×
اقتصادی
شناسه خبر : 209216
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/30 ساعت 13:30
ساعات کاری طولانی؛ فرصت یا تهدید برای اقتصاد؟

نورنیوز از میزان ساعات کار بر بهره وری در کشورهای مختلف جهان گزارش می دهد؛

ساعات کاری طولانی؛ فرصت یا تهدید برای اقتصاد؟

آمار جدید سازمان بین‌المللی کار از تفاوت چشمگیر میان ساعات کاری هفتگی در کشورهای مختلف پرده برمی‌دارد. در حالی که کشورهای توسعه یافته با کاهش ساعات کاری به رفاه و بهره‌وری بیشتر دست یافته‌اند، بسیاری از کشورهای در حال توسعه همچنان با چالش‌های ناشی از ساعات کاری بالا دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: جدیدترین داده‌های سازمان بین‌المللی کار (ILO) در بازه ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ نشان می دهد که ساعات کار هفتگی در کشورهای مختلف جهان تفاوت‌های چشمگیری دارد.  بررسی نسبت ساعات کار با رشد اقتصادی _ اجتماعی و بهره وری در کشورهای مختلف نشان می دهد که این دو شاخص دارای نسبت معکوس با یکدیگر هستند. کشورهای مختلف در تلاشند تا برای تعادل‌بخشی میان بهره‌وری اقتصادی و کیفیت زندگی به میزان ساعت کار متناسب دست یابند.

براساس داده‌های جدید،میانگین ساعات کاری کشورهای مختلف در سال‌های اخیر در کشورهای توسعه‌یافته مانند هلند (۲۹.۸ ساعت)، دانمارک (۳۲.۶ ساعت) و اتریش (۳۲.۴ ساعت)، میانگین ساعات کاری به‌طور چشمگیری پایین است. در مقابل در کشورهای در حال توسعه یا کم‌درآمد مانند هند (۵۶ ساعت)، بنگلادش (۵۱ ساعت) و بوتان (۴۸ ساعت)، ساعات کاری به‌مراتب بیشتر است.

در ایران، میانگین ساعات کاری هفته در حدود ۴۴ ساعت ثبت شده است، که این میزان، نزدیک به کشورهایی مانند عراق (۳۱.۶ ساعت) و پاکستان (۴۹ ساعت) قرار دارد. کشورهایی مانند تانزانیا نیز با میانگین ۵۴ ساعت در صدر کشورهای با ساعات کاری طولانی قرار دارند.

این آمار نشان‌دهنده‌ی تفاوت‌های اساسی میان سیاست‌های کاری کشورها و تاثیر مستقیم آن‌ها بر کیفیت زندگی، بهره‌وری و رفاه اجتماعی است. کشورهای با ساعات کاری کمتر عموماً سیاست‌هایی در راستای تعادل بین کار و زندگی اتخاذ کرده‌اند، درحالی‌که کشورهای با ساعات کاری زیاد، اغلب با چالش‌هایی مانند فرسودگی شغلی و کاهش کیفیت زندگی مواجه هستند.

ساعات کاری و توسعه انسانی کشورهایی با ساعات کاری کم‌تر، همچون هلند، دانمارک و اتریش، عموماً به شاخص‌های بالای توسعه انسانی دست یافته‌اند. این کشورها بر اهمیت تعادل میان کار و زندگی تأکید داشته و از سیاست‌هایی مانند کاهش ساعات کاری، مرخصی‌های طولانی‌مدت، و تمرکز بر بهره‌وری بالا استفاده می‌کنند. از سوی دیگر، کشورهایی با ساعات کاری طولانی نظیر هند، بنگلادش و بوتان به‌رغم فعالیت‌های اقتصادی فشرده، معمولاً با چالش‌هایی چون استرس شغلی، فرسودگی کارگران و کاهش کیفیت زندگی مواجه‌اند.

ارتباط ساعات کاری با رشد اقتصادی

 برخی اقتصادهای در حال توسعه نظیر هند و بنگلادش، ساعات کاری بالا را راهی برای دستیابی به رشد اقتصادی سریع‌تر می‌دانند. اما این استراتژی اغلب منجر به مشکلات اجتماعی و بهداشتی برای نیروی کار می‌شود. کاهش فرصت‌های تفریح، مشکلات جسمی و روانی ناشی از کار طولانی‌مدت و افزایش نرخ فرسودگی شغلی، پیامدهای منفی ساعات کاری بالا هستند.

چالش‌های اقتصادی-اجتماعی در کشورهای با ساعات کاری بالا

هند به‌عنوان کشوری با بیشترین ساعات کار و جمعیت بالای فعال اقتصادی آن به‌ویژه در بخش غیررسمی در گیر بهره‌وری پایین و مشکلات معیشتی کارگران است.

دربنگلادش و بوتان با وجود ساعات کاری بالا، دستمزدها و شرایط کاری اغلب منصفانه نیستند که به نابرابری اجتماعی دامن می‌زند.

در کشورهای با ساعات کاری زیاد، عدم دسترسی کافی به خدمات رفاهی و اجتماعی فشار مضاعفی بر کارگران وارد می‌کند.

ساعات کاری کوتاه‌تر؛ الگویی برای آینده؟

 کشورهایی مانند هلند نشان داده‌اند که ساعات کاری کوتاه‌تر نه‌تنها به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کند، بلکه بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد. تجربیات این کشورها می‌تواند الگویی برای سایر کشورها باشد تا با بهره‌گیری از فناوری، برنامه‌ریزی کارآمدتر و سیاست‌گذاری مناسب، فشار کاری را کاهش دهند و از رفاه اجتماعی بیشتری برخوردار شوند.

ساعات کاری، بازتابی از اولویت‌ها و سیاست‌های اقتصادی-اجتماعی کشورها است. درحالی‌که کشورهای توسعه‌یافته با کاهش ساعات کاری به رفاه اجتماعی بالاتری دست یافته‌اند، کشورهای در حال توسعه نیازمند اصلاح سیاست‌ها برای کاهش فشار کاری و افزایش کیفیت زندگی نیروی کار خود هستند. این تغییر می‌تواند به رشد پایدار و عدالت اجتماعی کمک کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور
ساعت کاری مراکز معاینه فنی شهر تهران اعلام شد
تولید روغن نباتی فله ممنوع شد
محسنی اژه‌ای: از هر نقطه‌ای به کشورمان تجاوز شود پاسخ درخور می‌دهیم
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
پزشکیان: ‏ویرانگران آمده‌اند و رفته‌اند، ایران مانده است
بازدید رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از دادسرا و دادگاه انقلاب
بلومبرگ: تولید نفت اعراب خلیج فارس کاهش یافته است
ترامپ در حال تکرار اشتباه کارتر درباره ایران و نفت است
چین خطاب به آمریکا: در امور داخلی ایران دخالت نکنید
کنعانی‌زادگان: حمله متجاوزان به مدرسه میناب جهان را در شوک فرو برد
حردانی: حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی نامش جنایت است
میزان موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران بیش از 90 درصد است
بارزانی: اربیل هرگز عامل خطر علیه ایران و منطقه نخواهد بود
شرایط محورهای کوهستانی زمستانی شد؛ مسافران مراقب باشند/چالوس و کندوان یکطرفه شد
شناسایی و بازداشت 30 جاسوس دشمن صهیونی - آمریکایی
عارف: کالاهای اساسی به‌اندازه کافی موجود است
پیکر شهدای ناو دنا به زودی به کشور منتقل می شوند
آغاز سی وچهارمین موج عملیات وعده صادق4 باموشک‌های نقطه‌زن و سرجنگی‌های بالای یک تن+ جزئیات
استان‌های مسافرپذیر در اولویت تامین کالا
بیانیه سپاه درباره مراسم تشییع پیکر مطهر فرماندهان شهید
کارلسون: این کشور دیگر ارزش جنگیدن ندارد
نویسنده ایتالیایی: جنایات هولناک علیه غیرنظامیان، کودکان ومراکز پزشکی را محکوم می کنم+فیلم
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی جنایت علیه بشریت است
مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش بودجه جنگ موافقت کردند
سردبیر مارکس: حمله پست به ایران وجدان همه ملت‌های جهان را جریحه‌دار کرد
حقوق اسفندماه مستمری‌بگیران صندوق روستائیان واریز شد
برای کاهش اثر آلاینده‌های سمی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار چه کنیم؟
وزیر ورزش از بازگشت تیم فوتبال بانوان به ایران خبر داد
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد
نورنما | مگه نگفته بودن که فقط...!
بحران انرژی به فیلیپین رسید
وقوع انفجار جدید در تل‌آویو با موشک های ایرانی
گفتگوی تلفنی عراقچی و لاوروف
هیئت پاکستانی به کابل سفر کرد
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
تلاش تل آویو برای محرمانه نگه داشتن موعد و جلسات کابینه
محمدتقی رحمتی درگذشت
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد