×
سیاسی
شناسه خبر : 209446
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 18:29
ایران و پاکستان؛ مشارکت راهبردی در برابر تروریسم و ناامنی منطقه‌ای

نورنیوز از ابعاد راهبردی سفر سرلشکر باقری به پاکستان گزارش می‌دهد؛

ایران و پاکستان؛ مشارکت راهبردی در برابر تروریسم و ناامنی منطقه‌ای

سفر سرلشکر باقری به پاکستان نقطه عطفی در تقویت همکاری‌های نظامی و دفاعی ایران و پاکستان است. این روابط نه‌تنها پاسخی به تهدیدات تروریستی و تجزیه‌طلبی در مرزهاست، بلکه راهی برای ایجاد امنیت پایدار و مقابله با دخالت قدرت‌های خارجی محسوب می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفر سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در پاسخ به دعوت رسمی  ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان نه‌تنها ابعاد نظامی بلکه پیامدهای گسترده‌تری در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی دارد. این سفر که در امتداد تلاش‌های مشترک دو کشور برای توسعه مناسبات دفاعی و نظامی انجام شد، حاوی پیام‌های استراتژیکی برای منطقه و جهان است.

تقویت دیپلماسی دفاعی برای امنیت منطقه‌ای

تعاملات ایران و پاکستان در زمینه نظامی به‌وضوح نشان‌دهنده عزم دو کشور برای تقویت دیپلماسی دفاعی است. این همکاری‌ها نه‌تنها شامل مبارزه با گروه‌های تروریستی در مرزهای مشترک می‌شود، بلکه بستری برای پیشبرد اهداف اقتصادی مانند فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی و اجرای پروژه‌هایی نظیر خط لوله صلح نیز فراهم می‌کند. حضور هیئت نظامی ایران در نمایشگاه تسلیحاتی کراچی و دیدارهای مکرر مقامات نظامی دو کشور، تعمیق این همکاری‌ها را تأیید می‌کند.

مقابله با تروریسم و ناامنی مرزی

ایران و پاکستان، هر دو، در معرض تهدید گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب مانند جیش‌العدل و سایر گروه‌های مشابه هستند که امنیت منطقه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. همکاری نظامی دو کشور برای انسداد مرزهای مشترک و ایجاد ساختارهای امنیتی واحد، گامی مهم در مقابله با این تهدیدهاست.

اقدامات گروههای تروریستی اجاره ای برای ناامن سازی مرزهای مشترک دو کشور ضمن آن که برنامه ای هدفمند برای ضربه زدن به ثبات دو کشور است، حرکتی موذیانه برای لطمه زدن به روابط گرم و صمیمی تهران و اسلام آباد تلقی می شود.اظهارات سرلشکر باقری در خصوص آغاز عملیات انسداد مرزها و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی، نشان‌دهنده اهمیت این همکاری در تأمین امنیت ، ثبات منطقه‌ای و توسعه همکاری های تجاری است.

ضرورت همگرایی منطقه‌ای در برابر طرح‌های دشمنان

شرایط فعلی منطقه‌ای و بین‌المللی، کشورهای همسایه را ناگزیر به همگرایی بیشتر کرده است. دشمنان منطقه از جمله رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن، همواره از ابزار تروریسم و تجزیه‌طلبی برای برهم زدن امنیت منطقه استفاده کرده‌اند. همکاری ایران و پاکستان در این حوزه، نه‌تنها مقابله با تهدیدهای مشترک را تسهیل می‌کند بلکه از ورود دوباره قدرت‌های خارجی به منطقه جلوگیری خواهد کرد.

نقش ایران و پاکستان در معادلات امنیتی منطقه

ایران و پاکستان با موقعیت استراتژیک خود در منطقه، می‌توانند محور امنیتی پایدار بدون دخالت بیگانگان باشند. رزمایش‌های نظامی اخیر ایران و تأکید بر توانایی‌های دفاعی مشترک با کشورهای منطقه، پیام آشکاری برای دشمنان امنیت منطقه است.

حمایت مشترک از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی

در حوزه سیاسی و نظامی، ایران و پاکستان به‌عنوان دو کشور پیشرو در حمایت از حقوق مردم فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی، می‌توانند با توسعه روابط دفاعی، ابعاد دیگری از این رویکرد واحد را به نمایش بگذارند. تجربه ثابت کرده است که تنها مقاومت و زبان قدرت می‌تواند رژیم صهیونیستی را به عقب‌نشینی وادار کند.

سفر سرلشکر باقری به پاکستان را می‌توان نقطه عطفی در توسعه روابط نظامی و امنیتی دو کشور دانست. این سفر با تأکید بر همگرایی دفاعی و امنیتی، زمینه‌ساز تقویت صلح و ثبات در منطقه است. همکاری ایران و پاکستان نه‌تنها به‌عنوان یک ضرورت امنیتی بلکه به‌عنوان یک استراتژی بلندمدت برای مقابله با دخالت بیگانگان و ایجاد منطقه‌ای پایدار، اهمیت دوچندان دارد. روابط دفاعی این دو کشور، سلاحی قدرتمند در خدمت صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی