×
اقتصادی
شناسه خبر : 209873
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 11:40
الزام نصب سامانه‌های خورشیدی برای متقاضیان انشعاب برق

الزام نصب سامانه‌های خورشیدی برای متقاضیان انشعاب برق

در پی امضای تفاهم نامه بین توانیر و سازمان نظام مهندسی و ابلاغ دستورالعمل اجرایی به شرکت‌های توزیع نیرو، نصب سامانه‌های خورشیدی بامی برای متقاضیان انشعاب برق تجاری و خانگی الزامی شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در نشست گذر از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ که با شرکت‌های توزیع برق کشور برگزار شد، با اشاره به مشروط شدن واگذاری انشعاب برق متقاضیان خانگی و تجاری به نصب پنل‌های خورشیدی پشت بامی، از این اقدام به عنوان یک گام بزرگ یاد کرد که مستلزم اجرای درست و موثر دستورالعمل و تسری آن به کل فرایندهای واگذاری انشعاب برق در کشور است.

محسن ذبیحی تسلط کامل مدیران ذی ربط شرکتهای توزیع بر دستورالعمل و فرایند انجام کار همچنین توجیه مقامات استانی، مسئولان فنی استانداری، سازمان بازرسی و سازمان نظام مهندسی و برگزاری جلسات آموزشی برای طراحان و ناظران حوزه برق و حوزه ساختمان را حائز اهمیت دانست و خواستار آن شد که جدول مقایسه‌ای از هزینه‌های انجام کار در مقایسه با ارزش ساختمان تهیه و در اختیار شرکتهای توزیع برق قرار گیرد.

وی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی و روشنگری در این خصوص، کاربرد این دستورالعمل را بیشتر متوجه کلانشهرها عنوان کرد که از ابتدای سال آینده اجرایی می شود.

مهرداد صمدی معاون مهندسی شبکه توانیر نیز در این نشست نصب سامانه‌های خورشیدی بامی را در پی تفاهم نامه توانیر با سازمان نظام مهنسی ساختمان در اواسط امسال عنوان کرد که شیوه نامه اجرایی آن از سوی سازمان نظام مهندسی اعلام و دستورالعمل اجرایی به شرکتهای توزیع برق ابلاغ شده است.

مطابق دستورالعمل فنی نصب این سامانه‌ها از سوی ساتبا که مختص مشترکان محدود به ۲ برابر ظرفیت انتخاب تا سقف ۲۰۰ کیلووات عنوان شده، ساختمانهای تجاری و خانگی باید پنلهای بامی را نصب و به شبکه توزیع متصل کنند و در قالب انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق با وزارت نیرو از مزایا و منافع اقتصادی قابل توجه و مستمر آن بهره مند شوند.

این دستورالعمل همه ساختمانهای تجاری و خانگی دارای ۴ طبقه و بیشتر یا با مجموع زیربنای طبقات بیش از هزار متر مربع، که متقاضی انشعاب برق هستند را ملزم به نصب پنلهای خورشیدی روی پشت بام یا محوطه و پارکینگ می‌سازد و حداقل توان نامی سامانه ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ کیلووات در نظر گرفته شده است.

در این نشست که با ارائه گزارش ۲۰۰ ساختگاه ۳ مگاواتی همراه بود، معاون هماهنگی توزیع توانیر از آماده بودن ۲۰۰ مگاوات پنل خورشیدی خبر داد که در انتظار معرفی ساختگاه برای نصب قرار دارند که با هدف رفع افت ولتاژ و با اولویت استانهای تهران، قم، البرز، مازندران و گلستان اجرا می شود.

ذبیحی با اشاره به ابلاغ افزایش اختیارات شرکتهای توزیع برق برای عقد قرارداد با متقاضیان از ۲۰۰ کیلووات به یک مگاوات، از پذیرش افزایش این ظرفیت به ۵ مگاوات خبر داد که به شکل پایلوت در ۵ شرکت توزیع با هماهنگی ساتبا جرا و در ادامه به سایر شرکتها تعمیم داده خواهد شد.

وی پیگیری ۲ فاز دیگر این طرح از سوی ساتبا را خاطر نشان ساخت که شامل احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی از سوی سرمایه گذاران خصوصی و احداث ۱۵۰۰ مگاوات دیگر نیز توسط ساتبا از طریق سایر سرمایه‌گذاران در حال نهایی شدن است و انتظار می‌رود در مجموع فرایند اجرایی ۳ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال رقم بخورد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شیر مادر خطر ابتلا به دیابت، سرطان و ام‌اس را کاهش می‌دهد
امید تازه برای تشخیص زودهنگام اوتیسم با کشف یک مسیر زیستی
شرط ادامه دریافت یارانه نقدی و کالابرگ اعلام شد+ نحوه استعلام
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها امروز 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
انفجار شدید در جنوب لبنان
سفر وزیر خارجه پاکستان به امان
آخرین اخبار حکایت از افزایش تحرکات نظامی حکومت جولانی در مرز عراق دارد
هشدار سازمان ملل: غزه همچنان برای غیرنظامیان ناامن است
جزئیات عملیات ویژه پلیس در خراسان رضوی؛ کشف محموله سنگین مواد مخدر
پرترددترین مرز اربعینی؛ تردد 2.6 میلیونی زائران از مرز مهران
عربستان با ادامه محاصره یمن با پاسخ دردناک روبه‌رو می‌شود
نشست اضطراری وزرای اتحادیه اروپا برای کاهش تنش با اسپانیا
آخرین هماهنگی های روسیه و برزیل در همکاری‌های راهبردی
تل‌آویو، پیش‌نویس آمریکا درباره غزه را پس زد
حمله پهپادی یمن به دارایی حساس عربستان در نجران
جزئیات گفت وگوی ترامپ و امیر قطر با محوریت تنگه هرمز و مذاکرات ایران
برنامه قطعی برق گلستان فردا چهارشنبه 14 مرداد+ لینک
افشای ساخت پایگاه‌های نظامی صهیونیستی در جنوب لبنان!
جزئیات حادثه خروج قطار از ریل در ایستگاه فکوری مشهد
کشف جسد در رودخانه ازارک رامسر؛ بررسی علت حادثه توسط مراجع قضایی
محرمانه رم با رنگ و لعاب توافق چارچوب
تنش سیاسی در لبنان؛ انتقاد نماینده حزب‌الله از مواضع نواف سلام
جزییات تازه از پرونده مذاکرات هرمز؛ شروط تهران برای ایجاد امنیت پایدار
بازار جهانی نفت زیر فشار؛ افت شدید صادرات نفت خلیج فارس
تشییع باشکوه شهدای حمله دشمن آمریکایی به منطقه مسکونی چاه‌تنگو توسط مردم قشم
نورنما | آینه کاری های حرم امام رضا (ع) از کجا شروع شد ؟
راز ایمیلی که بن‌بست راهبردی آمریکا را فاش کرد
تازه‌ترین برنامه تئاتر شهر؛ اجرای «آتش‌سوزی‌ها» و آغاز نمایش جدید ناصر آویژه
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در بندرعباس از فردا
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 14 مرداد+ جدول
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 14 مرداد+لینک
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 14 مرداد
اشکان دژاگه شاگرد ایرانی جدید گرفت؛ علی نعمتی در لوسیل
دستور جدید ارتش اسرائیل درباره عملیات تهاجمی در غزه
واکنش صنعا به سکوت ضامنان آتش بس در غزه
AFC زمان برگزاری جام باشگاه‌های فوتسال آسیا را اعلام کرد
عضویت دو چهره موسیقی ایران در معتبرترین آکادمی جهانی موسیقی
بیمارستان مادر و کودک بجنورد؛ طرحی در انتظار تحقق
جدیدترین سریال امنیتی سیمافیلم با بازی رویا نونهالی
غرق یک کشتی هندی در سواحل غربی یمن
بقایی: گفت‌وگوهای ایران و عمان درباره تنگه هرمز مثبت بوده است
جزئیات تازه از مذاکرات ایران و عمان درباره کریدور تنگه هرمز
اظهارات جدید روبیو درباره تنگه هرمز؛ توافق هنوز نهایی نشده است
تغییر برنامه پخش گفت‌وگوی رئیس‌جمهور با مردم
غزه؛ ابزار انتخاباتی کابینه اسرائیل
رمزگشایی از معماری محوطه تاریخی دیگه‌ور
وخامت موقعیت راهبردی آمریکا و تغییر موازنه به سود تهران
تضمین پایداری آب در پایانه‌های مرزی چذابه و شلمچه
آتش‌سوزی میانکاله دوباره شعله‌ور شد؛ احتمال عمدی بودن حریق
آخرین جزئیات آتش‌سوزی متروی نیویورک