×
سیاسی
شناسه خبر : 210253
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/07 ساعت 11:32
قالیباف: جلوی افزایش شدید قیمت ارز گرفته شود/انتقاد رسایی و خضریان از  ظریف

قالیباف: جلوی افزایش شدید قیمت ارز گرفته شود/انتقاد رسایی و خضریان از ظریف

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت ارز، گفت:متأسفانه افزایش دوباره قیمت ارز باعث نگرانی شدید مردم و فعالان اقتصادی شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد باقر قالیباف در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس افزود:  با قوانینی که مجلس تصویب کرده و اختیاراتی که جلسه شورای هماهنگی سران به بانک مرکزی داده‌، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مسئولیت دارند که از افزایش شدید و لجام گسیخته قیمت ارز و طلا جلوگیری کند.

قالیباف از کمیسیون اقتصادی مجلس خواست با فوریت این مسئله را پیگیری کرده و گزارش آن را ارائه کند.

ارائه کالابرگ الکترونیک به مردم در اولویت کاری دولت قرار گیرد

وی با بیان این که افزایش بی‌رویه قیمت‌ها بیش از گذشته ضرورت تخصیص کالابرگ الکترونیک به مردم برای کالاهای ضروری را ثابت کرد گفت: با توجه به نظر مثبت رئیس جمهور و آماده بودن زیرساخت‌های فنی به وزرای مربوطه، تاکید می‌کنم که ارائه کالابرگ الکترونیک به مردم را در اولویت کاری خود قرار دهند و زمینه اجرایی شدن این قانون را پیش از آغاز ماه مبارک رمضان فراهم کنند تا تلاطم‌های قیمت‌ها باعث نگرانی جامعه نشده و برای قاطبه مردم یک آرامش معیشتی ایجاد شود.

طرح اختلافات داخلی در فضای بین‌المللی باعث تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی می‌شود

قالیباف در ادامه با اشاره به شروع به کار دولت جدید در ایالات متحده که با ابراز مواضع متفاوتی از سوی طیف های مختلف با گرایش های فکری متنوع همراه بوده است، بیان کرد: در عین حال که تنوع دیدگاه ها در نظام مردم سالار جمهوری اسلامی، نشان از قوت این نظام دارد اما افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب می شوند باید در اظهار نظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل می شود منافع ملی را به خطر نیاندازد.

وی افزود: طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیط های بین المللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی محسوب می شود و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیس‌جمهور جدید آمریکا و افزایش فشارهای‌ اقتصادی بیشتر بر کشور می شود همان گونه که انتخاب همین رویه در دوره‌ قبل نه تنها هیچ گشایشی در پی نداشت بلکه منجر به خروج آمریکا از برجام و ترور شخصیت عزیز ملی ما، شهید سلیمانی شد.

وزیر امور خارجه باید درباره عملکرد خود در حوزه سیاست خارجی به مجلس و مردم پاسخگو باشد

وی ادامه داد: هرچند همگان می‌دانند که ‌مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع سیاست خارجی، در چارچوب سیاست‌هایی که رهبر حکیم انقلاب تعیین می کنند، توسط وزارت امور خارجه اعلام و پیگیری می‌شود، مسئولیت نهایی بر عهده‌ وزیر امور خارجه بوده و وی مکلف است درباره‌ عملکرد خود با رعایت قانون اقدام راهبردی که انتفاع اقتصادی و لغو عملی تحریم‌ها را تضمین کرده است، به مجلس و مردم پاسخگو باشد.

قالیباف ضمن تقدیر و تشکر از دانشمندان، پژوهشگران، کارآفرینان بخش خصوصی و مسئولان برگزاری نمایشگاه پیشگامان پیشرفت که آخرین دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی را به نمایش گذاشتند، گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های لازم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت دستیابی کشور به فناوری بومی هوش مصنوعی و رونمایی از نسخه‌ اولیه‌ سکوی هوش مصنوعی کشور، توسعه‌ فناوری تولید قطعات پیچیده و استراتژیک در صنایع فولاد و پتروشیمی، دستگاه‌  شبیه‌سازی جراحی، بهینه‌سازی پمپ‌های آب، پیاده‌سازی سامانه ملی پنجره‌ واحد زمین، تدوین برنامه‌ ملی رفع ناترازی انرژی، ایجاد زنجیره‌ ارزش صنعت فضایی و دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه‌ کشاورزی و پرورش دام، بخشی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان خصوصی بود که در بازدید روز گذشته از نمایشگاه شاهد آن‌ها بودم.

حمایت‌های قانونی و نظارتی از تولیدکنندگان و کارآفرینان بخش خصوصی در دستور کار مجلس شورای اسلامی

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید خود از این نمایشگاه اظهار داشت: ناترازی مدیریتی در هم افزایی و استفاده از ظرفیت عظیم بخش خصوصی مهم ترین مساله ای بود که در بیان مشکلات فعالان ‌بخش‌ خصوصی مشاهده ‌می شد که‌ باید در اصلاح ‌نظام‌ مدیریتی‌ و حکمرانی مورد توجه جدی و فوری قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در این راستا مجلس شورای اسلامی به نوبه‌ خود حمایت‌های قانونی و نظارتی لازم را از تولید کنندگان و کارآفرینان بخش خصوصی به عمل خواهد آورد.

مخالفت مجلس با تمدید یک ساله دوره ششم شوراهای شهر و روستا 

نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، با پیشنهاد تمدید یک ساله دوره ششم شوراهای شهر و روستا و برگزاری انتخابات در خرداد ۱۴۰۵ مخالفت کردند.

انتقاد خضریان از مواضع ظریف در مجامع بین‌المللی

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، از مواضع محمدجواد ظریف در مجامع بین‌المللی انتقاد کرد.

 علی خضریان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: من در ابتدا جا دارد یک تشکر ویژه از جناب آقای دکتر ظریف کنم که نهان راهبردی دولت وفاق را عیان کرد؛ اگر قرار بود ما مدت‌ها تلاش می‌کردیم تا نفاق وفاق را علنی می‌کردیم، به اندازه آقای دکتر ظریف نمی‌توانستیم این کار را کنیم.

وی بیان کرد: حتماً از ظریف باید تشکر کرد که آن چیزی را که در کف میدان دارد برای نیروهای انقلاب رقم می‌خورد به نام وفاق و بچه‌های انقلاب را در کشور و در مسئولیت‌ها سر می‌برند، نشان داد. هرچقدر ما می‌خواستیم فریاد بزنیم، به این اندازه نمی‌توانستیم این موضوع را نشان دهیم. الحمدلله آقای ظریف این نهان نفاق‌آلود شعار وفاق را در مجامع جهانی نشان داد و فریاد زد.

قالیباف: دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی موضوع انتصاب ظریف را پیگیری کنند

رئیس مجلس گفت: معاونت نظارت مجلس، سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری موضوع انتصاب ظریف در دولت را پیگیری کنند.

 حجت‌الاسلام حمید رسایی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکر شفاهی، گفت: آقای قالیباف! اگر به جای حضرتعالی، آقای محسنی اژه‌ای اینجا نشسته بود، من تذکرم را بهتر می‌دادم.

وی ادامه داد: مطالبه‌ای را مجلس از قوه قضائیه کرده مبنی بر اینکه یک انتصاب غیر قانونی صورت گرفته است. تمام توان دولت به جای حل مشکلات مردم و حل مسائل اقتصادی و معیشتی این شده که یک نفر را در یک جایگاهی غیرقانونی نگه دارد. من واقعاً دلیلش را نمی‌فهمم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت علاوه بر اینکه این فرد را نگه می‌دارد، وی را به سفر خارجی با مواضع عجیب و غریب در نشست داووس فرستاده است.

وی ادامه داد: آقای ظریف در نشست مذکور شرکت کرده که در لیست برنامه‌های وی دیدار با ۶ اندیشکده پیش بینی شده که نه محتوا و نه هویت آن اندیشکده‌ها و نه افرادی که در آنجا هستند، برای مجلس معلوم است. ما از وزیر خارجه الان سوال کردیم، اما وزیر خارجه می‌گوید دست من نیست، خب تکلیف چیست؟

رسایی اظهار کرد: واقعاً سوالم این است چرا آقای محسنی اژه‌ای دستور نمی‌دهد تا قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که صراحتاً گفته اگر انتصابی بدون داشتن این شرایط صورت بگیرد، آن انتصاب کان لم یکن است، یعنی اصلاً انتصابی نیست، در این زمینه اعمال شود؟

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما اعمال ماده ۲۳۴ را در خصوص رئیس جمهور درخواست کردیم، اما مجلس برای همراهی با دولت از دیوان عدالت درخواست کرد نسبت به انتصاب غیرقانونی اقدام کند. اگر ما قانون در اینجا تصویب کنیم و دولت اجرایی نکند و قوه قضائیه نیز پیگیری نکند، به چه کار می‌آید؟

وی تصریح کرد: رئیس مجلس باید از حقوق مجلس دفاع کند و راه دفاع آن نیز به این صورت است که از رئیس قوه قضائیه بخواهید ضمن اعمال قانون، نسبت به انتصاب غیرقانونی ورود کند و این موضوع به شاکی نیاز ندارد و دستگاه قضا برای ورود به هر موضوعی نیاز به شاکی ندارد، لذا قانون صراحتاً به موضوع انتصابات غیرقانونی اشاره کرده و باید به آن رسیدگی شود

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: حتماً این موضوع را معاونت نظارت مجلس پیگیری کند. دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی هم این موضوع را حتماً پیگیری کنند تا روشن شود.

درخواست یک نماینده مجلس برای تسریع در بررسی طرح استیضاح وزیر اقتصاد

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی، خواستار ارجاع طرح استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون تخصصی ذی‌ربط شد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی در جلسه علنی امروز مجلس شورای طی تذکر شفاهی، گفت: جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار استیضاح وزیر اقتصاد هستند و طرح استیضاح وزیر اقتصاد ۱۶ دی ماه به هیئت رئیسه مجلس ارجاع شد.

وی بیان کرد: طبق آئین‌نامه داخلی مجلس، این موضوع قیدی ندارد و هیئت رئیسه مجلس باید این طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع نماید.

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از هیئت رئیسه مجلس می‌خواهم برابر آئین‌نامه و سوگندی که یاد کرده‌اند، اقدام کنند و استیضاح ارجاع به کمیسیون شود. هیچ قید و بند اضافه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: بنده پیگیری می‌کنم که حتماً طبق قانون ارجاع شود.


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد