×
اجتماعی
شناسه خبر : 210141
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/06 ساعت 14:43
سندرم خستگی مزمن چه ارتباطی  با کرونا دارد؟

سندرم خستگی مزمن چه ارتباطی با کرونا دارد؟

بر اساس نتایج جدید، احتمال ابتلاء به سندرم خستگی مزمن در افرادی که به کووید مبتلا شده اند، تقریباً پنج برابر بیشتر است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گزارش هلث دی نیوز، به گفته محققان، این مسئله می‌تواند توضیح دهد که چرا موارد جدید آنسفالومیلیت میالژیک/سندرم خستگی مزمن (ME/CFS) در حال حاضر ۱۵ برابر بیشتر از قبل از پاندمی است.

تیمی به سرپرستی «سوزان ورنون»، مدیر تحقیقات مرکز سالت لیک سیتی، نتیجه‌گیری کرد: «نتایج ما شواهدی را ارائه می‌دهد که میزان و خطر ابتلاء به ME/CFS به دنبال ابتلاء به کووید ۱۹ به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است».

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده می‌گوید افراد مبتلا به ME/CFS از خستگی مداوم رنج می‌برند و پس از انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن، شرکت در رویدادهای مدرسه، انجام کار یا حتی دوش گرفتن، حتی بیشتر خسته می‌شوند.

آنها همچنین ممکن است از مشکلات خواب، سرگیجه و مشکل در حافظه یا تفکر رنج ببرند.

بسیاری از این علائم در افرادی که از کووید طولانی رنج می‌برند نیز دیده می‌شود و محققان را به وجود یک ارتباط احتمالی مشکوک می‌کند.

محققان خاطرنشان کردند، همچنین مشخص شده است که ME/CFS می‌تواند از طریق عفونت‌های دیگری مانند ویروس Epstein/Barr هم ایجاد شود.

برای این مطالعه، محققان از داده‌های جمع‌آوری‌شده به عنوان بخشی از یک مطالعه در مورد اثرات بلندمدت سلامتی کووید استفاده کردند.

محققان نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که به کووید آلوده شده بودند ردیابی کردند و سلامت آنها را با بیش از ۱۴۰۰ نفر که به ویروس کرونا مبتلا نشده بودند مقایسه کردند.

نتایج نشان می‌دهد که حدود ۴.۵ درصد از افرادی که به کووید آلوده شده‌اند، به سندرم خستگی مزمن مبتلا می‌شوند، در حالی که ۰.۶ درصد افرادی که آلوده نشده‌اند، مبتلا می‌شوند.

کسالت پس از تمرین، سرگیجه هنگام ایستادن و اختلال شناختی شایع‌ترین علائم ME/CFS گزارش شده توسط بیماران کووید بود.

به گزارش مهر، محققان نتیجه گرفتند که برای درک اینکه چرا برخی از بیماران کووید بیشتر از سایرین به ME/CFS مبتلا می‌شوند، نیاز به مطالعات بیشتر است.


اخبار مرتبط
پادکست | خستگی ذهنی و اختلال خواب
چهارشنبه 1404/11/01 ساعت 13:48
پادکست | خستگی ذهنی و اختلال خواب
خستگی ذهنی یه حالتیه که وقتی مغز شما از فکر کردن، استرس یا فشارهای روانی زیاد خسته می‌شه، به وجود میاد. حالا در این پادکست راهکارهای درجه یکی رو برای رفع خستگی و بالا بردن کیفیت خواب بشنوید.
پادکست | چرا احساس خستگی داریم
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 10:00
پادکست | چرا احساس خستگی داریم
عامل پنهان خستگی مزمن اعلام شد
چهارشنبه 1404/10/17 ساعت 05:02
عامل پنهان خستگی مزمن اعلام شد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک مشکل تنفسی عامل پنهان خستگی مزمن است تا جایی که بیش از 70 درصد مبتلایان به سندرم خستگی مزمن، از این مشکل پنهان تنفسی رنج می‌برند.
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
شنبه 1404/07/26 ساعت 01:28
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
اگر مدتی است احساس می‌کنید انرژی‌تان تحلیل رفته و حتی استراحت هم کمکی نمی‌کند، شاید زمان آن رسیده که کمی به بدن‌تان استراحت بدهید. این 8 نشانه هشدار می‌دهند که بیش از اندازه از جسم خود کار می‌کشید.
گلبول‌های سفید نشانگر بالینی خوب
یکشنبه 1403/11/14 ساعت 15:05
گلبول‌های سفید نشانگر بالینی خوب
محققان در یک مطالعه جدید گزارش دادند که سطوح بالاتر لکوسیت ها- نوعی گلبول سفید خون- با علائم شدیدتر کووید طولانی در میان زنان مسن مرتبط است.
چرا مدام احساس خستگی می‌کنید؟
شنبه 1402/09/18 ساعت 13:56
اینفوگرافی؛
چرا مدام احساس خستگی می‌کنید؟
چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
شنبه 1402/07/29 ساعت 07:50
اینفوگرافی؛
چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟
خستگی ماندگار؛ یکی از عوارض شایع بعد از امیکرون!
یکشنبه 1400/11/24 ساعت 14:41
خستگی ماندگار؛ یکی از عوارض شایع بعد از امیکرون!
حتی پس از اومیکرون خفیف نیز ممکن است فرد دچار علایم کووید طولانی شود. احساس خستگی، تنگی نفس، اضطراب، سردرد و اختلال مه مغزی که باعث فراموشی، پریشانی فکر و عدم تمرکز می‌شود از جمله متداول ترین علایم کووید طولانی به شمار می روند.
علائم خستگی چشم و راه‌های جلوگیری از آن
یکشنبه 1400/09/21 ساعت 16:24
اینفوگرافی
علائم خستگی چشم و راه‌های جلوگیری از آن
خستگی چشم می‌تواند آزار دهنده باشد. اما معمولاً جدی نیست و با استراحت یا سایر اقدامات کاهنده ناراحتی چشم از بین می‌رود و بینایی بهبود می‌یابد. در بعضی موارد، علائم و نشانه‌های خستگی چشم می‌تواند نشان دهنده بیماری زمینه ای چشم یا مثلاً آستیگماتیسم باشد که به درمان نیاز دارد.
نظرات

آخرین اخبار
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی