×
سیاسی
شناسه خبر : 209431
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 17:02
قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: آلودگی هوا یکی از جدی‌ترین تهدیدهای حیات انسانی، اجتماعی و طبیعی کشور است و شکل‌گیری عزم ملی برای مقابله با این چالش لازم است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدجعفر قائم‌پناه روز دوشنبه در همایش ملی هوای پاک، هفته هوای پاک را فرصتی ارزنده برای بازاندیشی در مبرم‌ترین مسائل زیست‌محیطی کشور دانست و اظهار کرد: حق برخورداری عموم شهروندان از نفس کشیدن سالم، تأمین و تضمین سلامت کودکان، جوانان و سالمندان برای امروز و آینده، ضرورت مهار و کاهش مرگ و میرهای فزاینده ناشی از آلودگی هوا، و الزام به محوریت توسعه پایدار با تمرکز بر حفاظت از محیط زیست، از جمله حقوق و ضرورت‌های جدی امروز و آینده کشور هستند.

وی با تاکید بر مسئولیت تمامی ارکان کشور در قبال آلودگی هوا افزود: همه ارکان حاکمیت، دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، نهادهای عمومی، بخش‌های غیردولتی و همه نهادهای مدنی و شبکه‌های اجتماعی، امروز در برابر فراخوانی ملی برای رهایی از آلودگی هوا در سراسر کشور قرار دارند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با یادآوری اینکه یکی از مهمترین وعده‌های رئیس جمهور در دوران انتخابات، تمرکز بر همین ضرورت بوده است، اظهار کرد: بیانیه زیست‌محیطی منتشرشده در آن دوران می‌تواند به عنوان سندی برای اصلاح رویکردهای حاکمیتی و بازخوانی مطالبات ملی در موضوع هوای پاک باشد.

قائم‌پناه با تاکید بر ضرورت ایجاد وفاق و اجماع ملی حول اولویت‌های زیست‌محیطی کشور تصریح کرد: گفت‌وگو و تعامل مؤثر میان بخش‌های مختلف دولتی، توافق عملی بر سر موضوعیت و محوریت مسائل زیست محیطی، همکاری همه جانبه میان ارکان و قوای سه‌گانه کشور، همگرایی و مشارکت فعال بخش خصوصی و سازمان‌های عمومی و نهادهای غیردولتی و جلب حمایت عمومی برای سیاستگذاری مبتنی بر خیر عمومی و دوستدار محیط زیست، امروز در شمار ضروری‌ترین مصادیق وفاق و اجماع ملی است.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به ضرورت حرکت به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: بنابر نظر کارشناسانه دستگاه‌های مسئول، این حرکت باید به یک اولویت ملی تبدیل شود. نوسازی صنعت برق و نظام تولید و مصرف انرژی کشور نیاز به سرمایه‌گذاری گسترده در انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی و بادی دارد.

وی افزود: کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده، پیشگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای و توسعه سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی از جمله برنامه‌هایی است که خوشبختانه از سوی دولت در مرحله اجرا قرار گرفته است.

قائم‌پناه با تاکید بر ضرورت بازتعریف شهرها با محوریت انسان خاطرنشان کرد: ایجاد و گسترش فضاهای سبز، تقویت حمل و نقل عمومی پایدار، گسترش مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و محوریت دانشگاه‌ها، مدارس و محیط‌های کار و زندگی سبز از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین بر نقش آموزش عمومی در رواج فرهنگ صیانت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: اصلاح مصرف انرژی و تغییر رفتار و سبک زندگی با هدف دور شدن از زندگی آلاینده و شناخت آثار منفی آلودگی هوا بر سلامت، اقتصاد و آموزش از جمله راهبردهای مهم و مؤثری است که می‌تواند جامعه را به مشارکت در مقابله با آلودگی هوا فرا بخواند.

وی با اشاره به مسئله عدالت زیست محیطی تصریح کرد: توجه و تمرکز عادلانه در مقابله با آلودگی هوا و پوشش‌دهی به قشرها و گروه‌های کمتر برخوردار و کاهش نابرابری‌ها در سیاست‌های زیست محیطی از جمله ضرورت‌های پیش روی کشور است.

قائم‌پناه در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات عملی دولت در زمینه مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت تاکنون اقدامات مهمی همچون افزایش کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه شیراز، ارتقای کیفیت گازوئیل تولیدی در پالایشگاه آبادان، افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین یورو ۴ و ۵ در کشور و تبدیل بخشی از نفت کوره تحویلی به نیروگاه‌های کشور به نوع کم‌سولفور انجام شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین از برنامه‌های میان‌مدت دولت خبر داد و افزود: بهینه‌سازی نحوه توزیع سوخت به منظور کاهش آلاینده‌ها، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای کاهش میزان گوگرد نفت کوره، تکمیل فرایند کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌های شیراز، اصفهان و تهران، و نوسازی و برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل به‌ویژه در بخش موتورسیکلت‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان به وجود اراده جدی در همه ارکان دولت برای حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: دولت وفاق ملی خود را در قبال حق شهروندان بر بهره‌مندی از هوای پاک و محیط زیست سالم مسئول و متعهد می‌داند و برای تحقق مطالبه عمومی در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد