×
سیاسی
شناسه خبر : 209018
تاریخ انتشار :

علی عبدالعلی‌زاده: با مذاکره‌ مستقیم 3 ماهه به توافق می‌رسیم

نماینده‌ی رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: برنامه‌ی دولت درباره مذاکره با امریکا کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ی مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ی رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت که آمریکا می‌تواند پس از رفع تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کند.

این فعال سیاسی با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ی مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ی دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ی مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

آقای عبدالعلی زاده در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود با انصاف نیوز به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ی دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.

او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که سرمایهترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.

آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم می‌توانند به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری کنند»، گفت: شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت‌هایی چند ملیتی هستند می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایه‌گذاری است.

او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌ایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از ۱۰ درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل ۹۰ درصد.

نماینده‌ی رئیس جمهور در توسعه‌ی دریامحور گفت: پس از برجام همه‌ی کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکایی‌ها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!

او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانه‌ای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هسته‌ای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره می‌کند و ما هم گفتیم که آن را آتش می‌زنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.

شمار قربانیان تحریم بیش از شهدا و جانبازان جنگ است

این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی آثار تحریم بر ایران گفت: شمار قربانیان تحریم بیشتر از شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی است. تحریم عده‌ای را به فساد می‌کشاند و تبدیل به «کاسب تحریم» می‌شوند اما عده‌ای دیگر را هم می‌کشد، برای مثال آنهایی که به‌خاطر کمبود دارو جان خود را از دست دادند از این جمله هستند.

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «تحریم فرصت توسعه را از کشور می‌گیرد»، گفت: همسایگان ایران در حال حرکت با سرعت بالا در مسیر توسعه هستند اما ما در محاصره‌ی تحریم باقی مانده‌ایم.

ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم

او ادامه داد: روشن است که بخشی از ضعف‌های ما به دلیل سوء‌مدیریت افرادی است که تحریم را بهانه می‌کنند اما بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از تحریم‌هاست و دست کم سرعت ما را در مسیر توسعه کم می‌کند. ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا آمریکا هم برای مذاکره تمایلی دارد؟»، گفت: ترامپ اعلام کرده که می‌خواهد مذاکره کند زیرا او به دنبال منافع ملی آمریکاست. اگر صرفا ایران تحریم شده بود شاید آن طرف هم نیازی به مذاکره احساس نمی‌کرد اما در شرایطی که علاوه بر ایران با روسیه و چین و دیگر کشورها هم از سوی آمریکا چنین مواجهه‌ای را شاهد هستیم رفته رفته در جهان جریانی شکل می‌گیرد که می‌‌توان به حذف دلار از مناسبات بین‌المللی منجر شود.

او با بیان اینکه «تحریم نتوانسته ایران، روسیه و دیگر کشورها را شکست دهد» گفت: تحریم‌ها همانطور که برای ما مشکلات ایجاد کرده برای طرف مقابل نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود و برای مثال در بلندمدت پول آمریکا را از مناسبات بین‌المللی حذف کند و این هزینه‌ی بزرگی برای آنهاست. آمریکا برای جلوگیری از این ضرر حاضر به مذاکره است. و همین یک فرصت برای ایران است.

این فعال سیاسی میانه‌رو گفت: دو طرف مذاکره با هدف‌های مختلف خود برای حاضر شدن در آن آمادگی دارند. «برد ایران» در چنین مذاکراتی رفع تحریم است و «برد آمریکا» نیز جلوگیری از انزوای دلار. از طرف دیگر او به دنبال آن است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما هم با جستن از تحریم و یافتن شرکای اقتصادی تازه نفع خود را به دست می‌آوریم.

تغییر فتوای هسته‌ای به این سادگی‌ها نیست

او درباره‌ی برخی مباحث مطرح‌ شده درباره‌ی احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران گفت: ما فتوای رهبری را داریم که بر اساس آن ساخت سلاح‌های کشتار جمعی حرام است و تابع آن هستیم. تغییر فتوا هم به همین سادگی‌ها نیست. البته از دانش هسته‌ای می‌خواهیم استفاده‌ی کامل ببریم.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا ایده‌ی مذاکره‌ی ایران و آمریکا شدنی است؟»، گفت: چرا نشدنی باشد؟ مذاکرات غیرمستقیم برای زمانی بود که می‌خواستیم با اروپایی‌ها مذاکره کنیم. اما در حال حاضر که ما از طرف شورای امنیت سازمان ملل تحریم نیستیم و از طرف آمریکا تحریم شده‌ایم منطقی است که به صورت مستقیم با این کشور مذاکره کنیم.

او با اشاره به برخی مخالفت‌ها با مذاکره با امریکا گفت: آنها باید بگویند که چرا مخالفت می‌‍‌کنید؟! ما پنج سال فرصت توسعه را از دست دادیم و بسیاری جان خود را از دست دادند و آنهایی که مانع تداوم برجام و باعث ایجاد زمینه برای حرکت ترامپ به سمت پاره کردن توافق شدند باید پاسخگوی آن باشند. در گذشته خطاهایی داشتیم و باید از آن درس بگیریم.

این تصور که در برابر کفار نباید دنبال «برد – برد» بود یعنی سیره پیامبر را قبول ندارید

این فعال سیاسی میانه‌رو با اشاره به تاریخ اسلام گفت: با هر کافری هم می‌توان صحبت کرد. پیامبر کدام کافر را تحریم کرد و با او حرف نزد؟! با ابوسفیان که بزرگ کفار بود هم گفت‌وگو داشت و خانه‌ی او را خانه‌ی امن اعلام کرد. چگونه درباره‌ی نماز، وضو، غذا خوردن و … به سیره‌ی پیامبر توجه می‌شود اما در اینجا فراموش می‌کنیم که صلح حدیبیه و پذیرفتن شروط طرف مقابل از سوی پیامبر هم سیره او بوده است؟!

او در ادامه افزود: گفت‌وگو و قرارداد باید مورد رضایت هر دو طرف باشد تا به تفاهم برسند. ابوسفیان آمریکای آن زمان بود. اگر این سیره پیامبر است چرا ما این مسیر را نرویم؟!

عبدالعلی‌زاده گفت: اگر از شکست در مذاکره می‌ترسید خودتان را قوی کنید اگر تصور می‌کنید که در برابر کفار نباید به دنبال «برد – برد» بود به معنای آن است که سیره پیامبر و صلح حدیبیه را قبول ندارید. در هر مذاکره‌ای همه‌ی طرف‌ها مجبور هستند که امتیاز بدهند.

این بار باید با مردم شفاف حرف بزنیم

او درباره‌ی توازن میان امتیازات رد و بدل شده در مذاکرات گفت: رفع تحریم و حرکت ایران به سمت توسعه وزنی به مراتب بیشتر از امتیازات دریافتی آمریکا در مذاکرات خواهد داشت.

این عضو دولت میانه‌رو چهاردهم گفت: برای نخستین بار باید با مردم در این باره شفاف حرف بزنیم. همواره پشت پرده تصمیم گرفتیم و تصمیم را برای مردم حاکم کردیم این بار اما باید با مردم حرف بزنیم و قانع‌شان کنیم.

او در این ارتباط تاکید کرد: بند به بند توافق را باید توضیح دهیم که چه امتیازاتی دادیم و گرفتیم تا مردم هم ببینند که امتیازات اخذ شده اهمیتی بیشتری داشته است.

به گفته‌ی علی عبدالعلی‌زاده، «اگر با امریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو تا سه ماه بعد از شروع مذاکرات بتوانیم به توافق برسیم»

 

 


