×
بین الملل
شناسه خبر : 209333
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 08:35
نظر سنجی جنجالی در آمریکا؛ مردم از هزینه‌های گزاف برای رژیم اسرائیل خسته شده‌اند!

نورنیوز از شکاف عمیق میان افکار عمومی و نخبگان سیاسی آمریکا در مورد کمک به اسرائیل گزارش می دهد؛

نظر سنجی جنجالی در آمریکا؛ مردم از هزینه‌های گزاف برای رژیم اسرائیل خسته شده‌اند!

اکثریت آمریکایی‌ها معتقدند که دولت ایالات متحده بیش از حد برای رژیم اسرائیل هزینه می‌کند. این نظرسنجی، شکاف عمیقی میان افکار عمومی و سیاست‌های خارجی نخبگان سیاسی را نشان می‌دهد و ضرورت بازنگری در این سیاست‌ها را بیش از پیش برجسته می‌سازد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نظرسنجی اخیر مؤسسه ایپسوس (Ipsos) نشان می‌دهد که اکثریت آمریکایی‌ها (۵۳٪) معتقدند دولت ایالات متحده بیش از حد برای رژیم اسرائیل هزینه می‌کند. این آمار، شکاف آشکاری را میان افکار عمومی و نخبگان سیاسی به‌ویژه در احزاب جمهوری‌خواه و دموکرات، آشکار می‌کند. تحلیل داده‌ها بر اساس سن، نژاد، درآمد و وابستگی حزبی، نشان‌دهنده عدم تطابق عمیق میان اولویت‌های مردمی و سیاست‌های خارجی ایالات متحده است.

شکاف نسلی و نژادی

جوانان (۱۸-۲۹ سال) و افراد میان‌سال (۳۰-۴۴ سال) با ۶۰٪ بیشترین انتقاد را نسبت به هزینه‌های بالای ایالات متحده برای رژیم اسرائیل دارند. این موضوع نشان‌دهنده تغییر دیدگاه نسل‌های جدید نسبت به سیاست‌های سنتی واشنگتن است.

 در مقابل، افراد بالای ۶۰ سال (۴۳٪) کمتر نسبت به این موضوع ناراضی هستند که احتمالاً ناشی از دیدگاه سنتی‌تر آنان درباره روابط استراتژیک آمریکا و رژیم اسرائیل است.

از منظر نژادی، هیسپانیک‌ها با ۶۴٪ و سیاه‌پوستان با ۵۴٪ بیشترین نگرانی را نسبت به هزینه‌های بالای دولت برای رژیم اسرائیل ابراز کرده‌اند. در مقابل، ۴۹٪ از سفیدپوستان همین دیدگاه را دارند. این اختلافات نشان‌دهنده نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی در نگرش به سیاست خارجی است.

تأثیر وضعیت اقتصادی

تحلیل داده‌ها بر اساس سطح درآمد نشان می‌دهد که افرادی با درآمد کمتر از ۵۰ هزار دلار (۵۶٪) به‌شدت معتقدند هزینه‌های دولت آمریکا برای رژیم اسراییل بیش از حد است. این گروه که اغلب با مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، تخصیص منابع مالی به اولویت‌های داخلی را ضروری‌تر می‌دانند. هرچند این نگرش با افزایش سطح درآمد کاهش می‌یابد اما حتی در میان افراد با درآمد بالای ۱۰۰ هزار دلار نیز ۵۲٪ معتقدند که هزینه‌ها زیاد است.

اختلاف در میان احزاب سیاسی

از منظر وابستگی حزبی، ۶۱٪ از دموکرات‌ها باور دارند که ایالات متحده بیش از حد برای اسرائیل هزینه می‌کند. این در حالی است که تنها ۴۷٪ از جمهوری‌خواهان و ۳۷٪ از مستقل‌ها با این نظر موافق‌اند. آمار فوق نشان‌دهنده تضاد قابل‌توجه میان رهبران حزب دموکرات که اغلب از کمک‌های بی‌قیدوشرط به رژیم اسرائیل حمایت می‌کنند و پایگاه مردمی این حزب است. همچنین، مستقل‌ها که بخش مهمی از آرای انتخاباتی را تشکیل می‌دهند، نشان داده‌اند که نگرانی کمتری نسبت به این موضوع دارند اما همچنان درصد قابل‌توجهی از آن‌ها مخالف این سیاست‌ها هستند.

پیامدهای سیاسی

تجزیه و تحلیل آمارهای حاصل از این نظر سنجی معتبر، چالش‌های مهمی را پیش روی سیاست‌مداران آمریکایی قرار می دهد. از یک سو، ادامه حمایت بی‌قیدوشرط از رژیم اسرائیل به افزایش بی‌اعتمادی میان پایگاه مردمی و نخبگان سیاسی منجر خواهد شد. از سوی دیگر، این اختلاف نظر می‌تواند بر مشارکت رأی‌دهندگان، به‌ویژه جوانان و گروه‌های نژادی مختلف، تأثیر منفی بگذارد.

دموکرات‌ها که در این نظرسنجی اختلاف آشکاری میان رهبران و پایگاه مردمی خود نشان داده‌اند، بیشترین خطر را متحمل می‌شوند. در صورتی که این حزب به نگرانی‌های پایگاه مردمی خود توجه نکند، ممکن است در سال‌های آتی نیز در انتخابات با کاهش حمایت مواجه شود.

