×
سیاسی
شناسه خبر : 209527
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 10:47

ایروانی: آتش بس غزه باید به راه حل دائمی تبدیل شود

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره آتش بس غزه در نشست شورای امنیت گفت: در حالی که آتش‌بس گامی خوشایند است، باید به یک راه‌حل دائمی و پایدار تبدیل شود.

نورنیوز-گروه سیاسی:  امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره فلسطین افزود: این امر مستلزم خروج کامل نیروهای رژیم اسرائیل، ارسال بی‌وقفه کمک‌های انسانی، و تدوین یک برنامه جامع بازسازی برای غزه است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: عدم تمایل رژیم اسرائیل به عقب‌نشینی کامل و اصرار بر حفظ کنترل امنیتی بر غزه، این تلاش‌ها را تضعیف کرده و بی‌ثباتی را تداوم می‌بخشد. شورای امنیت باید موضعی متحد و قاطع در دفاع از تمامیت ارضی غزه اتخاذ کند.

ایروانی ادامه داد: علاوه بر این، جامعه بین‌المللی باید بر حفظ مأموریت آنروا و تأمین مالی پایدار و پیش‌بینی‌پذیر برای حمایت از پناهندگان فلسطینی اولویت دهد. همچنین، مقابله با افزایش خشونت‌ها در کرانه باختری، از جمله حملات شهرک‌نشینان، که تهدیدی جدی برای صلح و امنیت است، به اقدام فوری و قاطع نیاز دارد.

متن کامل سخنرانی امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع «وضعیت در خاورمیانه، شامل مساله فلسطین» در روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،

از الجزایر بابت برگزاری این نشست مهم سپاسگزاریم. جمهوری اسلامی ایران این فرصت را غنیمت شمرده و این پیروزی بزرگ را به مردم شجاع فلسطین، به‌ویژه در غزه، و تمامی حامیان مقاومت فلسطین در سراسر جهان تبریک می‌گوید. دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه نمادی از شجاعت، اتحاد، و استقامت مردم فلسطین است که رنج‌های بی‌پایان، از جمله نسل‌کشی و آوارگی اجباری، را تحمل کرده‌اند.

در این زمینه، مایلم به نکات زیر اشاره کنم:

اول، غزه همچنان در مرکز بحران انسانی عمیقی قرار دارد. این تراژدی، معیارهای دوگانه، شکست‌های اخلاقی، و انفعال جامعه بین‌المللی و شورای امنیت را برملا کرد. جنایات رژیم آپارتاید اسرائیل تکان‌دهنده است: خانواده‌ها به‌طور کامل نابود شده‌اند، بیمارستان‌ها و مدارس تخریب شده‌اند، و زیرساخت‌های حیاتی از بین رفته‌اند. محاصره غزه، زندگی بیش از دو میلیون نفر را به یک مبارزه روزمره برای بقا تبدیل کرده است و آنان را از غذا، آب، دارو، و برق محروم کرده است. این اقدامات مجازات جمعی در ابعادی غیرقابل تصور است.

دوم، در حالی که آتش‌بس گامی خوشایند است، باید به یک راه‌حل دائمی و پایدار تبدیل شود. این امر مستلزم خروج کامل نیروهای رژیم اسرائیل، ارسال بی‌وقفه کمک‌های انسانی، و تدوین یک برنامه جامع بازسازی برای غزه است. عدم تمایل رژیم اسرائیل به عقب‌نشینی کامل و اصرار بر حفظ کنترل امنیتی بر غزه، این تلاش‌ها را تضعیف کرده و بی‌ثباتی را تداوم می‌بخشد. شورا باید موضعی متحد و قاطع در دفاع از تمامیت ارضی غزه اتخاذ کند. علاوه بر این، جامعه بین‌المللی باید بر حفظ مأموریت آنروا و تأمین مالی پایدار و پیش‌بینی‌پذیر برای حمایت از پناهندگان فلسطینی اولویت دهد. همچنین، مقابله با افزایش خشونت‌ها در کرانه باختری، از جمله حملات شهرک‌نشینان، که تهدیدی جدی برای صلح و امنیت است، به اقدام فوری و قاطع نیاز دارد.

سوم، جنایات فجیع رژیم اسرائیل در غزه، از جمله کشتار جمعی غیرنظامیان، تخریب زیرساخت‌های حیاتی، و آوارگی اجباری جوامع کامل، مصادیق نسل‌کشی، جنایات جنگی، و جنایات علیه بشریت هستند. چنین جنایاتی پس از آتش‌بس نباید نادیده گرفته شوند؛ باید حسابرسی و تعقیب قضایی انجام شود. تحقق عدالت و جلوگیری از تکرار این جنایات مستلزم پاسخگویی بی‌چون‌وچرا است. ضروری است که شورای امنیت نباید تحت تأثیر پروپاگاندای رژیم تروریستی اسرائیل که تلاش می‌کند توجه‌ها را از مسائل اصلی منحرف کند قرار گیرد و تسلیم نشود.

چهارم، رژیم اسرائیل باید به تعهد خود به آتش‌بس با لبنان پایبند باشد، فوراً به نقض حاکمیت لبنان پایان دهد و نیروهای خود را پس از ۶۰ روز از توافق آتش‌بس از جنوب لبنان خارج کند. شورای امنیت باید موضعی قاطع اتخاذ کرده و بر اجرای کامل و دقیق توافق آتش‌بس نظارت داشته باشد. به‌طور مشابه، اشغال بلندی‌های جولان توسط اسرائیل نقض توافقنامه جدایی نیروها در سال ۱۹۷۴ و قطعنامه ۴۹۷ سازمان ملل است که الحاق آن را غیرقانونی اعلام کرده است.

در نهایت، جنبش‌های مقاومت در سراسر منطقه پاسخی مشروع به دهه‌ها اشغال، تجاوز، و سیاست‌های توسعه‌طلبانه اسرائیل هستند. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حمایت قاطع خود را از حق فلسطینی‌ها برای دفاع از خود و مقاومت طبق حقوق بین‌الملل اعلام می‌کند.

سپاسگزارم.


اخبار مرتبط
ادعای جدید نتانیاهو: آماده مذاکره برای آتش‌بس دائمی در غزه هستیم
پنج‌شنبه 1404/04/19 ساعت 22:43
ادعای جدید نتانیاهو: آماده مذاکره برای آتش‌بس دائمی در غزه هستیم
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی جدید مدعی آمادگی برای مذاکره درباره آتش‌بس دائمی در غزه شد. وی در حالی این موضوع را مطرح کرده که ادامه تجاوزات و محاصره مردم فلسطین تردیدهای جدی درباره صداقت تل‌آویو در پیشبرد صلح به‌وجود آورده است.
نامه ایران به شورای امنیت در پی اتهامات اخیر آمریکا
شنبه 1404/01/02 ساعت 07:44
نامه ایران به شورای امنیت در پی اتهامات اخیر آمریکا
امیرسعید ایروانی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل در مورد ایران را رد کرد و هدف از آن را انحراف افکار عمومی از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه دانست.
نفس‌های آخر آتش‌بس در نوارغزه؟
چهارشنبه 1403/11/24 ساعت 09:29
احمد زیدآبادی*
نفس‌های آخر آتش‌بس در نوارغزه؟
درخواست ترامپ، ابطال توافق آتش‌بس جاری در نوارغزه است؛ توافقی که بر تحویل تدریجی اُسرا در قالب مبادلۀ آنها با زندانیان فلسطینی و جابه‌جایی ارتش اسرائیل در مناطق اشغالی نوارغزه تأکید دارد.
حماس: ممانعت رژیم اسرائیل  از بازگشت آوارگان به شمال غزه نقض آتش‌بس است
یکشنبه 1403/11/07 ساعت 13:29
حماس: ممانعت رژیم اسرائیل از بازگشت آوارگان به شمال غزه نقض آتش‌بس است
حازم قاسم سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد که ممانعت رژیم اشغالگر صهیونیستی از بازگشت آوارگان به شمال غزه، نقض آشکار توافق آتش‌بس است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ارتش یمن: فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا را هدف قرار دادیم
مدودف: فنلاند برای جنگ با روسیه آماده می‌شود
زمان تشییع پیکر صدابردار پیشکسوت اعلام شد
چرا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع مصرف‌کنندگان نیست؟
عکس های منتخب ایران ؛ دوشنبه 17 شهریور 1404
احتکار و گرانفروشی مرغ و گوشت در ارومیه
انصار الله: عملیات امروز در قدس پاسخی شایسته به جنایات رژیم صهیونیستی بود
یارانه بخشی از هزینه نان پرداخت می شود
جزییات تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس اعلام شد
آیا باشگاه پرسپولیس به بابک زنجانی فروخته شد؟
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
تاکید 1200 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دولت فرانسه سقوط کرد
تاج : اعتراضم بابت داوری کافا را به دوستانم منتقل کردم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
175 زندانی واجد شرایط با مرخصی پایان حبس آزاد شدند
اعتصاب کارکنان مترو لندن شبکه حمل‌ونقل را فلج کرد
شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام+فیلم
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران
آغاز طرح ساماندهی دستفروشان میدان ولیعصر تهران
تجلیل از ساره جوانمردی قهرمان پارالمپیک
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
ایران 0-1 ازبکستان | با گلی در دقایق پایانی پس از سال‌ها به آن‌ها باختیم + خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی