×
اقتصادی
شناسه خبر : 208684
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/26 ساعت 17:18
اعلام زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق‌های بازنشستگی +جدول

اعلام زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق‌های بازنشستگی +جدول

هیات وزیران برنامه زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و شرکت های تابع و وابسته به آنها را مشخص کرد که بر اساس آن این کار باید تا پایان آذرماه 1405 انجام شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: تصویبنامه هیات وزیران درخصوص برنامه زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و شرکت های تابع و وابسته به آنها که به پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ت) ماده (۲۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ ارایه و تصویب شده بود، ۲۴ دی ماه با امضای محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

در این تصویب نامه منظور از صندوق بازنشستگی، صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و سازمان تأمین اجتماعی است و شرکت‌های تابع، شامل شرکت‌هایی است که بیش از ۵۰ درصد سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد و شرکت های وابسته به شرکت هایی گفته می شود که حداکثر ۵۰ درصد سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد.

همچنین منظور از شرکت مشمول، شرکت تابع و یا وابسته ای است که سهام صندوق بازنشستگی و شرکتهای تابعه و وابسته آن جمعا یا منفرداً بیش از ۲۰ درصد و براساس ارزش سهام مذکور کمتر از ۳۰۰ برابر سقف نصاب معاملات متوسط موضوع قانون برگزاری مناقصات با رعایت جزء (۲) بند (الف) ماده (۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ باشد.

اعلام+زمان+بندی+واگذاری+سهام+متعلق+به+صندوق‌های+بازنشستگی
 

بر اساس این تصویب نامه صندوق بازنشستگی مکلف است همه سهام مشمول واگذاری در شرکت‌های مشمول را مطابق با ضوابط این برنامه واگذار نماید؛ نحوه ارزیابی قیمت سهام برای واگذاری بر اساس روشهای مندرج در آیین نامه اجرایی شیوه های قیمت گذاری بنگاهها و نحوه اعمال روشهای مذکور مصوب شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی است.

اعتبار ارزیابی قیمت سهام حداکثر برای مدت ۶ ماه است و چنانچه در مدت اجرای این برنامه بر اساس احکام قطعی مراجع قضایی ذی صلاح و تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت از دامنه تعریف شرکت مشمول خارج گردد، الزام به واگذاری مطابق این برنامه پس از تصویب بالاترین رکن قانونی صندوق منتفی است.

واگذاری سهام شرکتهای مشمول به سه طری «فروش سهام از طریق عرضه عمومی سهام در بورس و فرابورس»، «فروش سهام بلوکی از طریق مزایده عمومی» و «واگذاری از طریق مذاکره بر اساس مصوبه بالاترین رکن قانونی صندوق در مواردی که پس از برگزاری دو نوبت مزایده خریداری وجود نداشته باشد» امکان پذیر است.

همچنین واگذاری سهام صندوق های بازنشستگی به سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی خارجی مورد تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با رعایت موازین قانونی امکان پذیر است.

بر اساس این تصویب نامه واگذاری کلیه سهام مشمول واگذاری در شرکتهای مشمول به روش و شیوه های واگذاری مندرج در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۶ و با استفاده از ظرفیتهای قانونی هیئت واگذاری از طریق انعقاد تفاهم نامه بین وزارت امور اقتصادی و دارایی سازمان خصوصی سازی و بالاترین رکن قانونی صندوق امکان پذیر است. کل وجوه حاصل از واگذاری پس از کسر کارمزد سازمان خصوصی سازی به حساب صندوق ذی ربط واریز می شود.

همچنین به منظور بهینه کردن سبد سهام شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی بر اساس ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق می توان به روش واگذاری نقدی یا اقساطی بلوکی یا تدریجی تهاتر سهام یا ترکیبی از کل با رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام کرد.

شیوه نامه نحوه قیمت گذاری و واگذاری سهام و نحوه احراز صلاحیت انتقال گیرندگان واجد شرایط در ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق بازنشستگی لحاظ می شود.

مهلت اجرای این برنامه حداکثر ظرف دو سال اول قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است و مسئولیت اجرای این برنامه و نظارت بر اجرای صحیح آن به ترتیب بر عهده بالاترین مقام اجرایی صندوق بازنشستگی و حسب مورد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خواهد بود.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است ترتیبات قانونی را به نحوی ساماندهی نماید که به میزانی که دولت در هر سال تعیین می کند واگذاری ها به نحو کامل صحیح و قانونمند انجام شود.

وزارتخانه های تعاون کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند گزارش اجرای این برنامه را هر شش ماه یک بار و نتیجه هر مرحله از واگذاری را در وقت مقرر در جدول موضوع ماده (۱۲) این برنامه به دولت و مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بازسازی شرکت آلومینیوم امارات چقدر زمان می بر‌د؟
صرفه‌جویی در مصرف انرژی و برق در اولویت باشد
شناسایی بدافزار مرموز در زیرساخت‌های کشور +جزئیات عملیات شکار تهدید
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به دانشگاه شهیدبهشتی تهران، قم و بندرچارک
آخرین جزییات مربوط به وضعیت خلبان جنگنده ساقط شده در ایران/جایزه میلیاردی برای یابنده
تأکید اردوغان و پوتین بر آتش‌بس فوری در غرب آسیا
کمبود کالا نداریم مردم نگران نباشند
واکنش جو کنت به آغاز عملیات نجات خلبان جنگنده‌ آمریکایی در ایران
حمله لفظی خبرنگار آمریکایی به ترامپ: این احمق جنگ‌طلب را عزل کنید
سرنگونی یک پهپاد انتحاری در منطقه سیریک توسط سپاه
متن پیام آیت‌الله جوادی آملی به طلاب حوزوی
پیام پزشکیان به مردم آمریکا چقدر بازدید گرفت؟
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4 با مشارکت نیروهای مقاومت
جزئیات گفتگوی پوتین و بن سلمان درباره تحولات بازار نفت
رکوردشکنی فروش نوروزی صنایع دستی با بیش از 217 میلیارد تومان
انفجارهای مهیب حیفا را لرزاند / انهدام کارخانه تولید پهپاد
خط قرمز عالیشاه درباره تمامیت ارضی ایران
دو رسانه آمریکایی سقوط اف35 در ایران را تایید کردند/کاخ سفید مطلع شد
آلمان: عملیات نظامی آمریکا علیه ایران به‌زودی پایان می‌یابد
ترافیک سنگین در محورهای منتهی به تهران در روزهای پایانی تعطیلات
تسلیت دکتر پزشکیان به خرازی
انیستیتو پاستور به تولید دارو و واکسن ادامه می‌دهد
اطلاعیه دانشگاه شهید بهشتی به دنبال حمله آمریکا و اسرائیل به این دانشگاه
قالیباف آمریکایی‌ها را دست انداخت
14 تله جنگ روانی و رسانه‌ای که ذهن را آسیب‌پذیر می‌کند
زمان‌بندی فعالیت متروی تهران تغییر کرد
چرا قیمت نفت دابلیوتی‌آی از برنت بیشتر شد؟
دانشجویان از چه زمانی می‌توانند برای وام‌ دانشجویی ثبت‌نام کنند؟
بررسی‌ها برای ارتقای رتبه 22 هزار معلم/زمان پرداخت اعلام شد
سفارت ایران در لندن: اسرائیل فوری‌ترین تهدید برای جهان است
ایرانیان خارج نشین درباره جنگ چه نظری دارند؟
2 فرمانده بلندپایه دیگر پنتاگون اخراج شدند
تاجگردون: خیال مردم بابت معیشت و تاب آوری اقتصادی راحت باشد
گزارش تصویری| انهدام جنگنده دشمن در آسمان مرکزی ایران
امن‌ترین نقطه ساختمان هنگام حملات هوایی کجاست ؟
ادبیات قطعنامه بحرین درباره تنگه هرمز تغییر کرد
ادامه کمک‌های مردمی عراق به ایران
تخلیه سریع ذخایر استراتژیک نفتی آمریکا عامل افزایش قیمت نفت WTI
اهمیت مستندسازی جنگ از نگاه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت
حمایت پکن از ایران؛ مشکل اصلی در تنگه هرمز جنگ غیرقانونی آمریکا و اسرائیل است
زیرساخت‌های نظامی ارتش اسرائیل هدف حملات حزب الله قرار گرفت
پیشنهاد پاپ برای پایان جنگ علیه ایران
حداقل حقوق و سقف پاداش بازنشستگی فرهنگیان چقدر شد؟
واکنش بقائی به ساقط شدن پهپاد یک کشور همسایه در شیراز
سی‌ و چهارمین تجمع شبانه مردمی امشب در این میادین تهران برگزار می‌شود
احمدیان: گام اول اخراج آمریکا از ایران بود، ‎گام دوم اخراج از ‎منطقه
آمریکا باید اقدامات نظامی علیه ایران را متوقف کند
رویکرد آمریکا نه «پُل زدن بر شکاف‌ها»، بلکه گسترش آنهاست
اسلامی: سکوت آژانس همدستی آشکار با جنایتکاران است
دانشمندان ایرانی، انستیتو پاستوری مجهزتر خواهند ساخت