×
سیاسی
شناسه خبر : 209431
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 17:02
قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: آلودگی هوا یکی از جدی‌ترین تهدیدهای حیات انسانی، اجتماعی و طبیعی کشور است و شکل‌گیری عزم ملی برای مقابله با این چالش لازم است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدجعفر قائم‌پناه روز دوشنبه در همایش ملی هوای پاک، هفته هوای پاک را فرصتی ارزنده برای بازاندیشی در مبرم‌ترین مسائل زیست‌محیطی کشور دانست و اظهار کرد: حق برخورداری عموم شهروندان از نفس کشیدن سالم، تأمین و تضمین سلامت کودکان، جوانان و سالمندان برای امروز و آینده، ضرورت مهار و کاهش مرگ و میرهای فزاینده ناشی از آلودگی هوا، و الزام به محوریت توسعه پایدار با تمرکز بر حفاظت از محیط زیست، از جمله حقوق و ضرورت‌های جدی امروز و آینده کشور هستند.

وی با تاکید بر مسئولیت تمامی ارکان کشور در قبال آلودگی هوا افزود: همه ارکان حاکمیت، دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، نهادهای عمومی، بخش‌های غیردولتی و همه نهادهای مدنی و شبکه‌های اجتماعی، امروز در برابر فراخوانی ملی برای رهایی از آلودگی هوا در سراسر کشور قرار دارند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با یادآوری اینکه یکی از مهمترین وعده‌های رئیس جمهور در دوران انتخابات، تمرکز بر همین ضرورت بوده است، اظهار کرد: بیانیه زیست‌محیطی منتشرشده در آن دوران می‌تواند به عنوان سندی برای اصلاح رویکردهای حاکمیتی و بازخوانی مطالبات ملی در موضوع هوای پاک باشد.

قائم‌پناه با تاکید بر ضرورت ایجاد وفاق و اجماع ملی حول اولویت‌های زیست‌محیطی کشور تصریح کرد: گفت‌وگو و تعامل مؤثر میان بخش‌های مختلف دولتی، توافق عملی بر سر موضوعیت و محوریت مسائل زیست محیطی، همکاری همه جانبه میان ارکان و قوای سه‌گانه کشور، همگرایی و مشارکت فعال بخش خصوصی و سازمان‌های عمومی و نهادهای غیردولتی و جلب حمایت عمومی برای سیاستگذاری مبتنی بر خیر عمومی و دوستدار محیط زیست، امروز در شمار ضروری‌ترین مصادیق وفاق و اجماع ملی است.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به ضرورت حرکت به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: بنابر نظر کارشناسانه دستگاه‌های مسئول، این حرکت باید به یک اولویت ملی تبدیل شود. نوسازی صنعت برق و نظام تولید و مصرف انرژی کشور نیاز به سرمایه‌گذاری گسترده در انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی و بادی دارد.

وی افزود: کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده، پیشگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای و توسعه سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی از جمله برنامه‌هایی است که خوشبختانه از سوی دولت در مرحله اجرا قرار گرفته است.

قائم‌پناه با تاکید بر ضرورت بازتعریف شهرها با محوریت انسان خاطرنشان کرد: ایجاد و گسترش فضاهای سبز، تقویت حمل و نقل عمومی پایدار، گسترش مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و محوریت دانشگاه‌ها، مدارس و محیط‌های کار و زندگی سبز از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین بر نقش آموزش عمومی در رواج فرهنگ صیانت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: اصلاح مصرف انرژی و تغییر رفتار و سبک زندگی با هدف دور شدن از زندگی آلاینده و شناخت آثار منفی آلودگی هوا بر سلامت، اقتصاد و آموزش از جمله راهبردهای مهم و مؤثری است که می‌تواند جامعه را به مشارکت در مقابله با آلودگی هوا فرا بخواند.

وی با اشاره به مسئله عدالت زیست محیطی تصریح کرد: توجه و تمرکز عادلانه در مقابله با آلودگی هوا و پوشش‌دهی به قشرها و گروه‌های کمتر برخوردار و کاهش نابرابری‌ها در سیاست‌های زیست محیطی از جمله ضرورت‌های پیش روی کشور است.

قائم‌پناه در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات عملی دولت در زمینه مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت تاکنون اقدامات مهمی همچون افزایش کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه شیراز، ارتقای کیفیت گازوئیل تولیدی در پالایشگاه آبادان، افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین یورو ۴ و ۵ در کشور و تبدیل بخشی از نفت کوره تحویلی به نیروگاه‌های کشور به نوع کم‌سولفور انجام شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین از برنامه‌های میان‌مدت دولت خبر داد و افزود: بهینه‌سازی نحوه توزیع سوخت به منظور کاهش آلاینده‌ها، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای کاهش میزان گوگرد نفت کوره، تکمیل فرایند کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌های شیراز، اصفهان و تهران، و نوسازی و برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل به‌ویژه در بخش موتورسیکلت‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان به وجود اراده جدی در همه ارکان دولت برای حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: دولت وفاق ملی خود را در قبال حق شهروندان بر بهره‌مندی از هوای پاک و محیط زیست سالم مسئول و متعهد می‌داند و برای تحقق مطالبه عمومی در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
روبیو فروش 25.8 میلیارد دلار سلاح به کشورهای منطقه را تأیید کرد
فریدمن: ایران با قابلیت‌های کوچک، محاسبات آمریکا را بهم ریخت
تلاش‌های بین‌المللی برای مهار شیوع یک ویروس و ترس از همه‌گیری
دیوان فدرال آمریکا تعرفه‌های جهانی ترامپ را غیرقانونی اعلام کرد
جنجال درباره وضعیت پزشکی نتانیاهو؛ دادگاه خواستار ارائه مدارک شد
حذف ارجاع به فصل هفتم از پیش‌نویس قطعنامه درباره تنگه هرمز
خالد مشعل: غزه با خون فرزندانش اسطوره‌ای از مقاومت ساخته است
جنگ منطقه‌ای صنعت گردشگری دبی را زمین‌گیر کرد
عامل قتل 5 عضو یک خانواده در کرمان دستگیر شد
قمار دوباره واشنگتن/ از شکست قطعنامه بحرینی تا تلاش برای «اجماع اضطراری» علیه تهران
انفجارهای پی در پی در آبهای جنوب کشور و احتمالات پیش رو
داعش مسئولیت ترور خطیب حرم حضرت زینب(س) را برعهده گرفت
واکنش ترامپ به درگیری امشب در تنگه هرمز: به ناوشکن های ما شلیک شد
واکنش رهبر حماس به شهادت پسرش توسط رژیم صهیونیستی
فرماندهی مرکزی آمریکا حملات به ایران را تایید کرد
درگیری‌های امشب قیمت نفت را بیش از 3 درصد افزایش داد
شنیده شدن صدای انفجار در محدوده شهرستان سیریک
سی بی اس: حملات ایران به 2 ناوشکن آمریکایی شدید بود
پروازهای فرودگاه اهواز از هفته آینده برقرار می شود
فاکس نیوز: حمله به قشم و بندرعباس کار آمریکا بوده است
بازنشر بخشی از گفتگوی شنیدنی دریاسالار شهید علی شمخانی با برنامه شناسنامه
رسانه‌های اسرائیل: ایران 3 ناوشکن آمریکا در تنگه هرمز را هدف قرار داد
جزئیات عملیات نیروی دریایی سپاه در پی تجاوز دشمن
فینالیست‌های اروپایی شناخته شدند
احتمال برگزاری حضوری امتحانات پایه‌های هفتم تا دهم
جعل هویت نفتکش اماراتی در تنگه هرمز ناکام ماند
بقایی: ایران هنوز پاسخی به پیشنهاد آمریکا نداده است
جزئیات درگیری‌های امشب تنگه هرمز از زبان سخنگوی قرارگاه خاتم‌الانبیا
پیروزی بزرگ النصر با درخشش ستاره پرتغالی
محبوبیت ترامپ کماکان در خط نزولی
واکنش فرمانده کل ارتش به ماجراجویی‌ها در خلیج‌فارس
کاخ سفید میزبان دیدار رؤسای جمهور آمریکا و برزیل
تأکید عزیزی بر اقدام «خردمندانه» کره جنوبی در تنگه هرمز
اظهار نظر عجیب ترامپ درباره دیدار افتتاحیه جام جهانی
گزارش واشنگتن‌پست از توان و قابلیت‌های موشکی ایران
مقام آمریکایی: ازسرگیری «پروژه آزادی» در تنگه هرمز صحت ندارد
ادعای حزب‌الله درباره انهدام گنبد آهنین
بیش از 6 میلیون بازدید از روایت دیدار رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب
ممنوعیت استفاده آمریکا از حریم هوایی عربستان و کویت لغو شد
هشدار گروسی درباره خطرات نظامی در اطراف نیروگاه زاپوریژیا
آیا امارات مرتکب خطای راهبردی شده؟ / ردپای تحرکات مشکوک در قشم
کسب دو مدال نقره و برنز در وزنه‌برداری جوانان جهان+جدول
اردوغان: سیاست‌های اسرائیل تهدید اصلی امنیت منطقه است
سیدنی میزبان فیلم جدید شهرام مکری می‌شود
اتحادیه اروپا به‌دنبال راه گفت‌وگو با روسیه است
روسیه سفیر ارمنستان را احضار کرد
مسدود شدن خیابان‌های قدس اشغالی در اعتراض حریدی‌ها
فاش شدن رابطه مشکوک مقامات سابق با سرویس اطلاعاتی هنگ‌کنگ
هشدار رئیس اتحادیه علمای مقاومت درباره مذاکرات با تل‌آویو
به صدا درآمدن زنگ خطر تازه‌ برای اقتصاد انگلیس