×
بین الملل
شناسه خبر : 209502
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 08:17
سنای آمریکا صلاحیت مارکو روبیو را بعنوان وزیر خارجه دولت ترامپ تایید کرد

سنای آمریکا صلاحیت مارکو روبیو را بعنوان وزیر خارجه دولت ترامپ تایید کرد

سنای آمریکا شامگاه دوشنبه صلاحیت «مارکو روبیو» را بعنوان وزیر خارجه دولت جدید ایالات متحده تایید کرد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: سنای آمریکا تنها چند ساعت پس از مراسم تحلیف ترامپ، به مارکو روبیو برای تصدی وزارت امور خارجه دولت دوم دونالد ترامپ رای اعتماد داد.

مارکو روبیو اولین مقام بلندپایه کابینه ترامپ است که از سنا رای اعتماد گرفت.

رای اکثریت دو حزبی (دموکرات ها و جمهوریخواهان)  ۹۹ بر صفر بود و هیچ سناتوری به روبیو رای منفی نداد. نامزدی روبیو به عنوان وزیر امور خارجه با حمایت شدید دموکرات های سنا مواجه شد، به‌طوری که بسیاری از آنها همکار خود را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو از سال ۲۰۱۱ به عنوان سناتور جمهوری‌خواه از فلوریدا خدمت کرده است و نامزدی او حمایت زیادی از سوی چندین دموکرات سنا به همراه داشت که او را برای این نقش بسیار واجد شرایط دانستند.

روبیو در سال‌های اخیر در یک چرخش سیاسی سریع، از مخالف ترامپ به هم‌پیمان او تبدیل شد و حالا او نقش کلیدی به عنوان یک مقام بلندپایه در دولت جدید ترامپ ایفا خواهد کرد.

 روبیو ۵۳ ساله که یکی از اعضای کمیته روابط خارجی و به طور همزمان عضو ارشد کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده بوده است، سیاستمداری در عرصه سیاست خارجی است که به دلیل رویکرد تهاجمی خود نسبت به چین شهرت دارد.

روبیو  اولین شهروند لاتین‌تبار است که در مقام وزارت امور خارجه آمریکا قرار می‌گیرد. او به دلیل رویکرد سرسختانه‌ در عرصه سیاست خارجی مشهور است و از مواضع سرسختانه در قبال چین، کوبا و ایران دفاع می‌کند. او از مخالفان توافق هسته‌ای با ایران (برجام) و رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

این سناتور تندروی آمریکایی، با تکرار ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شده است که ایران به دلیل  «حمایت از تروریسم» و «کارنامه حقوق بشری» هرگز نباید اجازه پیدا کند تا به سلاح هسته‌ای دست یابد. این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا نیز اعلام کرده اند که تهران سوی ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند.

روبیو که در رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا رقیب ترامپ بود، در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور به یکی از وفادارترین اعضای کارزار انتخاباتی رئیس جمهور منتخب آمریکا تبدیل شد.

این سناتور جمهوریخواه ایالت فلوریدا جایگزین آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه کنونی دولت دموکرات جو بایدن شد و یکی از ۱۵ سناتور جمهوریخواهی است که با اختصاص بسته کمک نظامی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین مخالفت کرد.

به گفته تحلیلگران سیاسی، مارکو روبیو هرچند طرفدار نظریه انزواگرایی در عرصه سیاست خارجی آمریکا نیست اما انتخابش به عنوان وزیر خارجه دولت جدید آمریکا نشان‌دهنده تغییری جدی در رویکرد واشنگتن در قبال چالش‌های بین‌المللی باشد.

مارکو روبیو در مصاحبه ای پس از پیروزی ترامپ در انتخابات با سی ان ان ادعا کرد که ایالات متحده آمریکا وارد "عصر سیاست خارجی عمل گرایانه" شده است.

او مدعی شد: "جهان به سرعت در حال تغییر است. می دانید، دشمنان در حال متحد شدن هستند - در کره شمالی، ایران، چین، روسیه - هماهنگی را افزایش می دهند." روبیو افزود: این امر مستلزم آن است که در نحوه سرمایه گذاری در خارج از کشور و کاری که انجام می دهیم، بسیار عمل گرا و عاقلانه عمل کنیم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
بازارهای جهانی روی لبه تیغ سیاست‌های پرخطر
خسارت 30 میلیارد تومانی به مدارس استثنایی در حمله اخیر
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 3 اردیبهشت 1405 + وضعیت استان‌ها
علل تمدید آتش‌بس
ضربه اطلاعاتی به عملیات مشترک منافقین و موساد؛ یک تروریست اعدام شد
صنعت نشر زیر چادر اکسیژن
مهلت ثبت درخواست وام‌های دانشجویی تمدید شد
دیدار هیئت آمریکایی با مقامات دولت کوبا در سایه تنش‌ها
آفریقای جنوبی با چه سرمربی به جام جهانی می رود ؟
انتقاد روسیه از برنامه‌های پاریس برای افزایش کلاهک‌های هسته‌ای
عصبانیت عراقی ها از سیاست‌های مداخله جویانه آمریکا
تیم ملی با 4 امتیاز صعود می‌کند
نگرانی‌های عربستان از بسته شدن تنگه باب المندب
6 اثر موسیقی که برای جنگ ساخته شد
فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر ترامپ؛ برنامه پایان جنگ چیست؟
انتقاد شدید روسیه از اقدامات رژیم صهیونیستی در سوریه
انتصاب جدید در کاخ سفید
کارگران عدم اجرای بخشنامه دستمزد را گزارش دهند
انتصاب سفیر برای آمریکا نخست وزیر بریتانیا را به دردسر انداخت
پاکستان موشک ضد کشتی دوربرد آزمایش کرد
آتش‌بس بین واشنگتن و تهران «شرم‌آورترین شکست استراتژیک» آمریکا است
دیدار رئیس جمهور عراق با المالکی درباره معرفی نامزد نخست‌وزیری
ناراحتی هگست از تماس مستقیم وزیر نیروی دریایی با ترامپ
راهکارهای کاهش تحلیل رفتن عضلات در سنین بالا
زیاده خواهی های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی
اعتراض مکزیک به فعالیت مخفیانه دو مامور سیا
دریانوردی در تنگه هرمز باید آزاد شود
آتش‌سوزی در ناوشکن آمریکایی «زوموالت»؛ 3 ملوان زخمی شدند
اعتراض ایران درباره سوء استفاده آمریکا از خاک و آسمان 5 کشور
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رسانه‌های آمریکایی از اختلاف آماری پنتاگون در تلفات جنگ با ایران
ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند
عطسه‌های بهاری؛ آلرژی فصلی یا سرماخوردگی؟
حمله ضدانقلاب به تجمع حامیان ایران در لندن
سنای آمریکا برای پنجمین بار تلاش دموکرات ها را ناکام گذاشت
مخالفت عربستان با پروژه رژیم صهیونیستی برای مسیر جایگزین تنگه هرمز
وزیر نیروی دریایی آمریکا از دولت ترامپ استعفا داد
ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران؛ هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد
آیت‌الله جوادی آملی: حضور مردم در صحنه جلوه‌ای از آیات الهی است
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران