جان باختگان
نقشه ترافیکی بزرگ‌ترین مهمانی سال اعلام شد + فیلم
تسلیت بقایی به دولت و مردم هند پس از سقوط هواپیما
هشدار شرکت توانیر به مصرف برق در آستانه ورود موج گرما
دومین دیدار دوستانه ایران قطعی شد + زمان برگزاری دیدار
نورنما | غدیر، ریزش باران الطاف رحمانی بر گلزار جان‌های تشنه است
پادکست | ولایت چیست؟و چرا اینقدر غدیر مهم است؟
واکنش متفاوت شمخانی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس
کالاس: نگرانی اروپا از ایران فراتر از پرونده هسته‌ای است
وزیر نفت: افزایش قیمت گازوئیل شامل ناوگان رسمی نمی‌شود
عراقچی: آماده دفاع قاطع از حقوق ملت در مذاکرات یکشنبه هستیم+ فیلم
قیمت نفت افزایش یافت
بازی تدارکاتی جدید تیم ملی ایران مقابل شیلی نهایی شد
اینترنت ماهواره‌ای برای آیفون فعال شد
هشدار هواشناسی: طوفان در راه تهران /آماده باش دستگاههای امدادی
هشدار جدی مجلس به آژانس؛ گزینه خروج ایران از NPT در دستور کار قرار می گیرد
سقوط هواپیمای ایر ایندیا در نزدیکی فرودگاه احمدآباد هند+ فیلم سقوط وتعداد قربانیان
گرمای 41 درجه‌ای در تهران/هشدار زرد برای پایتخت
فیش حقوقی خردادماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد/جدول و زمان پرداخت
جزییات فاجعه دریایی در بندر پارسیان؛ 10 شناور در آتش سوختند
استعفا وزیر راه و شهرسازی تکذیب شد
پزشکیان: ما راه خود را خواهیم رفت و غنی سازی ادامه می‌یابد
دومین بمب استقلال؛ آقاسی با قراردادی دو ساله آبی‌پوش شد
واکنش مقام‌های ایرانی و نهادهای بین‌المللی به قطعنامه شورای حکام و پاسخ تهران
واکنش بازار طلا و سکه به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام +جدول قیمتها
قطعنامه‌ جدید شورای حکام؛ بازی تکراری شکست خورده
واکنش بازار دلار و سایر ارزها به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام +جدول قیمتها
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در مورد واکنش کشورمان به قطعنامه شورای حکام توضیح خواهد داد
بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام
تماس تلفنی ویتکاف و نتانیاهو درباره ایران
واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام اژانس/مجتمع سوم غنی سازی اورانیوم راه اندازی می شود+فیلم
واکنش کمالوندی به قطعنامه شورای حکام: ایران تسلیم فشار سیاسی نمی‌شود
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ آغاز مرحله جدید تقابل دیپلماتیک
تاریخ؛ میدان سنجش وفاداری امت در روز عید غدیر
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 22 خرداد 1404 +جدول
نورنما | تفاوت زمان توقف در پیت استاپ فرمول یک بین سال های 1990 تا2023
سوختن 10 فروند شناور در اسکله جوادالائمه هرمزگان + فیلم
قفل گمرک شکست؛ ترخیص 3 هزار خودروی وارداتی در بندر شهید رجایی
X
آگهی تبلیغاتی