×
بین الملل
شناسه خبر : 209356
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 09:56
اکنون ما و آتش بس در غزه

جواد شاملو *

اکنون ما و آتش بس در غزه

اظهر من الشمس است که پس از یک سال نسل کشی برای اسرائیل هیچ چیز عوض نشده و سران رژیم غاصب بارها و بارها با کابوس تکرار هفت اکتبر از خواب خواهند پرید. البته این گزاره به معنای ضعف مطلق رژیم و قدرت و پیروزی محتوم مقاومت نیست؛ بلکه این یک سال و اندی خالی از نکته ها و عبرت هایی برای ما و ادامه راه مبارزه نبود.

نورنیوز-گروه بین الملل: از پانزدهم مهر سال 1402 برای هرکه قلبی در سینه داشت و روحی در کالبد و عقلی در سر، دغدغه خاطر تلخی ایجاد شد که هرچند گاهی پررنگ می شد و گاهی کمرنگ، در تمام طول این یک سال و سه ماه حضور داشت و آن نسل کشی بی امان مردم غزه بود. نسل کشی ای که به بهانه عملیات طوفان الاقصی آغاز شد.

عملیاتی که بار دیگر به جهان یادآوری کرد فلسطین اشغال شده است و آنچه مابین فلسطین و اسرائیل جریان دارد، اختلاف دو دولت نیست؛ اشغال و مقاومت در برابر اشغال است. عملیاتی که به جهان یادآوری کرد ملت فلسطین گذشته خود را فراموش نکرده و وطن خود را رها نساخته و اراده دارد بجنگد و کشور خود را پس بگیرد.

عملیاتی که به جهان یادآوری کرد ملت فلسطین نه تنها می خواهد؛ بلکه می تواند و دوران نه دوران انتفاضه با سنگ است و نه دوران موشک های سرگردان سیف القدس، دوران عملیات های دقیق، سهمگین و سرنوشت ساز است که می تواند سرعت زوال غاصب را بیفزاید.

 آغاز این نسل کشی همین قدر حماسی و پرمعنا بود و دشمن نتوانست این حماسه معنادار را زیر انبوه خاک و خاکسترهای غزه مدفون کند. نسل کشی نه آغازش را جبران کرد و نه به پایان معهود و مطلوبش رسید. هرچند در این مدت دشمن پیروزی هایی داشته و مقاومت شکست هایی، اما در یک تصویر کلی ناکامی بزرگی برای رژیم غاصب رقم خورد و توقفی در سرازیری این رژیم به سوی نابودی ایجاد نشد.

اظهر من الشمس است که پس از یک سال نسل کشی برای اسرائیل هیچ چیز عوض نشده و سران رژیم غاصب بارها و بارها با کابوس تکرار هفت اکتبر از خواب خواهند پرید. البته این گزاره به معنای ضعف مطلق رژیم و قدرت و پیروزی محتوم مقاومت نیست؛ بلکه این یک سال و اندی خالی از نکته ها و عبرت هایی برای ما و ادامه راه مبارزه نبود.

 در ادامه برخی از این نکات را مرور می کنیم.

یک. طوفان الاقصی سطح مقابله رژیم اشغالگر با مقاومت منطقه را تا نقطه پایان چند پله بالا برد و این یعنی آتش بس غزه به معنای توقف یا حتی کاهش این تقابل نیست. جنگ ادامه دارد و صرفا شکل آن عوض شده است. برای نمونه یکی از اشکال آن، ایجاد ناامنی های داخلی برای کشورهای منطقه به خصوص ایران و عراق است.شنیده ها حاکی از توقیف مستمر محموله های تسلیحاتی در مرزهای کشور است. رژیم غاصب خود نیز در درون جامعه از شکاف ها و درگیری ها رنج می برد؛ پس با ما در همان سطحی می جنگد که خود با آن درگیر است. به نظر می رسد هم برای اسرائیل و هم برای ایران، مطلوب ترین راهبرد جنگی، فروپاشی حریف از درون است. تلاش دشمن در راستای این هدف هرچند برای او دویدن در پی سرابی بیش نیست؛ اما برای ما هم خالی از آسیب نمی تواند باشد.

دو. گاهی اشیائی کوچک می توانند سایه هایی بزرگ ایجاد کنند. بستگی دارد نور را از چه زاویه ای به آن بتابانی. رژیم اشغالگر در این جنگ دست به ابتکارهایی زد که دال بر قدرت او نیست؛ اما توانمندی های مهمی است که می تواند سایه قدرت دشمن را طول و عرض ببخشد. لازم است که روی این توانمندی ها کار شود و دیگر توانمندی های پنهان او کشف و از غافلگیری جلوگیری شود. غافلگیری در عصر رسانه، سایه قدرت دشمن را حجیم می کند و پرده توهم قدرت او را ضخیم. یکی از این برگ آس ها که اسرائیل در این جنگ رو کرد، عملیات تروریستی انفجار پیجرها بود. یک حربه کثیف و شنیع که رژیم بی آبرویی ناشی از آن را به جان خرید. چراکه به زعم او برایش می ارزید: آبروی نداشته خود را حراج کرد اما هم به حزب الله ضربه زد و هم بخشی از توان پنهان خود را رو کرد. در عصر رسانه باید سینمایی جنگید و کاری کرد که مردم جهان خود را در جایگاه تماشاچیان یک اثر هنری ببینند؛ آن وقت توی جنایتکار را هم یک آنتاگونیست یا شخصیت منفی بزرگ خواهند دید. دشمن با خود می گوید اگر قرار است اهریمن باشی؛ لااقل ترسناک باش! این همان زاویه نوری است که سایه یک رژیم محتضر را بزرگ می کند تا در چشم مردم رسانه زده، همچون یک ابرقدرت جلوه کند. هرچند تمام این معرکه گیری ها از سوی رژیم اشغالگر، به پای ثانیه های آخر زندگی یحیی السنوار نمی رسید. همان فیلم چندثانیه ای که مرزهای افسانه های چریکی در تاریخ معاصر جهان را جابه جا کرد.

سه. در سال هایی که مقاومت غرب آسیا به رهبری حاج قاسم با داعش درگیر بود، بین هسته های مقاومت و دولت های منطقه نوعی وحدت در جریان بود. عنصر مهمی که امروز دشمن در تضعیف آن می کوشد. وحدت بین هسته های مقاومت در دولت های منطقه در سال های گذشته مدیون خطر محسوس و ملموس داعش و همچنین توان حاج قاسم در دیپلماسی مقاومت بود. رویکردی که امروزهم باید پیش گرفته شود. گروه های مقاوم نباید در دو جبهه درگیر باشند و یا اینکه خصلت ملی خود را از دست بدهند.

چهار. پس از غزه که پایتخت مقاومت فطرت بشری است، مدال زرین مقاومت به ملت یمن تعلق می گیرد که تا روز آخر در کنار مردم باریکه ماند و گنبد آهنین را تا ابد به یک شوخی تبدیل کرد. یمن خنجر سرخ و بران غرب آسیاست. معمایی که دشمن را عاجز کرد و قدرت گفتمان مقاومت به اثبات رساند. ما هرچند حامی غزه و صنعاییم اما در عرصه نرم افزار، باید از آن ها بیاموزیم؛ آن هایند که به ما روحیه می دهند و مقاومت را برایمان معنا می کنند. امید که این آتش بس برای مردم غزه مقدمه پیروزی های بزرگ تر باشد و برگ های تازه راه خود را از میان آوارهای این سال طولانی پیدا کنند.

*نویسنده رسالت 


نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال