×
بین الملل
شناسه خبر : 210198
تاریخ انتشار :

نخست‌وزیر اسلواکی: اعتراضات اخیر علیه دولت را اوکراین رهبری می‌کند

رابرت فیکو در واکنش به اظهارات زلنسکی درباره اعتراضات گسترده‌ای که علیه دولت او در براتیسلاوا و چند شهر دیگر برگزار شد، اعلام کرد که یک سوم از جمعیت معترضان در این تظاهرات علیه سیاست‌های دولت اوکراینی هستند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رابرت فیکو نخست‌وزیر اسلواکی مدعی شد که یک‌سوم تظاهرات‌کنندگان علیه دولت این کشور اوکراینی هستند.

خبرگزاری روسی نووستی با انتشار این مطلب نوشت: جمعه گذشته، تظاهرات گسترده‌ای در بیش از ۲۰ شهر اسلواکی و با شعار «اسلواکی اروپا است» برپا شد.

این تظاهرات از سوی یک سازمان مدنی حامی اوکراین برگزار شد.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز تصویری از معترضان در براتیسلاوا را در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس بازنشر داد که از سوی «یورای ریزمان» شریک عاطفی «زوزانا چاپوتووا» رئیس‌جمهور پیشین اسلواکی منتشر شده بود.

زلنسکی با بازنشر این عکس گفته بود، «براتیسلاوا مسکو نیست. اسلواکی اروپا است.»

فیکو در واکنش به اظهارات زلنسکی در این باره، در برنامه تلویزیونی «گفت‌‎وگوهای شنبه» در این باره گفت: شنیدن این که رئیس‌جمهور اوکراین پست‌هایی از آقای ریزمان را به اشتراک می‌گذارد که شریک عاطفی خانم چاپوتووا بوده در حالی که خبرنگاران اوکراینی در اعتراضاتی را پوشش می‌دهند که یک سوم(مشارکت‌کنندگان‌ آن) اوکراینی‌هایی هستند که علیه دولت صحبت می‌کنند، مضحک است.

فیکو افزود که تلویزیون اوکراین نیز از سوی دیگر، گزارش‌هایی را درباره نارضایتی اوکراینی‌هایی منتشر می‌کند که در اسلواکی زندگی می‌کنند.

نخست‌وزیر+اسلواکی:+اعتراضات+اخیر+علیه+دولت+را+اوکراین+رهبری+می‌کند
 

نخست‌وزیر اسلواکی چهارشنبه گذشته گفته بود که کارشناسان خارجی فعال در اسلواکی در اعتراضات گرجستان و اعتراضات «یورومیدان» اوکراین نقش داشته‌اند.

او همچنین هشداد داد که این اعتراضات ممکن است به اشغال اماکن دولتی و سرنگونی دولت منحر شود. این فعالان هرگونه مقاصدی از این دست را رد کرده‌ و گفته‌اند هدفشان ابراز مخالفت مسالمت‌آمیز با سیاست‌های فیکو است.

اظهارات فیکو در پی این مطرح می‌شود که ده‌ها هزار نفر از مردم اسلواکی در میادین و خیابان‌های سراسر این کشور تجمع و مخالفت خود را با «سیاست‌های حمایت از روسیه» فیتسو اعلام کردند.

این تجمعات موج جدیدی از اعتراضات ضد دولتی در اسلواکی است که در پی سفر اخیر نخست وزیر این کشور به مسکو برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به راه افتاده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشته، اظهارات اخیر نخست وزیر اسلواکی و سفر او به روسیه که از معدود سفرها از سوی یک مقام ارشد از اتحادیه اروپا به کرملین از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۰۲۲ است، باعث شده تا موجی از اعتراضات گسترده در اسلواکی علیه دولت و سیاستگذاری‌های براتیسلاوا به وقوع بپیوندد.

فیکو در گفته‌های خود درباره احتمال تغییر رویکرد در سیاست‌های خارجی اسلواکی، ترک اتحادیه اروپا و ناتو صحبت کرده است.

نخست‌وزیر+اسلواکی:+اعتراضات+اخیر+علیه+دولت+را+اوکراین+رهبری+می‌کند
 

معترضان در جریان راهپیمایی خود در پایتخت اسلواکی شعار «اسلواکی، روسیه نیست، اسلواکی، اروپاست»، «ما به قدرت کافی فیتسو داریم» و «استعفا» سردادند.

راهپیمایی جمعه گذشته، در ۲۸ منطقه برگزار شد و تعداد شرکت کنندگان در آن، دو برابر راهپیمایی دو هفته قبل و در میان تنش‌های بیشمار بود پس از آنکه فیتسو برگزار کنندگان و اپوزیسیون را به داشتن ارتباط با یک گروه از خارجی‌هایی متهم کرد که به گفته او، برای مهندسی یک کودتا در اسلواکی کار می‌کنند.

فیکو از قول سرویس جاسوسی اسلواکی این اتهام زنی‌ها را در جلسه روز سه شنبه در پارلمان مطرح کرده بود.

جزئیات این اطلاعات مشخص نیست اما فیکو علنا گفت که اپوزیسیون به دنبال اشغال ساختمان‌های دولتی، مسدود کردن راه‌ها، برنامه ریزی برای یک اعتصاب سراسری و تحریک درگیری با نیروهای پلیس به عنوان بخشی از طرح براندازی دولت است.

مقام‌های ارشد دولت اسلواکی نیز گفته‌اند که اوضاع کشور خطیر است اما اپوزیسیون این گزارش را رد کرده و سرویس جاسوسی را به سوءاستفاده برای اهداف سیاسی متهم کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
X
آگهی تبلیغاتی