×
بین الملل
شناسه خبر : 209502
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 08:17
سنای آمریکا صلاحیت مارکو روبیو را بعنوان وزیر خارجه دولت ترامپ تایید کرد

سنای آمریکا صلاحیت مارکو روبیو را بعنوان وزیر خارجه دولت ترامپ تایید کرد

سنای آمریکا شامگاه دوشنبه صلاحیت «مارکو روبیو» را بعنوان وزیر خارجه دولت جدید ایالات متحده تایید کرد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: سنای آمریکا تنها چند ساعت پس از مراسم تحلیف ترامپ، به مارکو روبیو برای تصدی وزارت امور خارجه دولت دوم دونالد ترامپ رای اعتماد داد.

مارکو روبیو اولین مقام بلندپایه کابینه ترامپ است که از سنا رای اعتماد گرفت.

رای اکثریت دو حزبی (دموکرات ها و جمهوریخواهان)  ۹۹ بر صفر بود و هیچ سناتوری به روبیو رای منفی نداد. نامزدی روبیو به عنوان وزیر امور خارجه با حمایت شدید دموکرات های سنا مواجه شد، به‌طوری که بسیاری از آنها همکار خود را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو از سال ۲۰۱۱ به عنوان سناتور جمهوری‌خواه از فلوریدا خدمت کرده است و نامزدی او حمایت زیادی از سوی چندین دموکرات سنا به همراه داشت که او را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو در سال‌های اخیر در یک چرخش سیاسی سریع، از مخالف ترامپ به هم‌پیمان او تبدیل شد و حالا او نقش کلیدی به عنوان یک مقام بلندپایه در دولت جدید ترامپ ایفا خواهد کرد.

 روبیو ۵۳ ساله که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی و به طور همزمان عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده بوده است، سیاستمداری در عرصه سیاست خارجی است که به دلیل رویکرد تهاجمی خود نسبت به چین شهرت دارد.

روبیو  اولین شهروند لاتین‌تبار است که در مقام وزارت امور خارجه آمریکا قرار می‌گیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه‌ در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع می‌کند. او از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) و رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

این سناتور تندروی آمریکایی، با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شده است که ایران به دلیل  «حمایت از تروریسم» و «کارنامه حقوق بشری» هرگز نباید اجازه پیدا کند تا به سلاح هسته‌ای دست یابد. این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که تهران سوی ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند.

روبیو که در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رقیب ترامپ بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور به یکی از وفادارترین اعضای کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا تبدیل شد.

این سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا جایگزین آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کنونی دولت دموکرات جو بایدن شد و یکی از ۱۵ سناتور جمهوریخواهی است که با اختصاص بسته کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین مخالفت کرد.

به گفته تحلیلگران سیاسی، مارکو روبیو هرچند طرفدار نظریه انزواگرایی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیست اما انتخابش به عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا نشان‌دهنده تغییری جدی در رویکرد واشنگتن در قبال چالش‌های بین‌المللی باشد.

مارکو روبیو در مصاحبه ای پس از پیروزی ترامپ در انتخابات با سی ان ان ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا وارد "عصر سیاست خارجی عمل گرایانه" شده است.

او مدعی شد: "جهان به سرعت در حال تغییر است. می دانید، دشمنان در حال متحد شدن هستند - در کره شمالی، ایران، چین، روسیه - هماهنگی را افزایش می دهند." روبیو افزود: این امر مستلزم آن است که در نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور و کاری که انجام می دهیم، بسیار عمل گرا و عاقلانه عمل کنیم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است