×
سیاسی
شناسه خبر : 209018
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/29 ساعت 11:07
علی عبدالعلی‌زاده: با مذاکره‌ مستقیم 3 ماهه به توافق می‌رسیم

علی عبدالعلی‌زاده: با مذاکره‌ مستقیم 3 ماهه به توافق می‌رسیم

نماینده‌ی رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: برنامه‌ی دولت درباره مذاکره با امریکا کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ی مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

نورنیوز-گروه سیاسی: علی عبدالعی‌زاده، نماینده‌ی رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت که آمریکا می‌تواند پس از رفع تحریم‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کند.

این فعال سیاسی با تاکید بر ضرورت مذاکره‌ی مستقیم میان ایران و آمریکا گفت: برنامه‌ی دولت در این باره کاملا شفاف اعلام شده و آماده‌ی مذاکره هستیم. با شروع این مذاکرات میان دو کشور دست یافتن به توافق دو تا سه ماه زمان خواهد برد.

آقای عبدالعلی زاده در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی خود با انصاف نیوز به مسائل مرتبط با ایران و آمریکا پرداخت و گفت: برنامه‌ی دولت در این باره شفاف است و با شفافیت اعلام شد که برای مذاکره آماده هستیم.

او ادامه داد: آمادگی ایران مشروط بر این است که سرمایهترامپ هم دغلکاری نکند. زرنگی در مذاکره طبیعی است و همه‌ی طرف‌ها به دنبال آن هستند اما دغل‌کاری یعنی وقتی که در مذاکره به این نتیجه می‌رسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.

آمریکا می‌تواند در ایران سرمایه‌گذاری کند

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «کشورهای مختلف حتی خود آمریکا با رفع تحریم می‌توانند به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری کنند»، گفت: شرکت‌های آمریکایی که البته شرکت‌هایی چند ملیتی هستند می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی داشته باشند. برای نمونه صنعت نفت و گاز ایران صنعت جذابی برای آنها جهت سرمایه‌گذاری است.

او ادامه داد: در میادین مشترک انرژی در حال از دست دادن منابع هستیم. برای نمونه قطر با کمک شرکت‌های چندملیتی اروپایی و آمریکایی در حال پیشروی است و ما به دلیل تحریم‌ها نتوانسته‌ایم حق خود را بگیریم و ممکن است وضعیتی ایجاد شود که ما از ۱۰ درصد این منابع استفاده کنیم و طرف مقابل ۹۰ درصد.

نماینده‌ی رئیس جمهور در توسعه‌ی دریامحور گفت: پس از برجام همه‌ی کشورها را برای همکاری به ایران راه دادیم اما مانع آمریکایی‌ها شدیم و برای آنها این سوال و ابهام ایجاد شد که چرا آمریکا امکان حضور در ایران برای همکاری اقتصادی را ندارد؟!

او در ادامه گفت: البته تیم اوباما چندان این موضوع را رسانه‌ای نکرد و گفتند با برجام خطر نظامی ایران و دست یافتن این کشور به بمب هسته‌ای به تاخیر افتاد اما ترامپ وقتی با چنین وضعیتی مواجه شد اعلام کرد که برجام را پاره می‌کند و ما هم گفتیم که آن را آتش می‌زنیم. حالا هر دو طرف پشیمان هستند.

شمار قربانیان تحریم بیش از شهدا و جانبازان جنگ است

این فعال سیاسی میانه‌رو درباره‌ی آثار تحریم بر ایران گفت: شمار قربانیان تحریم بیشتر از شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی است. تحریم عده‌ای را به فساد می‌کشاند و تبدیل به «کاسب تحریم» می‌شوند اما عده‌ای دیگر را هم می‌کشد، برای مثال آنهایی که به‌خاطر کمبود دارو جان خود را از دست دادند از این جمله هستند.

عبدالعلی‌زاده با بیان اینکه «تحریم فرصت توسعه را از کشور می‌گیرد»، گفت: همسایگان ایران در حال حرکت با سرعت بالا در مسیر توسعه هستند اما ما در محاصره‌ی تحریم باقی مانده‌ایم.

ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم

او ادامه داد: روشن است که بخشی از ضعف‌های ما به دلیل سوء‌مدیریت افرادی است که تحریم را بهانه می‌کنند اما بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از تحریم‌هاست و دست کم سرعت ما را در مسیر توسعه کم می‌کند. ما بیشتر از آمریکا از تحریم ضرر می‌کنیم.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا آمریکا هم برای مذاکره تمایلی دارد؟»، گفت: ترامپ اعلام کرده که می‌خواهد مذاکره کند زیرا او به دنبال منافع ملی آمریکاست. اگر صرفا ایران تحریم شده بود شاید آن طرف هم نیازی به مذاکره احساس نمی‌کرد اما در شرایطی که علاوه بر ایران با روسیه و چین و دیگر کشورها هم از سوی آمریکا چنین مواجهه‌ای را شاهد هستیم رفته رفته در جهان جریانی شکل می‌گیرد که می‌‌توان به حذف دلار از مناسبات بین‌المللی منجر شود.

او با بیان اینکه «تحریم نتوانسته ایران، روسیه و دیگر کشورها را شکست دهد» گفت: تحریم‌ها همانطور که برای ما مشکلات ایجاد کرده برای طرف مقابل نیز می‌تواند مشکل‌ساز شود و برای مثال در بلندمدت پول آمریکا را از مناسبات بین‌المللی حذف کند و این هزینه‌ی بزرگی برای آنهاست. آمریکا برای جلوگیری از این ضرر حاضر به مذاکره است. و همین یک فرصت برای ایران است.

این فعال سیاسی میانه‌رو گفت: دو طرف مذاکره با هدف‌های مختلف خود برای حاضر شدن در آن آمادگی دارند. «برد ایران» در چنین مذاکراتی رفع تحریم است و «برد آمریکا» نیز جلوگیری از انزوای دلار. از طرف دیگر او به دنبال آن است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما هم با جستن از تحریم و یافتن شرکای اقتصادی تازه نفع خود را به دست می‌آوریم.

تغییر فتوای هسته‌ای به این سادگی‌ها نیست

او درباره‌ی برخی مباحث مطرح‌ شده درباره‌ی احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران گفت: ما فتوای رهبری را داریم که بر اساس آن ساخت سلاح‌های کشتار جمعی حرام است و تابع آن هستیم. تغییر فتوا هم به همین سادگی‌ها نیست. البته از دانش هسته‌ای می‌خواهیم استفاده‌ی کامل ببریم.

عبدالعلی‌زاده در پاسخ به این سوال که «آیا ایده‌ی مذاکره‌ی ایران و آمریکا شدنی است؟»، گفت: چرا نشدنی باشد؟ مذاکرات غیرمستقیم برای زمانی بود که می‌خواستیم با اروپایی‌ها مذاکره کنیم. اما در حال حاضر که ما از طرف شورای امنیت سازمان ملل تحریم نیستیم و از طرف آمریکا تحریم شده‌ایم منطقی است که به صورت مستقیم با این کشور مذاکره کنیم.

او با اشاره به برخی مخالفت‌ها با مذاکره با امریکا گفت: آنها باید بگویند که چرا مخالفت می‌‍‌کنید؟! ما پنج سال فرصت توسعه را از دست دادیم و بسیاری جان خود را از دست دادند و آنهایی که مانع تداوم برجام و باعث ایجاد زمینه برای حرکت ترامپ به سمت پاره کردن توافق شدند باید پاسخگوی آن باشند. در گذشته خطاهایی داشتیم و باید از آن درس بگیریم.

این تصور که در برابر کفار نباید دنبال «برد – برد» بود یعنی سیره پیامبر را قبول ندارید

این فعال سیاسی میانه‌رو با اشاره به تاریخ اسلام گفت: با هر کافری هم می‌توان صحبت کرد. پیامبر کدام کافر را تحریم کرد و با او حرف نزد؟! با ابوسفیان که بزرگ کفار بود هم گفت‌وگو داشت و خانه‌ی او را خانه‌ی امن اعلام کرد. چگونه درباره‌ی نماز، وضو، غذا خوردن و … به سیره‌ی پیامبر توجه می‌شود اما در اینجا فراموش می‌کنیم که صلح حدیبیه و پذیرفتن شروط طرف مقابل از سوی پیامبر هم سیره او بوده است؟!

او در ادامه افزود: گفت‌وگو و قرارداد باید مورد رضایت هر دو طرف باشد تا به تفاهم برسند. ابوسفیان آمریکای آن زمان بود. اگر این سیره پیامبر است چرا ما این مسیر را نرویم؟!

