×
بین الملل
شناسه خبر : 209651
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 22:39
روبیو: منافع ملی آمریکا برای من مهم است

روبیو: منافع ملی آمریکا برای من مهم است

زیر امور خارجه دولت جدید آمریکا گفت: «سیاست خارجی ما در راستای منافع ملی آمریکا خواهد بود. انتظار من این است که همه کشورهای دنیا منافع ملی خود را دنبال خواهند کرد. در مواقعی که منافع و اهداف ملی ما با دیگر کشورها همسو باشد، با آن‌ها همکاری می‌کنیم.»

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه دولت جدید آمریکا پس از سوگند یاد کردن به‌عنوان وزیر امور خارجه این کشور، شامگاه سه‌شنبه سیاست‌های وزارت‌خانه خود را اعلام کرد.

او در یک سخنرانی گفت: «مهم‌ترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم در داخل کشور است.»

روبیو ضمن قدردانی از همتایان خود و سناتورهای آمریکایی اظهار داشت: «اعضای سنا به شهروندان آمریکا، سیاست‌خارجی ما، منافع ملی آمریکا و شهروندان این کشور خدمت می‌کنند.»

او در ادامه از دیپلمات‌های آمریکایی خارج از کشور که درحال «خدمت به آمریکا» هستند قدردانی کرد و آن‌ها را «چهره آمریکا» معرفی کرد و گفت: «بدون این افراد، انجام مأموریت‌های ما غیرممکن بود.»

وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: «امروز اولین روز من به‌عنوان وزیر امور خارجه آمریکا است اما با این حوزه آشنا هستم. در جمهوری ما، شهروندان آمریکا، دونالد ترامپ و ارزش‌های آن، یعنی هرچیزی که آمریکا را قوی‌تر، پر رونق‌تر و ایمن‌تر می‌کند رأی دادند.»

او تأکید کرد: «در همین راستا، سیاست خارجی ما در راستای منافع ملی آمریکا خواهد بود. انتظار من این است که همه کشورهای دنیا منافع ملی خود را دنبال خواهند کرد. در مواقعی که منافع و اهداف ملی ما با دیگر کشورها همسو باشد، با آن‌ها همکاری خواهیم کرد.»

روبیو تصریح کرد: «رئیس جمهور (ترامپ) روز گذشته تأکید کرد که خواست او و دولت وی، ایجاد صلح جهانی و دوری از جنگ است و هیچ وزارت‌خانه‌ای به اندازه وزارت امور خارجه در این زمینه مهم و فعال نیست.»

او افزود: «در همین راستا، وظیفه ما، تبلیغ صلح و پیگیری آن خواهد بود، زیرا بدون صلح، کشوری قوی و پررونق داشتن غیرممکن است.»

روبیو اظهار داشت: «البته با توجه به ذات انسان، چالش‌هایی وجود خواهند داشت. خواست ما دوری از تقابل است اما هرگز به قیمت اهداف ملی آمریکا و ارزش‌هایمان از تقابل دوری نخواهیم کرد. آمریکا برپایه اصول قدرتمندی از جمله برابری است. امیدواریم جهان براساس این ارزش‌ها مدیریت شود.»

او گفت: «در حوزه سیاست خارجی، همیشه انتخاب بین گزینه خوب و بد نیست، در بسیاری از مواقع با ۲ گزینه بد روبرو خواهیم شد. مایه تأسف است اما واقعیت جهان است. وظیفه وزارت امور خارجه بررسی گزینه‌ها است.»

روبیو اظهار داشت: «خواست من این است که وزارت امور خارجه به مرکز تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا تبدیل شود.»

او افزود: «جهان درحال تغییر است و باید برای این تغییرات آماده باشیم. باید وزارت امور خارجه به هسته مرکزی تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا تبدیل شود.»

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: «در وزارت امور خارجه تغییراتی صورت خواهد گرفت. این تغییرات مخرب نخواهد بود، بلکه باید سیاستی مناسب با شرایط درحال تغییر کنونی داشته باشیم. بسیاری از بحران‌های کنونی در تاریخ بشر بی‌سابقه هستند. می‌توانیم این تحولات را به دیگر بحران‌ها در طول تاریخ تشبیه کنیم، اما یکی نیستند.»

او گفت: «خواست من این است که جهان را به جای بهتری برای نسل‌های بعدی تبدیل کنیم و همگی (وزارت امور خارجه آمریکا) برای آن تلاش خواهیم کرد.»

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت فلوریدا، یکی از چهره‌های برجسته در سیاست آمریکا است. او که از والدینی کوبایی‌تبار متولد شده است، از حامیان سرسخت سیاست‌های محافظه‌کارانه در زمینه اقتصادی، اجتماعی و امنیت ملی به شمار می‌رود. روبیو در دوران خدمتش در سنا به شدت از سیاست‌های ضد کمونیستی حمایت کرده و منتقد سرسخت حکومت‌هایی، به‌ویژه در کوبا و ونزوئلا بوده است.

او همچنین بر اهمیت تقویت توانایی‌های نظامی آمریکا و مقابله با تهدیدات چین و روسیه تاکید دارد. روبیو دیدگاه‌های محافظه‌کارانه‌ای در مسائل داخلی، از جمله مهاجرت و حق حیات دارد و به حمایت از کاهش مالیات‌ها و مقررات اقتصادی شناخته می‌شود.

در دولت دونالد ترامپ، روبیو به عنوان وزیر خارجه منصوب شد و این انتخاب از سوی سنا تایید شد. او در این نقش بر سیاست خارجی قاطعانه و حمایت از متحدان آمریکا، به‌ویژه در غرب آسیا و آمریکای لاتین، تاکید دارد. همچنین احتمال می‌رود روبیو نقشی کلیدی در طراحی استراتژی‌های دیپلماتیک برای مقابله با نفوذ چین و ایران ایفا کند. دیدگاه‌های او همواره در راستای افزایش نفوذ آمریکا در عرصه جهانی و آنچه «دفاع از ارزش‌های دموکراتیک» می‌نامد، بوده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
لاریجانی: مذاکرات واقعی را می‌پذیریم!
سیلِ پهپادهای چین، آمریکا را غافلگیر کرد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده از آسمان تهران
زمان وجزییات اجرای طرح کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد
سبزیجاتی که سلامت مغز شما را تضمین می‌کنند
پکن: اجازه احیای نظامی‌گری ژاپن را نخواهیم داد
دیوان عالی برزیل 27 سال زندان برای بولسونارو را تأیید کرد
صندوق ملی هوش مصنوعی تأسیس می‌شود
انتقاد اژه‌ای از رواج واژگان «تندرو» و «کندرو» در ادبیات سیاسی
توقیف ساعتی 40 هزار دستگاه خودرو متخلف
لاریجانی : توطئه آمریکایی-صهیونیستی پشت جنگ اخیر بود
بسته شدن 3 پنجره نقل‌وانتقالاتی مس رفسنجان با اعلام رسمی فیفا
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در آستانه برکناری
رقابت 14 فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره جهانی فیلم فجر
بازتاب عملکرد درخشان کشتی ایران در سایت اتحادیه جهانی
مجلس با یک فوریت لایحه «جنایات بین‌المللی» موافقت کرد
X
آگهی تبلیغاتی