×
ورزشی
شناسه خبر : 210305
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/07 ساعت 14:30
فیرات: عناوین قهرمانی کارتال کم است

فیرات: عناوین قهرمانی کارتال کم است

انگین فیرات، سرمربی ترکیه‌ای- آلمانی تیم ملی کنیا گفت: عناوین قهرمانی کارتال کم است اما او فصل فوق‌العاده‌ای را با فنرباغچه سپری کرد و امتیازهای زیادی گرفت. او اما جامِ آنچنانی نبرده، بنابراین مقایسه‌اش با تریم و دنیزلی غیرممکن است.

نورنیوز-گروه ورزشی: انگین فیرات سال‌ها در فوتبال ایران مربیگری کرد. او ابتدا دستیار علی دایی در سایپا و تیم ملی ایران بود و سپس به عنوان سرمربی روی نیمکت گسترش‌فولاد تبریز و سایپا نشست. او حالا هدایت تیم ملی کنیا را بر عهده دارد. به بهانه حضور اسماعیل کارتال روی نیمکت پرسپولیس، با مربی ترکیه‌ای و سابق سایپا گفت‌وگو کردیم.

او که سال ها در فوتبال ترکیه فعالیت کرده و شناخت خوبی از مربیان این کشور دارد از خصوصیات کارتال گفت و البته به یک نکته مهم اشاره کرد. اینکه کارتال هرگز خارج از ترکیه فعالیت نکرده و همین مسأله بحث انطباق‌پذیری او را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مصاحبه  ایرنا با فیرات پیش روی‌تان است.

یکی دو روز قبل اسماعیل کارتال به عنوان سرمربی پرسپولیس انتخاب شد. می‌خواهیم نظر شما را در این رابطه بدانیم. آیا پرسپولیس انتخاب درستی انجام داد؟

کارتال سرمربی مجربی است و خودش را در لیگ ترکیه ثابت کرده. او نشان داده تحت فشار می‌تواند کار کند، چون سال‌ها سرمربی فنرباغچه بوده و با جو سنگین مربیگری در چنین تیم‌هایی آشنا است.

فیرات: عناوین قهرمانی کارتال کم است
در مقطع کنونی، مهمترین و اولین کاری که کارتال باید انجام بدهد، چیست؟

در تیم‌هایی نظیر پرسپولیس، همیشه فشار زیادی برای پیروزی وجود دارد. با توجه به رزومه کارتال، فکر می‌کنم او بتواند این فشار را تحمل کند. اما مهمترین موضوع، همان بحث انطباق‌پذیری است. کارتال تا امروز که ۶۳ ساله است، هرگز در خارج از ترکیه مربیگری نکرده و باید ببینیم آیا می‌تواند خود را با شرایط جدید وفق بدهد یا نه. شما این نکته را می‌دانستید؟

می‌دانستیم اما اشاره شما برای‌مان جالب بود. یعنی انطباق‌پذیری تا این حد موضوع مهمی است؟

وقتی از یک کشور به کشوری دیگر می‌روید، یعنی پا به لیگ جدیدی گذاشته‌اید. بنابراین نه تنها با شرایط تیم بلکه باید با فرهنگ جدیدی کنار بیایید. علاوه بر این، همه ساله از لیگ ترکیه تنها دو تیم به رقابت‌های اروپایی می‌روند اما در ایران تعداد چنین تیم‌هایی بیشتر است. در ایران چند تیم برای حضور در آسیا می‌جنگند و لیگ شما در قیاس با ترکیه رقابتی‌تر است. مسئله وفق‌پذیری که گفتم و تکرار هم می‌کنم، موضوع بسیار مهمی است.

در باشگاهی مثل پرسپولیس، هواداران فقط با کسب عنوان قهرمانی کنار می‌آیند و آرام می‌گیرند. یعنی شما اگر نایب‌قهرمان شوید، موفقیتی به دست نیاورده‌اید. کارتال در دوران مربیگری‌اش کمتر قهرمانی کسب کرده. این موضوع نمی‌تواند او را دچار چالش کند؟

با توجه به اینکه پرسپولیس همیشه دنبال قهرمانی است، هر مربی‌ای که بیاید، صرف‌نظر از اسمش، همیشه تحت فشار خواهد بود. چرا که باید تیم را فقط به قهرمانی برساند. کارتال هم که آمده، قطعا باید دستاورد بزرگی به دست بیاورد. او باید خودش را برای چالش‌های جدید آماده کند.

آیا می‌تواند؟

او خام نیست، جوان نیست، مجرب است و به نظرم این توانایی را دارد که از چنین فشاری سربلند خارج شود.

مصطفی دنیزلی، فاتح تریم و سنول گونش، مربیان مطرح فوتبال ترکیه در دو سه دهه اخیر محسوب می‌شوند. آیا نام کارتال را هم می‌توانیم به این اسامی بزرگ اضافه کنیم؟ آیا آن‌ها قابل قیاس با هم هستند؟

دنیزلی و تریم در سطح بین‌المللی بارها مربیگری کرده و از این لحاظ تجربه بالایی دارند. مقایسه این‌ها با کارتال کمی سخت است.

سوال‌مان را پس بگیریم؟

نه. سوال است دیگر اما همانطور که گفتم، عناوین قهرمانی کارتال کم است اما او فصل فوق‌العاده‌ای را با فنرباغچه سپری کرد و امتیازهای زیادی گرفت. او اما جامِ آنچنانی نبرده، بنابراین مقایسه‌اش با تریم و دنیزلی غیرممکن است.


نظرات

آخرین اخبار
خداوند رهبر شهید انقلاب را در دل‌های مردم جاودانه کرد
دیپلماسی روی دور تند
پرونده غزه در مذاکرات و محافل بین‌المللی پیگیری می‌شود
مسیر صعود هموارتر شد؛ امتیاز مهم برای ایران
رایزنی مکرون و نبیه بری
جزئیات برنامه‌ریزی برای تشییع قائد شهید
پایان اختلال کارت‌های بانک تجارت
رونالدو تاریخ را بازنویسی کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با ترفند «به‌روزرسانی کارت‌خوان»
پزشکیان در دیدار با شریف : هیچ مذاکره‌ای درباره موشک‌های بالستیک صورت نگرفته و نخواهد گرفت
پوتین: نیروهای روسیه هر روز در حال پیشروی هستند
اوسمار در تمرین پرسپولیس حاضر شد
روبیو: آتش‌بس لبنان از مذاکرات با ایران جداست
کمیته سه‌جانبه ایران، آمریکا و لبنان برای آتش‌بس لبنان تشکیل می‌شود
قائم پناه: استانداران تا پایان تیرماه با مدل جدید ارزیابی می شوند
ادعای خلبان اف-15 درباره مشاهده پهپادهای هماهنگ ایرانی در آسمان
رشت به آستراخان متصل شد؛آغاز پروازهای چارتری در مسیر ایران روسیه
روایت بانک مرکزی از یک سال سخت اقتصادی؛ رشد منفی و افت تولید
نعیم قاسم: اسرائیل چاره‌ای جز عقب‌نشینی از لبنان ندارد
قالیباف: قوه قضاییه در مسیر افزایش اعتماد عمومی گام برداشته است
شهباز شریف: موضوع موشک‌های بالستیک در تفاهم ایران و آمریکا مطرح نبوده است
تازه‌های تولید و پخش تلویزیون و رادیو
تحریم‌های تازه واشنگتن علیه کوبا
تخصیص 17 میلیارد دلار وام توسط آمریکا برای تسریع ساخت 10 راکتور هسته‌ای
رسانه قطری: ایران اولویت‌های خود را در مذاکرات سوئیس تحمیل کرد
حمله اوکراین به نیروگاه کرچ روسیه و قطعی گسترده برق در کریمه
نورنما | فرا رسیدن ایام سوگواری تاسوعای حسینی تسلیت باد
حماس: اسرائیل دنبال تغییر ساختار سیاسی غزه است
ریابکوف: مسکو آماده کمک به ایران در مذاکرات با واشنگتن است
شفاف‌سازی درباره عوارض تنگه هرمز
«هالند مصر» رسماً بارسایی شد
احتمال بازداشت نتانیاهو در پی توافق ایران و آمریکا
بانک مرکزی: اختلال خدمات بانکی تا پایان امشب به‌طور کامل برطرف می‌شود
نسخه خطی نادر «لهوف» رونمایی شد
پایان ماجرای جنجالی دختر گمشده نسیم‌شهر
آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن
نوراینفو |در انتظار تحقق شروط تفاهم نامه اسلام آباد
استعفای سرمربی صنعت نفت آبادان پذیرفته شد
جاده چالوس دوطرفه شد
نوراینفو | هنگام خرید ملک مستاجردار این نکات را فراموش نکنید
حملات اسرائیل به لبنان مصداق جنایت جنگی است
وزیر خارجه لبنان: مذاکره تنها راه برقراری ثبات در کشور است
پوتین: غرب برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
تعطیلی مراکز معاینه فنی خودرو شهر تهران در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی
بلومبرگ: اسرائیل بدترین بازار جهان شد؛ بازارها از چه چیزی نگرانند؟
رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان: از نبویان رسما شکایتی وصول نشده است
تصمیم جدید درباره عبور و مرور کشتی ها از تنگه هرمز
وقوع انفجار در سلیمانیه عراق
ادعای جدید ترامپ درباره توافق هسته‌ای با ایران
کدام فرودگاه‌ها 12 تا 18 تیرماه موقتا تعطیل است؟