این نظرسنجی به‌وضوح نشان می‌دهد که سیاست‌های خارجی آمریکا به‌ویژه در قبال رژیم اسرائیل، نیازمند بازنگری جدی است. عدم توجه‌نخبگان سیاسی  به شکاف موجود میان دیدگاه‌های خود و افکار عمومی از جمله موضوعات مهمی است که بی توجهی به آن و تداوم سیاست‌های غیر شفاف و ناهماهنگ با اولویت‌های شهروندان آمریکایی می تواند به افزایش نارضایتی و حتی اعتراضات خیابانی منجر شود .

با توجه به بحران‌های اقتصادی داخلی و نگرانی از تخصیص ناعادلانه منابع، کمکهای گسترده به رژیم اسراییل که با نسل کشی در غزه مورد نفرت مردم آمریکا و افکار عمومی جهانی قرار گرفته می توان انتظار داشت که دولت ترامپ برای اصلاح روند موجود در سیاست‌های فعلی این کشور، بازبینی جدی انجام دهد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فرانسه: اتحادیه اروپا باید علیه رژیم صهیونیستی اقدام شدید انجام دهد
آغاز انتقال زائران ایرانی از عرفات به مشعر و منا
پزشکیان: ایران آماده کمک به پایان جنگ و کاهش تنش‌های منطقه‌ای است
وزیر میراث‌فرهنگی: مردم، کانون اصلی قدرت ایران هستند
دبیرکل سازمان ملل خواستار کاهش تنش‌ها در جهان شد
تردد ایمن 25 فروند کشتی در تنگه هرمز تحت نظارت سپاه
تأکید رئیس‌جمهور بر اصلاح الگوی مصرف در نظام آموزشی
گزارش انگلیس از انفجار در یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان
حزب‌الله: حمایت همه‌جانبه آمریکا از حملات اسرائیل به لبنان ادامه دارد
تأکید وزیرخارجه چین بر احیای منشور ملل متحد و تقویت سازمان ملل
وزیر خارجه پاکستان در شورای امنیت: دیپلماسی نشانه ضعف نیست
تأکید وزیر تعاون بر نقش تأمین مالی غیرنقدی در کاهش بیکاری
پیروزی تیم ایران آبی مقابل ایران سبز در اردوی ترکیه
نتانیاهو: عملیات نظامی اسرائیل در لبنان افزایش می یابد
تأکید رئیس‌جمهور بر وحدت مسلمانان در گفت‌وگو با رهبران منطقه
تقدیر باقری از تلاش‌های عراق برای حفظ امنیت خاورمیانه
سنتکام: اسکورت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز در دستور کار ما نیست
پزشکیان: عید قربان نماد کرامت انسانی و ایستادگی در برابر ظلم است
سخنان جنجالی سفیر آمریکا؛ لغزش زبانی یا اعتراف به یک پروژه جدید؟
تعداد شهدای لبنان به 3 هزار و 213 نفر رسید
تأکید ایران و عمان بر تقویت همکاری‌های پایدار در جهان اسلام
انصارالله: حملات اسرائیل به لبنان برای اخلال در مذاکرات اسلام‌آباد است
انتقاد جان بولتون از دولت ترامپ درباره تنگه هرمز
فراجا در آماده‌باش کامل برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین
تأکید ایران و ترکیه بر توسعه روابط و همکاری‌های منطقه‌ای
هشدار حماس درباره اجرای طرح «خط نارنجی» اسرائیل در نوار غزه
رشد شاخص اهدای عضو در کشور
نشست امنیتی تل‌آویو با محوریت ایران و لبنان برگزار شد
عارف از آغاز روند دسترسی قانون‌مند و آزاد به فضای مجازی خبر داد
پایان همکاری ماجدی با کمیته جوانان فدراسیون فوتبال
تهران و قاهره خواستار گشایش فصل تازه در روابط منطقه‌ای شدند
اتصال جهانی اینترنت ایران آغاز شد ؛ چه اپراتورهای تاکنون متصل شده اند؟
قالیباف به ایران بازگشت ؛ موضوع سفر به قطر چه بود؟
تجاوز اسرائیل از خط زرد عبور کرد
نورنما | عید سعید قربان ، جشن تقرب عاشقان حق مبارک
رایزنی مصر و قطر درباره کاهش اختلافات در مذاکرات ایران و آمریکا
مسی مشکلی برای حضور در جام‌جهانی ندارد
انصراف هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال برای حضور در جام جهانی
مترو و اتوبوس تهران رایگان شد؟
کالابرگ از تورم جا ماند ؛ چرا حمایت معیشتی دیگر پاسخگو نیست؟
انتقال مجدد ترامپ به بیمارستان نظامی
چهاردهمین ذخیره‌گاه زیست‌کره ایران در یونسکو ثبت شد
جزئیات بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای عبور از تبعات جنگ
رونمایی از سامانه هوشمند و آغاز طرح ساماندهی سواحل در شمال کشور از هفته آینده
خرید 1822 میلیارد تومانی برگ سبز از چایکاران
گزارش نت بلاکس از آخرین وضعیت اتصال اینترنت ایران به شبکه بین المللی
وزیر خارجه ایرلند از ممنوعیت واردات کالا از شهرک‌های صهیونیست‌نشین خبر داد
وزیر جهادکشاورزی: امنیت غذایی نباید به واردات وابسته باشد
جزئیات گفتگوی پزشکیان با نخست وزیر جدید عراق پیرامون آخرین تحولات منطقه
جهش تاریخی قیمت آلومینیوم در بازار جهانی