×
سیاسی
شناسه خبر : 210352
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/07 ساعت 19:15
کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا ندارد

کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا ندارد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد که طبق گفته امروز معاونان وزارت امور خارجه در جلسه این کمیسیون، ما هیچ مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا نداریم.

نورنیوز-گروه سیاسی: ابراهیم رضایی در تشریح جلسه عصر امروز (یکشنبه ۷ بهمن ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: این جلسه با حضور معاونان سیاسی و حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه به منظور بررسی گفتگوهای اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو در محل کمیسیون برگزار شد.

وی بیان کرد: در ابتدای این جلسه، معاونان حقوقی امور بین الملل و سیاسی وزارت امور خارجه گزارشی از محتوای گفتگوهای اخیر با سه کشور اروپایی دادند و مواضعی را که در این گفتگوها بیان کرده بودند، تشریح کردند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق آنچه دیپلمات‌های ما در این جلسه گفتند، ما در برابر هرگونه اهرم‌سازی، اهرم‌سازی خواهیم کرد و در برابر هرگونه حمله به تاسیسات کشورمان، عمل متقابل خواهیم کرد.

رضایی اظهار کرد: در این جلسه به این نکته تاکید شد که رفع تحریم هم نیازمند به روزرسانی است. همچنین اشاره‌ای شد به ادعایی که یکی از رسانه های آمریکایی گفته بود که دیپلمات‌های ایرانی از اروپا خواستند تا پیام مذاکره را به آمریکا منتقل کند که به شدت این این ادعا تکذیب و گفته شد که چنین چیزی نبوده است و ما هیچ مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکایی‌ها نداریم و مذاکره صرفاً در چارچوب ۱+۵ خواهد بود.

رضایی تصریح کرد: در این جلسه در پاسخ به سوالی درباره فعال شدن اسنپ‌بک هم گفته شد که روزی که این درخواست ارسال شود، ما هم درخواست ماده ۱۰ ان‌پی‌تی را خواهیم کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این جلسه مطرح شد که هیچ پیش شرطی را در مذاکرات نخواهیم پذیرفت. مطلب بعدی این بود که هدف ما از مذاکرات رفع تحریم‌ها خواهد بود، در عین حال که خنثی‌سازی تحریم‌ها را هم دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: نکته بعدی این بود که تاکید شد آمریکا و اروپا در برجام به تعهدات خود عمل نکردند و یکی از مطالبات ما راستی‌آزمایی تعهدات آن‌هاست که محور گفتگوها خواهد بود، همه گفتگوها و تصمیمات در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها خواهد بود.

رضایی تاکید کرد: در جلسه امروز تاکید شد که دست ما در گفتگوها پر است و باید تضمین‌های لازم را هم بگیریم.

وی ادامه داد: لزوم روشنگری و تبیین در افکار عمومی، همین‌طور نترسیدن از حضور ترامپ در کاخ سفید، مطالبه غنی‌سازی ۹۰ درصد، اینکه ما در موضع انفعال مذاکره نکنیم و مذاکره نخواهیم کرد، مراقبت از اینکه اروپایی‌ها ما را دور نزنند و اینکه ما از اروپایی‌ها طلبکار هستیم، لزوم ایستادگی عزتمندانه و انتقاد شدید از سخنان و مواضع اخیر آقای ظریف در داووس از جمله محورهای سخنان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این جلسه بود.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون هم در این جلسه گفت که گفتگوهای ما با طرف‌های اروپایی باید برای مدیریت پیشبرد موضوع هسته‌ای مدنظر باشد، موضوع هسته‌ای باید در چارچوب منافع کشور و استراتژی‌های کلان به دور از فضای رقابت جریانات سیاسی مدیریت شود و اگر قرار است که حضور برخی کشورها را در گفتگوها یا مذاکرات احتمالی آینده داشته باشیم، باید ببینیم که این طرف‌ها چه خاصیتی برای منافع ما دارند.

وی ادامه داد: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم نکاتی را در این جلسه گفت؛ از جمله اینکه بر لزوم افزایش قدرت دیپلماسی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و اینکه در گفتگوها یا مذاکرات احتمالی از موضع انفعال نباید وارد شویم، محدودیتی در صنعت هسته‌ای به عنوان یک صنعت پیشران نباید قائل شویم، هر توافقی باید راستی آزمایی شود و تضمین های لازم گرفته شود، مذاکرات فرسایشی نشود و در آن تعجیل هم نشود و احیاناً هیچ کسی پیام ضعفی به طرف مقابل نفرستد.

رضایی اظهار کرد: بخش سوم جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بررسی لایحه اصلاح قانون حمل سلاح توسط مامورین بود. در چندین جلسه و در هفته‌های مختلف این لایحه مورد بررسی قرار گرفت و بالاخره امروز بررسی مواد مختلف این لایحه به اتمام رسید و بعد از انجام اصلاحاتی، مورد تصویب اکثریت اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار گرفت، لذا در آینده برای طرح در صحن علنی، به هیئت رئیسه مجلس ارسال خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان