×
اقتصادی
شناسه خبر : 209834
تاریخ انتشار :

نورنیوز وضعیت تورم دی‌ماه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند

تورم دی‌ماه 1403؛ سخت تر شدن زندگی روزمره مردم+ آمار تفکیکی

"تورم دی‌ماه 1403 با ثبت نرخ سالانه 32 درصد، زنگ خطری برای معیشت خانوارهای ایرانی است. رشد بی‌وقفه هزینه‌های زندگی، از مسکن گرفته تا آموزش، چالشی جدی برای اقتصاد کشور و سیاست‌گذاران ایجاد کرده است."

نورنیوز-گروه اقتصادی: گزارش رسمی منتشر شده از وضعیت تورم در دی‌ماه ۱۴۰۳ تصویری روشن از فشارهای اقتصادی وارد بر خانوارهای ایرانی ارائه می‌دهد. تورم سالانه ۳۲ درصد، تورم نقطه‌به‌نقطه ۳۱.۸ درصد و تورم ماهانه ۲.۹ درصد، نشان‌دهنده افزایش مستمر هزینه‌های زندگی در طیف گسترده‌ای از کالاها و خدمات است. این روند صعودی، خانوارها را با چالش‌های بیشتری در تأمین نیازهای اولیه و اساسی مواجه کرده است.

کالاها و خدمات متفرقه در صدر افزایش قیمت

تورم نقطه‌به‌نقطه در گروه «کالاها و خدمات متفرقه» با رشد ۴۱.۷ درصد، بیشترین افزایش را تجربه کرده است. این گروه که شامل اقلام روزمره و خدمات متفرقه می‌شود، نمادی از تأثیر تورم بر بخش‌های غیرقابل‌اجتناب هزینه‌های خانوار است. افزایش قیمت این اقلام، به‌طور مستقیم بر زندگی روزمره افراد تأثیر گذاشته و فشار بیشتری را بر طبقات متوسط و کم‌درآمد وارد کرده است.

سهم بالای مسکن و انرژی در هزینه‌های خانوار

گروه «مسکن، آب، برق و سایر سوخت‌ها» با تورم نقطه‌به‌نقطه ۳۳.۹ درصد، یکی از بالاترین رشدها را در بین گروه‌های مختلف ثبت کرده است. این افزایش به دلیل تأثیر مستقیم بر هزینه‌های اساسی زندگی، نقش مهمی در شکل‌دهی تورم کلی دارد. همچنین، هزینه‌های مربوط به آموزش با تورم ۳۲.۱ درصد، رشد چشمگیری داشته که نشان‌دهنده سنگین‌تر شدن بار مالی بر دوش خانواده‌ها به‌ویژه در تأمین نیازهای تحصیلی کودکان و نوجوانان است.

کاهش نسبی تورم در ارتباطات و خوراکی‌ها

اگرچه نرخ تورم در گروه «ارتباطات» (۱۹.۹ درصد) و «خوراکی‌ها» (۲۸.۳ درصد) نسبت به سایر بخش‌ها پایین‌تر است، اما این میزان همچنان نشان‌دهنده چالش‌های جدی در تأمین نیازهای اولیه است. کاهش قدرت خرید خانوارها، حتی در این گروه‌های اساسی به‌وضوح نشان‌دهنده اثرات گسترده افزایش قیمت‌ها بر تمامی ابعاد زندگی مردم است.

پیامدهای تورم فزاینده

تورم مداوم و گسترده در تمامی بخش‌ها، پیامدهایی چون کاهش رفاه اجتماعی، گسترش فقر و نابرابری اقتصادی و افزایش نارضایتی عمومی را به دنبال دارد. از سوی دیگر، هزینه‌های رو به افزایش، کسب‌وکارها را نیز تحت تأثیر قرار داده و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد را با موانع جدی مواجه می‌کند. در چنین شرایطی، سیاست‌های ناکارآمد پولی و مشکلات ساختاری اقتصادی، چالش‌های بیشتری را برای دولت در مدیریت اقتصاد کشور ایجاد کرده است.

اقدامات ضروری برای کنترل تورم

برای کاهش اثرات مخرب تورم بر زندگی خانوارها، اتخاذ سیاست‌های مؤثر اقتصادی ضروری است. کنترل نقدینگی و جلوگیری از چاپ پول بی‌پشتوانه، تمرکز بر افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، می‌تواند از سرعت رشد قیمت‌ها بکاهد. همچنین، اجرای برنامه‌های حمایتی هدفمند برای اقشار آسیب‌پذیر به کاهش فشارهای ناشی از تورم کمک خواهد کرد.

تورم دی‌ماه ۱۴۰۳، چشم اندازی پر چالش برای سیاست‌گذاران وخانوارهای ایرانی به شمار می‌آید. اگرچه راهکارهای کنترل تورم وجود دارد، اما اجرای آن‌ها نیازمند اصلاحات ساختاری، عزم سیاسی و همکاری هماهنگ بین بخش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر اقتصاد کار را از کجا شروع کند؟
21 کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند
شهادت 2 تن از کارکنان صدا و سیما در حمله دیروز رژیم صهیونستی به ساختمان این سازمان
حمایت سران گروه هفت از رژیم صهیونیستی
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش/مهلت ثبت نام +لینک
برنامه مسابقات امروز 27 خرداد + پخش زنده
اروپا، بازیگر منفعل در تقابل ایران و صهیونیسم
ترامپ به دستیاران خود دستور داده که هر چه سریعتر یک نشست با مقامات ایرانی ترتیب دهند
ناسا با انتشار این تصویر، آتش سوزی سه کشتی نزدیک تنگه هرمز را تایید کرد
آتش‌سوزی ساختمان شیشه‌ای سازمان صداوسیما مهار شد
وقوع حادثه در آب‌های دریای عمان
در تهران صدای انفجار شنیده شده است+فیلم
تمدید لغو پروازها تا ساعت 14 امروز
پنتاگون ادعای حمله آمریکا به ایران را رد کرد
مرحله جدید عملیات «وعده صادق 3» با حملات گسترده موشکی و پهپادی آغاز شد +فیلم
ترامپ: حاضرم برای حل مناقشه با ایران به خاورمیانه سفر کنم
هشدار فوری سفارت چین به شهروندانش در سرزمین های اشغالی
مکرون: آماده بازگشت به مذاکرات هسته ای جدی با ایران هستیم
هک‌شدن صداوسیما دروغ است
‍خروج معتادان از کمپ جاجرود بدلیل حملات دشمن صهیونی+فیلم
دفاع پدافند در شب مهتابی تهران+فیلم
شهادت کارمند صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی
هدف قرار دادن پایگاهی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار داد
هشدار و زنگ خطر برای مناطق سرزمین اشغالی صادر شد/ موشک‌ها رسیدند
تاکنون هیچ موشکی از سوی ایران شلیک نشده
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزرای خارجه تروئیکای اروپایی
اینترنشنال یک بار دیگر هویت اصلی‌اش را افشا کرد
منزل سردار شهید حاجی زاده فرمانده هوافضا سپاه + فیلم
عبور پهپادهای ایرانی از دیالی عراق به‌سوی اهدافی در فلسطین اشغالی + فیلم
رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی به اذن الهی بر رژیم صهیونیستی فائق خواهد شد
21 کشور اسلامی: حمله اسرائیل به ایران نقض منشور ملل متحد است
پدافند ایران F-35 را به زمین نشاند؛ سقوط سهام لاکهید مارتین
خبرنگار اسرائیلی: تاب جنگ با ایران را نداریم، همه‌چیز فلج شده است + فیلم
این صدای ملت ایران است؛ الله اکبر
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در پی حمله رژیم صهیونیستی به رسانه ملی ایرانیان
بازگشت حجاج ایرانی از مرز مهران در پی لغو پروازها
هشدار ایران به ساکنین اراضی اشغالی؛ تل‌آویو را تخلیه کنید تا زنده بمانید +فیلم
حمله سایبری به رژیم صهیونیستی/ سردرگمی اسرائیلی‌ها
شکار F35 این‌بار در تبریز
برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی امنیت ملی بعد از تجاوز دشمن
واکنش سخنگوی دولت به حمله صهیونیست‌ها به صداوسیما
هدف قرار دادن خبرنگاران نتیجه دشمنی رژیم صهیونیستی با حقیقت است
آلمان: از ایران می‌خواهیم از NPT خارج نشود
مهمترین عکس های خبری دوشنبه 26 خرداد 1404
ابراز همبستگی شبکه المیادین با کارکنان صدا و سیمای ایران
تاکید نخست وزیر عراق بر توقف حملات رژیم صهیونیستی
نتانیاهو: ایران 20 هزار موشک دارد
بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نورنما | زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است
X
آگهی تبلیغاتی