×
سیاسی
شناسه خبر : 209898
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 14:56
عارف: ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری ضروری است

عارف: ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری ضروری است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: با توجه به اینکه در تعامل با دنیا طی سالیان گذشته مشکلاتی به وجود آمده است و باید تشکیل مناطق آزاد علم و فناوری و یا فعالیت مجازی یا فیزیکی آنان با بهره‌گیری از نظرات اساتید دانشگاهی بررسی شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف صبح امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ماه ۱۴۰۳) در نشست سراسری کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران در دانشکده علوم دانشگاه تهران درخصوص بحث و تبادل نظر درمورد دانشگاهیان و تحولات علمی کشور حضور یافت و در این نشست دو ساعته که خود ریاست این کانون را نیز به عهده دارد، پای دغدغه‌ها و خواسته‌های اعضای هیئت علمی و اساتید برجسته دانشگاهی سراسر کشور نشست.

عارف در این نشست با تأکید بر اینکه دولت وفاق ملی دولت منتخب دانشگاهی است، تصریح کرد: در مقایسه با سایر دولت‌های گذشته بیشترین وزرا و مدیران ارشد از بدنه دانشگاهی در این دولت به کار گرفته شده‌اند و طرح مطالبی خلاف این موضوع قابل قبول نیست و کم‌لطفی نسبت به این دولت است.

اعتقاد دولت چهاردهم شکل‌گیری کانون‌های فکری و بهره‌گیری از نظرات اساتید جوان است

وی با بیان اینکه دولت چهاردهم اعتقاد دارد، مشکلات کشور از طریق بهره‌گیری از نظریات اساتید دانشگاهی و نخبگان کشور حل می‌شود، ادامه داد: باید بررسی کنیم که با چه سازوکاری می‌توان از توان برجسته و مزیت نیروی انسانی علمی کشور برای حل مشکلات استفاده کرد که در این راستا دولت از سازوکار تشکیل اتاق‌های فکر در بدنه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی بهره گرفته است.

معاون اول رئیس‌جمهور درباره تشکیل اتاق‌های فکر در دولت ادامه داد: اهمیت جایگاه اتاق‌های فکر و بهره‌گیری از نظرات آنان در دولت تا جایی است که بعضا از آن به عنوان موازی‌کاری نیز یاد می‌شود که البته رئیس‌جمهور، وزرا و من به شکل‌گیری کانون‌های فکری برجسته و به ویژه بهره‌گیری از نظرات اساتید جوان معتقد هستیم.

وی ادامه داد: دولت با تشکیل اتاق‌های فکر اقدامات خود برای بهره‌گیری از نظرات برجستگان علمی و اساتید علمی را آغاز کرده است و مابقی تلاش‌ها به عهده تشکل‌ها و سازمان‌های مهم علمی به ویژه کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران است که باید به دولت برای حل مسائل اساسی کشور راهکار و نظرات ارائه دهند.

منطقه آزاد علم و فناوری از ضرورت‌های اساسی ارتقاء علم و دانش در کشور است

عارف با تأکید بر اینکه راهبرد دولت چهاردهم تقویت دیپلماسی عمومی، اقتصادی و در رأس آن دیپلماسی علمی است، تصریح کرد: در زمینه دیپلماسی سیاسی با توجه به شرایط کنونی کشور با مشکلاتی روبرو شده است. اما در زمینه دیپلماسی علمی با وجود دانش‌آموختگان و اساتید برجسته علمی باید هرچه سریع‌تر مسائل آنان حل شود تا جایی که برخی از اساتید برای ارائه یک مقاله علمی و حضور در سمینارهای بین‌المللی قادر به تأمین منابع مالی لازم نیستند و کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران باید به دولت راهکارهای حل این مشکلات را ارائه دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری را یکی از ضرورت‌های اساسی برای حضور پررنگ و ارتقاء علم و دانش در کشور برشمرد و گفت: با توجه به اینکه در تعامل با دنیا طی سالیان گذشته مشکلاتی به وجود آمده است و باید تشکیل مناطق آزاد علم و فناوری و یا فعالیت مجازی یا فیزیکی آنان با بهره‌گیری از نظرات اساتید دانشگاهی بررسی شود.

ناترازی‌های علم و فناوری‌های پیشرفته با کمک دانشگاهیان حل می‌شود

عارف با اشاره به تحولات سریع و گسترده علم و فناوری در جهان افزود: امروز بکارگیری فناوری‌های پیشرفته نه یک انتخاب بلکه الزام است چرا که به عقب‌ماندگی کشور منجر می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین به وجود ناترازی‌ها به ویژه در حوزه انرژی در کشور اشاره و تأکید کرد: یکی از مهمترین ناترازی‌های کشور در حوزه علم و فناوری‌های پیشرفته است و دانشگاهیان به عنوان مسئولان پیشرفت باید در زمینه حل این ناترازی به دولت کمک کنند و دولت راهی جز توجه به این قشر نخبه و اساتید دانشگاهی ندارد.

عارف با اشاره به مهاجرت نخبگان دانشگاهی افزود: زمانی در کشور تنها بحث مهاجرت یک نخبه علمی بود اما در حال حاضر شاهد هستیم یک شرکت دانش‌بنیان با وجود حضور در داخل کشور خدمات خود را تنها به شرکت‌ها و کشورهای خارجی ارائه می‌کند و درآمدهای دلاری نیز به دست می‌آورد که نشان می‌دهد نتوانستیم از ظرفیت‌های بزرگ این شرکت‌ها در داخل استفاده کنیم.

اقدامات خوبی در حوزه مسکن اساتید از طریق مولدسازی دارایی‌ها انجام شده است

معاون اول رئیس‌جمهور درخصوص ناترازی تأمین معیشت اساتید دانشگاهی تصریح کرد: وضعیت معیشتی اساتید به هیچ عنوان قابل دفاع نیست و با اعضای کانون صنفی جلسات مفصلی برگزار شده است. در گذشته اتفاقات مثبت برای حقوق اساتید رخ داد و باید با توجه به شرایط اقتصادی کشور افزایش‌های متناسب با تخصیص منابع صورت پذیرد.

رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران در زمینه حل مسئله مسکن دانشگاهیان گفت: در اوایل روی کار آمدن دولت چهاردهم با وزیر علوم و رؤسای دانشگاه‌ها برای حل مسکن اساتید از طریق مولدسازی دارایی‌ها اقدامات خوبی انجام شده است که در این زمینه برای مسکن اساتید و خانه‌سازی موافقت شده است تا با تغییر کاربری برخی از زمین‌های دانشگاهی با کمک دولت و تأمین منابع لازم از این محل، راهبرد ساخت مسکن اساتید دنبال شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به یکی دیگر از دغدغه‌های اساتید دانشگاهی در خصوص سقف حقوق ادامه داد: با هماهنگی وزیر علوم از بهمن ماه یا ابتدای سال جاری دستورات مصوبات لازم ابلاغ می‌شود و وجوه کسر شده از اساتید بازخواهد گشت.

عارف تأکید کرد: شاهد هستم، وزیر علوم بر روی تمامی ضوابط و مقررات با اشراف کامل در حال فعالیت است و البته دولت چهاردهم نمی‌خواهد که مسأله دانشگاه‌ها با وجود برخی فضاسازی‌ها و حساسیت‌ها، تافته‌ای جدا بافته مطرح شود و با آرامش مسائل دانشگاهیان را دنبال می‌کند.

کانون صنفی راه‌حل‌های باثبات و مؤثر برای رفع چالش‌های دانشگاهی ارائه دهد رئیس کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران خاطرنشان کرد: مسئله بازنگری در حوزه نظام مدیریتی دانشگاهی از چالش‌های دانشگاهی است و با توجه به برخی حساسیت‌ها باید به گونه‌ای عمل کرد که اقدامات اتخاذ شده در این خصوص تنها طی چند سال بعد به حالت قبلی بازنگردد و از کانون صنفی می‌خواهیم پیشنهادها با راه‌حل‌های باثبات و مؤثر در این راستا ارائه دهند.

همچنین در این نشست اعضای کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران به ارائه دغدغه‌ها، پیشنهادها، راهکارها و مسائل خود در خصوص وضعیت معیشتی اساتید به ویژه اساتید جوان، نحوه انتخاب مدیران دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها، تکیه بر تشکل‌های دانشگاهی و مدنی از جمله کانون‌های صنفی، تغییر رویکرد در نحوه جذب هیئت علمی دانشگاهیان، ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی و آزادی در بیان نظرات و عقاید دانشگاهیان، اصلاح آیین‌نامه‌ها برای ارتقای وضعیت استخدامی اساتید و هیئت‌های علمی دانشگاهی، جلوگیری از تبعیض‌ها در جذب هیئت علمی، از بین رفتن فضای دو قطبی دانشگاه‌ها، ایجاد نظام حکمرانی بر مبنای هوش مصنوعی و حل مسکن اساتید دانشگاهی جوان و خوابگاه‌های دانشجویان پرداختند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر ورزش و جوانان وارد ریاض شد
هدایای نفیس قالیباف به مقام پاکستانی + تصاویر
جنگ 12 روزه درس های بزرگی برای ما داشت/پرچم مذاکره و دیپلماسی را هیچ وقت زمین نگذاشته ایم
برادر کشی در ملایر/ قاتل دستگیر شد
تخلیه ساکنان می‌سی‌سی‌پی به دنبال انفجار و نشت آمونیاک
تلاش فیفا برای روسفید کردن ترامپ
ابلاغ مصوبه کاهش تعرفه واردات خودرو به دولت
کنسرت رایگان 5 خواننده پاپ در میدان انقلاب تهران
پزشکیان: به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان بها نداده‌ایم
صابر کاظمی در خانه ابدی آرام گرفت/ واکنش مربیان تیم ملی به درگذشت ستاره والیبال ایران
“بن‌بست کنگره: بحران تعطیلی دولت و تأثیرات اقتصادی آن”
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
نتایج تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد علوم پزشکی اعلام شد
قالیباف: گسترش روابط اقتصادی، اولویت ایران و پاکستان است
چت‌بات عاشق‌پیشه، پسر 14 ساله را به کام مرگ کشاند
فردا، آخرین فرصت برای ثبت نام در آزمون دکتری 1405
خبر خوش برای کارگران / واگذاری 100 هزار قطعه زمین برای ساخت مسکن کارگری
غیبت ترامپ در نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی
95درصد پروانه‌ای‌ها حاصل ازدواج فامیلی‌اند
هشدار هواشناسی برای گروه‌های حساس / آلودگی هوای تهران شدت گرفت
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
بازگشت تونی بلر به خاورمیانه؛ نقشه تازه غرب برای لبنان
900 هزار ایرانی در انتظار تشرف به حج تمتع قرار دارند
آیا جولانی و انس خطاب لغو تحریم‌ می‌شوند؟
دیدار سفرای ایران، چین و روسیه در وین
پلمب پاساژهای آلومینیوم و شانزلیزه به کجا رسید؟
معمار امپراتوری ترس
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(121) «پارس آباد»
جزئیات تازه از انفجار مهیب در پمپ بنزین عجب‌شیر
سامانه بازارگاه بستر فساد شد/ فروش نهاده‌های دامی به مرغداران با دو برابر قیمت
انفجار مهیب در نیویورک پس از آتش‌سوزی زباله‌ها
خط‌ و نشان واشنگتن برای بغداد؛ آمریکا به دنبال تغییر معادله سیاسی در عراق
موج جدید حملات اسرائیل به قنیطره / افزایش آدم‌ربایی در سوریه
منابع مورد نیاز اجرای طرح کالا برگ مرحله پنجم تامین شد
نیمی از ناوگان حمل‌ونقل کشور در مرز فرسودگی قرار دارد
تقدیر بایدن از آمریکایی ها برای انتخاب ممدانی
ممدانی؛ ستاره‌ای نوظهور در آسمان دموکرات‌ها
تهران به سوی آینده سبز : 2500 هکتار برای انرژی خورشیدی
ماجراجویی ترامپ در منطقه
جزئیاتی تازه از آزمون استخدامی جدید
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آن‌ها قطع شده است
واکنش سپاه به شایعه‌ دستگیری برخی پرسنل مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه
تهدید ترامپ علیه شهردار مسلمان نیویورک : ممدانی باید با من مهربان باشد
اعتراض مدنی مهاجران
مردمان الفاشر قربانیان خاموش معادن طلا
جهش پزشکی در درمان ناباروری / امیدهای تازه برای زوج‌های ایرانی
روز فرهنگ عمومی
هشدار سازمان عفو بین الملل به فاجعه انسانی در سودان
درگیری در حین خرید عروسی به قتل منجر شد
سفر پزشکیان به کردستان
X
آگهی تبلیغاتی