×
سیاسی
شناسه خبر : 208879
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/28 ساعت 11:22
جلالی: توافق جدید تهران-مسکو بر همکاری‌ها در زمینه امنیت منطقه موثر است

جلالی: توافق جدید تهران-مسکو بر همکاری‌ها در زمینه امنیت منطقه موثر است

سفیر ایران در مسکو با بیان اینکه امضای توافق شراکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه قابلیت تعمیق و گسترش روابط دوجانبه را دارد، گفت که این توافق بر همکاری‌ها در حوزه امنیت منطقه نیز اثرگذار خواهد بود.

نورنیوز-گروه سیاسی: «کاظم جلالی» سفیر ایران در مسکو در گفت‌وگویی بیان کرد که امضای توافق شراکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه به توسعه و تعمیق روابط دوجانبه تهران-مسکو کمک خواهد کرد.

خبرگزاری نووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که جلالی در گفت‌وگو با این رسانه، همچنین بیان کرد که توافق یادشده شامل بندی درباره احترام به تمامیت ارضی بوده و شامل ۴۷ بند و مقدمه‌ای است که به منظور تضمین همکاری متعادل میان 2 کشور اجرایی خواهند شد.

این سند پس از امضای دولت باید برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ایران ارائه شود.

جلالی گفت: از نظر من، روابط ما در بسیاری از حوزه‌ها گسترش خواهد یافت و این توافق، قطعا قابلیت کمک جدی به توسعه و تعمیق روابط ما را خواهد داشت.

کرملین پیشتر اعلام کرده بود که مذاکرات «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران و «ولادیمیر پوتین» همتای روسی او ۱۷ ژانویه(۲۸ دی) برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود درباره چشم‌انداز توسعه همکاری دوجانبه و مسائل فعلی منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کنند.

پس از این گفت‌وگوها، طرفین توافق شراکت جامع راهبردی را امضا و بیانیه‌ای مطبوعاتی منتشر می‌کنند.

این توافف قرار است جایگزین سند دوجانبه فعلی درباره روابط دوجانبه و اصول همکاری آن‌ها شود که در سال ۲۰۰۱ در مسکو امضا شده بود.

جلالی در ادامه گفت‌وگو با نووستی بیان کرد: به گمانم، با امضای این توافق به چند دلیل با سطح جدیدی از حجم مبادلات تجاری 2 کشور مواجه خواهیم شد. ما در حال حاضر، در برخی عرصه‌های اقتصادی، همکاری جدی داریم. یکی امضای این توافق است که امکان تسهیل و تسریع بخشی از روابط اقتصادی ما را فراهم می‌کند. بخش دوم همکاری ما در بریکس و سومی همکاری ما در سازمان همکاری شانگهای است. اما مهمترین آن‌ها توافق تجارت آزادی است که با کشورهای اتحادیه اوراسیا امضا کردیم و اقتصاد روسیه بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اوراسیا است. حالا، این احتمال وجود دارد که از سال ۲۰۲۵، روابط اقتصادی ما در این چند بخش که اشاره کردم، توسعه پیدا کند.

به گفته سفیر ایران، این توافق جدید شامل مسائل همکاری فرهنگی، به ویژه همکاری در حوزه آموزش‌ و پروش، مبادله دانش‌آموزان و معلمان و همکاری در حوزه فناوری است.

او افزود که حجم تبادلات تجاری میان ایران و روسیا، طبق پیش‌بینی‌های تهران، از ۴ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.

جلالی درباره امضای این توافق گفت: ما تصمیم گرفته‌ایم که تنها یک توافق شراکت جامع راهبردی در این سفر امضا شود اما در حوزه‌های دیگر نیز توافق‌های گوناگونی داریم که مقامات 2 کشور، بعدا، آن‌ها را امضا خواهند کرد.

سفیر ایران در مسکو درباره تاثیر امضای این توافق بر مناسبات منطقه‌ای در غرب آسیا گفت: این توافق، بی‌شک، به این دلیل که ایران کشوری قوی و تاثیرگذار در منطقه و روسیه نیز کشوری بزرگ و قدرتمند است، اثرگذار خواهد بود. بنابراین، طبیعی است که ما و روسیه تمامی توانمندی‌های خود را بر حفظ ثبات و امنیت در منطقه متمرکز کرده‌ایم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تأکید پکن بر همکاری با تهران
احضار سفیر آمریکا در ترکیه به واشنگتن!
نورنما | پرواز دیدنی کفشدوزک
بارش سیل‌آسا در هند؛ پروازهای دهلی‌نو مختل شد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون کلاس‌اولی
هوای 4 شهر خوزستان قرمز شد؛ هشدار آلودگی هوا
تخفیف 70 درصدی برج میلاد؛ جشنواره تابستانی آغاز شد
چگونه ترامپ در تله جنگ با ایران گرفتار شد؟
افتتاح 863 واحد مسکن ملی در اردبیل
نگرانی فرانسوی‌ها از افزایش تعرض به کودکان در مدارس
همتی: 1.7 میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت
تسهیلات 60 میلیون دلاری برای واردات کالاهای اساسی
گام تازه چین و هند برای کاهش تنش‌های مرزی
مدودف: ناتو باید به روسیه تضمین عدم حمله بدهد
قیمت نفت دوباره بالا رفت؛ برنت به 92 دلار رسید
مخالفت عوام‌فریب‌ترین رئیس جمهور آمریکا با موج پرشور پوپولیستی
ستاره‌های فوتبال علیه رئیس فیفا؛صبر ما تمام شد
سازمان ملل: سوءتغذیه کودکان غزه تشدید شده است
یمن: به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نپیوندید
رادان: دشمن منتظر یک بهانه برای آشوب است
دو کشته در تونل مرگ ایلام؛ گازهای سمی مانع خروج پیکر سوم شد
دنیامالی: آغوش دولت به روی جوانان باز است
غزه زیر آتش؛ بیش از 21 هزار کودک تاکنون به شهادت رسیدند
حمله خونین باندهای تبهکار در هائیتی
جزئیات سفر عاصم منیر به تهران؛ پاکستان به دنبال پایان بن‌بست ایران و آمریکا
ثبت 59 زمین‌لرزه در کشور از 24 تا 30 مرداد
فرماندهان نظامی یمن: معادلات جدیدی بر منطقه حاکم شده است
اعتراف جنجالی وزیر ترامپ درباره تحریم ایران: «چرا باید سیستم مالی جهان را به هم بریزم؟»
درخواست اوکراین از شورای امنیت برای فشار بیشتر بر روسیه
وزیر کشور پاکستان: در مذاکرات با ایران به پیشرفت قابل‌توجهی رسیدیم
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 3 شهریور چند دلار شد؟
بار گرانی سوخت بر دوش 145 کشور
باستان‌شناسان از راز عجیب مقبره مصری پرده برداشتند؛ یک سگ در میان 16 مومیایی
جدول قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه 3 شهریور
نوراینفو | 9 نشانه‌ای که می‌گوید بدن شما زودتر از موعد پیر شده است
پشت پرده سفر‌های دیپلماتیک به تهران
جنگ آمریکا و چین بر سر تجارت جهانی؛ ایران کجای این معادله است؟
آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟
قیمت دلار امروز سه شنبه 3 شهریور + جدول قیمت ارز
بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟
سیاست نامه | کارنامه پزشکیان؛ خوب، قابل قبول یا نیازمند تلاش بیشتر؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
افق باز فرهنگ نقد و نظر
جدیدترین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 3 شهریور + جدول
جدول قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 3 شهریور
برنامه مسابقات ورزشی امروز3 شهریور 1405؛ دیدارهای حساس فوتبال و رقابت حسین وفایی +جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 3 شهریور 1405 + وضعیت استانها
قیمت طلا امروز سه شنبه 3 شهریور + قیمت طلا 18 عیار
برنامه قطعی برق کرمان امروز سه شنبه 3 شهریور اعلام شد+لینک
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز سه شنبه 3 شهریور + لینک