×
سیاسی
شناسه خبر : 210467
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/08 ساعت 15:16
پزشکیان: مکران برای زندگی در ده‌ها سال آینده توسعه می‌یابد

در جلسه اقتصاد دریامحور تاکید کرد؛

پزشکیان: مکران برای زندگی در ده‌ها سال آینده توسعه می‌یابد

رئیس جمهور گفت: تمام اقدامات در منطقه مکران باید به شکل دقیق بر اساس طرح جامع توسعه مکران انجام و زیرساخت‌های منطقه نه بر اساس استانداردهای موجود و گذشته، بلکه برای زندگی در ده‌ها سال آینده ایجاد شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز دوشنبه، در ادامه جلسات «اقتصاد دریامحور»، با تأکید بر ضرورت عمل بر اساس طرح جامع توسعه مکران در تمامی اقدامات، گفت: در توسعه این منطقه در همه زمینه‌ها، از جمله توسعه صنایع و خطوط مواصلاتی، اعم از راه‌آهن، بزرگراه، فرودگاه و اصول شهرسازی، باید دقیقا بر اساس اصول طرح جامع عمل شود و تمامی اقدامات بدون استثنا به گونه‌ای باشد که در آینده ناچار به تخریب و بازسازی برای توسعه زیرساخت‌ها نشویم.

رئیس جمهور در ادامه درباره عدم تمایل نیروها و کارشناسان پیمانکار فعال در مکران به سکونت در این منطقه افزود: وقتی امکانات سکونتی مناسب فراهم نباشد، طبعا نباید انتظار داشت که نیروها به همراه خانواده در این مناطق ساکن شوند، لذا برای جلب نظر متخصصان و پیمانکارانی که قرار است در این منطقه فعال شوند، باید شهرک‌های مسکونی با کیفیت بالا و متناسب با امکانات رفاهی روز ساخته شود، تا نیروهایی که به این منطقه می‌آیند، تمایل به سکونت خود و خانواده در این منطقه داشته باشند. متأسفانه در برخی پروژه‌ها آینده‌نگری نمی‌شود و فقط به امروز نگاه می‌کنیم، در حالی که باید ده‌ها سال آینده را هم در محاسبات خود در نظر بگیریم.

دکتر پزشکیان با اشاره به تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در پروژه‌های مکران، اظهار داشت: لازم است کارگروهی برای بررسی پیشنهادات سرمایه‌گذاران خارجی و رفع موانع برای فعالیت آنها تشکیل شود و در صورتی که با مشکلی مواجه شدید، آنها را ارائه دهید تا به شکل مقتضی درباره آنها تصمیم‌گیری شود.

رئیس جمهور بر رعایت استانداردهای زیست‌محیطی در توسعه منطقه مکران تأکید کرد و گفت: از هم اکنون تلاش کنید شهرهایی که در این منطقه ساخته می‌شود، علاوه بر دارا بودن امکانات شهرهای هوشمند آینده، دارای زیرساخت‌های حمل و نقل مدرن و کافی برای جمعیت‌های بزرگ و سازگار با محیط زیست باشد تا با پدیده‌هایی مانند آلودگی هوا در شهرهای این منطقه مواجه نشویم.

دکتر پزشکیان اضافه کرد: توجه داشته باشید که می‌خواهیم در این منطقه ساخت و سازهایی کنیم که تا ده‌ها سال آینده مورد استفاده مردم قرار گیرد، لذا نباید به گونه‌ای اقدام کنیم که مطابق با استاندارد شهرهای فعلی یا متعلق به 60 و 70 سال قبل باشد. در این زمینه لازم است سازمان حفاظت محیط زیست، نظارت‌ها و اقدامات خود را داشته باشد تا علاوه بر رعایت استانداردهای زیست محیطی در توسعه مکران، به محیط زیست این منطقه نیز آسیبی وارد نشود. حتی در تولید برق نیز اولویت اصلی در این منطقه باید با ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی پاک باشد.

رئیس جمهور در واکنش به سخنان یکی از حاضران جلسه درباره نواقص حکمرانی در جلب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: دولت تلاش می‌کند تا هرگونه مانع در حوزه اداری و حکمرانی پیش‌روی سرمایه‌گذاران را برطرف کند، در این زمینه در صورتی که با مواردی مواجه شدید، آنها را گزارش کنید تا برطرف شود.

دکتر پزشکیان بر ضرورت مشارکت جامعه بومی ساکن در مکران در توسعه این منطقه تأکید کرد و گفت: در تصمیم‌گیری‌ها اولویت با جامعه محلی مکران است، حتی پیشنهاد من این است که در نظام آموزشی اولویت آموزش و جذب نیرو باید از نیروهای محلی باشد، چرا که آنها برای حضور و فعالیت در این منطقه انگیزه و تمایل بیشتری دارند. این را می‌توان با اصلاح نظام آموزشی و اختصاص سهمیه در تخصص‌های مورد نیاز به دانشجویان محلی در نظر گرفت.

رئیس جمهور با تأکید بر ظرفیت بالای رشد منطقه مکران، تصریح کرد: بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آسیای مرکزی تمایل زیادی برای استفاده از ظرفیت‌های منطقه مکران و بنادر آن دارند و از هم‌اکنون می‌توان با ایجاد امکاناتی مانند انبار نگهداشت کالا، این کشورها را تشویق به استفاده از این بنادر کرد، به این شکل آنها حتی در توسعه مکران نیز مشارکت خواهند کرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به پیشینه تجاری بازرگانان محلی استان سیستان و بلوچستان در تجارت با سایر کشورها خاطرنشان کرد: بازرگانان محلی این استان در گذشته‌های دور حتی در آفریقا هم حضوری فعال داشته‌اند، لذا می‌توان ضمن جلب نظر آنها برای سرمایه‌گذاری در توسعه این منطقه، از توانایی آنها برای صادرات و رفع موانع خارجی در صدور برخی کالاها استفاده کرد. آنها نیز با توجه به علائق و تمایل‌شان برای کمک به توسعه منطقه مکران از این پیشنهادات استقبال خواهند کرد.

رئیس جمهور بر توجه به مطالبات و خواسته‌های مردم محلی در توسعه مکران تاکید و اظهار داشت: مردم محلی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و تجاری خود از جمله در زمینه صیادی و تجارت، خواسته‌هایی دارند که لازم است به آنها توجه شده و آنان را در طرح‌های توسعه مورد توجه قرار دهیم. توسعه این استان باید به ارتقای کیفی زندگی مردم محلی بینجامد و نباید در این زمینه غفلت شود.

دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش بر بهره‌گیری از شیوه‌های جدید آموزش در برخی مناطق دورافتاده استان برای آموزش دانش آموزان تاکید کرد و گفت: در زمینه اصلاح نظام آموزشی علاوه بر نهضت مدرسه‌سازی، برنامه‌های خوبی داریم که یکی از آنها تهیه بسته‌های مناسب آموزشی با استفاده از بهترین اساتید و ارائه آنها به عنوان بسته‌های کمک آموزشی به دانش آموزان در مناطق محروم و دور افتاده است، تا علاوه بر آموزش توسط معلمان محلی، از ظرفیت آموزش‌های با کیفیت از راه دور هم بهره ببرند.

در این جلسه، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای صنعت، معدن و تجارت، نیرو و جهادکشاورزی، روسای سازمان‌های برنامه و بودجه و حفاظت از محیط زیست و فرماندهان نیروی دریایی ارتش و سپاه نیز حضور داشتند.


اخبار مرتبط
آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟
پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 16:37
نورنیوز تاریخچه انتقال پایتخت در ایران را بررسی می‌کند؛
آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟
انتقال پایتخت از تهران به مکران که با هدف حل بحران‌های شهری و توسعه مناطق کمتر برخوردار مطرح شده بدلیل چالش‌های سیاسی و زیرساختی طرح از سوی بسیاری از کارشناسان مورد نقد قرار گرفته است.
پایتخت پیشنهادی جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 17:49
پایتخت پیشنهادی جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم
بحث انتقال پیشنهادی پایتخت ایران از تهران به مکران به یکی از موضوعات اصلی برنامه‌ریزی‌های کلان کشور تبدیل شده است که این ایده، با هدف کاهش تمرکز جمعیتی و معضلات پایتخت فعلی، و نیز توسعه متوازن مناطق کمتر بهره‌مند کشور، از سوی کارشناسان و سیاست‌گذاران مورد توجه قرار گرفته است.
تصویب اساسنامه سازمان توسعه مکران کمک به توسعه منطقه مکران است
پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 14:02
دبیر شورای توسعه مکران:
تصویب اساسنامه سازمان توسعه مکران کمک به توسعه منطقه مکران است
حسین دهقان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست که با رأی مثبت به دو فوریت اساسنامه سازمان توسعه مکران به توسعه منطقه مکران اقتصاد کشور کمک کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار حماس درباره نقض آتش‌بس توسط صهیونیست‌ها
اختلاف میان نیروهای ارتش بریتانیا بر سر چگونگی مقابله با روسیه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطقی در جنوب لبنان
قهرمانی تیم فوتبال هفت نفره ایران در مسابقات آسیا-اقیانوسیه
قیمت محصولات ایران خودرو ویژه آذرماه 1404 اعلام شد + جدول
وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی درگیر اپیدمی نفوذ توسط ایران است
«سین» بانک مرکزی رونمایی شد/نظارت زیر ذره بین می رود
منتظری: دیوان عالی کشور به جنگ روانی دشمن توجه نکند
اعزام 2 پهپاد مجهز به دوربین حرارتی به جنگل‌های الیت چالوس/8 هکتار درگیر حریق است
ریابکوف: قطعنامه شورای حکام علیه ایران مخرب و بی‌ارزش است
بارزانی: قدردان کمکهای ایرانیم؛ از هیچ طرفی علیه تهران حمایت نمی‌کنیم
تحریم تازه آمریکا علیه چند فرد و شرکت هندی به بهانه همکاری نفتی با ایران
حضور «علت مرگ نامعلوم» در فهرست اولیه اسکار / نماینده ایران در میان مدعیان
جشنواره جهانی فیلم فجر دروازه خروج از انزوای فرهنگی ایران است
بهبود اوضاع بورس در چند ماه اخیر
رئیس جمهوری سابق برزیل بازداشت شد
قانون حذف 4 صفر از پول ملی به بانک‌مرکزی ابلاغ شد
آلودگی هوای خوزستان از وضعیت قرمز فراتر رفت
رکورد تازه بحران بدهی در آمریکا
پزشکیان: اقتصاد با دستور اداره نمی‌شود؛ دولت به علم و مشارکت تکیه دارد
ادامه موج آنفلوآنزا تا 2 ماه دیگر
سد‌های تهران به حجم استراتژیک رسیدند
بازنشستگان تأمین اجتماعی از امروز بدون بیمه تکمیلی!
بیش از 38 میلیارد دلار ارز واردات تامین شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 1 آذر 1404
پلمپ شبانه «مروی سنتر» در حریم کاخ گلستان
قیمت سکه و طلا امروز 1 آذر 1404 +جدول قیمتها
وزارت اقتصاد پیگیر قاچاقچی میلیاردر سوخت شد
مهاجرانی: بنزین سوپر از فردا عرضه می‌شود
مدیریت فشار آب در تهران ادامه دارد
ثبت تخلفات طرح زوج و فرد از فردا در تهران
دورکاری برای مادران تهرانی تصویب شد
آتش‌سوزی جنگل‌های شمال این بار در سوادکوه ‌
هشدار چین به آمریکا: تهدید به حاکمیت دریایی بی‌پاسخ نمی‌ماند
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه پیامبر اعظم تبریز با یک کشته و 16 مصدوم
هشدار وظیفه عمومی فراجا به صدور کارت معافیت جعلی
رشد شاخص بورس در ابتدای آذر 1404
بحران آنفلوانزا در زاهدان؛ ازدحام کودکان مبتلا در اورژانس بیمارستان
عرضه 2 میلیون تن محصول در بورس کالا
مدارس مشهد فردا هم غیر حضوری شد
وام 50 میلیونی نوبت هفتم بازنشستگان کشوری واریز می شود
عراقچی : همسایگان اولویت‌ سیاست خارجی هستند
سه وزیر به کمیسیون‌های مجلس می‌روند
اوکراین در معامله بزرگ واشنگتن–مسکو؛زلنسکی قربانی رؤیای غرب
نورنما | شعله‌های بی‌رحم آتش
هشدار وزارت بهداشت درباره مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک
افزایش آلودگی هوای تهران با بروز وارونگی دما
مریم خدابنده به مدال نقره رسید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروزشنبه 1 آذر 1404+ جدول
تهران در خشک‌ترین پاییز قرن
X
آگهی تبلیغاتی