نورنیوز-گروه فرهنگی: بسته اخبار فرهنگی و هنری این هفته به رویدادهای پیش رو در حوزه هنر، سنیما و موسیقی اختصاص دارد از انتشار یک قطعه موسیقی به افتخار هاشم جمشیدپور برنامه های نمایشی و موسیقی تا اکران «پسر دلفینی ۲» درجشنواره فجر امسال.
نمایش
نمایش «این زندگی مال کیه؟» به صحنه میآید
نمایش «این زندگی مال کیه؟» به نویسندگی برایان کلارک و کارگردانی درسا آقائی از ۱۴ بهمن ۱۴۰۳، در خانه هنر دیوار روی صحنه خواهد رفت.
تهیهکنندگی این نمایش برعهده مجید ملک میرزایی و مجری طرح آن علی گلشنی است.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «اگه من نتونم یه انسان باشم دلم نمیخواد به یه دستاورد پزشکی تبدیل بشم.»
«جن زدگان» به تئاتر شهرزاد میآیند
نمایش «جن زدگان» براساس نمایشنامه «اشباح» هنریک ایبسن به کارگردانی سعید کریمی و تهیه کنندگی فرهاد دهقانی به زودی روی صحنه میرود.
«جن زدگان» از ۸ بهمن ساعت ۱۸ در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می رود.
«اشباح» یکی از آثار مهم هنریک ایبسن، نمایشنامهنویس شهیر نروژی، است که سعید کریمی علاوه بر کارگردانی دراماتورژی آن را نیز برعهده داشته است. این نمایش پیش از این در تئاتر مولوی روی صحنه رفته و این بار در سالن شماره یک شهرزاد دوباره اجرا می شود.
«اشباح» راوی زندگی گروهی از شخصیتهای میانمایه است که در سیر ناگواریهای زندگی، تابِ ایستادگی و حفظ صلابت اخلاقی را از دست میدهند.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «این بار اشباح روایت می کنند. عشق قربانی آبرو می شود ... دوستت داشتم. .. چرا ترکم کردی؟»
سینما
از اول سال تاکنون ۳۰ میلیون نفر به سینما رفتند
از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۳۰ میلیون نفر به تماشای فیلمهای اکران شده در سینماهای کشور نشستهاند.
این آمار در حالی صورت گرفته است که سال ۱۳۷۹ با ۳۲,۹۹۵,۶۳۳ نفر مخاطب پرتماشاگرترین سال سینمای ایران در ۲۵ سال اخیر بوده است و پیش بینی میشود تا پایان سال، سینمای ایران به بیش از ۳۳ میلیون نفر مخاطب دست پیدا کند.
مطابق با آمار، این تعداد تماشاگر از حضور در ۲۹۰ مجموعه سینمایی و ۷۲۰ سالن و مجموع ظرفیت ۱۳۷,۸۲۹ صندلی حاصل شده است.
در سال جاری ۶۷ درصد از مخاطبان در سینماهایی با درجه کیفی مدرن، ۲۳ درصد در سینماهای ممتاز و ۱۰ درصد نیز در سینماهای درجه یک نظارهگر فیلمهای اکران شده در سینماهای کشور بودند.
همچنین ۴۰,۳۵ درصد از تماشاگران سهم سینماهای استان تهران و ۵۹,۶۵ درصد سهم سینماهای سایر استانهای کشور بوده است.
«تگزاس ۳» با ۴,۴۴۵,۰۱۷ مخاطب، «هفتاد سی» با ۴,۳۳۲,۸۰۸ مخاطب و «زودپز» با ۳,۸۹۹,۵۱۷ مخاطب سه فیلم پرتماشاگر سال تا به امروز هستند.
در میان آثار پرمخاطب سال، فیلمهایی در گونه و ژانرهای متفاوت نیز حضور دارند. «مست عشق» در گونه تاریخی با جذب ۲,۰۸۵,۳۸۵ مخاطب، پنجمین فیلم پرفروش سال است و آثاری همچون «بیبدن» در گونه اجتماعی با ۷۵۲,۱۶۸ مخاطب، پویانمایی «ببعی قهرمان» با ۱,۴۱۳,۴۶۸ مخاطب، فیلم کودک و نوجوان «باغ کیانوش» با ۵۵۱,۶۸۶ مخاطب، درام حادثهای- معمایی «قلب رقه» با ۳۰۴,۱۱۹ مخاطب و درام عاشقانه «یادگار جنوب» با ۲۰۲,۶۶۳ مخاطب سایر فیلمهای پرتماشاگر سال در گونههای مختلف هستند.
«مورچه» نامزد ۳ بخش جشنواره هندی شد
فیلم کوتاه «مورچه» اولین ساخته فرهاد شنتیایی توانست در ادامه حضور جهانی خود در جشنواره فیلم کوتاه و مستند پریدریشیا هندوستان حضور پیدا کند و در ۳ بخش اصلی این جشنواره نامزد شده و به رقابت بپردازد.
«مورچه» در این جشنواره، نامزد دریافت جایزه در بخشهای «بهترین بازیگر مرد»، «بهترین فیلمنامه» و «بهترین طراحی صدا» شده است.
دوره جدید این جشنواره ۱۳ و ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ برابر با اول و دوم فوریه ۲۰۲۵ در ایالت کارناتاکا هندوستان برگزار میشود.
«امیلیا پرز» ۵ جایزه لومیر را برد
«امیلیا پرز» ساخته ژاک اودیار برنده بزرگ سیامین دوره جوایز لومیر فرانسه شد که معادل گلدن گلوب محسوب میشود و با رای روزنامهنگاران ۳۸ کشور جهان که در فرانسه مستقر هستند، انتخاب شدند.
در مراسمی که دیشب در پاریس برگزار شد، «امیلیا پرز» برنده ۵ جایزه بزرگ شد: بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه، بازیگر زن برای کارلا سوفیا گاسکون و موسیقی برای کامیل و کلمنت دوکول.
در این فیلم موزیکال جنایی که به به زبان اسپانیایی ساخته شده، گاسکون در نقش رهبر یک کارتل مواد مخدر بازی می کند که مرگ خود را جعل میکند و بهعنوان یک زن ترنس سعی دارد فعالیت هایش را ادامه دهد. «امیلیا پرز» از وقتی جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن را برد، جوایز بینالمللی متعددی دریافت کرده و در فصل جوایز آمریکا هم پیشتاز است. این فیلم با کسب ۴ جیازه از گلدن گلوب امسال هم از همه فیلمهای دیگر جلو زد.
«جیرفت» به ایتالیا سفر میکند
انیمیشن کوتاه «جیرفت» ساخته مرجان کشانی و از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی به هفتمین جشنواره «فلورانس» ایتالیا راه یافت.
انیمیشن «جیرفت» به کارگردانی مرجان کشانی به بخش مسابقه هفتمین جشنواره بین المللی فیلم باستان شناسی، هنر و محیط زیست «فلورانس» ایتالیا راه پیدا کرد.
هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فیلم هایی با موضوعات باستان شناسی، تاریخی، قوم نگاری، هنری و محیط زیستی است که ۵ تا ۹ ماه مارس ۲۰۲۵ میلادی ( ۱۵ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
انیمیشن «جیرفت» برگرفته از جیرفت و تمدن ایران است. روی یک ظرف سفالی ۲ حیوان عقاب و مار هستند. عقاب نمادی از آبهای آسمانی، برکت و رشد و مار هم نشانی از آبهای زیر زمینی است که هر ۲ نشانی از زندگی هستند.
۶ فیلمنامه پروانه ساخت گرفتند
۶ فیلمنامه موفق به دریافت پروانه ساخت از شورای پروانه فیلمسازی شدند.
شورای پروانه فیلمسازی در جلسه اخیر، با ساخت ۶ فیلمنامه موافقت کرد. براین اساس فیلمنامههای «خانه مردم» به تهیهکنندگی محمدرضا شفاه، کارگردانی مریم اسمی خانی و نویسندگی وحید حسنزاده و مریم اسمی خانی، «استنطاق» به تهیهکنندگی عباس نادران، کارگردانی و نویسندگی احسان فولادی فرد، «مهرم حلال جونم آزاد» به تهیهکنندگی حبیباله الهیاری و شادی آفرین الهیاری، کارگردانی شادی آفرین الهیاری و نویسندگی عباس حاجی درویش، «رویان من» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی سهیل موفق پروانه ساخت دریافت کردند.
همچنین فیلمنامه های «۵۵ روز در تهران» به تهیهکنندگی حمید پنداشته، کارگردانی ابوالحسن داودی و نویسندگی حمید پنداشته و انیمیشن «نبرد با خرچنگ» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی مازیار محمدینژاد موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی را اخذ کردند.
«پسر دلفینی ۲» در راه فجر؛ صداپیشهگان معرفی شدند
پس از گذشت ۲ سال از اکران اولین قسمت از مجموعه سینمایی انیمیشن «پسر دلفینی»، قسمت دوم این انیمیشن با عنوان «پسر دلفینی۲» به تهیهکنندگی محمدامین همدانی و کارگردانی محمدخیراندیش به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر میآید.
مراحل فنی انیمیشن «پسر دلفینی۲» به تازگی به پایان رسیده و علیرغم حضور این انیمیشن در سالهای اخیر در بازارهای جهانی، نخستین نمایش این اثر در جشنواره فیلم فجر خواهد بود.
انیمیشن سینمایی «پسر دلفینی۲» در ششمین روز جشنواره، چهارشنبه ۱۷ بهمن سانس دوم در سینمای اهالی رسانه در برج میلاد به نمایش درمیآید.
موسیقی
یک قطعه موسیقایی به افتخار جمشید هاشمپور منتشر شد
تک آهنگ «جمشید آریا» با صدای محمدرضا تنها در پاسداشت و ادای احترام به جمشید هاشمپور بازیگر پیشکسوت سینما منتشر شد.
محمدرضا تنها خواننده موسیقی ایرانی در همکار با بهنام خدارحمی تک آهنگ «جمشید آریا» را منتشر کرد. ترانه این قطعه را مهدیه عرب روی ملودی سروده و بهنام خدارحمی علاوه بر آهنگسازی این اثر، تنظیم آن را نیز به عهده داشته است.
پیام طونی نوازنده ویولن و ویولا، امیر احدی نوازنده تار، علیرضا دهقان نوازنده عود، پریسا احدی نوازنده سنتور، بابک خواجه نوری نوازنده تمبک گروه اجرایی این قطعه را تشکیل می دهند. همچنین مهدی سالک اردستانی ضبط این قطعه را انجام داده است
پنجمین تجربه از طرز تازه به آنسامبل نیواک رسید
آنسامبل نیواک با اجرای دوئت ویلن و ویلنسل، ۸ بهمن در قالب طرح طرز تازه بنیاد رودکی، در تالار رودکی روی صحنه
در کنسرت هشتم بهمن این گروه، قطعه «شاکون» اثر کشیشتوف پندرتسکی برای نخستین بار در ایران اجرا میشود.
آنسامبل نیواک در سال ۱۳۸۷ توسط گلریز زربخش به همراه خواهرش ژابیز بنیان گذاری شد. نیواک در سال ۱۳۸۷ موفق به کسب رتبه نخست و تندیس جشنواره بین المللی موسیقی فجر شد و نخستین اجرای آنسامبل نیز در اسفند همان سال در تالار رودکی تهران برگزار شد.
پنجمین تجربه از «طرز تازه» با اجرای آنسامبل نیواک از ساعت ۲۰ دوشنبه هشتم بهمن در تالار رودکی برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت این اجرا به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.
«به آرامی بچرخ» رونمایی شد
به آرامی بچرخ» پنجمین آلبوم رسمی احمد میرمعصومی است که شامل ۷ قطعه موسیقی سازی در ژانر سینماتیک ارکسترال است که با بهره گیری از کمپوزیسیون خاص، بیانی کاملا منحصربهفرد در زمینه هنر معاصر دارد.
پخش آلبوم «به آرامی بچرخ» توسط موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین و شرکت تجاری بالهای ابریشمی کشور عمان انجام میشود.
هنرمندانی نظیر وحید اسداللهی، کریم قربانی، ناصر رحیمی، حسن فراهانی، حسین میرزایی، بابک ریاحی پور، فیروز ویسانلو، علی جعفری پویان، آزاد میرزاپور، روشنک کیمنش، فایضه کامیاب، بهنام حکیم، علیرضا دریایی، مهدی بیک وردی، آرین قیطاسی، مهرداد عالمی و امیرحسین کیانپور در این آلبوم ایفای نقش دارند.
آلبوم پیشینِ احمد میرمعصومی با عنوان «نوازش لحظه ها» موفق به کسب ۱۰ جایزه بین المللی از رقابتهای بین المللی موسیقی شد.
هنر
دیدار با درختان در آتبین
نمایشگاه «نام من درخت» دربردارنده ۱۲ اثر از امید خاکباز است که در گالری آتبین روی دیوار رفته است.
به گفته هنرمند، عنوان نمایشگاه برگرفته از کتاب «نام من سرخ» نوشته اورهان پاموک است و به گونهای در ستایش تنهایی است.
