×
سیاسی
شناسه خبر : 209431
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 17:02
قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: آلودگی هوا یکی از جدی‌ترین تهدیدهای حیات انسانی، اجتماعی و طبیعی کشور است و شکل‌گیری عزم ملی برای مقابله با این چالش لازم است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدجعفر قائم‌پناه روز دوشنبه در همایش ملی هوای پاک، هفته هوای پاک را فرصتی ارزنده برای بازاندیشی در مبرم‌ترین مسائل زیست‌محیطی کشور دانست و اظهار کرد: حق برخورداری عموم شهروندان از نفس کشیدن سالم، تأمین و تضمین سلامت کودکان، جوانان و سالمندان برای امروز و آینده، ضرورت مهار و کاهش مرگ و میرهای فزاینده ناشی از آلودگی هوا، و الزام به محوریت توسعه پایدار با تمرکز بر حفاظت از محیط زیست، از جمله حقوق و ضرورت‌های جدی امروز و آینده کشور هستند.

وی با تاکید بر مسئولیت تمامی ارکان کشور در قبال آلودگی هوا افزود: همه ارکان حاکمیت، دستگاه‌ها و نهادهای دولتی، نهادهای عمومی، بخش‌های غیردولتی و همه نهادهای مدنی و شبکه‌های اجتماعی، امروز در برابر فراخوانی ملی برای رهایی از آلودگی هوا در سراسر کشور قرار دارند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با یادآوری اینکه یکی از مهمترین وعده‌های رئیس جمهور در دوران انتخابات، تمرکز بر همین ضرورت بوده است، اظهار کرد: بیانیه زیست‌محیطی منتشرشده در آن دوران می‌تواند به عنوان سندی برای اصلاح رویکردهای حاکمیتی و بازخوانی مطالبات ملی در موضوع هوای پاک باشد.

قائم‌پناه با تاکید بر ضرورت ایجاد وفاق و اجماع ملی حول اولویت‌های زیست‌محیطی کشور تصریح کرد: گفت‌وگو و تعامل مؤثر میان بخش‌های مختلف دولتی، توافق عملی بر سر موضوعیت و محوریت مسائل زیست محیطی، همکاری همه جانبه میان ارکان و قوای سه‌گانه کشور، همگرایی و مشارکت فعال بخش خصوصی و سازمان‌های عمومی و نهادهای غیردولتی و جلب حمایت عمومی برای سیاستگذاری مبتنی بر خیر عمومی و دوستدار محیط زیست، امروز در شمار ضروری‌ترین مصادیق وفاق و اجماع ملی است.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به ضرورت حرکت به سوی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: بنابر نظر کارشناسانه دستگاه‌های مسئول، این حرکت باید به یک اولویت ملی تبدیل شود. نوسازی صنعت برق و نظام تولید و مصرف انرژی کشور نیاز به سرمایه‌گذاری گسترده در انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی و بادی دارد.

وی افزود: کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، حفظ منابع طبیعی برای نسل‌های آینده، پیشگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای و توسعه سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی از جمله برنامه‌هایی است که خوشبختانه از سوی دولت در مرحله اجرا قرار گرفته است.

قائم‌پناه با تاکید بر ضرورت بازتعریف شهرها با محوریت انسان خاطرنشان کرد: ایجاد و گسترش فضاهای سبز، تقویت حمل و نقل عمومی پایدار، گسترش مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری و محوریت دانشگاه‌ها، مدارس و محیط‌های کار و زندگی سبز از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین بر نقش آموزش عمومی در رواج فرهنگ صیانت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: اصلاح مصرف انرژی و تغییر رفتار و سبک زندگی با هدف دور شدن از زندگی آلاینده و شناخت آثار منفی آلودگی هوا بر سلامت، اقتصاد و آموزش از جمله راهبردهای مهم و مؤثری است که می‌تواند جامعه را به مشارکت در مقابله با آلودگی هوا فرا بخواند.

وی با اشاره به مسئله عدالت زیست محیطی تصریح کرد: توجه و تمرکز عادلانه در مقابله با آلودگی هوا و پوشش‌دهی به قشرها و گروه‌های کمتر برخوردار و کاهش نابرابری‌ها در سیاست‌های زیست محیطی از جمله ضرورت‌های پیش روی کشور است.

قائم‌پناه در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات عملی دولت در زمینه مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: از ابتدای دولت تاکنون اقدامات مهمی همچون افزایش کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه شیراز، ارتقای کیفیت گازوئیل تولیدی در پالایشگاه آبادان، افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین یورو ۴ و ۵ در کشور و تبدیل بخشی از نفت کوره تحویلی به نیروگاه‌های کشور به نوع کم‌سولفور انجام شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین از برنامه‌های میان‌مدت دولت خبر داد و افزود: بهینه‌سازی نحوه توزیع سوخت به منظور کاهش آلاینده‌ها، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای کاهش میزان گوگرد نفت کوره، تکمیل فرایند کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌های شیراز، اصفهان و تهران، و نوسازی و برقی‌سازی ناوگان حمل و نقل به‌ویژه در بخش موتورسیکلت‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان به وجود اراده جدی در همه ارکان دولت برای حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: دولت وفاق ملی خود را در قبال حق شهروندان بر بهره‌مندی از هوای پاک و محیط زیست سالم مسئول و متعهد می‌داند و برای تحقق مطالبه عمومی در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
گزارش استهلال ماه رمضان المبارک 1447 ه.ق
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (0) + فیلم گل مردود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان