×
سیاسی
شناسه خبر : 210235
تاریخ انتشار :

هادی حق‌شناس*

مسائل خارجی نباید دو قطبی شود

مسائل خارجی نباید در داخل کشور دوقطبی یا سیاسی بشود. دولت باید تصمیم درست در راستای منافع ملی اتخاذ بکند.

نورنیوز-گروه سیاسی: طبیعی است که رویکرد رئیس‌جمهور آمریکا در سیاست خارجی آمریکا جدید نیست و در همه سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، آنها رویکرد یکسانی داشتند اما با فراز و فرودهایی.

طبیعی است که ایران هم رویکرد یکسانی با فراز و فرودهای متفاوتی داشته است. هم آنها در مقاطعی پای مذاکره آمدند و در مقاطعی نیامدند و هم ایران در مقاطعی آمده است و در مقاطعی پای میز مذاکره نرفته است. هم آنها در منطقه خلیج فارس با ایران همکاری کردند و هم ایران در مقاطعی در موضوعات مختلف خلیج فارس یا افغانستان همکاری کرده است و در مقاطعی هم همکاری نکرده است.

طی 46 سال انقلاب اسلامی، روابط بین ایران و آمریکا در عین حال که روابط رسمی سیاسی نبود ولی مذاکراتی وجود داشت و فراز و نشیب‌هایی این مذاکرات داشته است. هر یک از دو کشور متناسب با منافع خودشان تصمیم گرفتند، برجام یک نمونه بوده که امضا شد و حال اینکه بعد از امضای برجام مسائلی پیش آمد و ترامپ از برجام خروج کرد، طبیعی است که بخشی از داستان روابط بین ایران و غرب است.

 اگر دقیق حوادث سال‌های بعد از انقلاب اسلامی را مطالعه کنیم، حوادث تلخ و شیرین زیادی بوده که همواره هر دو کشور به دنبال منافع خودشان بودند. الان هم باز همین است. کسانی که دقیق مطالعه می‌کنند یا مسائل منطقه‌ای و جهان را رصد می‌کنند، شروع کار رئیس‌جمهور جدید، اتفاق جدیدی نیست مضاف بر اینکه امروز شاید دو طرف بیشتر از همدیگر بدانند، اطلاعات بیشتری از همدیگر دارند و از همه اینها مهم‌تر این است که آشکارا به دنبال تثبیت وضعیت و منافع خودشان هستند. یعنی از شواهد پیداست که دو کشور به دنبال منافع خودشان هستند آنچه مهم است اینکه چه راهبردی باید انتخاب شود تا منافع ایران به حداکثر برسد؟ اینکه چه راهبردی انتخاب بشود، نکته مهمی هست. اینکه ما منافع خودمان را به بخشی از مسائلی که ممکن است در اولویت ما نباشد، گره بزنیم یا اینکه گره بزنیم به برخی از مسائل داخلی کشور یا به برخی از مسائل منطقه. اینها اگر به راهبرد اصلی ربط پیدا کند و چنانچه منافع‌مان را تحت الشعاع قرار دهد، طبیعی است که ممکن است به خطا برویم.

 مسائل خارجی نباید در داخل کشور دوقطبی یا سیاسی بشود. دولت باید تصمیم درست در راستای منافع ملی اتخاذ بکند. بالاخره دولت‌ها طی سال‌های بعد از انقلاب همواره به دنبال این بوده‌اند که منافع مردم تضمین بشود. ممکن است در مقاطعی سازوکار رسیدن به منافع حداکثری را اشتباه انتخاب کرده باشیم اما در اصل مطلب که منافع مردم است، نباید تردیدی کرد که اصل انتخاب سیاست و راهبردی است که منافع مردم و منافع ملی مدنظر باشد.

 بنابراین اگر بخواهم خلاصه بحث کنیم، شاید به یکی، دو گزاره برسیم. گزاره اول اینکه شروع دوره جدید ریاست جمهوری آمریکا مثل همه ادوار گذشته با فراز و فرود بوده است و نکته دوم، اینکه اصل برای ما منافع مردم است و نکته سوم اینکه برای هر مقطعی باید سیاست متناسب با زمان و مکان آن مقطع را اتخاذ کرد که در راستای منافع ملی باشد.

* اقتصاددان


آرمان ملی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
طرح بیمه رانندگان کامیون در مجلس کلید خورد
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: هیچ عذری برای آنچه در غزه می‌گذرد پذیرفتنی نیست
قیمت دلار امروز شنبه 4 مرداد 1404
نبرد نان؛ نقشه جدید قدرت از مزرعه تا مرزهای ژئوپلیتیک
کشتی «حنظله» با وجود تهدید توسط 30 پهپاد به غزه نزدیک می‌شود
یمن باز هم با موشک «فلسطین 2» به اسرائیل حمله کرد
ترامپ: «در آستانه تحقق بزرگ‌ترین توافق تجاری با اروپا هستیم»
قیمت خودرو امروز شنبه 4 مرداد 1404
سخنگوی شورای نگهبان: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در شورای نگهبان تایید شد
نظارت ویژه بر 600 مجتمع خدماتی در مسیر زائران اربعین
فروش ارز اربعین از امروز در 4 بانک کلید خورد +جزئیات
X
آگهی تبلیغاتی