×
سیاسی
شناسه خبر : 209178
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/30 ساعت 10:10

حسین شریعتمداری*

کاش حاج قاسم بود، اگرچه هست و می‌بیند

آقای دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در نشست با فعالان اقتصادی روسیه به نکته‌ای اشاره کردند که بی‌تردید می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌کارها برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  ۱- آقای دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در نشست با فعالان اقتصادی روسیه به نکته‌ای اشاره کردند که بی‌تردید می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌کارها برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باشد. ایشان در این نشست با اشاره به اهرم‌ها و ظرفیت‌های فراوانی که ایران در اختیار دارد، تاکید کردند: «‌ایران، روسیه و چین با گسترش همکاری‌های اقتصادی می‌توانند آمریکا را تحریم کنند‌». چگونه؟

بخوانید!

۲- اواخر سال ۱۳۹۶ سفیر آلمان در تماس با کیهان خبر داد که مشاور وزیرخارجه آلمان به ایران می‌آید و ابراز تمایل کرده است که با مدیر مسئول کیهان گفت‌وگویی داشته باشد. از آنجا که همواره بر این باور بوده‌ایم که وزارت خارجه کشورمان خط مقدم سیاست خارجی است و در این‌گونه موارد از وزارت خارجه کسب تکلیف می‌کنیم، با آقای دکتر عراقچی که در آن هنگام معاون وزارت خارجه بود تماس گرفتیم و ایشان از این گفت‌و‌گو استقبال کرده و پیشنهادهایی را هم مطرح کردند. فردای آن روز مشاور وزیر خارجه آلمان به کیهان آمد. ضمن گفت‌و‌گو، از ایشان پرسیدیم؛ شما (آمریکا و اروپا‌) که دست به تحریم ایران و روسیه و چین زده‌اید، نگران نیستید این کشورها با توجه به امکانات و اهرم‌هایی که دارند، یک قطب قدرتمند در مقابل شما ایجاد کنند و ضمن تامین نیازهای خود، عرصه را بر شما تنگ کنند؟ آقای مشاور گفت؛ اتفاقاً این نکته یکی از موضوعات مورد بحث در وزارت خارجه آلمان نیز هست.

۳- « تنگه هرمز » یکی از اهرم‌های قدرتمند ایران اسلامی برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و اروپاست و می‌تواند یکی از اصلی‌ترین آورده‌های جمهوری اسلامی ایران در هماهنگی مورد اشاره آقای پزشکیان با دو قدرت روسیه و چین برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و اروپا باشد. گفتنی است طی چند سال اخیر، بارها در کیهان به این اهرم قدرتمند و ضرورت بهره‌گیری از آن اشاره کرده‌ایم و توضیح داده‌ایم که «تنگه هرمز، دومین تنگه پرترافیک دنیاست که روزانه نزدیک به 18 میلیون بشکه نفت که معادل 42 درصد نفت‌خام حمل شده جهان توسط نفتکش‌هاست، از آن عبور می‌کند. جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیون‌های

1958 ژنو و 1982 جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست» حق دارد و می‌تواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه ‌هرمز را به روی تمامی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی ببندد و دلیلی ندارد که کشورهای متخاصم از تنگه‌‌ای که در آب‌های سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند. این حق مسلم و قانونی ایران است که به کشتی‌های نفتکش و شناورهای حامل کالای تجاری متعلق به کشورهای متخاصم اجازه عبور از تنگه هرمز را ندهد‌».

۴- نکته در خور توجه و مرموز این که، هر بار در کیهان به استفاده از این اهرم برای مقابله با تحریم‌ها و زورگوئی‌های آمریکا و اروپا پرداختیم شاهد دو واکنش همسو از داخل و خارج کشور بودیم. مقامات آمریکایی و اروپایی از این پیشنهاد به شدت عصبانی شده بودند و غربگراها و برخی از مدعیان اصلاحات که نمی‌توانستند با استدلال و استناد حقوقی کیهان مقابله کنند، پیشنهاد

یاد شده را به سخره گرفتند! حالا به نکته دیگری در این خصوص توجه کنید:

۵- در تیرماه ۱۳۹۷ آقای روحانی رئیس‌جمهور وقت خطاب به غربی‌ها گفت «‌کسی که اندکی سیاست بفهمد، نمی‌گوید جلوی صادرات نفت ایران را می‌گیریم. تنگه‌های زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست‌». بعد از این اظهار نظر آقای روحانی، رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ «سخنان رئیس‌جمهور در سفر اخیر به اروپا مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام است. وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی این‌گونه مواضع رئیس‌جمهور است‌».

۶- در همان هنگام شهید بزرگوار سپهبد قاسم سلیمانی در نامه‌ای خطاب به آقای روحانی نوشت:‌ «آن‌چه از فرمایشات حضرتعالی در رسانه‌ها منعکس شد، مبنی بر این‌که اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمی‌باشد و بیانات بسیار ارزشمندی که در موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی فرمودید، مایه مباهات و افتخار است‌... دست شما را برای ایراد این سخنان بموقع، حکیمانه و صحیح می‌بوسم و برای هر سیاستی که مصلحت نظام اسلامی باشد، در خدمت هستیم‌».

۷- اظهارات آقای پزشکیان در نشست با فعالان اقتصادی روسیه «سمت سو‌» و «‌رنگ و بوی‌» همان اظهار نظر آقای روحانی را دارد  که هرچند پیگیری ماجرا در بینش و منش آقای روحانی جایی نداشت‌(!) ولی استقبال حضرت آقا و شهید سلیمانی حاکی از آن بوده و هست که عملی کردن این دیدگاه نه فقط بلامانع، بلکه ضروری است و می‌تواند به عنوان یک اهرم قدرتمند و مؤثر در مقابل تحریم‌ها، تهدیدها و باج‌خواهی‌های آمریکا و اروپا به کار گرفته شود. استفاده از این اهرم حق قانونی ایران اسلامی است. توضیح آن که مواد ۱۴ تا ۲۳ از کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو و مواد ۱۷ تا ۳۷ از کنوانسیون ۱۹۸۲ جامائیکا به موضوع دریای ساحلی و حق عبور کشتی‌ها اختصاص دارد. ماده ۱۴ کنوانسیون

۱۹۵۸ ژنو، ضمن آن که عبور و مرور کشتی‌های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن را در دریای ساحلی مجاز شمرده، تاکید صریح دارد که عبور و مرور شناورها نباید برای کشور ساحلی (در اینجا، ایران اسلامی‌) ضرر و زیانی درپی داشته باشد و در بند ۴ از همان ماده آمده است «عبور و مرور تا جایی بی‌ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند» و ماده ۱۶ کنوانسیون «‌تشخیص بی‌ضرر بودن و یا خسارت‌بار بودن عبور کشتی‌ها‌» را بر عهده کشور ساحلی آبراه گذاشته است.

۸- و بالاخره، ضمن تشکر از موضع انقلابی و ضداستکباری رئیس جمهور محترم کشورمان، باید گفت که اگر شهید سلیمانی عزیز در میان ما بود -که شهیدان زنده‌اند و حاج قاسم هست و می‌بیند- در دفاع از موضع انقلابی دکتر پزشکیان نیز خطاب به ایشان می‌نوشت «‌مواضع شما مایه افتخار و مباهات است و...‌».

*مدیرمسئول روزنامه کیهان 


اخبار مرتبط
راه توافق ایران و آمریکا
یکشنبه 1403/10/30 ساعت 09:55
سید محمد حسینی*
راه توافق ایران و آمریکا
در داخل ایران، پیشران‌هایی که توافق را ممکن می‌کند عبارتند از عملگرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در طول 45 سال گذشته در بافتار سیاست خارجی ایران نهفته بوده است و هرگاه حفظ جمهوری اسلامی ایران، اقتضا می‌کرده است، تصمیمات عملگرایانه اتخاذ می‌شده است. بنابراین خصلت عملگرایی در سیاست خارجی ایران، پیشرانی برای رسیدن به توافق است.
آمریکا فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان را تحریم کرد
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 19:59
آمریکا فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان را تحریم کرد
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت این کشور فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان تحریم کرده است.
پاسخ شریعتمداری به ادعای یک اصلاح‌طلب
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 13:18
پاسخ شریعتمداری به ادعای یک اصلاح‌طلب
مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت: علاوه بر اسناد غیرقابل انکار دیدار خاتمی با «جورج سوروس»، حضور ظریف در این دیدار در اعترافات کیان تاجبخش نماینده «جورج سوروس» نیز آمده و از تلویزیون هم پخش شده چرا هیچ یک از آقایان آن را تکذیب نکردند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توافق 30 میلیارد پوندی بین انگلیس و آمریکا
قطع دست های پنهان در بودجه کشور
عروس منظومه شمسی به زمین نزدیک‌تر می‌شود
نسل‌کشی در غزه در سایه انفعال سازمان ملل
با 60 میلیون تومان صاحب تاکسی برقی شوید
50 پناهجوی سودانی در آتش‌سوزی یک کشتی جان باختند
پاسخ ما به تجاوزات اسرائیل، قریب‌الوقوع است
سفر جنجالی ترامپ به لندن
اروپا علیه اسرائیل؛ موج محکومیت بی‌سابقه از غرب برخاست
تشکیل دولت فلسطینی به معنای شکست سیاسی اسرائیل است
اعتماد به نسل نو در سینمای ایران
اقتصادنگار | هیولای مسکن درآمد خانواده‌ها را قورت میدهد
آب‌های مالت محل استقرار ناوگان «صمود»
درخواست وزیر دفاع پاکستان برای تشکیل ناتوی اسلامی
هوای امروز تهران آلوده و در وضعیت نارنجی است
6 کشته در انفجار مرگبار گاز در اهواز
رگبار پراکنده در شمال و جنوب کشور
گفت و گوی تلفنی عراقچی با همتای فرانسوی
حکم اعدام جاسوس موساد اجرا شد
پیروزی اینترمیامی با درخشش مسی
ایران به جمع کشورهای حاضر در رزمایش «زاپاد-2025»پیوست
نحوه استفاده از واکس برای کفش‌های چرمی
عراق مقر بازمانده‌های داعش را به طور کامل منهدم کرد
معترضان اسرائیلی به سمت اقامتگاه نتانیاهو راه افتادند
سفر به وین با دستاوردهای مهم به پایان رسید
دیدار نتانیاهو با ترامپ در کاخ سفید به زودی
ادارات خوزستان دورکار شدند
گزارش تصویری| ویرانی شهر غزه در اثر حملات اسرائیل
جزییات هدیه دولت به مادران+ فیلم
حماس استفاده از برج‌های مسکونی در غزه برای مقاصد نظامی را رد کرد
گزارش دفتر لاریجانی درباره ملاقات دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و ولیعهد عربستان
جدول رده‌بندی نهایی تیم‌ها در کشتی آزاد قهرمانی جهان اعلام شد
اختلاف قیمت مرغ در میدان بهمن و مرغ‌فروشی‌های تهران چقدر است؟ + فیلم
بازدید پوتین با لباس نظامی از تمرینات مشترک روسیه-بلاروس
تکمیل قطعه سوم آزادراه تهران-شمال ظرف 5 سال
اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه رژیم صهیونیستی
نورنما | نخبه صهیونیست در حال تست استراتژیک اسباب‌بازی بچه‌گانه!
شرکت‌کنندگان اجلاس دوحه موضع خود را درباره اسرائیل به‌روشنی اعلام کردند
توئیت کاتس و نشست دوحه!
مراکز درمانی ساخته شده با حق بیمه مردم، باید بالاترین سطح بهره‌وری را داشته باشند
ایران با 7 مدال درخشان در کشتی آزاد، قهرمان جهان شد
سپاهان (0) - الحسین (1) ؛ ناکامی طلایی‌پوشان در لیگ قهرمانان آسیا+ فیلم
پیام رهبر معظم انقلاب درپی افتخارآفرینی قهرمانان تیم ملی کشتی آزاد
مجمع عمومی سازمان ملل تشکیل می شود
حمایت 26 میلیون دلاری بنیاد صهیونیستی آمریکایی از مؤسسه وایزمن
تأکید رسانه عربی بر نقش اعتصاب غذا در برابر جنایات غزه
امیرعلی آذرپیرا به اسنایدر آمریکایی باخت
رژیم اشغالگر از گسترش تجاوز به درون شهر غزه خبر داد
رونمایی از پیراهن رسمی استقلال و الوصل پیش از دیدار حساس
رحمان عمو زاد طلا گرفت+مراسم اهدای مدال
X
آگهی تبلیغاتی