×
سیاسی
شناسه خبر : 209876
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 12:05
هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران امروز به سرپرستی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان قوای سه‌گانه به‌منظور شرکت در نشست 48 گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان وارد ژنو شد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  هیئت بلندپایه حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران امروز به سرپرستی کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و همراهی نمایندگان سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه به منظور شرکت در نشست ۴۸ گروه کاری یو‌پی‌آر و تبیین چهارمین گزارش ملی حقوق بشری کشورمان وارد ژنو شد.

هیئت اعزامی کشورمان در جریان این سفر، ضمن ارائه گزارش ملی کشور و پاسخ به سئوالات نمایندگان سایر کشور‌های جهان، با مقامات شورای حقوق بشر سازمان ملل و همچنین سفرا و نمایندگان اعزامی سایر کشور‌های جهان دیدار و گفت‌و‌گو خواهد داشت.

غریب‌آبادی در تبیین بررسی دوره‌ای جهانی یو. پی. آر، از این سازوکار به‌عنوان رکن نظارتی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با هدف بررسی وضعیت حقوق بشر تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد به‌صورت برابر و غیرگزینشی یاد کرد که مطابق با قطعنامه تأسیسی شورای حقوق بشر در مارس ۲۰۰۶ ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: این سازوکار هر چهار سال و نیم یک‌بار وضعیت تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد را مورد بررسی قرار می‌دهد و دولت‌ها موظّف هستند، اجرای توصیه‌های پذیرفته‌شده را به‎همراه سایر پیشرفت‌ها و ابتکارات حقوق بشری در چارچوب تعیین‌شده گزارش کنند.

رئیس هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران به شورای حقوق بشر یادآور شد: ستاد حقوق بشر به‎عنوان مرجع ملی یو.پی.آر، چهارمین گزارش ملی را با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، تهیه و ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ۷ اکتبر ۲۰۲۴ به دبیرخانه یو.پی.آر شورای حقوق بشر ارائه کرده است.

به گفته معاون حقوقی و بین‌‎الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکنون در سه دوره بررسی در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ در نشست گروه کاری یو‌پی‌آر شرکت کرده است.

غریب‌آبادی با بیان اینکه گزارش ملی دور چهارم جمهوری اسلامی ایران در چارچوب یو.پی.آر مکانیسم دوره‌ای بازنگری به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط ستاد حقوق بشر در سوم دی ماه منتشر شد، اظهار کرد: پس از تصویب گزارش سوم یو.پی.آر در ۲۴ مارس ۲۰۲۰ ۵ فروردین ۱۳۹۹، ستاد حقوق بشر به‌عنوان مرجع ملی و مسئول تدوین گزارش ملّی، توصیه‌های پذیرفته‌شده را در اختیار دستگاه‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط برای اجراء و ارائه گزارش قرار داد و با همکاری این دستگاه‌ها و در راستای تعامل هدفمند با سازوکار‌های بین‌المللی حقوق بشری، جمهوری اسلامی ایران چهارمین گزارش ملّی را به دبیرخانه دفتر کمیسرعالی حقوق بشر ارسال کرد.

وی در ادامه پیرامون گزارش جمهوری اسلامی ایران، گفت: در این دور، ایران ضمن تشریح دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های حقوقی، قضایی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی به تبیین فعالیت‌های انجام شده درباره توصیه‌هایی که در دور گذشته توسط ایران مورد پذیرش قرار گرفته، خواهد پرداخت.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به مقدمه‌ای از این گزارش که توجه به مقوله حقوق بشر را به‌عنوان یک آرمان مهم انسانی که ریشه در ادیان الهی دارد و به‌عنوان دستاوردی ارزشمند در فرهنگ و تمدن جهانی محسوب می‌شود، دانسته است، اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به موازین اسلامی و قانون اساسی خود، پیشرفت‌های مهمی در حوزه حقوق بشر داشته است و براساس شرایط و واقعیت‌های موجود و با هدف ترویج عدالت اجتماعی، به طور همه جانبه در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سرمایه گذاری کرده و حقوق مردم در مشارکت برابر و توسعه را تضمین کرده است.

غریب‌آبادی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌های فعال در فرایند بررسی دوره‌ای جهانی یو.پی.آر است، گفت: سیاست اصولی ایران، بر حمایت از این سازوکار غیرگزینشی و متعادل استوار است.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه افزود: در فهرست گزارش ملی، قوانین و ساختار‌های ارتقاء و حمایت از حقوق بشر، گفت‌و‌گو و تعامل در زمینه ارتقاء و حمایت از حقوق بشر، اقدامات قهری یکجانبه، حقوق افراد دارای ناتوانی، آموزش حقوق بشر، تقویت و تعامل با سازمان‌های مردم نهاد، ارتقاء شاخص‌های توسعه انسانی، کاهش خطر بلایای طبیعی، اقلیت‌های دینی، آزادی مذهب و عقیده، اقوام و فرق، دادرسی عادلانه و عدالت قضایی و حقوق زندانیان مورد توجه قرار گرفته است؛ بنابراین گزارش، براساس برنامه زمانی تعیین‌شده توسط گروه کاری یو.پی.آر، چهارمین دور از گزارش دوره‌ای وضعیت حقوق بشر UPR کشورمان در روز جمعه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت
بحران تحریم‌های کره شمالی؛ توقیف یک شناور توسط کره جنوبی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
وزارت کشور: مقدمات صدور گواهینامه رانندگی برای بانوان فراهم شده است
تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز
زائران اربعین اعتبار 6 ماهه گذرنامه زیارتی را جدی بگیرید
وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ جزئیات قتل و ابهامات پرونده
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مادر شهیدان مظفر
چرا کشورهای عربی وارد میانجیگری ایران و آمریکا شدند؟
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
بهیاران 4 استان جنوبی بدون کنکور دانشجو می‌شوند
ترامپ پروژه‌ای را دنبال می‌کند که اوباما نپذیرفت
ثبت‌نام زائران اربعین حسینی؛ کدام مرزها بیشترین تقاضا را دارند؟
داغ میناب تازه شد؛ تشییع اعضای پیکر 34 شهید مدرسه شجره طیبه
واردات گوشت با قبض انباری؛ ثبت سفارش 110 قلم کالا بدون منشأ ارز آزاد شد
چلسی و دومین خرید گران‌قیمت تاریخ لیگ برتر
حکم اعدام مهدی خانکی اجرا شد؛ جزئیات پرونده عنصر فعال یک گروهک تروریستی
آیا شبکه‌های اجتماعی مقصر اصلی اعتیاد به جراحی زیبایی هستند؟
دوصدایی فرصت یا تهدید؟!
واکنش روسیه به اظهارات روبیو درباره ایران
حمایت ویژه 10 میلیارد تومانی از طرح‌های سلامت
آخرین اخبار اربعین؛ وضعیت امنیتی مرزها و پاسخ وزارت کشور به شایعات
پاسخ وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه فرانسه درباره ایران
قیمت گوشت قرمز امروز 31 تیر 1405 + جدول قیمت ها
فوتبال ایرانی علیه آزادی بیان
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 تیر 1405+ جدول پخش