×
بین الملل
شناسه خبر : 209651
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 22:39
روبیو: منافع ملی آمریکا برای من مهم است

روبیو: منافع ملی آمریکا برای من مهم است

زیر امور خارجه دولت جدید آمریکا گفت: «سیاست خارجی ما در راستای منافع ملی آمریکا خواهد بود. انتظار من این است که همه کشورهای دنیا منافع ملی خود را دنبال خواهند کرد. در مواقعی که منافع و اهداف ملی ما با دیگر کشورها همسو باشد، با آن‌ها همکاری می‌کنیم.»

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه دولت جدید آمریکا پس از سوگند یاد کردن به‌عنوان وزیر امور خارجه این کشور، شامگاه سه‌شنبه سیاست‌های وزارت‌خانه خود را اعلام کرد.

او در یک سخنرانی گفت: «مهم‌ترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم در داخل کشور است.»

روبیو ضمن قدردانی از همتایان خود و سناتورهای آمریکایی اظهار داشت: «اعضای سنا به شهروندان آمریکا، سیاست‌خارجی ما، منافع ملی آمریکا و شهروندان این کشور خدمت می‌کنند.»

او در ادامه از دیپلمات‌های آمریکایی خارج از کشور که درحال «خدمت به آمریکا» هستند قدردانی کرد و آن‌ها را «چهره آمریکا» معرفی کرد و گفت: «بدون این افراد، انجام مأموریت‌های ما غیرممکن بود.»

وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: «امروز اولین روز من به‌عنوان وزیر امور خارجه آمریکا است اما با این حوزه آشنا هستم. در جمهوری ما، شهروندان آمریکا، دونالد ترامپ و ارزش‌های آن، یعنی هرچیزی که آمریکا را قوی‌تر، پر رونق‌تر و ایمن‌تر می‌کند رأی دادند.»

او تأکید کرد: «در همین راستا، سیاست خارجی ما در راستای منافع ملی آمریکا خواهد بود. انتظار من این است که همه کشورهای دنیا منافع ملی خود را دنبال خواهند کرد. در مواقعی که منافع و اهداف ملی ما با دیگر کشورها همسو باشد، با آن‌ها همکاری خواهیم کرد.»

روبیو تصریح کرد: «رئیس جمهور (ترامپ) روز گذشته تأکید کرد که خواست او و دولت وی، ایجاد صلح جهانی و دوری از جنگ است و هیچ وزارت‌خانه‌ای به اندازه وزارت امور خارجه در این زمینه مهم و فعال نیست.»

او افزود: «در همین راستا، وظیفه ما، تبلیغ صلح و پیگیری آن خواهد بود، زیرا بدون صلح، کشوری قوی و پررونق داشتن غیرممکن است.»

روبیو اظهار داشت: «البته با توجه به ذات انسان، چالش‌هایی وجود خواهند داشت. خواست ما دوری از تقابل است اما هرگز به قیمت اهداف ملی آمریکا و ارزش‌هایمان از تقابل دوری نخواهیم کرد. آمریکا برپایه اصول قدرتمندی از جمله برابری است. امیدواریم جهان براساس این ارزش‌ها مدیریت شود.»

او گفت: «در حوزه سیاست خارجی، همیشه انتخاب بین گزینه خوب و بد نیست، در بسیاری از مواقع با ۲ گزینه بد روبرو خواهیم شد. مایه تأسف است اما واقعیت جهان است. وظیفه وزارت امور خارجه بررسی گزینه‌ها است.»

روبیو اظهار داشت: «خواست من این است که وزارت امور خارجه به مرکز تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا تبدیل شود.»

او افزود: «جهان درحال تغییر است و باید برای این تغییرات آماده باشیم. باید وزارت امور خارجه به هسته مرکزی تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا تبدیل شود.»

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: «در وزارت امور خارجه تغییراتی صورت خواهد گرفت. این تغییرات مخرب نخواهد بود، بلکه باید سیاستی مناسب با شرایط درحال تغییر کنونی داشته باشیم. بسیاری از بحران‌های کنونی در تاریخ بشر بی‌سابقه هستند. می‌توانیم این تحولات را به دیگر بحران‌ها در طول تاریخ تشبیه کنیم، اما یکی نیستند.»

او گفت: «خواست من این است که جهان را به جای بهتری برای نسل‌های بعدی تبدیل کنیم و همگی (وزارت امور خارجه آمریکا) برای آن تلاش خواهیم کرد.»

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت فلوریدا، یکی از چهره‌های برجسته در سیاست آمریکا است. او که از والدینی کوبایی‌تبار متولد شده است، از حامیان سرسخت سیاست‌های محافظه‌کارانه در زمینه اقتصادی، اجتماعی و امنیت ملی به شمار می‌رود. روبیو در دوران خدمتش در سنا به شدت از سیاست‌های ضد کمونیستی حمایت کرده و منتقد سرسخت حکومت‌هایی، به‌ویژه در کوبا و ونزوئلا بوده است.

او همچنین بر اهمیت تقویت توانایی‌های نظامی آمریکا و مقابله با تهدیدات چین و روسیه تاکید دارد. روبیو دیدگاه‌های محافظه‌کارانه‌ای در مسائل داخلی، از جمله مهاجرت و حق حیات دارد و به حمایت از کاهش مالیات‌ها و مقررات اقتصادی شناخته می‌شود.

در دولت دونالد ترامپ، روبیو به عنوان وزیر خارجه منصوب شد و این انتخاب از سوی سنا تایید شد. او در این نقش بر سیاست خارجی قاطعانه و حمایت از متحدان آمریکا، به‌ویژه در غرب آسیا و آمریکای لاتین، تاکید دارد. همچنین احتمال می‌رود روبیو نقشی کلیدی در طراحی استراتژی‌های دیپلماتیک برای مقابله با نفوذ چین و ایران ایفا کند. دیدگاه‌های او همواره در راستای افزایش نفوذ آمریکا در عرصه جهانی و آنچه «دفاع از ارزش‌های دموکراتیک» می‌نامد، بوده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان