×
بین الملل
شناسه خبر : 209815
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 02:08
غور اردن؛ زمین بازی جدید اسرائیل برای جبران شکست در غزه

نورنیوز از اهداف اشغالگرانه رژیم اسرائیل در طرح الحاق غور اردن گزارش می دهد؛

غور اردن؛ زمین بازی جدید اسرائیل برای جبران شکست در غزه

طرح الحاق غور اردن، با اهدافی توسعه‌طلبانه و در سایه ناکامی‌های اسرائیل در جنگ غزه، جنجال‌های سیاسی گسترده‌ای ایجاد کرده است. این اقدام می‌تواند زمینه‌ساز تنش‌های جدید در منطقه شود و واکنش کشورهای عربی و اسلامی را می‌طلبد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: طرح الحاق غور اردن، که به تازگی توسط حزب "اسرائیل خانه ما" به رهبری آویگدور لیبرمان در کنست اسرائیل ارائه شده، یکی دیگر از اقداماتی است که اهداف اشغالگرانه اسرائیل در کرانه باختری و سرزمین‌های فلسطینی را دنبال می‌کند. این طرح، که شامل الحاق حدود ۳۰ درصد از کرانه باختری و به ویژه منطقه‌ای استراتژیک به اسرائیل می‌شود از جنبه‌های مختلف برای رژیم اسرائیل اهمیت زیادی دارد. غور اردن از منابع طبیعی غنی برخوردار است و تحت کنترل رژیم اسرائیل، می‌تواند موقعیت استراتژیک این کشور را در برابر فلسطینیان و کشورهای عربی تقویت کند. پیش از این، چنین طرح‌هایی توسط رهبران راست‌گرای رژیم صهیونیستی نظیر بنیامین نتانیاهو و دیگر احزاب راست‌گرا در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر، لیبرمان به عنوان یکی از پیشگامان این طرح‌ها درصدد تسریع پیگیری آن است.

ارتباط طرح با ناکامی‌های اخیر در جنگ غزه

نکته قابل توجه در این زمینه، ارتباط این طرح با فضای سیاسی داخلی رژیم اسرائیل و چالش‌هایی است که دولت بنیامین نتانیاهو پس از توافق آتش‌بس در جنگ غزه با آن مواجه است. توافق آتش‌بس اخیر که با میانجی‌گری سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشورهای منطقه ای حاصل شد، نه تنها اهداف اعلام شده از سوی نتانیاهو را برآورده نکرد بلکه از دید جناح راست، به‌ویژه احزاب افراطی اسرائیل، به شکستی بزرگ تبدیل شد. این جناح‌ها به ویژه از عدم تحقق اهدافی همچون نابودی کامل زیرساخت‌های حماس، بازگرداندن اسرای اسرائیلی و محدود شدن فعالیت‌های حماس ابراز ناامیدی کردند. این ناکامی، زمینه‌ساز فشار سیاسی داخلی به دولت نتانیاهو شد، که برای برطرف کردن این انتقادات و بازگرداندن حمایت‌های جناح راست، نیاز به اقداماتی نمادین و قوت‌نمایی در عرصه داخلی دارد.

در این راستا، طرح الحاق غور اردن می‌تواند به‌عنوان یک اقدام برای انحراف افکار عمومی از شکست‌های اخیر در جنگ غزه و تقویت پایگاه مردمی دولت نتانیاهو تلقی شود. به عبارت دیگر، پیگیری این طرح که از آرمان‌های مهم و دیرینه جناح راست اسرائیلی به شمار می‌آید، می‌تواند به‌طور موقت نارضایتی‌های داخلی را کاهش دهد و بازسازی حمایت‌های انتخاباتی حزب لیکود و دیگر احزاب راست‌گرا را تسهیل کند. این طرح، همچنین می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از قدرت و نفوذ رژیم اسرائیل در برابر فلسطینیان و کشورهای عربی، مخصوصاً در شرایطی که اسرائیل احساس می‌کند شکست‌هایی در جبهه‌های دیگر متحمل شده، به کار گرفته شود.

ضرورت واکنش کشورهای اسلامی و جامعه جهانی

واکنش کشورهای عربی و اسلامی و سازمان‌های بین‌المللی در برابر این طرح بسیار حیاتی است. الحاق غور اردن و گسترش حاکمیت اسرائیل بر اراضی فلسطینی نه‌تنها نقض آشکار حقوق فلسطینیان است، بلکه تهدیدی جدی برای هرگونه امید به صلح در منطقه به شمار می‌آید. به‌ویژه که این اقدام می‌تواند جرقه‌ای برای تشدید بحران در کرانه باختری و افزایش تنش‌ها با کشورهای عربی و اسلامی باشد. در این شرایط، ضروری است که کشورهای عربی و اسلامی با صدور بیانیه‌های قوی، ضمن محکوم کردن این طرح، فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی بر اسرائیل اعمال کنند تا از ادامه این سیاست‌های توسعه‌طلبانه جلوگیری شود.

پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی طرح الحاق

سازمان‌های بین‌المللی نیز باید به‌طور جدی به این اقدام واکنش نشان دهند و بر اساس قوانین بین‌المللی، به اسرائیل فشار آورند تا از الحاق اراضی فلسطینی خودداری کند. سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا، به‌ویژه در این شرایط که از منظر حقوق بشری و حق تعیین سرنوشت، کشورهای جهان باید به حمایت از حقوق فلسطینیان بپردازند، باید به‌طور قاطعانه‌ای در برابر این اقدامات اسرائیل بایستند. همچنین، توجه به واکنش فلسطینی‌ها و جوامع بین‌المللی نسبت به ادامه این اشغالگری، می‌تواند در جهت تثبیت حقوق فلسطینیان و مقابله با سیاست‌های اشغالگرانه اسرائیل مؤثر باشد.

طرح الحاق غور اردن تنها ادامه سیاست‌های اشغالگرانه اسرائیل است که به‌طور مداوم در راستای گسترش حاکمیت این رژیم در اراضی فلسطینی در حال پیگیری است. این طرح، در پس‌زمینه شکست‌های اخیر اسرائیل در جنگ غزه، می‌تواند به‌عنوان تلاشی برای بازسازی حمایت‌های داخلی و انحراف افکار عمومی اسرائیلی‌ها از مشکلات سیاسی فعلی باشد. در برابر این اقدامات، جهان باید واکنش سریع و قاطعی نشان دهد تا هم از حقوق فلسطینیان دفاع کند و هم مانع از تشدید تنش‌ها و بحران‌های آینده در منطقه شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد