×
اجتماعی
شناسه خبر : 209362
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 10:57
دلیل گرانی دارو چیست؟

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران تشریح کرد؛

دلیل گرانی دارو چیست؟

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با اشاره به وضعیت نامطلوب تولید، فروش و افزایش قیمت دارو، گفت: عوامل متعددی باعث گرانی دارو شده که هزینه‌های درمان را برای مردم به‌شدت افزایش داده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: عوامل متعددی باعث گرانی دارو شده که هزینه‌های درمان را برای مردم به‌شدت افزایش داده است، این در حالی است که چنانچه منابع تخصیص‌یافته به حوزه سلامت به بخش پیشگیری اختصاص یابد بی‌تردید هزینه‌ها درمان به‌شدت کاهشی می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه اخیرا به منظور حفظ سلامت مردم و کاهش هزینه‌های درمان، مقام معظم رهبری با تخصیص یک‌میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به حوزه بهداشت و درمان موافقت کردند، به نظر شما اولویت اختصاص این منابع باید در چه بخشی باشد تا مردم از آن منتفع شوند، گفت: پیشگیری، به نظر من هر چه پول داریم باید صرف پیشگیری شود ولی متاسفانه منابع مختص به حوزه پیشگیری اکنون صرف بخش درمان می‌شود که این سیاست اثربخشی چندانی ندارد و تداوم آن به زیان مردم و نفع عده‌ای خاص تمام می‌شود، این در حالی است که در چنین شرایطی باید منافع کشور مورد توجه قرار گیرد.

مرندی در ادامه به وضعیت نامطلوب تولید، فروش و افزایش قیمت دارو اشاره کرد و اظهار داشت: دکتر پزشکیان اخیرا با من تماس گرفتند و برای حل مشکل دارو خواهان راهکار اصولی بودند، بنده در جواب گفتم؛ اگر سیاست‌های کلی سلامت به‌درستی اجرا و بر آن نظارت شود شاهد چنین وضعیتی نمی‌بودیم. داروسازان به دلیل برخی سیاست‌ها هم‌اکنون با مشکل مواجهند و برای برون‌رفت از این مشکلات، قانون باید به درستی اجرا شود.

وی به تشدید نظارت بر اجرای قانون و کنترل چگونگی صرف منابع در حوزه سلامت برای کاهش هزینه‌های درمان اشاره کرد و اظهار داشت: رئیس‌جمهور دغدغه مردم را دارد و تلاش می‌کند هزینه‌های درمان به مردم فشار وارد نکند ولی نبود نظارت دقیق و بی‌برنامگی همچنین کم‌توجهی به اجرای قانون موجب شده است در بخش سلامت با مشکلاتی نظیر کمبود دارو و افزایش هزینه‌های درمان روبه‌رو شویم.

به گفته مرندی، یکی از مسائل کلیدی که بارها مطرح شده، تأثیر تعارض منافع برخی دست‌اندرکاران حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است. 
وی افزود: در گذشته، سیاست‌های حمایتی همچون اجرای طرح ژنریک توسط مرحوم دکتر زرگر در زمان جنگ توانست به کنترل هزینه‌های دارویی کمک شایانی کند اما پس از آن، تغییر سیاست‌ها و ورود داروهای گران‌قیمت خارجی، این دستاوردها را تحت تأثیر قرار داد که باعث گرانی دارو شد و کار انقلابی به راه سودآور تبدیل شد.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران اضافه کرد: هر چه زمان گذشت بدتر شد به ‌طوری ‌که امروز تعداد تک‌نسخه‌ای‌ها برای واردات داروهای خارجی بسیار زیاد شده است و عمده هزینه‌های درمان به دارو اختصاص پیدا کرده است.

مرندی ادامه داد: یکی از نگرانی‌های مطرح‌شده، شیوه توزیع منابع مالی برای تأمین دارو است. به اعتقاد برخی، تزریق مستقیم پول به این حوزه بدون اصلاح زیرساخت‌ها و نظارت دقیق، به افزایش قیمت‌ها و ایجاد بازارهای غیرشفاف منجر می‌شود. این در حالی است که سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، بر طبقه‌بندی و سطح‌بندی خدمات درمانی و دارویی تأکید دارد و در برنامه هفتم هم به این موضوع تاکید ویژه شده است.


وطن امروز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد
ارتش اسرائیل هشدار تخلیه شهر النبطیه در جنوب لبنان را صادر کرد
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق، از سوختن لوازم منزل مان جلوگیری کنیم ؟
صدابردار پیشکسوت سینمای ایران درگذشت
افتتاح مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان در آستراخان با محور صلح و شادی
جزئیات کشف جسد دانشمند آزمایشگاه هسته‌ای آمریکا فاش شد
جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب و محل خاکسپاری اعلام شد
مایکروسافت در آستانه رونمایی از نسل جدید ابزارهای هوش مصنوعی
عرضه مستقیم 40 درصد جوجه یک‌روزه در سامانه بازارگاه
سپاهان برای گرفتن مجوز حرفه‌ای دست به دامن AFC شد