×
اجتماعی
شناسه خبر : 209720
تاریخ انتشار :

گزارش نورنیوز از چرایی پاسخگو نبودن‌سازمان برنامه و بودجه در مورد عدم پرداخت معوقات بازنشستگان؛

علت پرداخت نشدن معوقه بازنشستگان مشخص شد

با وجود وعده‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه و پیگیری‌های نمایندگان بازنشستگان، معوقات 7 ماهه قانون متناسب‌سازی همچنان پرداخت نشده است. در حالی که بازنشستگان انتظار دارند مشکلات مالی‌شان به‌ویژه در آستانه سال نو حل شود، سکوت سازمان برنامه و بودجه نگرانی‌ها را افزایش داده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با وجود اینکه جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی با ارسال نامه‌ای به مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی،خواستار پرداخت معوقات ۷ ماهه قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان شده‌اند، هنوز این معوقات پرداخت نشده است.
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، پیشتر وعده داده بود که پرداخت معوقات از ماه گذشته آغاز می‌شود، اما این وعده تاکنون محقق نشده است.

در این شرایط، بازنشستگان که در آستانه سال جدید به دریافت حقوق و معوقات خود دل بسته اند با نگرانی‌های زیادی روبه‌رو می باشند.

چالش های مالی سازمان تامین اجتماعی

آیت بیات، نماینده کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی، در گفت‌وگو با خبرنگار نورنیوز به مشکل پرداخت معوقات اشاره کرد و گفت: «اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که در برنامه هفتم توسعه به‌عنوان یک حکم قانونی آمده بود، از آبان ماه امسال آغاز شد، اما به دلیل کسری بودجه، سازمان تأمین اجتماعی هنوز موفق به پرداخت معوقات ۷ ماهه نشده است.»

او افزود: «این مسئله به کمبود منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی مربوط می‌شود که با وجود اعلام آمادگی برای پرداخت معوقات، همچنان نتواسته این امر را محقق کند.»
بیات همچنین به منابع و مصارف سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: «در دیدار با عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با استناد به مصوبه مجلس مبنی بر اجرای قانون متناسب‌سازی از ابتدای فروردین امسال، تأکید کردیم که برای پرداخت معوقات و سایر هزینه‌ها به بازنشستگان، نیاز به ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبارداریم.»

به گفته او، از این مبلغ، ۲۵ هزار میلیارد تومان به‌عنوان پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی تخصیص یافته، اما این مبلغ صرف پرداخت بدهی به مراکز درمانی و وزارت بهداشت و درمان شده است.

انتقاد از کم توجهی مجلس به تامین اجتماعی

نماینده کانون بازنشستگان همچنین از کم توجهی مجلس به این موضوع انتقاد کرد و گفت: «مجلس باید همانطور که پیگیر  اجرای قانون متناسب‌سازی از سوی صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری است در خصوص متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی که به پرداخت بدهی دولت وابسته است، نیز ورود کرده و نظارت کند.»

او تأکید کرد: «سازمان تأمین اجتماعی باید از منابعی که در اختیار دارد، بتواند بدهی‌های خود به بخش‌های درمانی را پرداخت کند تا مشمولان با مشکلات بیمه و درمان مواجه نشوند.»

صدقه نیست دیون است!

آیت بیات همچنین گفت که پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی یک "صدقه" نیست، بلکه دیونی است که باید به‌طور کامل تسویه شود. او هشدار داد که در صورت عدم پرداخت ۲۵ هزار میلیارد تومان باقی‌مانده از بدهی دولت، سازمان تأمین اجتماعی با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد و در نهایت نمی‌تواند معوقات، عیدی و حقوق بازنشستگان را پرداخت کند.
این نماینده کانون بازنشستگان در ادامه به بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: «در بودجه سال آینده، ۲۰۰ همت برای سازمان تأمین اجتماعی تخصیص یافته است. اگر قرار است ۳۰ درصد باقی‌مانده از متناسب‌سازی سال آینده پرداخت شود، بهتر است این پرداخت‌ها از ابتدای سال آغاز شود تا سازمان با مشکل کمبود بودجه روبه‌رو نشود.»

سواال بی پاسخ!

در حالی که حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، چندی پیش اعلام کرده بود که پرداخت معوقات از ماه گذشته آغاز خواهد شد و مابقی مبالغ پس از کسر علی‌الحساب‌ها تا شب عید به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد، پیگیری‌های خبرنگار نورنیوز در این خصوص بی‌نتیجه ماند و سازمان برنامه و بودجه از پاسخ به چرایی عدم پرداخت مطالبات بازنشستگان خودداری کرد.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
آغاز پرداخت معوقات 7 ماهه حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
یکشنبه 1404/01/24 ساعت 10:26
نورنیوز گزارش می دهد؛
آغاز پرداخت معوقات 7 ماهه حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، اعلام کرد که پرداخت معوقات 7 ماهه مربوط به اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ازدیروز، شنبه 23 فروردین‌ماه، آغاز شده است.
آیا معوقات متناسب‌سازی تا شب عید پرداخت می‌شود+جزییات واریز
شنبه 1403/10/22 ساعت 13:34
نورنیوز علت عدم پرداخت معوقات بازنشستگان را بررسی کرد؛
آیا معوقات متناسب‌سازی تا شب عید پرداخت می‌شود+جزییات واریز
معوقات 7 ماهه بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان پرداخت نشده و به یکی از چالش‌های جدی این قشر تبدیل شده است. در حالی که مسئولان وعده پرداخت تا پایان سال را می‌دهند، مشکلات مالی سازمان و بدهی‌های دولت موانع اصلی این پرداخت‌ها هستند.
علت تأخیر 7ماهه در پرداخت معوقات طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟
سه‌شنبه 1403/10/04 ساعت 09:59
نور نیوز از درخواست جدید بازنشستگان تامین اجتماعی گزارش می دهد؛
علت تأخیر 7ماهه در پرداخت معوقات طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟
عدم پرداخت معوقات 7 ماهه مربوط به قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، نگرانی‌های جدی در میان این قشر ایجاد کرده است.
معوقات بازنشستگان کی پرداخت می‌شود؟
شنبه 1403/10/01 ساعت 08:36
معوقات بازنشستگان کی پرداخت می‌شود؟
معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی گفت: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال 1404 به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.
زمان پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین‌اجتماعی اعلام شد
پنج‌شنبه 1403/09/08 ساعت 14:49
زمان پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین‌اجتماعی اعلام شد
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان این سازمان را اعلام کرد.
نظرات

آخرین اخبار
حماس: تا پایان اشغالگری، سلاح‌ها زمین گذاشته نخواهند شد
افشاگری بی‌سابقه پکن از نفوذ سایبری واشنگتن به اسرار نظامی چین
گرما ادارات سه شهرستان اردبیل را به تعطیلی کشاند
وزارت خارجه: شایعه تعطیلی سفارت‌خانه‌ها، پروژه جنگ روانی صهیونیست‌هاست
وزیر دادگستری: زمین کشاورزی مردم نباید به نام منابع طبیعی ثبت شود
بررسی حقوقی خروج ایران از ان‌پی‌تی در دستور کار است
3 مدال ارزشمند برای کاروان دوومیدانی ایران در قزاقستان
عراقچی: آژانس شیوه جدید همکاری را پذیرفته/ ما فناوری را دارا هستیم/ ما غنی سازی می کنیم
محکوم شدن رئیس‌جمهور سابق کلمبیا به 12 سال حبس خانگی
هند تسلیم نشد؛ پالایشگاه‌های بزرگ هند به خرید نفت روسیه ادامه می‌دهند
هشدار اطلاعات ملی ترکیه؛ اسرائیل به دنبال جذب جاسوس در آنکاراست
سخنگوی دولت: مذاکرات هسته‌ای با اروپا در شرایط پیچیده‌ای قرار دارد
چالش سالمندی در ایران؛ بحران جمعیت و فرصت راهبردی
سازمان بازرسی به احتکارکنندگان برنج هشدار داد
با استقبال نخست وزیر پاکستان؛ دکتر پزشکیان وارد اسلام‌آباد شد
ساپینتو در تمرین استقلال حاضر شد
ثبت‌نام‌ یک میلیون و 900 هزار نفر در سامانه سماح + صدور 780 هزار گذرنامه زیارتی
نتانیاهو، ترامپ را به بازدارندگی با ایران سوق می‌دهد
ثبت‌نام سفر حج عمره 1404 آغاز شد +‌جزئیات اعزام و قیمت
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز شنبه 11 مرداد 1404
مجوز رسمی برای فعالیت شبانه‌روزی مهرآباد صادر شد
مجلس وزیر نیرو را استیضاح می‌کند/65 امضا در سامانه مجلس ثبت شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 11 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
قیمت خودرو امروز شنبه 11 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
نورنما | معترضان به نتانیاهو با سیم خاردار به خیابان آمدند
هوشمندی حکمرانی
تصاویری از حملات راکتی مقاومت فلسطین به مقر فرماندهی ارتش اسرائیل
نوراینفو | اصول نگه‌داری خودرو در فصل‌های گرم سال
زاکانی: مسکن استیجاری برای 500 خانوار آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه تأمین شد + فیلم
مرغ سیاست تندروها
راه حل دو کشوری؛ خیال پردازانه یا امر ممکن؟
خبر قهر ساپینتو و عدم بازگشتش به تهران تکذیب شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(62)«بره‌سر»
حکم قصاص نفس در ملاءعام برای قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد +محل اجرای حکم
بهرامی: مناسبات تهران و اسلام‌آباد در آستانه چرخش راهبردی قرار دارد
راه‌اندازی سامانه ثبت سقط‌جنین‌های قانونی توسط وزارت بهداشت
دو موتور محرک رشد
حذف نام ترامپ از اسناد پرونده جفری اپستین توسط اف‌بی‌آی
خاخام صهیونیست: «همه کودکان غزه باید بمیرند!» +فیلم
حادثه در شهربازی کرمان با 12 مصدوم
بیرانوند چهار ماه از میادین محروم شد
تحلیلگر موساد: نتانیاهو می‌داند اگر جنگ تمام شود، دولتش به پایان می‌رسد +فیلم
آبادان، داغ‌ترین نقطه زمین؛ ایران در آتش موج گرما
مصر درخواست ترامپ برای عبور رایگان کشتی‌های آمریکایی از کانال سوئز را رد کرد
خرید آسان و اعتباری برای ایثارگران با کارت جدید «دیبا»
دیپلمات‌های اسرائیل از قطر فرار کردند!
سرلشکر موسوی: آمادگی نیروهای مسلح در سه سطح زمانی مدیریت می‌شود
دیپلماسی فعال همسایگی؛ سفر راهبردی پزشکیان به پاکستان
جزئیات ثبت‌نام تا تحویل سه محصول جدید جدید ایران‌خودرو
ثبت‌نام خودروهای وارداتی آغاز شد + جزئیات
X