×
فرهنگی
شناسه خبر : 209374
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 11:47

صالحی‌امیری: در حوزه میراث فرهنگی دچار فرسودگی هستیم

صالحی‌امیری گفت: 90 درصد ظرفیت حوزه گردشگری در استان هاست و ما در حوزه میراث فرهنگی دچار فرسودگی هستیم و این نگران کننده است

نورنیوز-گروه فرهنگی: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: خلاف آنچه سخنرانی می شود، گردشگری در اولویت نیست به گونه ای که فاصله ما با همسایگان در این زمینه زیاد شده است و دیگر همسایگان را دنبال نمی کنیم، چون امکان رسیدن به آنها وجود ندارد.

 صالحی امیری در نشست استانداران سراسر کشور در وزارت کشور، اظهار کرد: میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در چند دهه گذشته هیچ وقت اولویت کشور نبوده است. در کشوری که نفت، معدن و پتروشیمی متمرکز است، به گردشگری توجه ندارد. خلاف آنچه سخنرانی می شود، گردشگری در اولویت نیست به گونه ای که فاصله ما با همسایگان در این زمینه زیاد شده است و دیگر همسایگان را دنبال نمی کنیم چون امکان رسیدن به آنها وجود ندارد.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد ظرفیت حوزه گردشگری در استان ها هست، افزود: ما در حوزه میراث فرهنگی دچار فرسودگی هستیم و این نگران کننده است و نیازمند مرمت آثار خود هستیم. ما ۱ میلیون اثر فرهنگی داریم که در دنیا بی نظیر است. هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران ظرفیت میراث فرهنگی ندارد. نسل جوان این میراث را باید بشناسد. از استانداران تقاضا داریم دوگانه دروغین ایران و اسلام را کنار بگذارند؛ زیرا این دو هیچگاه در تعارض نبوده اند. باید عناصر هویتی برای دانش آموزان در آموزش و پرورش ایجاد شود. جوانان و مردم کشورمان باید احساس کنند در متمدن ترین کشور دنیا زندگی می کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به سابقه تمدنی و فرهنگی ایران، گفت: ما نتوانسته ایم تمدن ایرانی را به مردم خود و دنیا معرفی کنیم. بیش از هر زمانی به بازتولید هویتی نیاز داریم. یک دلیل مهاجرت این است که نتوانسته ایم به جوانان خود آموزش دهیم که در متمدن ترین کشور زندگی می کنید.

صالحی امیری خاطرنشان کرد: در جذابیت گردشگری، هر استان ظرفیت بالقوه دارد و نمی‌توان یک استان را به دیگری ترجیح داد. ما به برنامه ۵ ساله در این زمینه نیاز داریم که اکنون تهیه این برنامه در حال انجام است. استانداران اجرای این برنامه را در دستور کار قرار دهند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: تعداد گردشگر سلامت حدود ۱.۲ میلیون نفر است که متعهد هستیم این تعداد به ۲ میلیون نفر برسد. ما کادر درمانی قوی و بیمارستان های پیشرفته داریم و هزینه های درمان در ایران نسبت به سایر کشورها یک پنجم تا یک دهم است که باید از این ظرفیت بهره ببریم.

صالحی امیری با بیان اینکه یکی از اهداف ما توسعه گردشگری دریایی است، گفت: بزرگترین ظرفیت زیارتی را بعد از عراق داریم. در حال مذاکره برای ورود گردشگر از کشورهای همسایه با ماشین شخصی هستیم و استانداران در این زمینه فعال باشند.

وی با بیان اینکه  نیازمند توزیع عادلانه گردشگر در همه استان ها هستیم، گفت: برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر به ۱ میلیون تخت نیاز داریم. ما باید زیرساخت های خود را برای رسیدن به این هدف تکمیل کنیم. استانداران می توانند این زیرساخت ها را تکمیل کنند.

به گزارش ایسنا، صالحی امیری خاطرنشان کرد: به ناحق ابررسانه های غرب تلاش دارند ایران را ناامن جلوه دهند. ایران از کشورهای منطقه  امن تر است، اما غرب دنبال ایران هراسی است. ما برای ایران هراسی برنامه داریم. استانداران هم باید در این زمینه فعال باشند. ۸۵ درصد گردشگر خارجی بعد از حضور در ایران اعلام کرده اند، ایران کشوری امن است، یعنی ذهنیت آنها اصلاح شده است.

وی با تاکید بر اینکه جذب گردشگر از خلیج فارس، ترکیه، عراق، قفقاز و آسیای میانه موجب افزایش درآمد می شود، بیان کرد: از ایرانیان خارج کشور دعوت کنیم به کشور خود سفر کنند.

صالحی امیری با بیان اینکه تمرکز ما باید به میدان آوردن بخش خصوصی برای توسعه زیرساختی گردشگری باشد، گفت: ۲۷۰۰ پروژه زیرساختی در کشور فعال است. تکمیل این پروژه ها به افزایش تسهیلات نیاز دارند که در این زمینه در حال گفت و گو و تلاش هستیم. استانداران از بخش خصوصی حمایت کنید و موانع فعالیت آنها را از میان بردارید. استانداران جلسات ثابت ماهانه و هفتگی با سرمایه گذاران بخش خصوصی داشته باشند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد کشور شده است. در ۹ ماهه اول امسال، ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر وارد کشور شده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۷ درصد رشد داشته است. ما باید به مرز ۱۵ میلیون گردشگر برسیم.

وی با انتقاد از مغفول ماندن صنایع دستی در کشور، بیان کرد:این ظرفیت باید صادر شود. باید فضای صادرات صنایع دستی را در کشور فعال کنیم. ۲۲۴ میلیون یورو صادرات صنایع دستی داریم که این رقم را باید افزایش دهیم. ۵۰۰ هزار نفر در صنایع دستی فعال هستند که باید تا پایان برنامه هفتم توسعه این عدد به ۱ میلیون نفر برسد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قدومی: طرح ترور سران حماس در دوحه ناکام ماند
حمله موشکی جدید یمن به عمق سرزمین‌های اشغالی؛ افزایش تنش در منطقه
مکرون: حمله اسرائیل به قطر اقدام تروریستی است
پزشکیان: رژیم صهیونی هیچ مرزی برای جنایت قائل نیست و هر تلاش دیپلماسی را نابود می‌کند
حماس: اسرائیل با حمله به دوحه، تیم مذاکره‌کننده ما را هدف گرفت
رئیس جمهور مولداوی: اتحاد با اروپا راه ایستادگی مقابل روسیه است
تصاویر 5 شهید امروز حماس که از اعضای اداری این جنبش در قطر بودند
یک مامور پلیس در خوزستان به شهادت رسید
دعوت مردم پاکستان به تظاهرات گسترده ضد اسرائیلی
لحظه اعلام خبر عفو رهبری به زندانی ها + فیلم
میدان هفتم تیر میزبان جشن میلاد پیامبر رحمت
تیم امید با این ترکیب به دنبال صعود مستقیم به جام ملت‌ها می رود
هیچ بمبارانی، صنعت هسته ای ایران را تعطیل نمی کند
ایران (3)- امارات(0) |رقابتی برای صدر نشینی و صعود + گل دوم
قیمت نفت در پی تجاوز اسرائیل به قطر بالا رفت
پیامبر رحمت؛ میراثی فراتر از زمان
ترافیک فوق سنگین جاده‌های شمال
ستاره تیم ملی فوتبال آمریکا علیه جنایات رژیم صهیونیستی موضع گرفت
علت شکایت محیط زیست تهران از باغ وحش ارم چه بود؟
واکنش رسمی عراق به حمله اسرائیل به دوحه
فرصت عالی برای بخشودگی جرایم مالیاتی اصناف و صاحبان مشاغل
درباره حمله به قطر!
جزییات آتش سوزی فروشگاه چسب در اصفهان + فیلم
واکنش محتاطانه کاخ سفید به حمله اسرائیل به قطر
نورنما | عید میلاد رسول خاتم (ص) و امام جعفر صادق (ع)مبارک‌باد
خشم خیابانی در نپال: معترضان ساختمان تلویزیون را هدف قرار دادند + فیلم
سازمان ملل حمله اسرائیل به قطر را شدیداً محکوم کرد
از میز آتش‌بس تا آسمان خونین دوحه؛ پایان دیپلماسی
آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد پیام نور اعلام شد
القسام رسماً مسئولیت حمله استشهادی «راموت» را گردن گرفت
واکنش تند اردن به حمله رژیم صهیونیستی به دوحه
جهاد اسلامی حمله به دفتر حماس در دوحه را محکوم کرد
سفارت ایالات متحده نسبت به شرایط امنیتی در دوحه هشدار داد
ثبت زمین‌لرزه 4.2 ریشتری در استان هرمزگان
حمله رژیم صهیونیستی به قطر خطرناک و نقض آشکار منشور ملل متحد است
کاهش محسوس دما و تشدید گردوخاک در تهران طی روزهای آینده
بیانیه رسمی وزارت خارجه قطر درباره حملات اسرائیل به دوحه
رایزنی ایران و آژانس برای آغاز همکاری‌های جدید با تمرکز بر سازوکارهای ضمانتی
87 پرواز عملیاتی بارورسازی ابرها در کشور انجام شد
حمله به دوحه؛ ادعای عملیات اسرائیل برای ترور مقامات حماس +فیلم
طلای جهانی به اوج رسید؛ دلار آزاد کانال 90 هزار تومانی را پس گرفت
خوشبینی به احتمال توافق هسته‌ای در قاهره
حمایت هیئت روسی از تمامیت ارضی سوریه در دیدار با مقامات دمشق
ظریف: فرصتی تازه پشت مرزهای شمالی ایران پنهان است
نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی با محوریت فلسطین برگزار شد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(80) «بِیضا»
هشدار سفارت ایران درباره سفر ایرانیان به نپال
درخشش عملکرد طلایی تاصیکو در مجمع سالیانه
راه اندازی اولین پایگاه اورژانس بانوان در تبریز
تهران در مسیر تازه همکاری با آژانس+ جزئیات دیدار قاهره
X
آگهی تبلیغاتی