×
سیاسی
شناسه خبر : 209876
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 12:05
هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران امروز به سرپرستی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان قوای سه‌گانه به‌منظور شرکت در نشست 48 گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان وارد ژنو شد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  هیئت بلندپایه حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران امروز به سرپرستی کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه به منظور شرکت در نشست ۴۸ گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان وارد ژنو شد.

هیئت اعزامی کشورمان در جریان این سفر، ضمن ارائه گزارش ملی کشور و پاسخ به سئوالات نمایندگان سایر کشور‌های جهان، با مقامات شورای حقوق بشر سازمان ملل و همچنین سفرا و نمایندگان اعزامی سایر کشور‌های جهان دیدار و گفت‌و‌گو خواهد داشت.

غریب‌آبادی در تبیین بررسی دوره‌ای جهانی یو. پی. آر، از این سازوکار به‌عنوان رکن نظارتی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با هدف بررسی وضعیت حقوق بشر تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد به‌صورت برابر و غیرگزینشی یاد کرد که مطابق با قطعنامه تأسیسی شورای حقوق بشر در مارس ۲۰۰۶ ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: این سازوکار هر چهار سال و نیم یک‌بار وضعیت تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد را مورد بررسی قرار می‌دهد و دولت‌ها موظّف هستند، اجرای توصیه‌های پذیرفته‌شده را به‎همراه سایر پیشرفت‌ها و ابتکارات حقوق بشری در چارچوب تعیین‌شده گزارش کنند.

رئیس هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران به شورای حقوق بشر یادآور شد: ستاد حقوق بشر به‎عنوان مرجع ملی یو.پی.آر، چهارمین گزارش ملی را با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، تهیه و ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ۷ اکتبر ۲۰۲۴ به دبیرخانه یو.پی.آر شورای حقوق بشر ارائه کرده است.

به گفته معاون حقوقی و بین‌‎الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکنون در سه دوره بررسی در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ در نشست گروه کاری یو‌پی‌آر شرکت کرده است.

غریب‌آبادی با بیان اینکه گزارش ملی دور چهارم جمهوری اسلامی ایران در چارچوب یو.پی.آر مکانیسم دوره‌ای بازنگری به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط ستاد حقوق بشر در سوم دی ماه منتشر شد، اظهار کرد: پس از تصویب گزارش سوم یو.پی.آر در ۲۴ مارس ۲۰۲۰ ۵ فروردین ۱۳۹۹، ستاد حقوق بشر به‌عنوان مرجع ملی و مسئول تدوین گزارش ملّی، توصیه‌های پذیرفته‌شده را در اختیار دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط برای اجراء و ارائه گزارش قرار داد و با همکاری این دستگاه‌ها و در راستای تعامل هدفمند با سازوکار‌های بین‌المللی حقوق بشری، جمهوری اسلامی ایران چهارمین گزارش ملّی را به دبیرخانه دفتر کمیسرعالی حقوق بشر ارسال کرد.

وی در ادامه پیرامون گزارش جمهوری اسلامی ایران، گفت: در این دور، ایران ضمن تشریح دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های حقوقی، قضایی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی به تبیین فعالیت‌های انجام شده درباره توصیه‌هایی که در دور گذشته توسط ایران مورد پذیرش قرار گرفته، خواهد پرداخت.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به مقدمه‌ای از این گزارش که توجه به مقوله حقوق بشر را به‌عنوان یک آرمان مهم انسانی که ریشه در ادیان الهی دارد و به‌عنوان دستاوردی ارزشمند در فرهنگ و تمدن جهانی محسوب می‌شود، دانسته است، اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به موازین اسلامی و قانون اساسی خود، پیشرفت‌های مهمی در حوزه حقوق بشر داشته است و براساس شرایط و واقعیت‌های موجود و با هدف ترویج عدالت اجتماعی، به طور همه جانبه در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سرمایه گذاری کرده و حقوق مردم در مشارکت برابر و توسعه را تضمین کرده است.

غریب‌آبادی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌های فعال در فرایند بررسی دوره‌ای جهانی یو.پی.آر است، گفت: سیاست اصولی ایران، بر حمایت از این سازوکار غیرگزینشی و متعادل استوار است.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه افزود: در فهرست گزارش ملی، قوانین و ساختار‌های ارتقاء و حمایت از حقوق بشر، گفت‌و‌گو و تعامل در زمینه ارتقاء و حمایت از حقوق بشر، اقدامات قهری یکجانبه، حقوق افراد دارای ناتوانی، آموزش حقوق بشر، تقویت و تعامل با سازمان‌های مردم نهاد، ارتقاء شاخص‌های توسعه انسانی، کاهش خطر بلایای طبیعی، اقلیت‌های دینی، آزادی مذهب و عقیده، اقوام و فرق، دادرسی عادلانه و عدالت قضایی و حقوق زندانیان مورد توجه قرار گرفته است؛ بنابراین گزارش، براساس برنامه زمانی تعیین‌شده توسط گروه کاری یو.پی.آر، چهارمین دور از گزارش دوره‌ای وضعیت حقوق بشر UPR کشورمان در روز جمعه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت