×
اجتماعی
شناسه خبر : 209567
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 16:00
پوست پرتقال چطور بر سلامت قلب تاثیر می‌‌‌گذارد؟

پوست پرتقال چطور بر سلامت قلب تاثیر می‌‌‌گذارد؟

پرتقال منبع عالی ویتامین ث است و پوستش نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌، پتاسیم و فیبر است که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط‌ است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: برهم‌کنش میکروبیوم روده و سلامت کلی بدن سال‌هاست که مورد توجه محققان قرار دارد و مطالعات گذشته نشان می‌دهد میکروبیوم روده سالم و برخی غذاها با سلامت بهتر قلب و عروق مرتبط است. حالا محققان دانشگاه فلوریدا دریافته‌اند که عصاره‌ پوست پرتقال احتمالا به بهبود سلامت قلب موش‌های نر کمک می‌کند.

با توجه به تحقیقات سال‌‌های گذشته و کشف ارتباط میکروبیوم روده با سلامت کلی بدن، ضرب‌المثل «تو همان غذایی هستی که می‌خوری» صادق است. تحقیقات قبلی درمورد سلامت قلب از ارتباط میکروبیوم روده سالم با سوخت و ساز کلسترول خبر می‌داد که در بیماری‌های قلبی نقش مهمی دارد. طبق نتایج مطالعه‌ای که به‌تازگی در «مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی» (Journal of Agricultural and Food Chemistry) منتشر شده است، عصاره‌ای که از پوست پرتقال به دست می‌آید احتمالا به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. 

پژوهشگران در این مطالعه روی ترکیب آلی «تری‌متیل‌آمین ان‌-‌اکسید» یا «تی‌ام‌اِی‌او» (TMAO) تمرکز کردند. زمانی‌ که باکتری‌های میکروبیوم روده از برخی مواد مغذی موجود در مواد غذایی مانند گوشت قرمز و محصولات لبنی تغذیه می‌کنند تی‌ام‌اِی‌او تولید می‌شود. 

دکتر یو وانگ، متخصص علوم غذایی و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «با توجه به تحقیقات قبلی می‌دانیم که برخی باکتری‌های روده حین هضم از برخی مواد مغذی تغذیه می‌کنند و ماده شیمیایی تی‌ام‌اِی‌او را تولید می‌کنند که به پیش‌بینی بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.»  

به گزارش مدیکال‌نیوز تودی، محققان در مطالعات گذشته به ارتباط ماده شیمیایی تی‌ام‌اِی‌او و افزایش خطر بیماری‌های قلبی مانند آترواسکلروز، فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی و همچنین بیماری مزمن کلیه و سرطان روده بزرگ اشاره کرده‌اند. 

چرا پوست پرتقال؟ 

وانگ و تیمش برای کاهش مقدار تی‌ام‌اِی‌او تولید‌شده در میکروبیوم روده، سراغ پوست پرتقال رفتند. وانگ گفت: «در عصاره‌ پوست پرتقال برخی مواد شیمیایی پیدا کردیم که تولید تی‌ام‌اِی‌او را که به سیستم قلبی و عروقی آسیب می‌رساند مهار می‌کنند.» پرتقال منبع عالی ویتامین ث است و پوستش نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌، پتاسیم و فیبر است که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط‌اند. 

متوقف کردن تولید تری‌متیل‌آمین ان‌-‌اکسید

دانشمندان برای این آزمایش دو نوع عصاره پوست پرتقال تولید کردند و آن‌ها را آزمودند. یکی از این عصاره‌ها قطبی یعنی آب‌دوست و حلال در آب بود، و دیگری آب‌گریز یا غیرحلال در مایع بود. البته محققان می‌گویند حلال‌هایی که استفاده کردیم دقیقا شبیه آب و روغن نبودند، اما قطبیت مشابهی داشتند. محققان دریافتند که عصاره پوست پرتقال در بخش غیرقطبی تولید تی‌ام‌اِی‌او را در ۱۰ موش نر متوقف کرده است. 

دانشمندان همچنین در بخش قطبی عصاره پوست پرتقال ترکیبی به نام فرولویل‌پوترسین را شناسایی کردند که آنزیم عامل تولید تری‌متیل‌آمین (TMA) را که در تولید تی‌ام‌اِی‌او دخیل است، مهار می‌کند. وانگ گفت، با توجه به مطالعات قبلی می‌دانستیم که بخش غیرقطبی ممکن است کار کند، اما نمی‌دانستیم که بخش قطبی هم کار می‌کند، زیرا گزارش‌ مرتبطی از قبل وجود نداشت. 

نتایج به‌دست‌آمده نقش میکروبیوم‌های روده و مواد غذایی بر سلامت انسان را پررنگ می‌کند و ضرورت تحقیقات بیشتر در این زمینه را نشان می‌دهد. از آنجایی که پوست پرتقال برای برخی افراد عوارض ایجاد می‌کند و همچنین با برخی داروهای قلبی متداول مانند استاتین‌‌ها تداخل دارد، در مصرف آن باید احتیاط کرد. 

متخصصان توصیه می‌کنند که با توجه به اینکه پوست پرتقال تلخ است و معمولا غلظت آفت‌کش‌های باقیمانده روی آن زیاد است، بهتر است آن را خوب بشویید و در انواع سوپ و خورشت، سس‌ و اسموتی استفاده کنید. همچنین می‌توانید آنها را بجوشانید و به‌منزله خوش‌بوکننده طبیعی در حمام یا هنگام ماساژ استفاده کنید. 


ایندیپندنت
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واگذاری زمین در تهران ممنوع شد
پزشکیان بیان کرد: کاهش تجارت ایران، هدف غربی‌ها از فعال‌سازی اسنپ‌بک
153 تُن بمب بر سر انسانیت
برنامه کوتاه‌مدت اقتصادی با تمرکز بر کالابرگ
جزئیات تازه از مرگ دانش‌آموز شیرازی/مدرسه هیچ اقدام تنبیهی انجام نداده است
مرگ دو عمانی ارتباطی با آب معدنی ایرانی ندارد
برد آسان پسران زیر 18 سال والیبال در بازی‌های آسیایی
دیدار پاپ با قربانیان سوءاستفاده جنسی کلیسای کاتولیک
چرا کشورها از اعزام نیروی حافظ صلح به غزه می‌ترسند؟
سپاهان(0) - الهلال (0)| نبردی جذاب در نقش جهان
آغاز صدور ویزای کارگری برای اتباع افغانستانی
پیشنهادهای تازۀ ایران به یونسکو
معاون ترامپ وارد سرزمین‌های اشغالی شد
پاسخ منفی ژاپن به درخواست ترامپ برای قطع واردات نفت و گاز از روسیه
کرملین: هنوز تاریخ دیدار پوتین و ترامپ مشخص نشده است
قیمت گوشت های وارداتی اعلام شد+ جدول قیمت ها
دیدار نماینده ویژه پوتین با لاریجانی
دستگیری دو تبعه خارجی متهم به قتل در ایران
لهستان و بازی غیر شرافتمندانه ایران هراسی
قیمت سکه و طلا امروز 29 مهر 1404 +جدول قیمتها
ساپینتو: بازی فردا برای ما حکم فینال را دارد
تعارض در رفتار خودروسازان باید شفاف‌سازی شود
خبر مهم اژه ای در مورد وضعیت بانک آینده
جزئیات جدید سرقت بزرگ از موزه لوور+مالک تلگرام مشتری جدید طلاهای سرقتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 مهر 1404
امیر قطر: نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر فلسطین است
سایپا باز هم قیمت محصولاتش را افزایش می‌دهد
آغاز فعالیت دادگاه‌های خانواده با تعیین قضات مشاور زن
مهلت ثبت معافیت تحصیلی برای مشمولان کنکور 1403 تا پایان مهرماه
رژیم صهیونیستی مانع ورود کمک‌های انسانی به غزه می شود
سارکوزی برای اجرای حکم 5 سال زندان وارد پاریس شد
مهدیه اسفندیاری در کانال تبادل قرار گرفت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(106) « بندرسیراف»
سازمان ملل خواستار احیای مذاکرات هسته‌ای ایران شد
کاهش تنش با تبادل پیام
دیدار پوتین و ترامپ در بوداپست به تعویق افتاد
بازندگان خاموش و برندگان طلایی اقتصاد ایران
جزئیات تازه از پرونده تجاوز و آدم‌ربایی بازیگر و فوتبالیست مشهور + اطلاعیه پلیس
کولیوند برای چهار سال دیگر در ریاست جمعیت هلال‌احمر ابقا شد
لاریجانی:پس از فعال شدن مکانیسم ماشه، ما توافق قاهره را نامعتبر می‌دانیم
تماشاخانه شرم‌الشیخ؟!
درخواست مصر برای پایبندی اسرائیل و حماس به آتش‌بس
سرنوشت جنگ روسیه علیه اوکراین و تصمیمات خلق‌الساعه ترامپ
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه‌شنبه 29 مهر1404+ جدول
شایعه سکته مغزی تتلو تکذیب شد
وزیر صهیونیست: جسد یحیی السنوار را بسوزانید
صف تخصیص ارز برای فعالان اقتصادی به یک دغدغه جدی تبدیل شده است+فیلم
چمران: تاکسی‌های پلاک شهرستان نمی‌توانند در تهران فعالیت کنند
تیم ملی فوتبال بانوان ایران امروز به مصاف هند می‌رود
اخراج 16 هزار کارمند نستله در پی تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی
X
آگهی تبلیغاتی