×
سیاسی
شناسه خبر : 210352
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/07 ساعت 19:15

کمیسیون امنیت ملی مجلس: ایران مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا ندارد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد که طبق گفته امروز معاونان وزارت امور خارجه در جلسه این کمیسیون، ما هیچ مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا نداریم.

نورنیوز-گروه سیاسی: ابراهیم رضایی در تشریح جلسه عصر امروز (یکشنبه ۷ بهمن ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: این جلسه با حضور معاونان سیاسی و حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه به منظور بررسی گفتگوهای اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو در محل کمیسیون برگزار شد.

وی بیان کرد: در ابتدای این جلسه، معاونان حقوقی امور بین الملل و سیاسی وزارت امور خارجه گزارشی از محتوای گفتگوهای اخیر با سه کشور اروپایی دادند و مواضعی را که در این گفتگوها بیان کرده بودند، تشریح کردند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق آنچه دیپلمات‌های ما در این جلسه گفتند، ما در برابر هرگونه اهرم‌سازی، اهرم‌سازی خواهیم کرد و در برابر هرگونه حمله به تاسیسات کشورمان، عمل متقابل خواهیم کرد.

رضایی اظهار کرد: در این جلسه به این نکته تاکید شد که رفع تحریم هم نیازمند به روزرسانی است. همچنین اشاره‌ای شد به ادعایی که یکی از رسانه های آمریکایی گفته بود که دیپلمات‌های ایرانی از اروپا خواستند تا پیام مذاکره را به آمریکا منتقل کند که به شدت این این ادعا تکذیب و گفته شد که چنین چیزی نبوده است و ما هیچ مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکایی‌ها نداریم و مذاکره صرفاً در چارچوب ۱+۵ خواهد بود.

رضایی تصریح کرد: در این جلسه در پاسخ به سوالی درباره فعال شدن اسنپ‌بک هم گفته شد که روزی که این درخواست ارسال شود، ما هم درخواست ماده ۱۰ ان‌پی‌تی را خواهیم کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این جلسه مطرح شد که هیچ پیش شرطی را در مذاکرات نخواهیم پذیرفت. مطلب بعدی این بود که هدف ما از مذاکرات رفع تحریم‌ها خواهد بود، در عین حال که خنثی‌سازی تحریم‌ها را هم دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: نکته بعدی این بود که تاکید شد آمریکا و اروپا در برجام به تعهدات خود عمل نکردند و یکی از مطالبات ما راستی‌آزمایی تعهدات آن‌هاست که محور گفتگوها خواهد بود، همه گفتگوها و تصمیمات در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها خواهد بود.

رضایی تاکید کرد: در جلسه امروز تاکید شد که دست ما در گفتگوها پر است و باید تضمین‌های لازم را هم بگیریم.

وی ادامه داد: لزوم روشنگری و تبیین در افکار عمومی، همین‌طور نترسیدن از حضور ترامپ در کاخ سفید، مطالبه غنی‌سازی ۹۰ درصد، اینکه ما در موضع انفعال مذاکره نکنیم و مذاکره نخواهیم کرد، مراقبت از اینکه اروپایی‌ها ما را دور نزنند و اینکه ما از اروپایی‌ها طلبکار هستیم، لزوم ایستادگی عزتمندانه و انتقاد شدید از سخنان و مواضع اخیر آقای ظریف در داووس از جمله محورهای سخنان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این جلسه بود.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون هم در این جلسه گفت که گفتگوهای ما با طرف‌های اروپایی باید برای مدیریت پیشبرد موضوع هسته‌ای مدنظر باشد، موضوع هسته‌ای باید در چارچوب منافع کشور و استراتژی‌های کلان به دور از فضای رقابت جریانات سیاسی مدیریت شود و اگر قرار است که حضور برخی کشورها را در گفتگوها یا مذاکرات احتمالی آینده داشته باشیم، باید ببینیم که این طرف‌ها چه خاصیتی برای منافع ما دارند.

وی ادامه داد: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم نکاتی را در این جلسه گفت؛ از جمله اینکه بر لزوم افزایش قدرت دیپلماسی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و اینکه در گفتگوها یا مذاکرات احتمالی از موضع انفعال نباید وارد شویم، محدودیتی در صنعت هسته‌ای به عنوان یک صنعت پیشران نباید قائل شویم، هر توافقی باید راستی آزمایی شود و تضمین های لازم گرفته شود، مذاکرات فرسایشی نشود و در آن تعجیل هم نشود و احیاناً هیچ کسی پیام ضعفی به طرف مقابل نفرستد.

رضایی اظهار کرد: بخش سوم جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بررسی لایحه اصلاح قانون حمل سلاح توسط مامورین بود. در چندین جلسه و در هفته‌های مختلف این لایحه مورد بررسی قرار گرفت و بالاخره امروز بررسی مواد مختلف این لایحه به اتمام رسید و بعد از انجام اصلاحاتی، مورد تصویب اکثریت اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار گرفت، لذا در آینده برای طرح در صحن علنی، به هیئت رئیسه مجلس ارسال خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسپانیا در مسیر تصویب فوری قانون تحریم تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ‍17 شهریور 1404
نتاناهو خواستار تعویق محاکمه خود شد
رئیس‌جمهور فردا به مجلس می‌رود
پایان استاندارد اجباری هتل‌ها؛ تحول در ارزیابی خدمات گردشگری
زمان ثبت سفارش پیش فروش سکه یک روز دیگر تمدید شد
توسعه ناوگان هوایی ایران با ورود 22 هواپیمای جدید
جهاد اسلامی: عملیات قدس، واکنشی مشروع به جنایات رژیم اشغالگر
رشد 52 هزار واحدی شاخص کل؛ سبزپوشی در بازار سرمایه
قیمت دلار امروز دوشنبه 17 شهریور 1404
آغاز دومین دور عملیات عمره و اعزام بیش از 7 هزار عمره‌گذار
گروسی خبر داد؛ احتمال دستیابی به نتیجه مثبت مذاکرات ایران در روزهای آینده
نورنما | دعوایی که موجب بستن اتوبان شد
نشان نقره هیکاری ژاپن به نوجوان ایرانی رسید
تغییرات مهم در صدور دسته‌چک؛ محدودیت‌های جدید از امروز اجرایی شد
تیراندازی در قدس اشغالی/14 نفر زخمی و 7 نفر کشته شدند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 17 شهریورماه 1404 + جدول
به صدا درآمدن زنگ‌های خطر در بازار کار ایران
اعتراض دادگاه اسرائیل به سیاست گرسنه نگه داشتن زندانیان فلسطینی
علت و پیامدهای غافلگیری در جنگ 12 روزه چه بود؟
قیمت جهانی نفت امروز 17 شهریور / رشد دوباره نفت در بازار جهانی
ایستادگی در برابر فشارها و ضرورت تداوم پیشرفت ملی
ارسال قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو به سازمان حمایت
پرسپولیس بدون چند مهره کلیدی به مصاف فولاد می رود
ترامپ اعلام کرد؛ واشنگتن آماده اعمال مرحله دوم تحریم ‌ها علیه روسیه
250 هزار نفر از مجازین کنکور 1404 انتخاب رشته کردند
چک 500 هزار ریالی جدید ایران رسماً وارد بازار شد
مسکو در قلب کی‌یف وحشت آفرید
تقویت خط حمله تیم فوتبال المپیاکوس با ورود طارمی
صعود ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت 26 اثر/ ایران در رده چهارم ایستاد
دستگیری جوان 26 ساله/ مردی که برای کشتن انسان‌ها قیمت گذاشته بود
سند راهبردی 25 ساله با چین، نیازمند مراقبت دائمی در حین اجرا است+فیلم
توافق بر سر نصب 5000 دوربین ثبت تخلف در سراسر کشور
یارانه نقدی در آستانه اصلاح؛ وزیر رفاه جزئیات اعتراض‌ها را اعلام کرد
ITC مهاجم سرشناس صادر شد؛ رونمایی بزرگ استقلال تا آخر هفته
آلودگی هوا در تهران؛ تنفس برای گروه‌های حساس خطرناک شد
اعتصاب کارکنان، مترو لندن فلج شد
بالاترین نرخ سوددهی طلای جهانی رقم خورد
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
پزشکیان: ما با هیچ کشور اسلامی دشمنی نداریم/به وحدت امت اسلامی پای‌بندیم
تصمیم تازه اوپک‌پلاس؛ افزایش تولید نفت از اکتبر آغاز می‌شود
پزشکیان: مرزهای جغرافیایی هرگز توان جدایی دو ملت برادر ایران و عراق را ندارد
قالیباف: اجرای قانون شفافیت را پیگیری می‌کنیم
مادورو دستور استقرار 25 هزار نیرو را صادر کرد
تقابل دوباره ایران و ازبکستان در فینال کافا
حماس: آماده مذاکره فوری هستیم، به شرط تأمین منافع ملت فلسطین
هشدار ملی در بریتانیا؛ آژیر خطر تلفن‌های همراه همزمان به صدا درآمد
دوفوریتی | یک اقرار رسمی برای مصرف بالای الکل در ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛ سربازان محیطبان می‌شوند
قدرت‌نمایی اسپانیا و بلژیک با برتری پرگل مقابل رقبای خود
X
آگهی تبلیغاتی