×
سیاسی
شناسه خبر : 210325
تاریخ انتشار :

در جلسه کمیسیون صنایع مجلس؛

قالیباف: مصرف انرژی باید هوشمندسازی شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید به ای دی سی برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش هایی از وزارتخانه ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم، اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را انجام دهیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف ، رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز یکشنبه در جلسه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور  وزرای صمت و ارتباطات برگزار شد، عنوان کرد: چرا امروز این جلسه را تشکیل دادیم؟ موضوع انرژی هم یک فرصت بزرگ و هم یک تهدید بزرگ است. اگر به درستی عمل کنیم هیچ مسیری نزدیک تر از مصرف بهینه و درست نخواهد بود و  اینگونه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار میتوان به سرمایه کشور کمک کنیم. بنابراین با یک موضوع مهم و با اولویت طرف هستیم.

وی ادامه داد: کمیسیون انرژی و صنایع نقش بسیار مهمی در این مسیر دارند. در مجلس یازدهم حلقه های گم شده نیازمند برای قانون گذاری برای جهش اقتصادی را در اختیار مجلس دوازدهم قرار دادیم. دولت باید از این قوانین استفاده کند و باید کمک او کنیم. آیا موضوعی بوده است که بابت آن قانون نداشته باشیم؟ اما این که قانون اجرا نمی‌شود، بد است. باید تیمی در کمیسیون صنایع تشکیل شود تا به صورت قرارگاهی به موضوع انرژی بپردازد. وزارت صمت یک مصرف کننده در حوزه انرژی است و با استانداردسازی می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد. یعنی بهینه کردن در دو طرف بر عهده وزارت صمت است.

رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چرا نیروگاه می‌سازیم ولی گاز نداریم ؟ چرا ۹۰ درصد از برق را متمرکز بر گاز می‌کنیم؟ استفاده ما از ذغال سنگ برای تولید برق صفر است. ۳۳ درصد از برق دنیا از ذغال سنگ دریافت می‌شود. امروز به حدی تحول در تکنولوژی اتفاق افتاده است که کمتر از یک دهه آینده اگر سیستم ها را به روز نکنیم نه قابل رقابت هستیم و نه قابل صادرات انرژی و دیگر موارد هستیم. به اندازه کافی وقت های خود را تلف کرده ایم و دیگر حق خطا و از دست دادن زمان را نداریم. حتما در مجلس موضوع نظارت، کمک کردن و توضیح خواستن از دولت را خواهیم داشت. کمیسیون صنایع باید کمیته ای به شکل قرارگاهی تشکیل دهد و موضوع انرژی را رصد کند.

قالیباف با اشاره به اینکه با هوشمندسازی بخش مهمی از ناتزازی انرژی را در کوتاه مدت و میان مدت توسط کارخانه جات و صنایع حل خواهد شد، گفت: باید به ای دی سی برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش هایی از وزارتخانه ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم. اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را در دستور کار قرار دهیم. قانون دوام بسیار جدی است و وزارت فناوری باید آن را پیگیری کند و جرم انگاری نیز شده است. هزینه های بی خود زیادی کردیم و بهره برداری کمی داریم.با تجربه اجرایی خود می‌گویم که در کشورمان هر طرحی برای هر موضوعی که نیازمندیم باید نقش مردم را به معنای واقعی خود در آن طرح و تصمیم خود ببینیم و اگر ندیدیم، آن را بررسی نکنیم.

وی ادامه داد: نیازمند این هستیم تا برای بهینه سازی در حوزه انرژی، سرمایه گذاران را بیاوریم تا با کشورهای خارجی متصل شوند. به شرط اینکه در دولت و مجلس برای آنان تسهیل گری کنیم. قانون نظام تامین مالی در شرکت های خصوصی این فرصت را برای مردم فراهم کرده است. وقتی در پلیس بودم و ۱۱۰ ایجاد شد، مردم از ما تشکر می‌کردند که امنیت ما را برطرف کردید. درصورتی که مردم به پلیس خدمت کردند و نقاط ناامن را به پلیس نشان می‌دادند.

قالیباف گفت: در همه بخش ها باید اینگونه عمل کنیم. حتما افزایش قیمت انرژی نه راه حل اول و نه تنها راه حل است. در کاهش شدت انرژی مردم باید به گونه ای دخیل باشند تا منفعت آنان را ببینیم. در این صورت شاهد کاهش شدت انرژی خواهیم بود. اگر در مجلس در کنار دولت باشیم و دولت بخش خصوصی و مردم را به میدان بیاورد، مشکلات حل خواهد شد.در جلسه سران مقرر شد آقای پزشکیان، رییس سازمان بهینه‌سازی را در قرارگاه مرکزی در روزهای آتی مشخص کند و کمیسیون صنایع به صورت قرارگاهی نظارت کند. این کار باید به شکل کوتاه مدت و میان مدت شکل بگیرد. باید به کارت انرژی دیجیتالی برای هر فرد برسیم تا میزان مصرف انرژی هر فرد مشخص شود.

وی در پایان گفت: با کمک کمیسیون های انرژی، صنایع و دولت باید ناتزازی انرژی را حل کنیم.  حتما حمایت‌های هر بخش باید به انتهای زنجیره برسد و دقیقا به هدف اصابت کند و این امکان پذیر نیست مگر  با استفاده از هوشمندسازی ، مردمی سازی و شفاف سازی.

وزیر صمت: برای حل مشکلات انرژی صنایع باید راه حل کوتاه مدت ارائه دهیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه بررسی ناترازی حوزه انرژی بخش صنایع کشور گفت:فشاری که به صنایع وارد می‌شود بیش از تاب‌آوری آنهاست، باید راه کوتاه مدت برای حل مشکل صنایع ارائه دهیم.

محمد اتابک، وزیر صمت امروز دوشنبه ۷ بهمن ماه در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت که با حضور رئیس مجلس و وزیر ارتباطات برگزار شدگفت: در حال حاضر بیش از آن چیزی که به صنایع تکلیف شده بود یعنی بیش از ۱۰ هزار مگاوات، نیروگاه در دست احداث است که کار بخشی از این نیروگاه‌ها به اتمام رسیده است. اما متأسفانه صنایع نتوانستند از این نیروگاه‌ها استفاده‌ای ببرند، زیرا وقتی گاز به نیروگاه تزریق شد به شبکه اصلی داده شده و در نهایت به خود تولیدکننده نرسید و از طرفی دیگر گاز آن بخشی از نیروگاه که روی شبکه اصلی نبود هم تأمین نشد، بنابراین تولیدکننده دچار یک بدبینی نسبت به خودتامینی شده است.

وی بیان کرد: ما می‌دانیم که هر ساله در سطح کل کشور افزایش مصرف انرژی داریم، این افزایش مصرف هم تا حدی است که نیروگاه‌های تازه تأسیس هم نمی‌توانند آن را پاسخ دهند. بنابراین هر سال کسری گاز بیشتر شده و به خاطر این کسری صنعت وسط آمده و برای خود نیروگاه تأسیس کرده است اما باز هم نمی‌تواند از آن بهره‌ای ببرد.

وزیر صمت با بیان اینکه نباید فراموش کنیم که کارخانه‌ها یک قابلیت اقتصادی، تولیدی و یک حد تاب‌آوری دارند، افزود: گاهی اوقات مواردی که به بنگاه‌ها تکلیف می‌شود از عهده اقتصادی بنگاه خارج بوده و توازن واحد را بهم می‌زند.

اتابک افزود: حتی در جاهایی که صنایع صرفه‌جویی کرده‌اند شاهد هستیم که باز هم کسری رخ داده است؛ به عنوان نمونه در استان خراسان یک واحد فولاد اقدام به صرفه‌جویی کرد و گاز واحد وصل شد اما بلافاصله برق واحد را قطع کردند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر صنعت فولاد ۴.۲ دهم سنت برای هر کیلووات ساعت برق پول می‌دهد بنابراین مصرف انرژی در فولادسازی رایگان نیست. در کشورهای خارجی هم میانگین قیمتی برای خرید هر کیلووات ساعت برق بین ۴ تا ۸ سنت است که این رقم در کشورهای حوزه خلیج فارس بین ۴ تا ۶ سنت است.

سود صنایع نصف شد

وزیر صمت یادآور شد: بررسی وضعیت شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که درصد سود تمام تولیدکنندگان نسبت به سال گذشته نصف شده است. این شرایط یعنی اینکه باید مراقب بنگاه‌ها باشیم چراکه شرکت‌ها دیگر تاب‌آوری ندارند.

اتابک تصریح کرد: دوستان در این جلسه یک راهکار بلندمدت برای حل ناترازی انرژی صنعت ارائه کردند که من با آن موافقم اما واقعیت این است که باید ببینیم با این رفتاری که با صنایع می‌شود اصلاً عُمر واحدها به اجرای این برنامه‌ها قد می‌دهد یا خیر.

وی تاکید کرد: این موضوع را در دولت مطرح کردم و در این جلسه به آقای قالیباف هم می‌گویم، فشاری که به صنایع وارد می‌شود بیش از تاب‌آوری آنهاست. باید راه کوتاه مدت برای حل مشکل صنایع در نظر بگیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بسته حمایت از صنایع، گفت: ما نمی‌گوییم که برای جبران هزینه‌های تحمیل شده به صنعت مشوق داده شود بلکه می‌گوئیم هزینه‌هایی که صنایع باید بپردازند به تعویق بیفتد تا در این فاصله واحدها توان تقویت خود را داشته باشند.

اتابک تصریح کرد: بسیاری از کسانی که برای دریافت ارز مربوط به مواد اولیه به بانک مرکزی معرفی شدند، به دلیل نداشتن نقدینگی نتوانستند ارز را بگیرند. این همه فشاری که به صنایع تحمیل شده در نهایت منجر به از بین رفتن ثروت‌های ملی خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
X
آگهی تبلیغاتی