×
سیاسی
شناسه خبر : 209876
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 12:05
هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران امروز به سرپرستی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان قوای سه‌گانه به‌منظور شرکت در نشست 48 گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان وارد ژنو شد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  هیئت بلندپایه حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران امروز به سرپرستی کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه به منظور شرکت در نشست ۴۸ گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان وارد ژنو شد.

هیئت اعزامی کشورمان در جریان این سفر، ضمن ارائه گزارش ملی کشور و پاسخ به سئوالات نمایندگان سایر کشور‌های جهان، با مقامات شورای حقوق بشر سازمان ملل و همچنین سفرا و نمایندگان اعزامی سایر کشور‌های جهان دیدار و گفت‌و‌گو خواهد داشت.

غریب‌آبادی در تبیین بررسی دوره‌ای جهانی یو. پی. آر، از این سازوکار به‌عنوان رکن نظارتی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با هدف بررسی وضعیت حقوق بشر تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد به‌صورت برابر و غیرگزینشی یاد کرد که مطابق با قطعنامه تأسیسی شورای حقوق بشر در مارس ۲۰۰۶ ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: این سازوکار هر چهار سال و نیم یک‌بار وضعیت تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد را مورد بررسی قرار می‌دهد و دولت‌ها موظّف هستند، اجرای توصیه‌های پذیرفته‌شده را به‎همراه سایر پیشرفت‌ها و ابتکارات حقوق بشری در چارچوب تعیین‌شده گزارش کنند.

رئیس هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران به شورای حقوق بشر یادآور شد: ستاد حقوق بشر به‎عنوان مرجع ملی یو.پی.آر، چهارمین گزارش ملی را با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، تهیه و ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ۷ اکتبر ۲۰۲۴ به دبیرخانه یو.پی.آر شورای حقوق بشر ارائه کرده است.

به گفته معاون حقوقی و بین‌‎الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکنون در سه دوره بررسی در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ در نشست گروه کاری یو‌پی‌آر شرکت کرده است.

غریب‌آبادی با بیان اینکه گزارش ملی دور چهارم جمهوری اسلامی ایران در چارچوب یو.پی.آر مکانیسم دوره‌ای بازنگری به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط ستاد حقوق بشر در سوم دی ماه منتشر شد، اظهار کرد: پس از تصویب گزارش سوم یو.پی.آر در ۲۴ مارس ۲۰۲۰ ۵ فروردین ۱۳۹۹، ستاد حقوق بشر به‌عنوان مرجع ملی و مسئول تدوین گزارش ملّی، توصیه‌های پذیرفته‌شده را در اختیار دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط برای اجراء و ارائه گزارش قرار داد و با همکاری این دستگاه‌ها و در راستای تعامل هدفمند با سازوکار‌های بین‌المللی حقوق بشری، جمهوری اسلامی ایران چهارمین گزارش ملّی را به دبیرخانه دفتر کمیسرعالی حقوق بشر ارسال کرد.

وی در ادامه پیرامون گزارش جمهوری اسلامی ایران، گفت: در این دور، ایران ضمن تشریح دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های حقوقی، قضایی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی به تبیین فعالیت‌های انجام شده درباره توصیه‌هایی که در دور گذشته توسط ایران مورد پذیرش قرار گرفته، خواهد پرداخت.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به مقدمه‌ای از این گزارش که توجه به مقوله حقوق بشر را به‌عنوان یک آرمان مهم انسانی که ریشه در ادیان الهی دارد و به‌عنوان دستاوردی ارزشمند در فرهنگ و تمدن جهانی محسوب می‌شود، دانسته است، اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به موازین اسلامی و قانون اساسی خود، پیشرفت‌های مهمی در حوزه حقوق بشر داشته است و براساس شرایط و واقعیت‌های موجود و با هدف ترویج عدالت اجتماعی، به طور همه جانبه در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سرمایه گذاری کرده و حقوق مردم در مشارکت برابر و توسعه را تضمین کرده است.

غریب‌آبادی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌های فعال در فرایند بررسی دوره‌ای جهانی یو.پی.آر است، گفت: سیاست اصولی ایران، بر حمایت از این سازوکار غیرگزینشی و متعادل استوار است.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه افزود: در فهرست گزارش ملی، قوانین و ساختار‌های ارتقاء و حمایت از حقوق بشر، گفت‌و‌گو و تعامل در زمینه ارتقاء و حمایت از حقوق بشر، اقدامات قهری یکجانبه، حقوق افراد دارای ناتوانی، آموزش حقوق بشر، تقویت و تعامل با سازمان‌های مردم نهاد، ارتقاء شاخص‌های توسعه انسانی، کاهش خطر بلایای طبیعی، اقلیت‌های دینی، آزادی مذهب و عقیده، اقوام و فرق، دادرسی عادلانه و عدالت قضایی و حقوق زندانیان مورد توجه قرار گرفته است؛ بنابراین گزارش، براساس برنامه زمانی تعیین‌شده توسط گروه کاری یو.پی.آر، چهارمین دور از گزارش دوره‌ای وضعیت حقوق بشر UPR کشورمان در روز جمعه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایران و آمریکا؛ توافق یا جنگ؟
مارکوس رشفورد، شاگرد آقای خاص می‌شود؟
ادامه مذاکرات، مانع جنگ
آیا ترامپ ماشه جنگ با کوبا را می‌چکاند؟
آغاز واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز +احکام جدید تا پانزدهم خرداد صادر می شود
جاده قدیم چالوس مسدود شد؛ از مسیر جایگزین بروید
قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1405/ ترمز افزایش قیمت خودرو کشیده شد؟ + جدول
«قدرت معنایی»؛ مهم‌ترین سنگر برای عبور از بحران
بیشترین گروهی که از اختلال و قطعی اینترنت آسیب می‌بینند زنان هستند
بازآرایی نیروها برای خنثی‌سازی تهدید در مبدأ، معادلات را تغییر داد
چرا آمریکا نمی‌تواند ایران را شکست دهد؟
لیست نهایی برزیل برای جام جهانی 2026 اعلام شد؛ بازگشت نیمار به جمع طلایی پوشان
اولین روز معاملاتی بورس 1405؛ تقابل صف فروش سنگین با رشد نمادهای بانکی و خودرویی
70 درصد توان موشکی ایران کاملاً دست‌نخورده است
تاب‌آوری به مثابه یک سازه ملی
زنگ خطر خشکسالی در تهران دوباره به صدا درآمد
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
وزن گرفتن چین در راهبردهای جدید ایران
سیاست نامه | پزشکیان و رئیسی کجا به هم رسیدند؟
چگونه با تکنیک‌های روانشناسی استرس را مدیریت کنیم؟
«پادشاه» کشتی ایران کنار اسطوره‌های جهان
جنایت هولناک در سونای ویلای لواسان؛ فرجام کینه داماد از مادرزن بر سر ارثیه
محکومیت جهانی حمله اسرائیل به ناوگان صمود؛ اتحاد 10 کشور علیه رژیم صهیونیستی
قطر حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان صمود را محکوم کرد
ترافیک سنگین در آزادراه‌های قزوین – کرج و ساوه – تهران
آیا هوش مصنوعی جای معلمان را می‌گیرد؟
ترامپ گزینه نظامی ندارد، باید توافق کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
6 دلیل علمی برای اینکه همین امروز باغبانی را شروع کنید
پایان وابستگی پیل‌های سوختی به آب
دنیای VR چگونه درک مغز از «بدن» را دگرگون می‌کند؟
زنگ خطر برای جوانان/چرا ایست قلبی در بازه 25 تا 44 سال افزایش یافت؟
فریاد و تنبیه بدنی چه بلایی سر بچه‌ها می‌آورد؟
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است