انصاف نیوز
اخبار مرتبط
بازگشت ترامپ و ضرورت دیپلماسی هوشمندانه
دوشنبه 1403/11/08 ساعت 09:16
خسرو قاضی‌زاده*
بازگشت ترامپ و ضرورت دیپلماسی هوشمندانه
دونالد ترامپ، یکی از شخصیت‌های جنجالی‌، پرحاشیه در سیاست، دارای صفات شخصیتی منحصربه‌فرد و خود ویژه‌ای است که او را به مذاکره‌کننده‌ای نامتعارف و غیرقابل پیش‌بینی و پیچیده تبدیل کرده است.
چرا  مذاکره مستقیم ایران و امریکا ضرورت دارد؟
شنبه 1403/11/06 ساعت 08:40
نصرت الله تاجیک*
چرا مذاکره مستقیم ایران و امریکا ضرورت دارد؟
چرا از اصل مذاکره جامع و مستقیم با آمریکا، و ضرورت و فوریّت آن دفاع می‌نمایم؟
راه‌حل‌های منطقی  از راه مذاکره می گذرد
سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 09:54
حسن بهشتی‌پور*
راه‌حل‌های منطقی از راه مذاکره می گذرد
ویژگی مهم دونالد ترامپ این است که می‌خواهد نشان دهد غیرقابل پیش‌بینی است و با تصمیم‌های ساختارشکنانه سعی می‌کند در اخبار مطرح باشد.
راه توافق ایران و آمریکا
یکشنبه 1403/10/30 ساعت 09:55
سید محمد حسینی*
راه توافق ایران و آمریکا
در داخل ایران، پیشران‌هایی که توافق را ممکن می‌کند عبارتند از عملگرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در طول 45 سال گذشته در بافتار سیاست خارجی ایران نهفته بوده است و هرگاه حفظ جمهوری اسلامی ایران، اقتضا می‌کرده است، تصمیمات عملگرایانه اتخاذ می‌شده است. بنابراین خصلت عملگرایی در سیاست خارجی ایران، پیشرانی برای رسیدن به توافق است.
لاریجانی: امریکا شروط ما را بپذیرد و دنبال توافق بعدی باشد
پنج‌شنبه 1403/09/01 ساعت 22:27
لاریجانی: امریکا شروط ما را بپذیرد و دنبال توافق بعدی باشد
مشاور رهبری انقلاب با اشاره به راه‌های پیش‌روی آمریکا در برابر ایران، گفت: آنان یا باید به برجامی که تصویب شده بازگردند و خسارت‌های ما را هم به‌شکلی تأمین کنند یا اگر دولت جدید آمریکا گفته «آن برجام را اصلاً قبول نداریم چون ایرانی‌ها سر ما کلاه گذاشتند!»، آن توافق وحی منزل نیست، شروط ما را بپذیرید و توافق بعدی را امضا کنید.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حادثه امنیتی در طوباس و تحرکات نظامیان صهیونیست
آمادگی‌ها در لبنان یک روز قبل از تشییع سید حسن نصرالله +فیلم
2 پلیس آمریکا در «ویرجینیا» به ضرب گلوله از پای درآمدند
روسیه یک جنگنده و 58 پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد
عارف حادثه تروریستی چابهار را محکوم کرد
موضع گیری عون درباره تداوم اشغال مناطقی از جنوب لبنان از سوی تل آویو
غبارروبی از سیمای یک نماد مقاومت ملی
نورنما | مدرسه ربات های انسان نما در شانگهای چین +فیلم
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 اسفند 1403
سلاح‌ها و تجهیزات به‌روز شده و تاکتیک‌های نوین در رزمایش استفاده می‌شود
کاپیتان تراکتور: این فصل هیچ سوتی به سود ما زده نشده است!
وزیر اطلاعات: راهبرد جمهوری اسلامی «تهدید در برابر تهدید و تعرض در برابر تعرض» است
ترامپ: ماسک باید برای کوچک‌سازی دولت تهاجمی‌تر عمل کند
تأکید وزیر کشور بر تسریع در پروژه راه‌آهن شلمچه-بصره
پزشکیان: با برطرف کردن کانون‌های ناآرامی مانع سوءاستفاده دشمنان شویم
پادکست | غذا هایی که خواب راه بهتر می کنند
بخشنامه ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان ابلاغ شد
رییس مرکز وکلا: حقوق عامه به عدالت اجتماعی و توسعه پایدار منجر می شود
قالیباف: وحدت گروه‌های فلسطینی در پیروزی جبهه مقاومت اثرگذار است
وزیر خارجه پاکستان: نباید درباره توانمندی‌های ایران گمانه زنی کرد
سفیر ایران سالروز تاسیس عربستان را تبریک گفت +فیلم
ناتو برای حمله احتمالی روسیه آماده می‌شود
حمایت ترامپ از نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه
واتیکان: استعفای پاپ شایعه است
کشته شدن 10 نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق
شهروند ایرانی از هلند آزاد شد
آسوشیتدپرس از کاخ سفید شکایت کرد
تعیین اعضای هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان
امضای تفاهم‌نامه به رسمیت شناختن گواهینامه‌های ایران و عراق
کشته شدن سرکرده گروهک وابسته به القاعده در سوریه در حمله آمریکا
رایزنی وزیر خارجه هلند با عراقچی درباره توافق هسته‌ای جدید
پیش‌تولید سریال «پوریای ولی» رسما آغاز شد
احداث پالایشگاه خون با سرمایه مشترک ایران و روسیه
پکن: روابط روسیه و چین دورنمای توسعه روشن دارد
رژیم صهیونیستی بر 44.5 درصد از کرانه باختری کنترل دارد
الموسوی: سید حسن نصرالله می‌دانست شهید می‌شود
زلنسکی آماده امضای قرارداد «مشکل‌ساز» معادن با آمریکا نیست
تصادفات در ایران؛ یک جنگ ناتمام با 17 هزار قربانی در سال!
دکتر شهریاری: تشکیل "اتحادیه کشورهای اسلامی" ضروری است
پرتاب 2 ماموریت بر روی یک موشک به فضا
رصد اطلاعاتی دانشجویان انگلیس علیه دفاع از فلسطین
طرح‌های رژیم صهیونیستی علیه مسجد الاقصی در ماه رمضان
حضور بیش از 800 شخصیت‌ از 65 کشور در تشییع سید حسن نصرالله
معترضان مراکش، پرچم رژیم صهیونیستی را آتش زدند
سال 1404؛ سالی سرنوشت‌ساز برای اقتصاد ایران
سکه تمام چند؟
ابلاغ بخشنامه وام 650 میلیون تومانی مسکن
چانه‌زنی دوباره برای حقوق کارگران؛ دستمزد 1404 افزایش می‌یابد؟
قتل زن گرگانی توسط شوهرش
X
آگهی تبلیغاتی