×
بین الملل
شناسه خبر : 210096
تاریخ انتشار :

جزئیات عملیات طوفان الاقصی در مستند الجزیره/حیرت اسرائیلی‌ها از شجاعت یحیی السنوار + فیلم

مستند «طوفان» از مجموعه «ما خفی اعظم» با اجرای «تامر المسحال» در شبکه الجزیره برای نخستین تصاویری اختصاصی از مراحل قبل از آماده‌سازی برای عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023 و همچنین برخی عملیات‌های حماس در طول جنگ را منتشر کرد.

نورنیوز-گروه بین اللمل:  مستند «طوفان» از مجموعه «ما خفی اعظم» با اجرای «تامر المسحال» در شبکه الجزیره برای نخستین تصاویری اختصاصی از مراحل قبل از آماده‌سازی برای عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همچنین برخی عملیات‌های حماس در طول جنگ را منتشر کرد.

در این برنامه تصاویری اختصاصی از محمد ضیف فرمانده کل گردان‌های قسام قبل از حمله هفتم اکتبر و حین برنامه‌ریزی برای این عملیات بزرگ به نمایش گذاشته شده است. 

سنوارجزئیات عملیات طوفان الاقصی در مستند الجزیره/حیرت اسرائیلی‌ها از شجاعت یحیی السنوار + فیلم
 

در بخش‌هایی از این برنامه تصاویری از شهید یحیی سنوار رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس در خط مقدم نبرد با نیروهای اشغالگر و فرماندهی چند عملیات دیده می‌شود.

جزئیات عملیات هفتم اکتبر حماس از زبان عضو شورای نظامی قسام 

عز الدین الحداد عضو شورای نظامی قسام در مصاحبه با این برنامه به تشریح جزئیات عملیات طوفان الاقصی در روز ۷ اکتبر، شروط مقاومت و برخی عملیات‌ها می‌پردازد.

عزالدین حداد، عضو شورای نظامی گردان‌های قسام، در برنامه "ما خفی اعظم" در شبکه الجزیره جزئیات عملیات هفتم اکتبر را اینگونه تشریح کرد:

 سران رژیم اشغالگر که به آمریکا و غرب تکیه کرده‌اند، چاره‌ای جز تسلیم شدن در برابر خواسته‌های عادلانه ما شامل توقف جنگ، خروج کامل از نوار غزه، آزادی اسرای ما در زندان‌های خود به‌ویژه اسرای دارای حبس ابد، برداشتن محاصره و بازسازی غزه نخواهد داشت.

 از اول اکتبر ۲۰۲۳، فرماندهان نظامی قسام به‌طور مداوم و ۲۴ ساعته در حال جلسه بودند تا برنامه‌ها و نقشه‌ها را تایید کنند، آخرین جزئیات را تنظیم و زمان‌بندی اجرای عملیات را مشخص نمایند.  

 در ۲۴ ساعت قبل از زمان عملیات، اتاق‌های فرماندهی و کنترل به اتاق عملیات مرکزی که بر اجرا نظارت می‌کرد، متصل شدند و فرآیند تجمع و فراخوان نیروهای اجرای عملیات حمله آغاز شد. سلاح‌های پشتیبانی جنگی نیز تا ساعت ۶:۳۰ صبح روز هفتم اکتبر در حالت آماده‌باش کامل بودند.  

 حمله ما دقیقاً همان مانورهایی را که مجاهدان ما تمرین کرده بودند، اجرا کرد. در زمان عملیات، همزمان موشک‌ها، پهپادها و یگان‌های دریایی ما همراه با هزاران نفر از نیروهای نخبه پیاده‌نظام قسام که به لطف خدا پس از فرو ریختن دیوار مرزی توسط مجاهدان یگان‌های مهندسی طی صحنه‌ای باشکوه از آن عبور کردند. این صحنه یادآور قول خداوند متعال بود: «از دروازه وارد شوید و وقتی وارد شدید، قطعاً پیروز خواهید بود.»  

 به لطف و توفیق خداوند، لشکر غزه در عرض چند ساعت سقوط کرد و موفقیت عملیات طوفان الاقصی به‌طور شگفت‌انگیزی اعلام شد. دشمن با وجود بزرگی عملیات، به هیچ اطلاعاتی دست نیافت و دفاع آن‌ها در برابر رزمندگان ما بی‌اثر بود. مجاهدان ما با مهارت و شجاعت کامل جنگیدند و در میدان نبرد، اخلاق‌مدارترین و مسئولیت‌پذیرترین نیروها بودند.  

 اشغالگران در جنایات خود علیه اسرای ما به‌ویژه پس از واگذاری مسئولیت زندان‌ها به وزیر نژادپرست و فاشیست، ایتمار بن‌گویر، به وحشی‌گری روی آوردند. این جنایات شامل قتل از طریق گرسنگی مانند شیخ خضر عدنان، مرگ بر اثر بی‌توجهی به اسرای بیمار مانند ناصر ابو حمید و ولید ابو دقه و صدور احکام حبس ابدی است که در جهان بی‌سابقه بوده و به هزاران سال، در شرایطی غیرقابل تحمل می‌رسد.  

 تمام تلاش‌های ما برای وادار کردن جامعه بین‌المللی به توقف تجاوزات اشغالگران علیه قدس و مسجد الاقصی بی‌نتیجه ماند. اشغالگران بدون هیچ مانعی به تجاوز، ضرب و شتم و آزار ادامه دادند و فریادهای استغاثه از قدس، الاقصی و مردم ما در کرانه باختری بلند شده بود.  

 در غزه، محاصره سیستماتیک تشدید شد و اشغالگران به دنبال مرگ تدریجی مردم ما بودند. ما نمی‌توانستیم دست‌رو دست بگذاریم یا تماشاگر باشیم. در عقیده ما به عنوان مقاومت، هیچ‌گاه جایز نبوده که در دفاع از پیامبرمان (صلی‌الله‌علیه‌وآله) کوتاهی کنیم. بنابراین، طوفان الاقصی برای خنثی‌کردن برنامه‌های دشمن با یک ضربه پیش‌دستانه و بی‌سابقه ضروری بود تا از مقدسات، مردم و مقاومت خود دفاع کنیم.  

 ما هشدار دادیم که این واقعیت قابل قبول یا تحمل نیست، اما اشغالگران سعی کردند با بهبود محدود شرایط زندگی در غزه و ارائه تسهیلات جزئی، ما را فریب دهند و مقاومت در غزه را از مسائل کرانه باختری، قدس و اسرا جدا کنند. این موضوع باعث تقویت گرایش ما به گزینه نظامی شد، به‌ویژه با شکست تمام گزینه‌های دیگر. فرماندهی بخش نظامی تصمیم گرفت که یگان اطلاعات و عملیات، جمع‌آوری اطلاعات و آماده‌سازی برنامه‌های لازم را آغاز کنند.  

 ما نشانه‌هایی را رصد و دریافت کردیم و اطلاعاتی به دست آوردیم که تایید می‌کرد دشمن قصد دارد یک جنگ ویرانگر را علیه غزه آغاز کند، زیرا معتقد بود که ما با پیشنهادات آن‌ها همراهی نخواهیم کرد. اطلاعات به‌دست‌آمده نشان می‌داد که دشمن قصد دارد بلافاصله پس از اعیاد یهودی، با یک حمله هوایی غافلگیرانه که شامل هدف قرار دادن تمام گروه‌های مقاومت می‌شد، حمله خود را آغاز کند و سپس یک حمله زمینی گسترده و ویرانگر علیه مردم، سرزمین و توانمندی‌های ما انجام دهد.  

 ما این اطلاعات را بسیار جدی گرفتیم و در عین حال، ارتباط خود با تمام واسطه‌ها را حفظ کردیم و دستور دادیم که تلاش‌های اطلاعاتی تشدید شود و آمادگی برای گزینه نظامی کامل گردد.  

 در طول برنامه‌ریزی، یگان اطلاعات ما موفق به دستیابی به یک سند مربوط به فعالیت یگان۸۲۰۰، مهم‌ترین یگان اطلاعاتی رژیم اشغالگر از طریق نفوذ امنیتی به یکی از سرورهای آن‌ها شد. این سند مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفت و محتوای آن در مسیر برنامه‌ریزی عملیات گنجانده شد.  

 تصمیم بر این شد که یک برنامه فریب و گمراه‌سازی استراتژیک برای دشمن اجرا شود. ما به دشمن این تصور را دادیم که تسهیلات را پذیرفته‌ایم، در حالی که آماده‌سازی برای نبرد به‌طور کامل در جریان بود. منطقه عملیات طوفان الاقصی مشخص شد و هدف، حمله به لشکر غزه و نابودی پایگاه‌ها و موقعیت‌های آن، همچنین هدف قرار دادن نیروهای امنیتی مستقر در کیبوتس‌های لشکر غزه و اسیر کردن بیشترین تعداد ممکن از نظامیان دشمن برای آزادی اسرای ملت فلسطین بود.  

 با توجه به گستردگی نبرد و پیامدهای پیش‌بینی‌شده، برادران در محور مقاومت در جریان جهت‌گیری کلی قرار گرفتند، اما زمان دقیق عملیات (ساعت صفر) در محدود‌ترین دایره ممکن نگه داشته شد تا موفقیت حمله تضمین شود.  

 ما در رهبری مقاومت در غزه سرافراز، به مردم مقاوم لبنان و برادران در مقاومت اسلامی لبنان که بهترین فرماندهان و سربازان خود را در نبرد حمایت از غزه و دفاع از لبنان تقدیم کردند، به ویژه شهید سید حسن نصرالله، درود می‌فرستیم. همچنین نقش برادران در رهبری مقاومت یمن و عملکرد قهرمانانه و افتخارآمیز آن‌ها، مقاومت عراق و برادرانمان در جمهوری اسلامی ایران و تمام کشورها و جنبش‌هایی که در نبرد و مسیر سرنوشت‌ساز ما ایستادند، تقدیر می‌کنیم. مواضع آن‌ها در سایه مواضع ناامید کننده و توطئه جنایتکارانه برخی علیه آرمان و ملت فلسطین و منافع امت، در صفحات تاریخ با حروفی از نور ثبت خواهد شد.

ما عملیات اسیر کردن نظامیان دشمن را در مسیرهای از پیش تعیین‌شده و دور از چشم اشغالگران و فناوری‌های پیشرفته آن‌ها انجام دادیم. دستور ما این بود که با اسرا مطابق تعالیم اسلام رفتار شود. در مقابل، ما مراقب جان اسرای دشمن بودیم و با آن‌ها به خوبی رفتار کردیم، اما دشمن از همان روز اول تصمیم به کشتن آن‌ها گرفت. این موضوع به وضوح در هدف قرار دادن آن‌ها در کیبوتس بئیری، بمباران و کشتن "تومر نمرود" افسر جوان اسرائیلی در روزهای اول نبرد، و کشتن سه نظامی در شرق شجاعیه واضح و مشخص بود. دشمن تا به امروز نیز به کشتن اسرا ادامه داده است.  

پس از شکست مفتضحانه و ناکامی کامل اطلاعاتی اشغالگران، آن‌ها به جای مقابله با رزمندگان در میدان نبرد، اقدام به انتقام‌گیری وحشیانه از مردم ما کردند. این اقدامات با حمایت و پشتیبانی مستقیم دولت آمریکا و برخی دولت‌های غربی انجام شد، به‌طوری که پل‌های هوایی آن‌ها ده‌ها هزار تن تجهیزات نظامی را به دشمن رساندند که به گسترش تجاوزات آن‌ها علیه انسان، سنگ و درخت منجر شد.  

 ما نبرد دفاع از سرزمین و مردم خود را آغاز کردیم و برای آن کمین‌ها، تونل‌ها و میدان‌های مین آماده کردیم. این نبرد با عنوان پایداری و چالش همراه بود و آتش آن جنگ‌افزارها و نظامیان دشمن را دربرگرفت و هزاران کشته و زخمی در صفوف آن‌ها بر جای گذاشت. این موضوع تأیید می‌کند که برنامه دفاعی ما در بالاترین سطح ممکن اجرا شد.  

 یکی از بارزترین نشانه‌های شکست دشمن و تأثیرات مهم طوفان الاقصی، استعفاهای پیاپی در نهادهای نظامی دشمن، اعتراف به ناکامی بزرگ، تبادل اتهامات و سردرگمی در سیستم اطلاعاتی آن‌ها بود. همچنین تلاش برای فرار از مسئولیت، به‌ویژه در سطح سیاسی و به رهبری نتانیاهو، از دیگر نشانه‌های این شکست بود.  

 ما اطمینان داریم که این استعفاها و بحث‌ها ادامه خواهد یافت و با پیشرفت تحقیقات و آشکار شدن ابعاد بیشتر شکست و ناکامی دشمن در روزها و ماه‌های آینده، تشدید خواهد شد.  

 مردم بزرگ و مبارک ما، که نظیر آن‌ها در سراسر جهان یافت نمی‌شود، رمز موفقیت ما در طوفان الاقصی بودند. آن‌ها با ایستادگی بر سرزمین خود، در صفحات تاریخ ثبت کردند که مردمی هستند که ظلم و تجاوز را نمی‌پذیرند و هر آنچه گران‌بها و ارزشمند است، برای دین، وطن و مسجد الاقصی تقدیم می‌کنند. وظیفه ما است که به مردم خود به رسالت، غرور و عظمت‌شان ادای احترام ‌کنیم.  

 اطلاعاتی را به دست آوردیم که نقشه‌ها و زمان بندی دشمن برای جنگ ویرانگر در نوار غزه را چند روز قبل از 7 اکتبر برای ما فاش می‌کرد.

نقشه دشمن این بود که یک حمله هوایی غافلگیرانه را انجام دهد که شامل هدف قرار دادن همه جناح‌های مقاومت و به دنبال آن یک حمله زمینی گسترده و ویرانگر بود.

به گفته او واحد اطلاعات قسام یکی از سرورهای واحد اطلاعات 8200 "اسرائیل" را هک کرد و یک سند مهم را به دست آورد.  به طرحی برای فریب راهبردی دشمن تکیه کردیم و چنان او را فریب دادیم که فکر کند از انجام عملیات فاصله گرفته‌ایم.

انتقاد شدید تحلیلگران و منابع اسرائیلی از شکست امنیتی رژیم صهیونیستی در برابر حماس

"امیر بوخبوط" تحلیلگر اسرائیلی تاکید کرد: گزارشی که الجزیره درباره رویدادهای پیش از ۷ اکتبر منتشر کرد، نشان‌دهنده عمق کوری و شکست ستاد کل ارتش و جامعه اطلاعاتی "اسرائیل" است.

بوخبوط افزود که ارتش حماس در غزه در حال آماده‌سازی برای جنگ بود، در حالی که سیستم امنیتی "اسرائیل" هنوز در حال طرح این پرسش بود که آیا این آماده‌سازی‌ها برای انجام یک عملیات است یا خیر و این واقعیت بسیار تکان‌دهنده است.  

وی افزود: «من حتی نمی‌خواهم به این فکر کنم که اگر حزب‌الله از شمال نیز وارد می‌شد، چه اتفاقی می‌افتاد.»

در همین حال، سایت عبری "اخبار اسرائیل" نیز تاکید کرد: خدایا، چه شکست فاجعه‌باری!!! ویدئوهای جدید تکان‌دهنده از حماس در حین و پس از ۷ اکتبر. آن‌ها همه چیز را درباره ما قبل از ۷ اکتبر می‌دانستند. آن‌ها آدرس‌ها و نقشه‌ها را داشتند... باورنکردنی است.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که اطلاعات پخش‌شده توسط شبکه الجزیره در برنامه «ما خفی اعظم» نشان‌دهنده میزان شکست سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیلی در حوادث روز شنبه سیاه (حمله هفتم اکتبر) است.

این شبکه افزود که تحقیق الجزیره اسنادی را آشکار کرد که حماس قبل از ۷ اکتبر به دست آورده بود و این موضوع نشان‌دهنده میزان شکست و ناتوانی امنیتی رژیم صهیونیستی قبل از حمله است.  

منبع مذکور افزود که تحقیقات الجزیره تحرکات یحیی سنوار را مستند کرده است که در منطقه تل السلطان در رفح به صورت مخفیانه تردد می‌کرد و از آنجا عملیات‌ها را مدیریت می‌کرد.  

شبکه ۱۲ بیان کرد که این تحقیقات نشان داد که سنوار در حال بررسی نقشه‌ها در داخل خانه‌ای در رفح بود که پیش‌تر نیروهای اسرائیلی در آن فعالیت می‌کردند.  

روزنامه عبری زبان "معاریو" نیز بیان کرد که در تصاویری که الجزیره پخش کرد، یحیی سنوار با پوشش نظامی دیده می‌شود که در میان خانه‌های ویران شده راه می‌رود و چندین عملیات علیه ارتش "اسرائیل" در رفح را رهبری می‌کند. این تصاویر نشان می‌دهد که او از ظاهر شدن در فضای عمومی در طول جنگ هراسی نداشته است.

خبرنگار شبکه اسرائیلی "ریشت کان" هم اعلام کرد که در طول برنامه "ما خفی اعظم" به نکته جالبی توجه کرده است. 

او اشاره کرد که یحیی سنوار و فرمانده گردان تل السلطان در خانه‌ای اقامت داشتند که نیروهای ارتش "اسرائیل" قبلاً به آن وارد شده و روی دیوارهای آن نقاشی‌هایی کشیده بودند (همان‌طور که در تصویر مشخص است)


اخبار مرتبط
یکی از عوامل ترور یحیی السنوار شناسایی شد
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 11:35
یکی از عوامل ترور یحیی السنوار شناسایی شد
گروهی از جوانان فلسطینی ساکن سرزمین‌های اشغالی با انتشار ویدئویی اعلام کردند که موفق شده‌اند تا یکی از نظامیان صهیونیست را که در قتل شهید «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس مشارکت داشته است، شناسایی کنند.
سنوار سه روز را بدون غذا گذراند
دوشنبه 1403/08/14 ساعت 07:59
سنوار سه روز را بدون غذا گذراند
کالبد شکافی پیکر یحیی سنوار رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نشان داده که او پیش از شهادت سه شبانه روز را بدون غذا گذرانده است.
واکنش رسانه‌های خارجی به شهادت یحیی سنوار + فیلم
جمعه 1403/07/27 ساعت 16:39
خبر بروز رسانی می شود....
واکنش رسانه‌های خارجی به شهادت یحیی سنوار + فیلم
شهادت یحیی سنوار واکنش های مختلفی در رسانه های خارجی در پی داشت.
یحیی سنوار کیست؟/ واکنش‌های خارجی و داخلی به انتخاب رهبر جدید حماس
پنج‌شنبه 1403/05/18 ساعت 11:07
یحیی سنوار کیست؟/ واکنش‌های خارجی و داخلی به انتخاب رهبر جدید حماس
جنبش مقاومت اسلامی حماس اعلام کرد که «یحیی سنوار» به عنوان جانشین شهید اسماعیل هینه رئیس دفتر سیاسی این جنبش انتخاب شده است. اما یحیی سنوار کیست؟ و انتخاب او چه واکنش‌های داخلی و خارجی در برداشته است؟
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 8 مرداد 1404
نوری قزلجه: تجارت کشاورزی ایران و چین به دو برابر افزایش می‌یابد
خبر افزایش 50 درصدی قیمت اینترنت همراه ایرانسل تکذیب شد
ایروانی: نوار غزه به ویرانه تبدیل شده و جنایت علیه مردم ادامه دارد
آینده نیمکت مدیریتی استقلال در گرو تصمیم شنبه باشگاه
اعزام 50 نیروی امدادی برای مهار آتش‌سوزی در گیسکان
آذر ماه، قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در لاس‌وگاس
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله لبنان : احدی از ما نخواهد که تسلیم شویم
پیشروی یا عقب‌نشینی؟
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
ماجرای سیلی پدر مبینا نعمت‌زاده به پیشکسوت تکواندو و جنجال در فدراسیون
گزارش CNN از کاهش ذخایر رهگیرهای تاد آمریکا پس از جنگ 12 روزه +فیلم
لوئیز دیاز ستاره کلمبیایی لیورپول به بایرن مونیخ پیوست
صدور سند رسمی برای تخت‌جمشید، باغ ارم و دریاچه پریشان
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
داوطلبان علوم ورزشی دانشگاه‌ها بخوانند؛ جزئیات آزمون عملی در کنکور 1404
جُرم این است...؛ چرا تندروها ناگهان سراغ وزیر فرهنگ رفتند؟
قیمت بسته‌های اینترنت ایرانسل 50 درصد زیاد شد!
از رنجی که می‌بریم
قیمت جدید نان تافتون، بربری و لواش اعلام شد
قصاص، فرجام جنایت کودک‌کشی
صف‌های طولانی و سامانه‌های غیرفعال؛ مشکل کارت بانکی بازنشستگان
X
آگهی تبلیغاتی