در بخشی از بیانیه نمایشگاه نیز آمده است: «درختها کلا خاص و عجیبند و نمیتوان آنها را ستایش نکرد. یک درخت قد میکشد و ممکن است شاخ و برگش هر شکلی و سمتی برود. درختانی تنها و ستبر که هیچ کادر بومی نمیتواند تمام آن را به تصویر بکشد و همگی به قول عباس کیارستمی در تنهایی خود درختترند.»
«نام من درخت» ۲۱ دی آغاز شده و تا ۹ بهمن ادامه خواهد داشت
نمایشی از «نور شیشه رنگ» در فرهنگسرای گلستان
نمایشگاه انفرادی آثار «نقاشی روی شیشه» با عنوان «نور شیشه رنگ» در نگارخانه گلستان برگزار میشود. این رویداد هنری اختصاص به نمایش جدیدترین آثار نقاشی بانوی هنرمند، مهنوش قربانی مقانکی دارد و طی آن ۲۹ تابلو در ابعاد مختلف که با تکنیک رنگ روغن و در قالب نقاشی روی شیشه (ویترا) خلق شدهاند، در نگارخانه گلستان رونمایی میشود.
مهنوش قربانی مقانکی، لیسانس طراحی صنعتی و فوق لیسانس تبلیغات بازرگانی است و سابقه فعالیت در عرصه هنر نقاشی را دارد. حضور در نمایشگاههای گروهی و انفرادی بخش دیگری از تجربیات هنری او است.
بر این اساس، نمایشگاه آثار نقاشی روی شیشه با عنوان «نور شیشه رنگ» روز پنجشنبه ۲۷ دی ماه با حضور جمعی از علاقهمندان به هنر نقاشی در نگارخانه گلستان افتتاح شد و بازدید از آن تا ۷ بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
«طبیعت معاصر» در عمان به تصویر کشیده میشود
نمایشگاه انفرادی نقاشی «طبیعت معاصر» با مجموعه ۲۲ تابلوی نقاشی از مهشید میراب، روز جمعه ۵ بهمن به صورت آنلاین در کشور عمان به نمایش گذاشته میشود.
گروه هنری آیتیست و موسسه رواد التجارة الانتاج العالمی، برگزارکنندگان این نمایشگاه انفرادی هستند و آیناز زارعی نقاش و مدیر گروه هنری آیتیست، کیوریتوری رویداد را بر عهده دارد.
این آثار از دغدغهها و تجربیات شخصیام سرچشمه گرفتهاند و هر یک، نمایانگر بخشی از ارتباط من با جهان پیرامون است. طبیعت، همواره الهامبخش بوده و قدرت بینظیر آن در ایجاد حس آرامش و تأمل، نقطه شروع خلق این مجموعه شد.»
علاقهمندان به هنرهای تجسمی برای تماشای آثارِ به نمایش درآمده در «طبیعت معاصر»، میتوانند تا روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ به سایت موسسه رواد التجارة الانتاج العالمی به نشانی http://aynazzareiiraaa.com/ مراجعه کنند.
«ماسک هنرمند» در خانه هنرمندان
نمایشگاه «ماسک هنرمند» جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ در گالریهای خانه هنرمندان ایران افتتاح میشود.
این رویداد، تلاشی است برای نمایش توانایی هنری هنرمندان که فراتر از زمان و مکان، همچنان تعیینکننده و در جامعه تاثیرگذار است.
در بخشی از معرفی این نمایشگاه که به دبیری جمشید حقیقتشناس و نمایشگاهگردانی مهرنوش عطابخشی برگزار میشود، چنین آمده است: «ماسک پوششی است برای پنهان کردن. صورتپوشی باستانی و آیینی برای حفاظت از شخصی که حقیقت را میگوید. ماسک هنرمند، یک شی است که هنرمند، با آن افکار خود را نمایش میدهد و به گفتگو میگذارد.»
نمایشگاه «ماسک هنرمند» این فرصت را فراهم میکند تا شرکتکنندگان در این رویداد با استفاده از بیانی هنرمندانه، دغدغههای خود را در صورتپوشهای مد نظرشان تجسم ببخشند تا از این طریق امکان گفتگو را در جامعه بیش از پیش فراهم سازند.
«ماسک هنرمند» از جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ افتتاح میشود و تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ در گالریهای خانه هنرمندان ایران دایر است. علاقهمندان برای بازدید میتوانند همه روزه (به استثنا شنبهها) از ساعت ۱۳ تا ۲۰ به خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند
نورنیوز