×
بین الملل
شناسه خبر : 209212
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/30 ساعت 13:19
پنج تحول مهم و تعیین‌کننده خاورمیانه جدید

عبدالباری عطوان؛

پنج تحول مهم و تعیین‌کننده خاورمیانه جدید

عطوان برخی تمجیدها از رئیس جمهور منتخب آمریکا در جهان عرب به سبب آتش بس غزه را به باد انتقاد گرفت و به شش نکته زیر اشاره کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به برخی تمجیدها از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جهان عرب به خاطر آتش بس غزه، از وی به عنوان حامی بزرگ تل آویو یاد کرد.

 عطوان برخی تمجیدها از رئیس جمهور منتخب آمریکا در جهان عرب به سبب آتش بس غزه را به باد انتقاد گرفت و به شش نکته زیر اشاره کرد.

اولا، تغییر در سیاست ترامپ در قبال رژیم اشغالگر، اگر هم رخ داده باشد در نتیجه اختلاف با این رژیم و جنگ و کشتار، نژادپرستی، نسل کشی یا همدردی ناگهانی آن با جهان عرب و مسلمانان نیست، بلکه اختلاف با حاکمان کنونی اسرائیل و شخص «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر آن است.

دوم، ترامپ تاجر است و فقط به سود می اندیشد. از نظر او، تریلیونها دلار در خاورمیانه و جهان عرب است که برای تقویت اقتصاد آمریکا و حفظ هیمنه اقتصادی و نظامی در دنیا و مقابله با روسیه و چین به آن نیاز دارد. جهان عرب و ثروت آن کوتاه ترین راهی است که ترامپ را به مقصود خود می رساند.

سوم، ترامپ متوجه روزهای کوتاه نتانیاهو و ائتلاف آن است. نتانیاهو در غزه و یمن و جنوب لبنان شکست خورده و نتوانسته بر جنبش های مقاومت غلبه کند از این رو ترامپ به دنبال زمینه سازی برای وارد میدان کردن سران جدید در اسرائیل است.

چهارم، اولویت نخست برنامه خاورمیانه ای ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری او، تکمیل روند عادی سازی است که از امارات و بحرین آغاز شده به ویژه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل. جنگ غزه و لبنان این روند را تضعیف کرد و باید سران جدیدی در اسرائیل روی کار آورد که در این جنگ دخیل نبوده اند.

پنجم، ما به عنوان عرب و مسلمان چه دولت و چه مردم باید بدانیم که تغییر در مواضع ترامپ از سوی رسانه های آمریکایی و اسرائیلی مطرح و این قبل از ورود او به کاخ سفید است و باید متوجه این اوضاع باشیم.

ششم، ما نمی دانیم که ترامپ چه هدیه ای به نتانیاهو در قبال تن دادن به خواسته او برای اجرای آتش بس داده است. طبق اخبار درز پیدا کرده، یکی از بارزترین این هدایا، چراغ سبز به نتانیاهو با حمایت کامل آمریکا برای ازسرگیری جنگ پس از مرحله اول توافق و نیز قراردادهای تسلیحاتی جدید و پرداخت هزینه های جنگ غزه از خزانه آمریکا و کشورهای عربی و لغو تحریم های اعمال شده علیه شهرک نشینان تروریست و مهمتر از آن تایید طرحهای الحاق کرانه باختری است.

عطوان در ادامه از پنج تحول مهم سخن به میان آورد که نتایج آن به تغییرات ریشه ای در جهان عرب و تاسیس خاورمیانه جدید با رنگ و بوی سیاسی و نظامی و حاکمیتی مختلف منجر می شود.

این تحولات از نگاه عطوان عبارت هستند از؛

-پایداری اسطوره ای که به پیروزی سرنوشت ساز در غزه ختم شد و اعتماد را به جهان عرب برگردانید.

-شکست همه تلاشها برای ریشه کنی مقاومت و کوچاندن حامیان آنها.

-تزلزل آتش بس در لبنان و افزایش نقض آن از سوی رژیم اسرائیل به طوری که تاکنون بیش از ۵۵۰ بار از سوی این رژیم نقض شده است.

-اوضاع شکننده سوریه و افزایش احتمال مقاومت شدید در اراضی آن و چه بسا علیه حاکمان جدید و اشغالگران اسرائیلی.

-تداوم حملات موشکی یمن که تا قبل از آتش بس ادامه دارد و با وجود حملات آمریکا، انگلیس و اسرائیل متوقف نشد.

به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: نباید زیاد روی ترامپ و تحرکات او حساب باز کنیم، زیرا او نگاه حقارت باری نسبت به اعراب دارد.


نظرات

آخرین اخبار
تداوم شلیک به غیرنظامیان و زیرساخت‌ها
ترافیک فوق سنگین در مسیر تهران
2 نفر از مدافعان امنیت در دلگان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند
دفاع قدرتمند ایران جبهه اشرار را سرافکنده کرد
چند نکته درباره یادداشت پرحاشیه و جنجال‌ساز «ظریف»
آغاز موج 95 وعده صادق 4 / حمله به سامانه پاتریوت آمریکا باموشک‌های حاج قاسم، خیبرشکن و قدر
تسریع در اجرای طرح تأمین بخشی از خسارت‌های جنگ از محل عوارض تامین امنیت در تنگه هرمز
سپهبد موسوی مجاهدت‌های خاموش برای «تثبیت اقتدار ملی» داشت
به کشورهای منطقه درباره تبعات تداوم حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران هشدار داده‌ایم
تمسخر آمریکا برای برکناری فرماندهان ارشد نظامی سوژه روزنامه آلمانی شد
شهادت یک عراقی در حمله دشمنان به پایانه تجاری شلمچه
وضعیت پتروشیمی ماهشهر تحت کنترل است
ترامپ بودجه نظامی یک‌ونیم تریلیون دلاری آمریکا را به کنگره می‌برد
ریشه های دشمنی نظام سلطه با ایران
وضعیت لیگ برتر فوتبال فردا مشخص‌ می‌شود
حمله پهپادی امروز دشمن متجاوز به کارخانه سیمان بندر خمیر
جمهوری آذربایجان و ایران در روزهای سخت در کنار یکدیگرند
گاز سی‌ان‌جی روزانه 6 میلیون لیتر مصرف بنزین را کاهش داد
بازار انرژی زیر سایه جنگ؛ قیمت سوخت جت 2 برابر شد
بازگشایی کامل میادین میوه و تره‌بار تهران از امروز
جهان با بزرگترین بحران انرژی تاریخ روبه‌رو است
آسیب به 360 زیرساخت سلامت و 46 آمبولانس
حملات موشکی سنگین ایران به تل‌آویو؛ فرودگاه بن گوریون همچنان تعطیل است
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به بندر ماهشهر و پتروشیمی‌های بندر امام
بازار سیب زمینی و پیاز متعادل است
پس از سال‌ها انتظار؛ آب دریاچه ارومیه به کشتی آرتمیا رسید+ فیلم
نورنما| مذاکره بچه های سپاه با یک کشتی که میخواست رد بشه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 15 فروردین 1405
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 فروردین 1405 + جدول
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 15 فروردین 1405
قالیباف: کارگران، کسبه و تجار ستون فقرات جنگ ملی هستند
آسیب حملات دشمن به بیمارستان روانپزشکی دل‌آرام سینا
شرکت «امارات گلوبال آلومینیوم»: احیای خط تولید احتمالا یک سال طول بکشد
گروهک تروریستی منافقین وابستگی منتظر و بنی‌عامریان را تایید کرد
منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر تخلیه شد
49 درصد مخازن سدهای تهران خالی است
اجرای محدودیت‌های ترافیکی از مسیر مازندران
ایران نخستین کشور سرنگون‌کننده جنگنده آمریکایی در 24 سال گذشته است
لغو پروازهای آمریکا به سرزمین های اشغالی تا هفتم سپتامبر
هشدار سخنگوی قرارگاه خاتم به هرگونه تعرض به مراکز دیپلماتیک ایران
حملات بی‌وقفه مقاومت لبنان به اراضی اشغالی
نشست علمای اندونزی در حمایت از ایران و تأکید بر همبستگی جهان اسلام
اتریش درخواست آمریکا برای استفاده از حریم هوایی‌اش در جنگ با ایران را رد کرد
نتانیاهو با توهم سقوط ایران، اسرائیل را وارد جنگی شکست‌خورده کرد
مهمترین توصیه‌های تغذیه‌ای برای سلامت قلب
اقتصاد جنگ؛ از بقا تا بازسازی
حمله به انستیتو پاستور جنایتی جنگی علیه بشریت است
نورنما | بغض سازنده یِ بزرگترین پلِ خاورمیانه
اژه‌ای: هیچ ارفاق و اغماضی در قبال عناصر مخل امنیت مردم وجود ندارد
سپاه: حمله به سفارت آمریکا در ریاض ارتباطی به ما ندارد