×
بین الملل
شناسه خبر : 208820
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/27 ساعت 17:29
کربی: توافق آتش‌بس در غزه پایدار خواهد بود

کربی: توافق آتش‌بس در غزه پایدار خواهد بود

«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه‌ای به آتش‌بس در غزه و ادعای اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر «عقب‌نشینی حماس از توافقات انجام شده» پرداخت.

نورنیوز-گروه بین الملل: همزمان با ادعای رژیم صهیونیستی درباره «عقب‌نشینی حماس از توافقات انجام شده»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید تأکید کرد: «جزئیاتی وجود دارد که باید مشخص شوند اما گزارش‌ها مبنی بر اینکه توافق آتش‌بس ممکن است به هم بخورد، صحت ندارد.»

 «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه‌ای به آتش‌بس در غزه و ادعای اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر «عقب‌نشینی حماس از توافقات انجام شده» پرداخت.

کربی عصر پنجشنبه و در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» گفت: «دولت بایدن از مسائل اشاره شده توسط اسرائیل آگاه است. اما به باور ما، این مشکلات حل خواهد شد.»

او افزود: «دولت اسرائیل باید با توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا موافقت کند.»

با وجود خشمگین شدن «جو بایدن» رئیس جمهور کنونی آمریکا از سوال خبرنگاران درباره نقش «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه، کربی گفت: «ترامپ قطعا به انعقاد توافق کمک کرد اما بسیاری سزاوار قدردانی هستند.بایدن و ترامپ هدف مشترکی از پایان دادن به این جنگ و آزادی اسرا دارند.»

او افزود: «اما اسرا و مردم غزه به عاملین توافق اهمیتی نمی‌دهند، آن‌ها می‌خواهند به خانه‌های خود بازگردند.»

کربی همچنین در پاسخ به سوالی درباره زمان رسیدن به این توافق و نزدیک بودن آن به ۲۰ام ژانویه (روز تحلیف ترامپ) مدعی شد: «حماس اکنون ضعیف‌تر و بیشتر پذیرای توافق است.»

این ادعا درحالی است که به اذعان بایدن، توافق مذکور، توافق ارائه شده از سوی آمریکا در ماه می است. حماس همواره موافقت خود با توافق مذکور را اعلام کرده بود و به اذعان «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شخص «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رسیدن به این توافق کارشکنی کرده است.

او افزود: «جزئیاتی وجود دارد که باید مشخص شوند. اما گزارش‌ها مبنی بر اینکه توافق آتش‌بس ممکن است به هم بخورد، صحت ندارد. ما مطمئن هستیم که جزئیاتی که نتانیاهو درباره آن صحبت کرده است، حل خواهد شد و اجرای توافق از روز یکشنبه آغاز خواهد شد.»

 کربی همچنین مجددا توافق کنونی را حاصل «ضعف محور مقاومت» دانست و مدعی شد: «آنچه حماس را وادار به بازگشت به میز مذاکره کرد، انزوای آن پس از حذف قدرت، خنثی شدن رهبران آن و ناتوانی ایران از حمایت آن است.»

این ادعا درحالی است که «خلیل الحیه»، رئیس جنبش حماس در نوار غزه و رئیس هیئت مذاکره کننده این جنبش در مذاکرات، در اولین سخنرانی خود پس از دستیابی به آتش‌بس، ضمن قدردانی از حزب‌الله لبنان، مقاومت عراق و انصارالله یمن بابت پشتیبانی از غزه، «از جمهوری اسلامی ایران نیز برای حمایت از مقاومت و مردم فلسطین و همچنین حضور در نبرد و درهم‌کوبیدن قلب رژیم در ۲ عملیات وعده صادق» تشکر کرد.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در ادامه به نحوه اجرای توافق آتش‌بس پرداخت و گفت: «در جریان اجرای مرحله اول، ۲ طرف باید برای شروع مرحله دوم که جنگ را پایان می‌دهد، مذاکره کنند. نکته مهم و حیاتی که ما را به مرحله دوم می‌رساند این است که آنچه را که در مرحله اول بر سر آن توافق شده بود، به انجام برسانیم.»

اظهارات کربی درباره الزام موافقت رژیم صهیونیستی با توافق کنونی درحالی است که ساعاتی پیش دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با طرح این ادعا که جنبش حماس از توافق‌های انجام شده با میانجی‌ها درباره آتش‌بس و تبادل اسرا در غزه عقب‌نشینی کرده، تعلیق در برگزاری نشست‌های کابینه درباره تصویب توافق را اعلام کرد.

اما رهبران حماس ضمن رد ادعاهای مطرح شده در بیانیه دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، تاکید کردند که این جنبش به توافق آتش‌بس در غزه پایبند است.

از طرفی روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشت که نخست‌وزیر این رژیم نمی تواند از قراردد تبادل اسرا با حماس عقب‌نشینی کند.

با وجود مخالفت های برخی چهره های تندرو در این کابینه با توافق یاد شده، اما پیش بینی می‌شود با توجه به اکثریتی که نتانیاهو در کابینه دارد، این توافق به تصویب برسد.

به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این خصوص پیش بینی کرد که نشست کابنیه تا بازگشت اعضای تیم مذاکره کننده از دوحه برگزار نشود.


نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین