×
اقتصادی
شناسه خبر : 209884
تاریخ انتشار : جمعه 1403/11/05 ساعت 14:18
بخش خصوصی در صف مقدم جنگ اقتصادی؛ حمایت‌ها کجاست؟

نور نیوز از واکنش رهبر انقلاب به بی‌عملی برخی دستگاه‌ها در جنگ اقتصادی گزارش می‌دهد؛

بخش خصوصی در صف مقدم جنگ اقتصادی؛ حمایت‌ها کجاست؟

رهبر انقلاب در دیدار با تولیدکنندگان، با انتقادی صریح از عملکرد برخی مسئولان در حمایت از بخش خصوصی، تأکید کردند که وعده‌ها کافی نیست و عمل به سیاست‌های اقتصادی تنها راه عبور از تحریم‌ها و تحقق رشد اقتصادی است.

نور نیوز-گروه اقتصادی : پنجمین دیدار رهبر معظم انقلاب با کارآفرینان و تولیدکنندگان  روزچهارشنبه با بخش خصوصی در شرایط اوج تحریم‌ها و تهدیدهای اقتصادی برگزار شد . این دیداردر کنار ارائه دستاوردهای امیدوارکننده بخش خصوصی در این شرایط تحریمی، واقعیت‌های تلخی را از عملکرد برخی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی هویدا کرد و نمایی از وضعیت واقعی تولیدکنندگان کشور بود که به دلیل کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی به مشکلات بخش خصوصی، همچنان نگران‌کننده است.

رهبر انقلاب با گلایه از روند موجود، واکنشی صریح به مشکلات ادامه‌دار نشان دادند. ایشان در پاسخ به یکی از تولیدکنندگان که از عدم رفع مشکلات قبلی شکایت داشت، با لحنی تأسف‌بار فرمودند: «من شرمنده شدم واقعا!» این جمله، نه فقط ابراز ناراحتی، بلکه یک هشدار جدی به مسئولانی است که به جای تسهیل‌گری، نقش سرعت‌گیر را ایفا کرده‌اند.

در این دیدار، رهبر انقلاب با انتقاد از مسئولانی که با عملکرد ضعیف خود موانع تولید را تشدید کرده‌اند بار دیگر تأکید نمودند: «مسئولان باید مشکلات را حل کنند؛ حرف زیاد است اما باید عمل کرد.» این جمله کلیدی، شکاف میان گفتار و عمل بسیاری از دستگاه‌ها را آشکار می‌کند. در شرایطی که رهبر انقلاب چندین سال است بر لزوم میدان دادن به بخش خصوصی تأکید دارند، همچنان شاهد رفتارهای ضدتولیدی نظیر قوانین دست‌وپاگیر و نظارت‌های غیرکارشناسی هستیم که انگیزه سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی را از کارآفرینان می‌گیرد.

ایشان با اشاره به این‌که امروز جنگ ما جنگ اقتصادی است تأکید کردند که بخش خصوصی «فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی» هستند و افزودند: «نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. این الزام است، باید کمک کند.» اما آیا دستگاه‌های دولتی و نظارتی این پیام روشن را دریافت کرده‌اند؟

بخش خصوصی؛ قربانی بی‌عملی مسئولان

بخش خصوصی، همان‌طور که رهبر انقلاب تأکید کردند، «فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی» هستند. ایشان با اشاره به نقش محوری این بخش در اقتصاد کشور فرمودند: «نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. این الزام است، باید کمک کند.» اما متأسفانه دستگاه‌های دولتی و نظارتی، به‌جای هموار کردن مسیر، خود به بزرگ‌ترین موانع تبدیل شده‌اند.

رهبر انقلاب صریحاً فرمودند: «من مشاهده می‌کنم که در برخی جاها دستگاه‌های دولتی یا دستگاه‌های نظارتی نقش سرعت‌گیر را ایفا می‌کنند. یعنی به جای اینکه شرکت را به پیشرفت و توسعه کمک کنند، موانعی ایجاد می‌کنند که در واقع مانع پیشرفت می‌شود.» این بیانات صریح نشان می‌دهد که مشکل اصلی، نه در کمبود منابع یا ظرفیت‌ها، بلکه در کوتاهی و سوءمدیریت مسئولان است.

یکی از مصادیق آشکار این کوتاهی، عدم اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی است. این سیاست‌ها که قرار بود اقتصاد کشور را از چنبره مدیریت دولتی آزاد کند، به دلیل بی‌توجهی مسئولان عملاً به حاشیه رانده شد. رهبر انقلاب در این زمینه فرمودند: «متأسفانه بسیاری از مسئولین ذی‌ربط به این سیاست‌ها عمل نکردند. ما هنوز هم دچار این مشکل هستیم.» این کوتاهی، نه‌تنها اقتصاد کشور را از رشد بازداشته، بلکه زمینه‌ساز رکود دهه ۹۰ نیز شده است.

تحریم‌ها؛ فرصتی برای تغییر

در شرایطی که دشمنان ایران با تشدید تحریم‌ها تلاش می‌کنند روحیه مردم را تضعیف کنند، رهبر انقلاب راه‌‌ حل بی‌اثر کردن تحریم‌ها را میدان دادن به بخش خصوصی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی دانستند. ایشان فرمودند: «آن چیزی که وظیفه یک کشور تحت تحریم است، این است که به ظرفیت داخلی خودش هرچه بیشتر توجه کند و از آن بهره‌مند شود.»

همچنین ایشان بر استفاده از فرصت‌های بین‌المللی نظیر حضور در سازمان‌هایی مانند بریکس تأکید کردند و حذف دلار از مبادلات تجاری را «حرکتی قاطع و تعیین‌کننده» خواندند. رهبر انقلاب این راهکار را ابزاری برای کاهش وابستگی اقتصادی و تقویت استقلال کشور معرفی کردند. این تأکید رهبری،هشداری است برای دستگاههای دیپلماسی و اقتصادی کشور که برای بهره‌برداری از فرصت‌های پیش رو با جدیت بیشتری گام بردارند.

عمل به جای وعده

رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود به هدف رشد اقتصادی ۸ درصدی اشاره کردند و فرمودند: «نگویند نمی‌شود!» ایشان تأکید داشتند که این هدف کاملاً دست‌یافتنی است و راه‌حل‌های آن نیز شناسایی شده‌اند. اما بار دیگر این سؤال مطرح می‌شود: چرا با وجود این‌همه راه‌حل، مسئولان هنوز از اجرایی کردن آن‌ها عاجز هستند؟

امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اقدام عملی، نه گفتار درمانی هستیم. اگر مسئولان اجرایی به جای مانع‌تراشی، دست کارآفرینان را بگیرند و موانع را رفع کنند، قطعاً تولید کشور رشد خواهد کرد. همان‌طور که رهبر انقلاب با انتقاد از وعده های بی حاصل فرمودند: «حرف زیاد است اما باید عمل کرد.» حال وقت آن است که این پیام در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات مسئولان انعکاس یابد. تنها با این نگاه می‌توان از جنگ اقتصادی پیش رو  سربلند بیرون آمد.

 


نظرات

آخرین اخبار
هشدار حزب‌الله : فریب وعده‌های توخالی نتانیاهو را نخورید
اقرار به گناه تنها راه نجات نتانیاهو در پرونده های فساد
تصمیم جدید دولت برای کالاهای اساسی و بهبود معیشت مردم
چرا جلسات علنی مجلس برگزاری نمی شود؟
مشاور سابق پنتاگون: بسته ماندن تنگه هرمز جهان را به سمت قحطی می‌برد
مأموریت جدید پزشکیان به بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت
عراقچی در دیدار با سلطان عمان: حضور نظامی آمریکا موجب ناامنی منطقه است
کشف اموال مسروقه 50 میلیارد ریالی توسط پلیس آگاهی
یک بار دیگر محاصره اقتصادی؛ یک بار دیگر اقتصاد مقاومتی
55 درصد مردم آمریکا موافق استیضاح ترامپ هستند
جهش قیمت خودرو در بازار؛ افزایش 13 درصدی در یک هفته
بازیکن کنگویی پرسپولیس: جنگ را با تمام وجودم حس کردم
تونل توحید امشب از ساعت 24 تا 5 صبح مسدود است
ترامپ چه‌کاره دنیاست که از ایران تحویل اورانیوم می‌خواهد؟
تعویق کنکور قطعی شد؛ زمان جدید هنوز مشخص نیست
باران، رعدوبرق و برف در ارتفاعات آذربایجان‌غربی
شایعه آزار زائران ایرانی در عربستان صحت ندارد
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405