×
سیاسی
شناسه خبر : 210180
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/06 ساعت 18:13
تفاهم‌نامه‌ همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی

تفاهم‌نامه‌ همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی

به منظور تحقق اهدافی از جمله گسترش ارتباطات فعال و مؤثر پژوهشکده و مرکز در حوزه بهره برداری از هوش مصنوعی در فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان تفاهمنامه‌ همکاری بین پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران امضا شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: در نشستی که با حضور عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده‌ شورای نگهبان و محمدسعید سرافراز دبیر شورا و رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در محل پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، درباره چگونگی همکاری این دو مجموعه علمی تبادل نظر و یک تفاهمنامه‌ همکاری بین این دو مجموعه امضا شد.

در این جلسه ابتدا علی فتاحی قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت تعامل پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان ملی هوش مصنوعی ایران ارائه داد و گفت: در چند ماه گذشته همکاری‌ و تعامل بین دو مجموعه در جریان بوده است اما به منظور تعیین سیاست‌های کلی همکاری، ایجاد ارتباط وثیق‌تر و همچنین تبدیل این توافقات به یک برنامه عملیاتی، لازم بود تفاهم‌نامه‌ای بین دو مجموعه امضا شود که الحمدلله امروز با امضای این تفاهمنامه این روند تکمیل خواهد شد.

در ادامه این جلسه کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده‌ شورای نگهبان گفت: هوش مصنوعی و اصولا تحولات فناوری که دارد در دنیا اتفاق می‌افتد هم سرعتش و هم وسعتش به گونه است که دارد تحولات دیگری را در عرصه های مختلف رقم می‌زند، اینکه حوزه‌های تخصصی و فنی را دارد موضوعا دگرگون می‌کند به جای خود، اما نگاهی که الان دارد به وجود می‌آید این است که هوش مصنوعی دارد روابط اجتماعی را هم تغییر می‌دهد.

وی افزود: فناوری‌های جدید فاصله‌ها را کاهش می‌دهد، ارتباطات را گسترده‌تر می‌کند و همچنین ارتباطات، بدون مدیریت بالاسری که دولت‌ها بودند پیش می‌رود و افراد با هم ارتباط دارند، ضمن اینکه افراد تولیدکننده هستند و کنشگر واقعی هستند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان سپس ضمن تاکید بر اینکه ظرف ۱۰ سال آینده تحولات عظیمی در این حوزه اتفاق می‌افتد که همه عرصه‌های زندگی شخصی، اجتماعی، روابط سیاسی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد که باید به فکر آن باشیم، اضافه کرد: ما نیز از سویی باید بتوانیم از پیشرفت‌های فنی که بر اساس این تحولات اتفاق می‌افتد استفاده کنیم و از سویی در موضوعات سیاسی و اجتماعی عقب نمانیم.

کدخدایی در پایان درباره زمینه‌های همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در حوزه وظایف شورای نگهبان گفت: در شورای نگهبان نظارت بر تقنین را داریم که نظارت شورای نگهبان بر مصوبات مجلس است و حوزه انتخابات هم می‌تواند از موضوعاتی باشد که بتوانیم در چارچوب مباحث هوش مصنوعی کمک‌هایی را دریافت کنیم. در این دو زمینه که شورای نگهبان وظیفه قانون اساسی  دارد به نظر می‌رسد فناوری‌های جدید و مشخصا هوش مصنوعی می‌تواند کمک‌هایی به ما کند و ما با توجه به حضور همکاران جوان و علاقه‌مند در پژوهشکده شورای نگهبان که با این مباحث آشنایی دارند و در این حوزه پژوهش‌هایی هم داشته‌اند باید ببینیم در این دو حوزه خاص چه کمکی از سازمان مرکز ملی هوش مصنوعی ایران می‌توانیم بگیریم که به عملکرد بهتر شورای نگهبان کمک کند، هم در سرعت و هم در کیفیت و دقت و ان‌شاءالله نظارت منطبق با قانون اساسی را با به‌کارگیری فناوری‌های جدید اعمال کنیم.

بر اساس این گزارش در ادامه جلسه، محمدسعید سرافراز دبیر شورا و رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران گفت: فناوری هوش مصنوعی، به نظر می‌رسد اگر بخواهیم مقایسه کنیم، با اتفاقاتی که در عصر انقلاب صنعتی افتاد، به جهت حجم تاثیرگذاری قابل مقایسه است، آنجا بشر تلاش کرد قابلیت‌های فیزیکی موجودات زنده را شبیه‌سازی کند و این اتفاق باعث ایجاد فاصله جدی در بین کشورها شد، اصطلاحاً قطب شمال و جنوبی در جهان شکل گرفت؛ کشورهایی دارندگان فناوری شدند و اصطلاحا کشورهای صنعتی و کشورهایی نام گرفتند و کشورهایی نیز بهره‌برداران فناوری نامیده شدند. فاصله‌ها جدی شد، اقتصادها متفاوت شد و موقعیت‌های سیاسی جابه‌جا شد. الان هم بشر دارد تلاش می‌کند که قابلیت ذهنی موجود زنده که در رأسش خود انسان است را در واقع  شبیه‌سازی کند و کاملا هم پیش‌بینی می‌شود که این دوقطبی یعنی قطب شمال و جنوب فناوری مجددا اتفاق خواهد افتاد.

رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه به صورت پیش‌فرض، کشور ما هم لاجرم به سمت بهره برداری از این فناوری خواهد رفت، چون کیفیت و دقت و سرعت را افزایش می‌دهد و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، افزود: نگرانی‌ که امروز در کشور وجود دارد و  مقام معظم رهبری هم به درستی بر آن دست گذاشتند به چند موضوع برمی‌گردد که یکی این است که ما در این حوزه صرفا بهره بردار باشیم که نگران‌کننده است و باید درباره آن فکر کنیم و به نظر می‌رسد نقاطی است که مبتنی بر آن صرفا بهره‌بردار نباشیم. این بود که به نظر می‌رسید در کشور باید برنامه منسجمی حول فناور شدن و نه صرفا بهره‌بردار بودن در این حوزه شکل بگیرد که این نیازمند توجه و تمرکز است.

سرافراز سپس با اشاره به اینکه امروز توجه به موضوع هوش مصنوعی در کشور اتفاق افتاده است، اما این توجه بخش مهمی از آن در حوزه کاربردی شکل گرفته است و البته ما هرچقدر در بخش بهره‌برداری سریع‌تر از توسعه لایه‌های عمیق فناتوری پیش برویم وابستگی‌مان بیشتر خواهد شد، اضافه کرد: پیش‌بینی این است که تا ۴۰ درصد مشاغل دنیا تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار بگیرد و خیلی از کارها در آینده توسط ماشین انجام خواهد شد و این موضوع باعث می‌شود همه جا فکر کنند چه استفاده‌ای می‌شود از هوش مصنوعی کرد.

وی در پایان درباره زمینه‌های همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی ایران و پژوهشکده شورای نگهبان گفت: هم سازمان ملی هوش مصنوعی ایران می‌تواند با ابزار هوش مصنوعی به کمک پژوهشکده و شورای نگهبان بیاید و از سویی پژوهشکده و شورای نگهبان می‌توانند به کمک توسعه هوش مصنوعی در کشور بیایند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار سطح زرد هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و احتمال رگبار از جمعه
آغاز شبکه‌سازی برای اتصال زنان کشاورز به بازارهای فروش سراسر کشور
پاسخ انگلیس به شهرک‌سازی اسرائیل؛ تحریم‌ بانک‌ها و شرکت‌های صهیونیستی هم در راه است
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار به کانال 231 هزار تومان رسید
مراقب کوچک‌شدن «ما» باشید
جزئیات شکار زیرسطحی آمریکا در تنگه هرمز؛ Dive-LD چگونه به دام افتاد؟
حادثه برای یک کشتی در نزدیکی امارات؛ نفوذ آب پس از اصابت پرتابه
قدردانی پزشکیان از همراهی مردم و عوامل اجرایی در اجرای طرح بنزین
ایران 3 - چین 1؛ صدرنشینی ایران در والیبال آسیا ؛ فینال برابر سامورایی ها
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛هر گرم به 24 میلیون تومان رسید
5.6 میلیون تن گندم کجاست؟
رابطه ایران با چین و روسیه
نورنما | ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از حمله ربات به انسان
نتایج مرحله کتبی آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی اعلام شد
جایزه یک میلیون دلاری برای OpenAI؛ آیا هوش مصنوعی بر ریاضیات غلبه کرد؟
جهش دوباره قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
افزایش تنش صهیونیست‌ها با لندن؛ اسرائیل کنسولگری انگلیس را تعطیل می‌کند
بیانیه وزارت خارجه در پی تعرض آمریکا به شناورهای ایرانی
قیمت طلاو سکه امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ سکه در آستانه 240 میلیون تومان
هزارمین پیوند مغز استخوان در مرکز طبی کودکان؛ 20 بیمارستان فوق‌تخصصی اطفال در کشور
ناتالی هارپ دوباره خبرساز شد؛ ماجرای هدیه نقدی 45 هزار دلاری ترامپ
پزشکیان: رسیدگی به محرومان از اولویت‌های حکمرانی است
نوراینفو | همه پهپادهای انتحاری ایران در یک نگاه + مشخصات و تصاویر
استقلال راهی بصره می‌شود؛ زمان دیدار با السد در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
قیمت دینار عراق امروز 18 شهریور؛ اختلاف نرخ خرید با کارت و پول نقد
سریال پایتخت را با کیفیت فراتر ببینید
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ نفت 100 دلاری مانع صعود طلا
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ قیمت به 162 هزار تومان رسید
نسخه جدید برای جهش تجارت ایران و عراق؛ کرمانشاه در کانون توجه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ رونمایی از گرانترین محصول
طرح E1 دوباره خبرساز شد؛ هشدار درباره تغییر نقشه کرانه باختری
مستندساز آمریکایی: ایلان ماسک تهدیدی جدی برای دموکراسی‌های جهان است
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ اختلاف عجیب قیمت کارخانه و بازار
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ کدام خودرو 800 میلیون تومان گران شد؟
هشدار توانیر؛ قطع یارانه برق ماینرهای غیرمجاز برای یک سال
آمار جدید مرزبانی از کشفیات 6 ماهه؛ 1200 قبضه سلاح توقیف شد
12 کشور غربی علیه شهرک‌سازی اسرائیل موضع گرفتند
از پرونده محمدباقر خرازی چه می‌دانیم؟
جنایت هولناک خانوادگی در فارس؛ اختلاف مرگبار چهار برادر بر سر ارثیه
بیانیه سپاه شهداء در پی شهادت ماموستا محمدنزهتی در حادثه ترور گروهک‌های تجزیه طلب
فروش جدید ایران‌خودرو شهریور 1405 آغاز شد؛ ثبت‌نام 8 خودرو بدون حساب وکالتی+ نحوه ثبت نام
مدال طلای سمیه رحیمی در سری جهانی پاراتیروکمان
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصویب هیات دولت
آمریکا امنیت‌فروشی کرد؛ غرب آسیا حالا خریدار ندارد
پایان سرشماری سنتی در ایران؛ جزئیات روش جدید ثبت اطلاعات جمعیتی
یمن زیر آتش هواپیماهای عربستان؛ 32 حمله هوایی به چند استان
نتیجه درگیری های شب گذشته؛ هرمز خلوت‌تر، نفت گران‌تر، رسیدن هزینه محاصره به آمریکا
درخواست دبیرکل سازمان ملل برای خروج نیروهای اسرائیل از خاک لبنان
محور کندوان بازگشایی شد
بورس سبزپوش شد