عبدالعلی‌زاده گفت: اگر از شکست در مذاکره می‌ترسید خودتان را قوی کنید اگر تصور می‌کنید که در برابر کفار نباید به دنبال «برد – برد» بود به معنای آن است که سیره پیامبر و صلح حدیبیه را قبول ندارید. در هر مذاکره‌ای همه‌ی طرف‌ها مجبور هستند که امتیاز بدهند.

این بار باید با مردم شفاف حرف بزنیم

او درباره‌ی توازن میان امتیازات رد و بدل شده در مذاکرات گفت: رفع تحریم و حرکت ایران به سمت توسعه وزنی به مراتب بیشتر از امتیازات دریافتی آمریکا در مذاکرات خواهد داشت.

این عضو دولت میانه‌رو چهاردهم گفت: برای نخستین بار باید با مردم در این باره شفاف حرف بزنیم. همواره پشت پرده تصمیم گرفتیم و تصمیم را برای مردم حاکم کردیم این بار اما باید با مردم حرف بزنیم و قانع‌شان کنیم.

او در این ارتباط تاکید کرد: بند به بند توافق را باید توضیح دهیم که چه امتیازاتی دادیم و گرفتیم تا مردم هم ببینند که امتیازات اخذ شده اهمیتی بیشتری داشته است.

به گفته‌ی علی عبدالعلی‌زاده، «اگر با امریکا مستقیم مذاکره کنیم شاید دو تا سه ماه بعد از شروع مذاکرات بتوانیم به توافق برسیم»

 

 


انصاف نیوز
اخبار مرتبط
بازگشت ترامپ و ضرورت دیپلماسی هوشمندانه
دوشنبه 1403/11/08 ساعت 09:16
خسرو قاضی‌زاده*
بازگشت ترامپ و ضرورت دیپلماسی هوشمندانه
دونالد ترامپ، یکی از شخصیت‌های جنجالی‌، پرحاشیه در سیاست، دارای صفات شخصیتی منحصربه‌فرد و خود ویژه‌ای است که او را به مذاکره‌کننده‌ای نامتعارف و غیرقابل پیش‌بینی و پیچیده تبدیل کرده است.
چرا  مذاکره مستقیم ایران و امریکا ضرورت دارد؟
شنبه 1403/11/06 ساعت 08:40
نصرت الله تاجیک*
چرا مذاکره مستقیم ایران و امریکا ضرورت دارد؟
چرا از اصل مذاکره جامع و مستقیم با آمریکا، و ضرورت و فوریّت آن دفاع می‌نمایم؟
راه‌حل‌های منطقی  از راه مذاکره می گذرد
سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 09:54
حسن بهشتی‌پور*
راه‌حل‌های منطقی از راه مذاکره می گذرد
ویژگی مهم دونالد ترامپ این است که می‌خواهد نشان دهد غیرقابل پیش‌بینی است و با تصمیم‌های ساختارشکنانه سعی می‌کند در اخبار مطرح باشد.
راه توافق ایران و آمریکا
یکشنبه 1403/10/30 ساعت 09:55
سید محمد حسینی*
راه توافق ایران و آمریکا
در داخل ایران، پیشران‌هایی که توافق را ممکن می‌کند عبارتند از عملگرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در طول 45 سال گذشته در بافتار سیاست خارجی ایران نهفته بوده است و هرگاه حفظ جمهوری اسلامی ایران، اقتضا می‌کرده است، تصمیمات عملگرایانه اتخاذ می‌شده است. بنابراین خصلت عملگرایی در سیاست خارجی ایران، پیشرانی برای رسیدن به توافق است.
لاریجانی: امریکا شروط ما را بپذیرد و دنبال توافق بعدی باشد
پنج‌شنبه 1403/09/01 ساعت 22:27
لاریجانی: امریکا شروط ما را بپذیرد و دنبال توافق بعدی باشد
مشاور رهبری انقلاب با اشاره به راه‌های پیش‌روی آمریکا در برابر ایران، گفت: آنان یا باید به برجامی که تصویب شده بازگردند و خسارت‌های ما را هم به‌شکلی تأمین کنند یا اگر دولت جدید آمریکا گفته «آن برجام را اصلاً قبول نداریم چون ایرانی‌ها سر ما کلاه گذاشتند!»، آن توافق وحی منزل نیست، شروط ما را بپذیرید و توافق بعدی را امضا کنید.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
X
آگهی تبلیغاتی