×
اقتصادی
شناسه خبر : 208684
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/26 ساعت 17:18

اعلام زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق‌های بازنشستگی +جدول

هیات وزیران برنامه زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و شرکت های تابع و وابسته به آنها را مشخص کرد که بر اساس آن این کار باید تا پایان آذرماه 1405 انجام شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: تصویبنامه هیات وزیران درخصوص برنامه زمان بندی واگذاری سهام متعلق به صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی و شرکت های تابع و وابسته به آنها که به پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند (ت) ماده (۲۸) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ ارایه و تصویب شده بود، ۲۴ دی ماه با امضای محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

در این تصویب نامه منظور از صندوق بازنشستگی، صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و سازمان تأمین اجتماعی است و شرکت‌های تابع، شامل شرکت‌هایی است که بیش از ۵۰ درصد سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد و شرکت های وابسته به شرکت هایی گفته می شود که حداکثر ۵۰ درصد سهام آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم متعلق به صندوق بازنشستگی باشد.

همچنین منظور از شرکت مشمول، شرکت تابع و یا وابسته ای است که سهام صندوق بازنشستگی و شرکتهای تابعه و وابسته آن جمعا یا منفرداً بیش از ۲۰ درصد و براساس ارزش سهام مذکور کمتر از ۳۰۰ برابر سقف نصاب معاملات متوسط موضوع قانون برگزاری مناقصات با رعایت جزء (۲) بند (الف) ماده (۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ باشد.

اعلام+زمان+بندی+واگذاری+سهام+متعلق+به+صندوق‌های+بازنشستگی
 

بر اساس این تصویب نامه صندوق بازنشستگی مکلف است همه سهام مشمول واگذاری در شرکت‌های مشمول را مطابق با ضوابط این برنامه واگذار نماید؛ نحوه ارزیابی قیمت سهام برای واگذاری بر اساس روشهای مندرج در آیین نامه اجرایی شیوه های قیمت گذاری بنگاهها و نحوه اعمال روشهای مذکور مصوب شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی است.

اعتبار ارزیابی قیمت سهام حداکثر برای مدت ۶ ماه است و چنانچه در مدت اجرای این برنامه بر اساس احکام قطعی مراجع قضایی ذی صلاح و تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت از دامنه تعریف شرکت مشمول خارج گردد، الزام به واگذاری مطابق این برنامه پس از تصویب بالاترین رکن قانونی صندوق منتفی است.

واگذاری سهام شرکتهای مشمول به سه طری «فروش سهام از طریق عرضه عمومی سهام در بورس و فرابورس»، «فروش سهام بلوکی از طریق مزایده عمومی» و «واگذاری از طریق مذاکره بر اساس مصوبه بالاترین رکن قانونی صندوق در مواردی که پس از برگزاری دو نوبت مزایده خریداری وجود نداشته باشد» امکان پذیر است.

همچنین واگذاری سهام صندوق های بازنشستگی به سرمایه گذاران حقیقی یا حقوقی خارجی مورد تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با رعایت موازین قانونی امکان پذیر است.

بر اساس این تصویب نامه واگذاری کلیه سهام مشمول واگذاری در شرکتهای مشمول به روش و شیوه های واگذاری مندرج در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۱۳۸۶ و با استفاده از ظرفیتهای قانونی هیئت واگذاری از طریق انعقاد تفاهم نامه بین وزارت امور اقتصادی و دارایی سازمان خصوصی سازی و بالاترین رکن قانونی صندوق امکان پذیر است. کل وجوه حاصل از واگذاری پس از کسر کارمزد سازمان خصوصی سازی به حساب صندوق ذی ربط واریز می شود.

همچنین به منظور بهینه کردن سبد سهام شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی بر اساس ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق می توان به روش واگذاری نقدی یا اقساطی بلوکی یا تدریجی تهاتر سهام یا ترکیبی از کل با رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام کرد.

شیوه نامه نحوه قیمت گذاری و واگذاری سهام و نحوه احراز صلاحیت انتقال گیرندگان واجد شرایط در ضوابط مصوب بالاترین رکن قانونی صندوق بازنشستگی لحاظ می شود.

مهلت اجرای این برنامه حداکثر ظرف دو سال اول قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است و مسئولیت اجرای این برنامه و نظارت بر اجرای صحیح آن به ترتیب بر عهده بالاترین مقام اجرایی صندوق بازنشستگی و حسب مورد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خواهد بود.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است ترتیبات قانونی را به نحوی ساماندهی نماید که به میزانی که دولت در هر سال تعیین می کند واگذاری ها به نحو کامل صحیح و قانونمند انجام شود.

وزارتخانه های تعاون کار و رفاه اجتماعی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند گزارش اجرای این برنامه را هر شش ماه یک بار و نتیجه هر مرحله از واگذاری را در وقت مقرر در جدول موضوع ماده (۱۲) این برنامه به دولت و مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی