×
سیاسی
شناسه خبر : 210467
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/08 ساعت 15:16

در جلسه اقتصاد دریامحور تاکید کرد؛

پزشکیان: مکران برای زندگی در ده‌ها سال آینده توسعه می‌یابد

رئیس جمهور گفت: تمام اقدامات در منطقه مکران باید به شکل دقیق بر اساس طرح جامع توسعه مکران انجام و زیرساخت‌های منطقه نه بر اساس استانداردهای موجود و گذشته، بلکه برای زندگی در ده‌ها سال آینده ایجاد شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز دوشنبه، در ادامه جلسات «اقتصاد دریامحور»، با تأکید بر ضرورت عمل بر اساس طرح جامع توسعه مکران در تمامی اقدامات، گفت: در توسعه این منطقه در همه زمینه‌ها، از جمله توسعه صنایع و خطوط مواصلاتی، اعم از راه‌آهن، بزرگراه، فرودگاه و اصول شهرسازی، باید دقیقا بر اساس اصول طرح جامع عمل شود و تمامی اقدامات بدون استثنا به گونه‌ای باشد که در آینده ناچار به تخریب و بازسازی برای توسعه زیرساخت‌ها نشویم.

رئیس جمهور در ادامه درباره عدم تمایل نیروها و کارشناسان پیمانکار فعال در مکران به سکونت در این منطقه افزود: وقتی امکانات سکونتی مناسب فراهم نباشد، طبعا نباید انتظار داشت که نیروها به همراه خانواده در این مناطق ساکن شوند، لذا برای جلب نظر متخصصان و پیمانکارانی که قرار است در این منطقه فعال شوند، باید شهرک‌های مسکونی با کیفیت بالا و متناسب با امکانات رفاهی روز ساخته شود، تا نیروهایی که به این منطقه می‌آیند، تمایل به سکونت خود و خانواده در این منطقه داشته باشند. متأسفانه در برخی پروژه‌ها آینده‌نگری نمی‌شود و فقط به امروز نگاه می‌کنیم، در حالی که باید ده‌ها سال آینده را هم در محاسبات خود در نظر بگیریم.

دکتر پزشکیان با اشاره به تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در پروژه‌های مکران، اظهار داشت: لازم است کارگروهی برای بررسی پیشنهادات سرمایه‌گذاران خارجی و رفع موانع برای فعالیت آنها تشکیل شود و در صورتی که با مشکلی مواجه شدید، آنها را ارائه دهید تا به شکل مقتضی درباره آنها تصمیم‌گیری شود.

رئیس جمهور بر رعایت استانداردهای زیست‌محیطی در توسعه منطقه مکران تأکید کرد و گفت: از هم اکنون تلاش کنید شهرهایی که در این منطقه ساخته می‌شود، علاوه بر دارا بودن امکانات شهرهای هوشمند آینده، دارای زیرساخت‌های حمل و نقل مدرن و کافی برای جمعیت‌های بزرگ و سازگار با محیط زیست باشد تا با پدیده‌هایی مانند آلودگی هوا در شهرهای این منطقه مواجه نشویم.

دکتر پزشکیان اضافه کرد: توجه داشته باشید که می‌خواهیم در این منطقه ساخت و سازهایی کنیم که تا ده‌ها سال آینده مورد استفاده مردم قرار گیرد، لذا نباید به گونه‌ای اقدام کنیم که مطابق با استاندارد شهرهای فعلی یا متعلق به 60 و 70 سال قبل باشد. در این زمینه لازم است سازمان حفاظت محیط زیست، نظارت‌ها و اقدامات خود را داشته باشد تا علاوه بر رعایت استانداردهای زیست محیطی در توسعه مکران، به محیط زیست این منطقه نیز آسیبی وارد نشود. حتی در تولید برق نیز اولویت اصلی در این منطقه باید با ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی پاک باشد.

رئیس جمهور در واکنش به سخنان یکی از حاضران جلسه درباره نواقص حکمرانی در جلب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: دولت تلاش می‌کند تا هرگونه مانع در حوزه اداری و حکمرانی پیش‌روی سرمایه‌گذاران را برطرف کند، در این زمینه در صورتی که با مواردی مواجه شدید، آنها را گزارش کنید تا برطرف شود.

دکتر پزشکیان بر ضرورت مشارکت جامعه بومی ساکن در مکران در توسعه این منطقه تأکید کرد و گفت: در تصمیم‌گیری‌ها اولویت با جامعه محلی مکران است، حتی پیشنهاد من این است که در نظام آموزشی اولویت آموزش و جذب نیرو باید از نیروهای محلی باشد، چرا که آنها برای حضور و فعالیت در این منطقه انگیزه و تمایل بیشتری دارند. این را می‌توان با اصلاح نظام آموزشی و اختصاص سهمیه در تخصص‌های مورد نیاز به دانشجویان محلی در نظر گرفت.

رئیس جمهور با تأکید بر ظرفیت بالای رشد منطقه مکران، تصریح کرد: بسیاری از کشورها از جمله کشورهای آسیای مرکزی تمایل زیادی برای استفاده از ظرفیت‌های منطقه مکران و بنادر آن دارند و از هم‌اکنون می‌توان با ایجاد امکاناتی مانند انبار نگهداشت کالا، این کشورها را تشویق به استفاده از این بنادر کرد، به این شکل آنها حتی در توسعه مکران نیز مشارکت خواهند کرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به پیشینه تجاری بازرگانان محلی استان سیستان و بلوچستان در تجارت با سایر کشورها خاطرنشان کرد: بازرگانان محلی این استان در گذشته‌های دور حتی در آفریقا هم حضوری فعال داشته‌اند، لذا می‌توان ضمن جلب نظر آنها برای سرمایه‌گذاری در توسعه این منطقه، از توانایی آنها برای صادرات و رفع موانع خارجی در صدور برخی کالاها استفاده کرد. آنها نیز با توجه به علائق و تمایل‌شان برای کمک به توسعه منطقه مکران از این پیشنهادات استقبال خواهند کرد.

رئیس جمهور بر توجه به مطالبات و خواسته‌های مردم محلی در توسعه مکران تاکید و اظهار داشت: مردم محلی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و تجاری خود از جمله در زمینه صیادی و تجارت، خواسته‌هایی دارند که لازم است به آنها توجه شده و آنان را در طرح‌های توسعه مورد توجه قرار دهیم. توسعه این استان باید به ارتقای کیفی زندگی مردم محلی بینجامد و نباید در این زمینه غفلت شود.

دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش بر بهره‌گیری از شیوه‌های جدید آموزش در برخی مناطق دورافتاده استان برای آموزش دانش آموزان تاکید کرد و گفت: در زمینه اصلاح نظام آموزشی علاوه بر نهضت مدرسه‌سازی، برنامه‌های خوبی داریم که یکی از آنها تهیه بسته‌های مناسب آموزشی با استفاده از بهترین اساتید و ارائه آنها به عنوان بسته‌های کمک آموزشی به دانش آموزان در مناطق محروم و دور افتاده است، تا علاوه بر آموزش توسط معلمان محلی، از ظرفیت آموزش‌های با کیفیت از راه دور هم بهره ببرند.

در این جلسه، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای صنعت، معدن و تجارت، نیرو و جهادکشاورزی، روسای سازمان‌های برنامه و بودجه و حفاظت از محیط زیست و فرماندهان نیروی دریایی ارتش و سپاه نیز حضور داشتند.


اخبار مرتبط
آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟
پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 16:37
نورنیوز تاریخچه انتقال پایتخت در ایران را بررسی می‌کند؛
آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟
انتقال پایتخت از تهران به مکران که با هدف حل بحران‌های شهری و توسعه مناطق کمتر برخوردار مطرح شده بدلیل چالش‌های سیاسی و زیرساختی طرح از سوی بسیاری از کارشناسان مورد نقد قرار گرفته است.
پایتخت پیشنهادی جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 17:49
پایتخت پیشنهادی جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم
بحث انتقال پیشنهادی پایتخت ایران از تهران به مکران به یکی از موضوعات اصلی برنامه‌ریزی‌های کلان کشور تبدیل شده است که این ایده، با هدف کاهش تمرکز جمعیتی و معضلات پایتخت فعلی، و نیز توسعه متوازن مناطق کمتر بهره‌مند کشور، از سوی کارشناسان و سیاست‌گذاران مورد توجه قرار گرفته است.
تصویب اساسنامه سازمان توسعه مکران کمک به توسعه منطقه مکران است
پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 14:02
دبیر شورای توسعه مکران:
تصویب اساسنامه سازمان توسعه مکران کمک به توسعه منطقه مکران است
حسین دهقان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست که با رأی مثبت به دو فوریت اساسنامه سازمان توسعه مکران به توسعه منطقه مکران اقتصاد کشور کمک کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توسعه ناوگان هوایی ایران با ورود 22 هواپیمای جدید
جهاد اسلامی: عملیات قدس، واکنشی مشروع به جنایات رژیم اشغالگر
رشد 52 هزار واحدی شاخص کل؛ سبزپوشی در بازار سرمایه
قیمت دلار امروز دوشنبه 17 شهریور 1404
آغاز دومین دور عملیات عمره و اعزام بیش از 7 هزار عمره‌گذار
گروسی خبر داد؛ احتمال دستیابی به نتیجه مثبت مذاکرات ایران در روزهای آینده
نورنما | دعوایی که موجب بستن اتوبان شد
نشان نقره هیکاری ژاپن به نوجوان ایرانی رسید
تغییرات مهم در صدور دسته‌چک؛ محدودیت‌های جدید از امروز اجرایی شد
تیراندازی در قدس اشغالی/16 نفر زخمی و 5 نفر کشته شدند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 17 شهریورماه 1404 + جدول
به صدا درآمدن زنگ‌های خطر در بازار کار ایران
اعتراض دادگاه اسرائیل به سیاست گرسنه نگه داشتن زندانیان فلسطینی
علت و پیامدهای غافلگیری در جنگ 12 روزه چه بود؟
قیمت جهانی نفت امروز 17 شهریور / رشد دوباره نفت در بازار جهانی
ایستادگی در برابر فشارها و ضرورت تداوم پیشرفت ملی
ارسال قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو به سازمان حمایت
پرسپولیس بدون چند مهره کلیدی به مصاف فولاد می رود
ترامپ اعلام کرد؛ واشنگتن آماده اعمال مرحله دوم تحریم ‌ها علیه روسیه
250 هزار نفر از مجازین کنکور 1404 انتخاب رشته کردند
چک 500 هزار ریالی جدید ایران رسماً وارد بازار شد
مسکو در قلب کی‌یف وحشت آفرید
تقویت خط حمله تیم فوتبال المپیاکوس با ورود طارمی
صعود ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت 26 اثر/ ایران در رده چهارم ایستاد
دستگیری جوان 26 ساله/ مردی که برای کشتن انسان‌ها قیمت گذاشته بود
سند راهبردی 25 ساله با چین، نیازمند مراقبت دائمی در حین اجرا است+فیلم
توافق بر سر نصب 5000 دوربین ثبت تخلف در سراسر کشور
یارانه نقدی در آستانه اصلاح؛ وزیر رفاه جزئیات اعتراض‌ها را اعلام کرد
ITC مهاجم سرشناس صادر شد؛ رونمایی بزرگ استقلال تا آخر هفته
آلودگی هوا در تهران؛ تنفس برای گروه‌های حساس خطرناک شد
اعتصاب کارکنان، مترو لندن فلج شد
بالاترین نرخ سوددهی طلای جهانی رقم خورد
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
پزشکیان: ما با هیچ کشور اسلامی دشمنی نداریم/به وحدت امت اسلامی پای‌بندیم
تصمیم تازه اوپک‌پلاس؛ افزایش تولید نفت از اکتبر آغاز می‌شود
پزشکیان: مرزهای جغرافیایی هرگز توان جدایی دو ملت برادر ایران و عراق را ندارد
قالیباف: اجرای قانون شفافیت را پیگیری می‌کنیم
مادورو دستور استقرار 25 هزار نیرو را صادر کرد
تقابل دوباره ایران و ازبکستان در فینال کافا
حماس: آماده مذاکره فوری هستیم، به شرط تأمین منافع ملت فلسطین
هشدار ملی در بریتانیا؛ آژیر خطر تلفن‌های همراه همزمان به صدا درآمد
دوفوریتی | یک اقرار رسمی برای مصرف بالای الکل در ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛ سربازان محیطبان می‌شوند
قدرت‌نمایی اسپانیا و بلژیک با برتری پرگل مقابل رقبای خود
امروز پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
فردا؛ آخرین مهلت انتخاب رشته کنکوری‌ها/اعلام نتایج نهایی در نیمه مهر
صهیونیست‌ها اعتراف کردند؛ ضربه سخت یمنی‌ها به اسرائیل با حمله به فرودگاه رامون
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 17 شهریور
شب ناآرام استانبول در میان تظاهرات ضد دولتی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 17 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
X
آگهی تبلیغاتی