×
سیاسی
شناسه خبر : 209021
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/29 ساعت 11:12
اقلیت تندروها و مذاکرات

قاسم‌ محبعلی*

اقلیت تندروها و مذاکرات

علی‌رغم مخالفت عده‌ای در مجلس شورای اسلامی باز هم با کشورهای غربی به‌خصوص آمریکا پای میز مذاکره نشستیم. در این دوره هم اگر قرار است در ادامه به‌نتیجه‌ای در مذاکرات دست پیدا کنیم باز هم آنها نمی‌توانند در تصمیمات تاثیرگذار باشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: در ابتدای این نوشتار باید بگویم تصمیم‌گیری در مورد روند مذاکره با اروپا و آمریکا ربطی به اظهارنظر رادیکال‌های داخلی و خارجی ندارد و تصمیم‌گیری باید از سوی کلیت حاکمیت انجام شود.

همان‌طوری که در چارچوب برجام مشاهده کردیم علی‌رغم مخالفت عده‌ای در مجلس شورای اسلامی باز هم با کشورهای غربی به‌خصوص آمریکا پای میز مذاکره نشستیم. در این دوره هم اگر قرار است در ادامه به‌نتیجه‌ای در مذاکرات دست پیدا کنیم باز هم آنها نمی‌توانند در تصمیمات تاثیرگذار باشند.

در این وضعیت باید بگویم که نیروهای رادیکال در برابر اکثریت مردمی که با مذاکره موافق هستند قرار دارند. می‌بینیم که تجار، بازاریان، شرکت‌های بخش خصوصی، طیف‌های مختلف جامعه، صاحبان صنایع و... موافق مذاکره هستند زیرا در طول این سال‌ها محدودیت‌های تحریم‌ها را لمس کرده‌اند و برای اتمام این وضعیت روز‌شماری می‌‌کنند. در این وضعیت اگر حاکمیت به دولت چراغ سبزی برای مذاکره بدهد قطعا اقلیت رادیکال نقشی در آن نخواهند داشت.

پرونده هسته‌ای ایران مورد اصلی مناقشه ایران و اروپا محسوب می‌شود. پیام‌های مثبتی که در این مورد از سوی مقامات ایرانی مطرح می‌شود قطعا می‌تواند برای بهبود روابط مثبت باشد البته همه این موضوعات به چگونگی سیاست‌های آمریکا ارتباط دارد چون تحریم‌های اصلی از سوی آمریکا وضع شده است و اروپا طرف اصلی موضوع نیست حتی توافق با اروپا نمی‌تواند باعث رفع تحریم‌ها شود. اگر مذاکره با آمریکا نتیجه‌ای داشته باشد اروپا را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 تحریم‌های آمریکا نه‌تنها روابط ما با اروپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه آنچه نگاه به شرق نام دارد هم تقریبا ناکارآمد کرده است. تحریم‌های کاخ‌سفید به‌نوعی است که همواره در روابط اقتصادی با تنگنا روبه‌رو شویم. باتوجه به گفتارهای اخیری که از سمت مقامات دولت چهاردهم و به‌خصوص مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری و همین‌طور عباس‌عراقچی، وزیر امورخارجه مطرح می‌شود باید بگوییم که ایران خود را برای مذاکره با اروپا بیشتر آماده می‌بیند تا اینکه بخواهد پیام جذابی به آمریکایی‌ها بدهد.

یعنی در این مورد می‌توانیم به روند مذاکره با اروپایی‌ها امیدوار باشیم ولی اینکه مذاکره با آمریکا چگونه خواهد بود هنوز برای پیش‌بینی کمی زود است. شاید این ادبیات با دوران دولت رئیسی متفاوت باشد ولی در نتیجه هنوز تفاوتی مشاهده نمی‌‎کنیم.

*  تحلیلگر  مسائل بین‌الملل


آرمان ملی
اخبار مرتبط
راز حمله به جریان انقلابی با برچسب تندرو و افراطی چیست؟
یکشنبه 1403/11/14 ساعت 10:09
سپهر خلجی*
راز حمله به جریان انقلابی با برچسب تندرو و افراطی چیست؟
راز حمله به جریان دغدغه‌مند انقلابی چیست و چرا تلاش می‌شود دلسوزان انقلاب با عناوینی مانند تندرو و افراطی برچسب‌گذاری شوند؟ اتاق فکر تخریب جریان انقلابی کجاست و طراحان و هدایتگران این اتاق عملیات به کجا وابسته‌اند؟
فصل میانه‌روی در سیاست
یکشنبه 1403/11/14 ساعت 09:57
حسین‌ کنعانی‌مقدم*
فصل میانه‌روی در سیاست
باتوجه به حواشی‌ اخیری که در فضای سیاسی ایران مشاهده می‌کنیم که تندروها تریبون‌دار شده‌اند، انتظار می‌رود تا باتوجه به شرایط خاصی که در آن حضور داریم بین گروه‌های سیاسی و مردم همبستگی بیشتری وجود داشته باشد
تندروها پشت چراغ قرمز
دوشنبه 1403/11/08 ساعت 09:32
مهدی آیتی*
تندروها پشت چراغ قرمز
تندروها با تفکرات خاص خود به‌دنیا نگاه می‌کنند و متاسفانه این تفکر را نمی‌توان تغییر داد و چنین نظراتی نه‌تنها مشکلی را برطرف نمی‌کند بلکه بر چالش‌ها هم اضافه خواهد کرد.
تندروها سمبل کارشکنی و لطمه به دولت
چهارشنبه 1403/10/26 ساعت 09:27
رسول منتجب‌نیا*
تندروها سمبل کارشکنی و لطمه به دولت
تندروها سمبل کارشکنی و سنگ‌اندازی جلوی مسئولان نظام و در واقع چوب لای چرخ نظام گذاشتن هستند.
علل تقابل تندروها با دولت
چهارشنبه 1403/10/05 ساعت 14:46
آیت‌ا... محسن غرویان*
علل تقابل تندروها با دولت
متاسفانه از همان زمان انتخابات ریاست جمهوری کسانی که متمایل به آقای جلیلی بودند تحرکات سیاسی و حرف‌هایشان طوری بود که به ظاهر می‌گفتند طرفدار وفاق هستیم، اما از همان زمان کاملا پیدا بود که بر بعضی از چهره‌های طرفدار جلیلی نوعی هوای نفس حاکم است و توقع هم نداشتندکه آقای پزشکیان پیروز شوند.
خواسته تندروها انحراف دولت است
دوشنبه 1403/06/26 ساعت 10:09
آیت الله محسن غرویان*
خواسته تندروها انحراف دولت است
مسیری را که آقای پزشکیان برای ریاست جمهوری طی کردند کاملاً مسیر شرعی و قانونی بوده و هیچ گونه انحرافی از مسیر رسمی و قانونی و شرعی وجود نداشته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
X
آگهی تبلیغاتی