×
بین الملل
شناسه خبر : 210090
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/06 ساعت 11:00

اخبار و تحولات سوریه؛

ارائه اطلاعات محرمانه داعش به جولانی/بازگشت داعشیها به داخل شهر/خنثی‌شدن حمله به حرم زینب

ایالات متحده با ارائه اطلاعاتی برای جلوگیری از تهدیدات تروریستی احتمالی «داعش» در داخل سوریه، با مقامات جدید این کشور همکاری کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «واشنگتن‌پست» به نقل از مقامات سابق و فعلی آمریکا گزارش داد، ایالات متحده با ارائه اطلاعاتی برای جلوگیری از تهدیدات تروریستی احتمالی «داعش» در داخل سوریه، با مقامات جدید این کشور همکاری کرده است.

به گفته این مقامات، هشدارهای آمریکا از طریق کانال ارتباطی با «هیئت تحریر الشام» به جلوگیری از طرح داعش برای هدف قرار دادن یک زیارتگاه در نزدیکی دمشق در ۱۱ ژانویه کمک کرد.

مقامات در این گزارش که روز جمعه منتشر شد، گفتند، در عین حال، اشتراک‌گذاری اطلاعات به این معنی نیست که ایالات متحده دیگر تحریر الشام را یک سازمان «تروریستی» تلقی نکرده است.

در این گزارش آمده است که تماس بین مقامات آمریکایی و نمایندگان مقامات موقت سوریه مدت کوتاهی پس از سرنگونی حکومت «بشار اسد» در دسامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و به صورت مستقیم، یعنی بدون میانجیگری اشخاص ثالث، صورت گرفت.

مخالفان مسلح سوریه، دمشق را در ۸ دسامبر تصرف کردند و اسد از ریاست جمهوری سوریه کنار رفت و کشورش را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا پناهندگی گرفت. در پی آن، «محمد البشیر» که مدیریت دولت مستقر در ادلب را بر عهده داشت و توسط تحریر الشام و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، به‌عنوان نخست‌وزیر موقت منصوب شد. او بعدا اعلام کرد که دولت موقت تشکیل شده است و تا مارس ۲۰۲۵ بر سر کار خواهد ماند.

به گزارش واشنگتن‌پست، تماس با هیئت تحریر الشام، منعکس‌کننده هشدار فزاینده ایالات متحده است مبنی بر اینکه داعش می‌تواند هم‌زمان با تلاش رهبران جدید سوریه برای تحکیم کنترل، تجدید حیات کند.

مقامات گفتند که اشتراک اطلاعاتی به دلیل «علاقه دوجانبه» در جلوگیری از چنین بازگشتی انجام می‌شود و منعکس‌کننده پذیرش کامل تحریر الشام نیست و این گروه همچنان یک سازمان «تروریستی» از سوی ایالات متحده تعیین شده است.

یک مقام سابق آمریکایی که با توجه به حساسیت مساله، مانند دیگران خواست نامش فاش نشود، گفت: «با توجه به اینکه اطلاعات موثق و خاصی [درباره تهدیدات داعش] وجود داشت، و همینطور تلاش‌های ما برای ایجاد رابطه با این افراد (مسوولان جدید سوریه)، این کار درست، محتاطانه و مناسب است.»

بازگشت خانواده‌های داعشی از اردوگاه «الهول» به مناطق مختلف سوریه 

مسئولان اردوگاه الهول در سوریه در حال برنامه ریزی برای بازگرداندن خانواده‌های داعشی به مناطق مختلف سوریه هستند.

به گزارش المعلومه، جیهان حنان مدیر اردوگاه الهول که دربرگیرنده خانواده‌های داعشی در سوریه است اعلام کرد مسئولان این اردوگاه در حال برنامه ریزی برای بازگرداندن داعشی های این اردوگاه به مناطق مختلف سوریه هستند.

وی افزود: برنامه ریزی ها برای بازگرداندن ۶۶ خانواده مستقر در این اردوگاه به مناطق مختلف سوریه در جریان است.

اردوگاه الهول بعد از شکست داعش در سوریه در سال ۲۰۱۹ به محلی برای تجمع خانواده‌ها و عناصر داعشی تبدیل شد و در حال حاضر حاوی ۴۰ هزار نفر است.

این در حالی است که پیشتر کشورهای منطقه از جمله عراق بارها از این اردوگاه به عنوان یک بمب ساعتی یاد کرده بودند

تصاویر ماهواره‌ای از جاده‌کشی رژیم صهیونیستی میان سوریه و اراضی اشغالی

تصاویر ماهواره‌ای ساخت‌وسازهای جدید رژیم صهیونیستی و ایجاد جاده‌ای جدید میان سوریه و اراضی اشغالی را نشان می‌دهند.

ارائه+اطلاعات+محرمانه+داعش+به+جولانی/حکومت+نظامی+در+لاذقیه/خنثی+شدن+حمله+به+حرم+زینب(س)
 تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که ارتش رژیم صهیونیستی جاده جدیدی را از پایگاهی که در این عکس‌ها دیده می‌شود، تا جاده‌ای که به اراضی اشغالی منتهی می‌شود، احداث کرد.

تصاویر جدیدی که توسط ماهواره‌ها گرفته شدند و شبکه خبری بی‌بی‌سی آنها را منتشر کرد، حاکی از ساخت‌وسازهایی هستند که ارتش اشغالگر در ارتفاعات اشغالی جولان سوریه میان اراضی اشغالی و سوریه  انجام می‌دهد.

اعلام حکومت نظامی در استان لاذقیه سوریه

منابع خبری از اجرای حکومت نظامی در استان لاذقیه در شمال غرب سوریه خبر دادند.

به گزارش شبکه المیادین، تلویزیون سوریه اعلام کرد: مدیریت امنیت عمومی در شهر جبله استان لاذقیه در شمال غرب سوریه، قانون منع رفت و آمد اعلام کرده است.

بر اساس این گزارش، این مقررات از ساعت ۲۳:۰۰ به وقت محلی تا فردا صبح برقرار خواهد بود.

گزارشها نشان می‌دهد: این منطقه در دو سه روز گذشته صحنه درگیری مردم با عناصر وابسته به گروهک تروریستی تحریر الشام بوده است.

حمله به حرم حضرت زینب (س) با مشارکت آمریکا خنثی شده است

یک رسانه آمریکایی اعلام کرد: با مشارکت این کشور، حمله به حرم حضرت زینب (س) در دمشق خنثی شده است.

به گزارش  شبکه الجزیره، روزنامه واشنگتن پست به نقل از چند مقام آمریکایی مدعی شد: جلوگیری از حمله به مقام حضرت زینب (س) پس از هشدارهای اطلاعاتی آمریکا انجام شده است.

مقامات آمریکایی ادعا کردند: ما اطلاعات امنیتی درباره تهدیدات داعش را با دولت جدید سوریه به اشتراک می‌گذاریم.

این مسئولان آمریکایی مدعی شدند: تبادل اطلاعات میان واشنگتن و دمشق به معنای حمایت کامل از هیئت تحریر الشام نیست.

این مقامات به واشنگتن پست گفته‌اند: تبادل اطلاعات مستقیماً میان مقامات آمریکایی و نمایندگان هیئت تحریر الشام انجام شده است، هرچند که دیدار مقامات اطلاعاتی آمریکا و هیئت تحریر الشام در دمشق به همراه یک کشور ثالث برگزار شده است.

هشدار عراق به ترکیه درباره تبعات حمله به مناطق کُردنشین سوریه

وزیر خارجه عراق به ترکیه در خصوص تبعات حملات علیه مناطق کردنشین سوریه هشدار داد.

به گزارش روسیا الیوم، فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در جریان مشارکت در نشست‌های داووس در سوئیس نسبت به هر گونه حمله ترکیه علیه مناطق کردنشین سوریه هشدار داد و تاکید کرد که این اقدام می‌تواند موجی از آوارگان را به سمت عراق سرازیر کند.

بعد از سرنگونی نظام بشار اسد تاکنون ترکیه بارها با نقض حریم هوایی سوریه، حملاتی را علیه نیروهای کرد در مناطق شمالی و شمال شرقی این کشور انجام داده است.

وزیر خارجه عراق اضافه کرد: اوضاع در منطقه در شرایط کنونی در مقایسه با دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ تغییر کرده است.

وی گفت: احساس می‌کنم حضور آمریکایی‌ها در این منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.

حسین تصریح کرد: روابط عراق و آمریکا بر پایه توافقنامه راهبردی امضا شده میان دو کشور پیش می‌رود.

وی بیان کرد: تنش‌ها میان ایران و آمریکا نیز به صورت مستقیمی بر عراق تأثیر می‌گذارد و ما نسبت به این تنش‌ها نگران هستیم.

روسیه: برای برقراری ثبات در سوریه به انتخابات نیاز است

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد که انتخابات عمومی برای ایجاد ثبات در سوریه به هر طریق معنادار مورد نیاز است، اما برگزاری این انتخابات ممکن است سال ها طول بکشد.

به گزارش خبرگزاری تاس، در بیانیه روز جمعه وزارت خارجه روسیه در خصوص سوریه آمده است: هدف نهایی برگزاری انتخابات سراسری است که نتایج آن توسط همه به رسمیت شناخته شود. طبیعتا این یک کار دشوار است و به زمان نیاز دارد. به گفته مقامات جدید سوریه، انتخابات ممکن است چند سال دیگر برگزار شود.

وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه سوریه در حال حاضر در یک دوره انتقالی است، افزود: رهبری کنونی سوریه تضمین امنیت، قانون و نظم در این کشور، سازماندهی فعالیت ساختارهای دولتی و به دست گرفتن کنترل سراسر کشور توسط دولت موقت دمشق را به عنوان اولویت‌های خود عنوان کردند. دستور کار آنها همچنین شامل آغاز سریع‌ترین فرآیند سیاسی فراگیر از طریق گفت‌وگوی گسترده برای دستیابی به توافق ملی با در نظر گرفتن منافع اقشار مختلف سیاسی و قومی-مذهبی جامعه سوریه است.

به گزارش نورنیوز، معارضان مسلح در سوریه صبح یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ کنترل دمشق را به دست گرفتند و پس از آن فرماندهی ارتش سوریه نیز در بیانیه‌ای، سقوط حکومت بشار اسد را اعلام کرد.


اخبار مرتبط
درگیری عناصر جولانی با نیروهای کُرد/مقاومت نیروهای کُرد سوری در تحویل اسلحه
دوشنبه 1403/11/01 ساعت 11:15
درگیری عناصر جولانی با نیروهای کُرد/مقاومت نیروهای کُرد سوری در تحویل اسلحه
تلویزیون سوریه از وقوع درگیری‌های مسلحانه میان عناصر جولانی و نیروهای قسد در حومه دیرالزور خبر داد.
درگیری‌ مسلحانه عناصرجولانی سر قدرت/اعتراض مردم به ناامنی‌ها/اربیل به دنبال متحدکردن کردها
چهارشنبه 1403/10/26 ساعت 12:34
اخبار و تحولات سوریه؛
درگیری‌ مسلحانه عناصرجولانی سر قدرت/اعتراض مردم به ناامنی‌ها/اربیل به دنبال متحدکردن کردها
اختلاف بر سر قدرت باعث وقوع درگیری‌های مسلحانه میان سرکردگان رژیم تروریستی جولانی در سوریه شده است.
الجولانی تروریست محبوب غرب
سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 09:39
حسن هانی‌زاده*
الجولانی تروریست محبوب غرب
صف‌بندی مقامات کشورهای غربی وعربی برای دیدار با احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی رهبر گروهک تروریستی هیات تحریر الشام سوریه از نفاق سیاسی این کشورها و نگاه دوگانه غرب نسبت به پدیده تروریسم حکایت دارد.
گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران/تظاهرات مردم سوریه علیه نظامیان صهیونیست
چهارشنبه 1403/10/05 ساعت 13:05
اخبار و تحولات سوریه؛
گزافه‌گویی وزیر خارجه جولانی علیه ایران/تظاهرات مردم سوریه علیه نظامیان صهیونیست
وزیر خارجه جدید افراد حاکم بر دمشق، در اظهاراتی خصمانه، به ایران درباره «گسترش هرج‌ومرج» در سوریه هشدار داد.
جولانی و روبرو شدن با دشواره‌ی معاویه‌
سه‌شنبه 1403/10/04 ساعت 10:47
صلاح الدین خدیو*
جولانی و روبرو شدن با دشواره‌ی معاویه‌
کراوات جولانی پرسش های جدید درباره‌ی یگانگی صورت و سیرت وی آفریده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
X
آگهی تبلیغاتی