×
بین الملل
شناسه خبر : 209088
تاریخ انتشار :

بربوک: شولتس برلین را در اروپا بی‌اعتبار می‌کند

وزیر امور خارجه آلمان گفت: اولاف شولتس در حمایت از اوکراین تعلل می‌کند و این امر می‌تواند اعتماد اروپا به برلین را از بین ببرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه آلمان دولت این کشور را به دلیل بلاتکلیفی در کمک به اوکراین مورد انتقاد قرار داد، امری که در آستانه انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور از اختلافات عمیق در کابینه موقت و تنش‌های فزاینده میان احزاب سیاسی آلمان خبر می‌دهد.

بربوک که یک سیاستمدار برجسته از حزب «سبزها» است، در مصاحبه‌ای با «پالتیکو» گفت: «آلمان در حال حاضر به عنوان نیروی محرکه سیاست صلح در اروپا دیده نمی‌شود و صادقانه بگویم، این موضوع مرا آزار می‌دهد. حتی اکنون در جریان کمپین انتخاباتی، برخی به دیدگاه‌های ملی یا چگونگی کسب تنها چند رأی بیشتر در انتخابات پارلمانی اولویت می‌دهند، به جای اینکه مسئولیت واقعی تأمین صلح و آزادی اروپا را بر عهده بگیرند.»

«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات با تصویب بودجه حمایتی برای اوکراین از محل بودجه‌های اجتماعی مخالفت کرده و خواستار آن شده است که این بودجه حمایتی از طریق افزایش سقف بدهی دولت تحت قانون اساسی امکان‌پذیر شود. او هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که با بسته کمکی ۳ میلیارد یورویی برای اوکراین که مورد حمایت بربوک و دیگر رهبران سیاسی آلمان است، موافقت نخواهد کرد، مگر اینکه این کمک از طریق بدهی‌های جدید تأمین مالی شود.

به گزارش پالتیکو، احزاب راست‌گرای «اتحادیه دموکرات مسیحی» و «دموکرات آزاد» اصول مالی محافظه‌کارانه داشته و با ایجاد بدهی‌های جدید برای تأمین این بودجه کمکی مخالف هستند، پس احتمالاً این بسته کمکی به دلیل بن‌بست سیاسی متوقف خواهد شد.

اعتماد اروپا از دست می‌رود

بربوک که برای تصویب این بسته ۳ میلیارد یورویی تلاش می‌کند، بارها نگرانی خود را نسبت به رویکرد محتاطانه شولتس در کمک به اوکراین ابراز کرده و می‌گوید برلین در حال از دست دادن اعتماد متحدان اروپایی خود است. او گفت: «این اعتماد نباید دوباره با تردید آسیب ببیند، زیرا ممکن است کشورهای دیگر نگران شوند که آلمان از حمایت آنها منصرف شود.»

بربوک همچنین با طرح این ادعا که دولت‌های پیشین آلمان «هشدارها درباره نیات تهاجمی کرملین» را نادیده گرفتند، از آن‌ها انتقاد کرد. او به‌ویژه حزب اتحادیه دموکرات مسیحی تحت رهبری «آنگلا مرکل»، صدراعظم سابق این کشور و حزب سوسیال دموکرات را به دلیل ساخت خط لوله بحث‌برانگیز «نورد استریم ۲» میان روسیه و آلمان سرزنش کرد.

آنگلا مرکل در آن زمان بارها تاکید کرده بود که ساخت این خط لوله انتقال گاز در دریای بالتیک یک «پروژه متعلق به بخش خصوصی» است که دولت آلمان در آن نقش محدودی دارد، اما بربوک در گفتگوی تازه خود با پالتیکو گفت: «همان‌طور که نورد استریم ۲ هرگز یک پروژه صرفاً اقتصادی نبود، تصادفی هم نیست که کابل‌های انتقال داده زیردریایی در دریای بالتیک مرتباً آسیب می‌بینند.»

غیرقابل پیش‌بینی بودن ترامپ‌ و محبوبیت اروپا

در آستانه انتخابات ۲۳ فوریه آلمان، حزب سبزها به رهبری بربوک با ۱۴ درصد حمایت در نظرسنجی‌ها در جایگاه چهارم قرار دارد و از ائتلاف محافظه‌کار تحت رهبری «فریدریش مرتس» بسیار عقب است. درصورت پیروزی محافظه‌کاران، هنوز مشخص نیست که کدام حزب یا احزاب را برای تشکیل ائتلاف دعوت خواهند شد، اما محافظه‌کاران و حزب سبزها در بسیاری از مسائل سیاست خارجی، از جمله کمک به اوکراین و هزینه‌های دفاعی، همسو هستند.

بربوک به پالتیکو گفت که آلمان باید سرمایه‌گذاری بیشتری در امنیت خود انجام دهد و افزود: «این ضروری است که کشور ما به طور مداوم بیش از ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را به امور دفاعی اختصاص دهد... در سال‌های بحرانی، این رقم حتی می‌تواند به ۳ درصد نزدیک شود.»

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده اعلام کرده است که خواهان اختصاص ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو ناتو به هزینه‌های دفاعی است، مبلغی که با هدف کنونی ۲ درصدی این ائتلاف اختلاف فاحشی دارد. او در گذشته از کم‌کاری آلمان در افزایش بودجه‌های دفاعی انتقاد و تهدید کرده است که اگر کشورهای ناتو سهم خود از هزینه‌های این ائتلاف را متقبل نشوند، آمریکا از آن‌ها در برابر حمله احتمالی روسیه حفاظت نخواهد کرد.

با این حال، بربوک نسبت به دولت ترامپ خوش‌بین است. او در این مصاحبه گفت: «ما هر جا که ممکن باشد همکاری خواهیم کرد، زیرا آمریکا همچنان یکی از نزدیک‌ترین شرکای ما بوده و دهه‌هاست که دوست ما بوده است. اما اگر در برخی حوزه‌ها اوضاع سخت‌تر شود، اروپا از مسیر خود منحرف نخواهد شد.»

او با بیان غیرقابل‌پیش‌بینی بودن ترامپ و اینکه اظهارات اخیرش درباره جزیره گرینلند و کانال پاناما «می‌تواند برای برلین مفید واقع شود»، گفت: «من تازه از کنفرانسی در ریاض، عربستان سعودی، بازگشته‌ام. در آنجا، موضوعاتی مانند گرینلند و کانال پاناما حتی میان شرکای عرب ما مسائل اصلی بودند. شما می‌توانید حس کنید که چقدر این ادعاها برای بسیاری مضحک به نظر می‌رسد و دقیقاً همین مضحک بودن است که بازیگرانی مانند کشورهای عربی را به اروپا نزدیک‌تر می‌کند.»

ترامپ اخیرا پیشنهاد در اختیار گرفتن کنترل جزیره گرینلند و کانال پاناما را مطرح کرده و گزینه حمله نظامی برای تحقق این خواسته‌اش را رد نکرده است. او در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نیز چنین پیشنهاداتی داشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
X
آگهی تبلیغاتی